Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, να ρωτήσω για την εμπειρία όσων μπήκαν και βγήκαν με επιτυχία από το εξοικονομώ 21.

Μετά -πολλών- κόπων και -πολλών- βασάνων και καθυστερήσεων έχει φτάσει ο φάκελός μου στο σημείο που κληρώθηκε ο 2ος ενεργειακός επιθεωρητής για να βγάλει το Β' ΠΕΑ. Αυτό έγινε την Τετάρτη. Αν κατάλαβα καλά από αυτά που μου είπε ο μηχανικός μου, θα πρέπει να βγει αυτό και μετά να καταθέσει ο ίδιος κάποια επιπλέον χαρτιά για να ελευθερωθεί το υπόλοιπο της επιδότησης (λογικά πρώτα προς εμένα και μετά αυτό να μοιραστεί προς τους προμηθευτές) και να κλείσει ο φάκελος.

Το ερώτημά μου είναι, στο κομμάτι που εξαρτάται από το σύστημα και το ΕΣΠΑ, πόσο περίπου χρονικό διάστημα χρειάστηκε από το σημείο που βρίσκομαι εγώ μέχρι το οριστικό κλείσιμο του φακέλου σε όσους ολοκλήρωσαν την διαδικασία;

Έχει καθυστερήσει ΠΑΡΑ πολύ η όλη υπόθεση, το ίδιο ισχύει σε όλους; Ή είναι όπως τύχει στον καθένα;

• Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ακομα κανενας δεν εχει ολοκληρωσει απο το 21.

Το πιο προχωρημενο σταδιο, στο οποιο βρισκομαι και εγω μαζι με πολλους αλλους, ειναι μετα απο το Β ΠΕΑ, αναμονη για τους ελεγχους ωστε να αποδεσμευθουν τα υπολοιπα ποσά.

Χρονικο διάστημα αγνωστο!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Εγώ έκανα κανονικά την αίτηση τότε παλιά το 21 έχοντας δηλωμένο το ακίνητο ως κύρια κατοικία, και είχα σκοπό κάποια στιγμή μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος να το δώσω σε ενοικίαση. Ο φακέλος μου όπως ανέφερα και παραπάνω είναι στο στάδιο του Β ΠΕΑ, και όπως δυστυχώς με πληροφορήσατε δεν έχει ολοκληρωθεί σε κανέναν. Υπάρχει καμία πρόβλεψη, ή έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία με παραχώρηση ακινήτου για ενοικίαση πριν να λήξει το πρόγραμμα, έστω από κάποιο στάδιο και μετά; 

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου για μια περίπτωση που έγινε κάτι ανάλογο και μετά απλά είχε κάποια επιπλέον χαρτούρα, αλλά δεν θυμάμαι καθόλου πού το είχα δει για να ανατρέξω στις λεπτομέρειες... 

Επεξ/σία από Sadako
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sadako είπε

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Εγώ έκανα κανονικά την αίτηση τότε παλιά το 21 έχοντας δηλωμένο το ακίνητο ως κύρια κατοικία, και είχα σκοπό κάποια στιγμή μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος να το δώσω σε ενοικίαση. Ο φακέλος μου όπως ανέφερα και παραπάνω είναι στο στάδιο του Β ΠΕΑ, και όπως δυστυχώς με πληροφορήσατε δεν έχει ολοκληρωθεί σε κανέναν. Υπάρχει καμία πρόβλεψη, ή έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία με παραχώρηση ακινήτου για ενοικίαση πριν να λήξει το πρόγραμμα, έστω από κάποιο στάδιο και μετά; 

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου για μια περίπτωση που έγινε κάτι ανάλογο και μετά απλά είχε κάποια επιπλέον χαρτούρα, αλλά δεν θυμάμαι καθόλου πού το είχα δει για να ανατρέξω στις λεπτομέρειες... 

Θα ρωτήσεις το χελπ ντεσκ. Νομίζω υπάρχει νομικό κενό. Το ότι πρέπει να είναι κύρια κατοικία είναι για την ένταξη στο πρόγραμμα . Δηλ αν πάρεις πχ μετάθεση σε άλλη πόλη (έστω ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος τυχαίο το παράδειγμα ) πως είναι δυνατόν να σου λέει το πρόγραμμα για υποχρεωτική δήλωση κύριας κατοικίας μέχρι να λήξει το πρόγραμμα ; 

Εμένα πχ απεβίωσε η μητέρα μου που δήλωνε κυρία κατοικια. Το πήρα εγώ το ακίνητο αλλα και τη διαδικασία ολοκλήρωσης του εξοικονόμω. Εγώ έχω άλλη κατοικία κυρία. Τι θα κάνω θα μετακομίσω; Δε το βρήκα να το.λεω κάπου ο οδηγός γιατί αν το έλεγε θα ήταν παράλογο. Αυτή είναι δική μου εκτίμηση 

Ρωτα το χέλπ ντεσκ (αν ξέρουν και αυτοί)

Δημοσ.
Στις 23/6/2024 στις 12:17 ΠΜ, Ikucic9 είπε

Θα ρωτήσεις το χελπ ντεσκ. Νομίζω υπάρχει νομικό κενό. Το ότι πρέπει να είναι κύρια κατοικία είναι για την ένταξη στο πρόγραμμα . Δηλ αν πάρεις πχ μετάθεση σε άλλη πόλη (έστω ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος τυχαίο το παράδειγμα ) πως είναι δυνατόν να σου λέει το πρόγραμμα για υποχρεωτική δήλωση κύριας κατοικίας μέχρι να λήξει το πρόγραμμα ; 

Εμένα πχ απεβίωσε η μητέρα μου που δήλωνε κυρία κατοικια. Το πήρα εγώ το ακίνητο αλλα και τη διαδικασία ολοκλήρωσης του εξοικονόμω. Εγώ έχω άλλη κατοικία κυρία. Τι θα κάνω θα μετακομίσω; Δε το βρήκα να το.λεω κάπου ο οδηγός γιατί αν το έλεγε θα ήταν παράλογο. Αυτή είναι δική μου εκτίμηση 

Ρωτα το χέλπ ντεσκ (αν ξέρουν και αυτοί)

Για τις περιπτώσεις πρόσφατης απόκτησης ακινήτου δεν γίνεται προηγούμενη διασταύρωση κύριας χρήσης κατοικίας.

Αυτήν την απάντηση είχα πάρει από help desk 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε

Για τις περιπτώσεις πρόσφατης απόκτησης ακινήτου δεν γίνεται προηγούμενη διασταύρωση κύριας χρήσης κατοικίας.

Αυτήν την απάντηση είχα πάρει από help desk 

Δεν μιλάει για πρόσφατη απόκτηση 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ikucic9 είπε

Δεν μιλάει για πρόσφατη απόκτηση 

Διάβασα που έλεγε ότι απεβίωσε η μητέρα του και πήρε το ακίνητο αυτός. Τώρα που το ξανά διαβάζω δεν ξέρω αν το είπε απλά ως παράδειγμα 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε

Διάβασα που έλεγε ότι απεβίωσε η μητέρα του και πήρε το ακίνητο αυτός. Τώρα που το ξανά διαβάζω δεν ξέρω αν το είπε απλά ως παράδειγμα 

Όχι αυτό έγινε σε μένα. 

Ο φίλος το έχει δικό του αλλά επειδή αργεί να κλείσει το πρόγραμμα θέλει να το νοικιάσει σε κάποιον άλλον.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αυτό ακριβώς. Δεν κατάλαβα κι εγώ αν το σχόλιο του φίλου αναφερόταν στην δική μου περίπτωση. Όταν είχα κάνει την αίτηση βέβαια (νομίζω τον Δεκέμβριο του 21) ήταν πρόσφατη απόκτηση, αλλά δεν νομίζω να έχει κάποια σημασία τώρα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ρε παιδιά καλησπέρα. Εχω απηυδησει. Είμαι από τέλη Μαρτίου  σε κατάσταση διενέργειας τελικού ελεγχου και απο τοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. 4 μηνες...    Ποσο ακόμα, γιατι φαντάζομαι και έλεγχος να γίνει θα μου στείλουν και τιποτα  παρατηρήσει για ελλείψεις ή λάθη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει συμβεί σε κάποιον να χρειαστεί αλλαγή σύμβουλου/μηχανικού στη μέση του προγράμματος ?

Πιο συγκεκριμένα ..... Εξοικονομω-21 , απομένουν 8 μήνες για να επιλεχθούν - πληρωθούν τα συνεργεία, και να γίνουν τα έργα, σύμβουλος προγράμματος παντελώς εξαφανισμένος (δεν απαντά σε τηλ. mail, viber) από τον Οκτωβριο-23, απ' όταν πληρώθηκε για Α-ΠΕΑ και ΗΤΚ . Προφανώς τρέχει για rbnb και για άλλα πιο κερδοφόρα έργα.

Κάποια ιδέα κάποιος ????? Που να ψάξω ????  (περιοχή Αθήνα)

Σε αναζήτηση από :
- insomnia (σε αυτό το θέμα) ξανασυζητήθηκε 5-6 φορες, χωρίς επίλυση.

- Help desk ΕΚΟ, δεν ανακοινώνουν λίστα με μηχανικούς που συνεργάζονται.
- ιντερνετ, ανταποκρίθηκαν 2 από τους 20, καθώς οι περισσότεροι παραιτήθηκαν από το Εξοικονομώ, ή δεν αναλαμβάνουν πρόγραμμα που το ξεκίνησε άλλος. Και αυτοί οι 2 που ανταποκρίθηκαν, με όρο μόνο με τα δικά τους συνεργεία για όλα τα έργα, με συνολικό κόστος διπλάσιο από την πρόταση παρεμβάσεων  (50% ακριβότερα από τις προσφορές που έχω μαζέψει μόνος μου).

Επεξ/σία από ffts
  • Sad 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ffts είπε

Έχει συμβεί σε κάποιον να χρειαστεί αλλαγή σύμβουλου/μηχανικού στη μέση του προγράμματος ?

Πιο συγκεκριμένα ..... Εξοικονομω-21 , απομένουν 8 μήνες για να επιλεχθούν - πληρωθούν τα συνεργεία, και να γίνουν τα έργα, σύμβουλος προγράμματος παντελώς εξαφανισμένος (δεν απαντά σε τηλ. mail, viber) από τον Οκτωβριο-23, απ' όταν πληρώθηκε για Α-ΠΕΑ και ΗΤΚ . Προφανώς τρέχει για rbnb και για άλλα πιο κερδοφόρα έργα.

Κάποια ιδέα κάποιος ????? Που να ψάξω ????

Σε αναζήτηση από :
- Help desk, δεν ανακοινώνουν λίστα με μηχανικούς που συνεργάζονται.
- ιντερνετ, ανταποκρίθηκαν 2 από τους 20, καθώς οι περισσότεροι παραιτήθηκαν από το Εξοικονομώ, ή δεν αναλαμβάνουν πρόγραμμα που το ξεκίνησε άλλος. Και αυτοί οι 2 που ανταποκρίθηκαν, με όρο μόνο με τα δικά τους συνεργεία για όλα τα έργα, με συνολικό κόστος διπλάσιο από την πρόταση παρεμβάσεων  (50% ακριβότερα από τις προσφορές που έχω μαζέψει μόνος μου).

Αφού έχεις τις προσφορές να στέκουν, που χρειάζεται ο μηχανικός?

Απλά, κάποιος θα κάνει τις καταχωρήσεις 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...