Προς το περιεχόμενο

“Ζωντανή” η Συμφωνία για το κλίμα παρά την απόσυρση των ΗΠΑ


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολυ λογικος αρκει να μην εχεις μνημη χρυσοψαρου και να θυμηθεις πως ηταν πριν 20 χρονια. Το οτι τα τελευταια χρονια δεν ειχαμε την τυπικη συμπεριφορα της ανοιξης δεν σημαινει οτι οι διαφοροποιησεις των εποχων δεν υπαρχουν.

Το κλιμα κανει κυκλους και εκτος απο τις 2 γνωστες περιοδους (παγετωνων-μη) υπαρχουν και ολες οιενδιαμεσες σε αυτες μεταβατικες περιοδοι.

Οι ημερισιες θερμοκρασιες ανα τοπο δεν λενε τιποτα για την κλιματικη αλαγη. Αυτο που πρεπει να λαμβανουμε υποψην ειναι η μεση ετησια θερμοκρασια σε παγκοσμιο επιπεδο γιατι μονο αυτη μας δινει πραγματικα στοιχεια και μονο σε βαθος χρονων και παντα σε συναρτηση με τυχων μεγαλα γεωλογικα φαινομενα.

Ολα αυτα περι κλιματικης αλαγης και και περιβαλοντικων καταστροφων σε σχεση με αυτην εξυπηρετουν μονο οικονομικογεωπολιτικα παιχνιδια και τον επιλεγμενο βιοτοπο των περισοτερων δυτικων κοινωνιων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι όντως θυμάμαι κάθε χρόνο, αρχές καλοκαιριού να έχουμε εναλλαγές θερμοκρασίας σήμερα 3, αύριο 35, ξαφνικές μπόρες, να ρίχνει χαλάζι και να χιονίσει τέλη Μάιο...

 

Το κλίμα κάνει κύκλους σε περιόδους χιλιάδων ετών και όχι δεκαετιών...

 

Αυτό με την ετήσια θερμοκρασία δεν το κατάλαβα... δηλαδή μια θερμοκρασία για όλον τον πλανήτη?

 

Υποστηρίζεις ότι η κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην κοιτας τις ακραιοτητες την εκαστωτε ημερα αυτες εχουν να κανουν με το τι συνθηκες επικρατουν στην ευρητερη περιοχη την δεδομενη στιγμη. Η κλιματικη αλαγη υπαρχει αναλογως τις συνθηκες και το χρονοδιαγραμα που θετει ο παρατηρητης. Απο γεωλογικης αποψης οχι δεν υπαρχουν γιατι το παγκοσμιο κλιμα κανει επαναλαμβανομενες περιοδικες κλιματικες αλαγες στην διαρκεια του χρονου που αυτες οι περιοδοι εχουν τεραστιες χρονικες περιοδους της ταξης των χιλιαδων εως εκατομυριων ετων. Η ετησια θερμοκρασια οριζεται απο το ευρος των τιμων και παντα εχει ενα τοπικο χαρακτηρα αν θες να βγαλεις κλιματικα μοντελα που εχουν τοπικο χαρακτηρα. Αλλη μεση ετησια θερμοκρασια εχει στο Καναδα αλλη στην Ελλαδα και αλλη μεταξη Αθηνας και Θεσσαλονικης. Η μεση ετησια θερμοκρασια του πλανητη τα τελευταια 10.000 (περιπου) ειναι 18,5 C . Μικρομεταβολες πανω κατω ειναι φυσιολογικες. Η αυξηση ή η μειωση αυτης δεν επηρεαζει τον πλανητη αλλα τον ανθρωπο και ολα τα εμβια οντα που υπαρχουν αυτη τη στιγμη. Εστω οτι αυξανει η μειωνεται  κατα 5C μεσης ετησιας. Ο πλανητης το εχει γραμενο αυτο γιατι απλα θα "συμβιβαστει" με αυτο και θα προχωρησει. Το πια εμβια οντα θα συνεχισουν μαζι του ειναι αλλο θεμα,αλλα καποια θα το κανουν. Αυτο ειναι που μας επηρεαζει εμας γιατι μας βγαζει εκτος των βελτιστων συνθηκων διαβιωσης για τον ανθρωπο. Για να το βγαλουμε περα θα πρεπει ναανταπεξελθουμε στις νεες συνθηκες και να αλαηουμε τον τροπο και τοπο ζωης μας. Μεγαλο προβλημα με την ανοδο της σταθμης της θαλασσας δεν ειναι τοσο η σταθμη της αυτη καθεαυτη αλλα το οτι οι πιο ανεπτυγμενες πολεις και τα μεγαλυτερα εμπορικα σημεια που ενονουν τον κοσμο ειναι παραλιακα και αρα θα επιρεαστουν αμεσα. Αν δεις ακομα και στην Ελληνικη ιστορια το ποσες παραλιακες πολεις και λιμανια βρισκονται αυτη τη στιγμη μεσα στη θαλλασα θα καταλαβεις οτι ειναι κατι που ιστορικα ισχυει και παντα συναιβενε.

Αν σκεφτεις οτι καποτε στον Ελλαδικο χωρο φιλοξενουσαμε ελεφαντες, λιονταρια, ιπποποταμους, ρινοκερους κ.α. θα καταλαβεις οτι ακομα και εδω το κλιμα ηταν πολυ διαφορετικο και πιο θερμο απο οτι ειναι σημερα. Η κλιματικη αλαγη μας επιρεαζει αμεσα γιατι εχουμε παρα πολυ μικρη διαρκεια ζωης σαν ειδος σε σχεση με την μεγαλυτερη διαρκεια που χρειαζονται αυτα το φαινομενα να εκφραστουν και οποτε δεν μας επηρεαζει σημερα αλλα μονο σαν συνεχεια των μελοντικων γενεων σταδιακα. Το προβλημα μας σαν ανθρωποτητα ειναι οτι ειμαστε πολυ αναβλητικοι και νωμιζουμε οτι οταν μας χτυπησει το προβλημα θα το λυσουμε αμαεσα ενω δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα για αυτο απλα να το αντομετοπισουμε σταδιακα και με σχεδιασμο που ομως χρειαζεται παγκοσμιο συντονισμο. Το θεμα ειναι οτι η συνθηκη του Παρισιου το βλεπει μελοντικα και ο Τραμπ το βλεπει αμεσα στο τωρα.

Αν πουμε για παραδειγμα οτι αυριο σκανε τα μισα ενεργα ηφαιστεια του πλανητη και παραξουν το μεγιστο που μπορουν απο το CO2 που μπορουν, αυτο θα εχει πολυ μεγαλυτερο αντικτηπο στο κλιμα του πλανητη απο οτι ολη η ανθρωπινη δραστηριοτητα τα τελευταια 50-100 χρονια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπερ της αποφασης Τραμπ οι βιοπαλαιστες, ταλαιπωρημενοι, αδικημενοι, κακοπληρωμενοι, προσοντουχοι, αναγνωρισμενοι επιστημονες και τελικα αξιοι υπαλληλοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που εξελεγαν τοσα χρονια τις γνωστες κυβερνησεις με τα γνωστα ανταλλαγματα.

 

Το σκεπτικο τους ειναι οτι τα περι κλιματικης αλλαγης ειναι μια συνομωσια καποιων συμφεροντων που θελουν να πολεμησουν τα ορυκτα καυσιμα. Δεν υπαρχει καμια κλιματικη αλλαγη, κανενας κλιματικος κινδυνος, λεμε ναι στην αυξηση του διοξειδιου του ανθρακα στον πλανητη μας.

 

Μερικα αποσπασματα απο την "ανακοινωση" τους:

οι ΗΠΑ (ένα από τα κράτη και συγκεκριμένα το δεύτερο κράτος με τους πιο υψηλούς ρύπους) αφήνουν τα υπόλοιπα 195 έθνη να συνεχίσουν το κοινό σχέδιο δράσης, που «εμπνεύστηκαν» κάποιοι προκειμένου να …επιτύχουν το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων.

πίσω από τον μύθο της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκεκριμένες βιομηχανίες που προωθούν φιλοσοφίες, εκστρατείες, «λογικές» και προπαγανδίζουν υπέρ της κλιματικής αλλαγής, με προφανή στόχο να αποκομίσουν κέρδη

όσο περνούν τα χρόνια τόσο θα έρχονται να αποδείξουν ότι οι υποψίες και οι αρχικές εκτιμήσεις για την καλοστημένη μηχανή της κλιματικής αλλαγής και την απάτη των μεγάλων συμφερόντων στις πλάτες των περισσότερο αδυνάτων, έχουν ισχυρή βάση και μία πολύ δυνατή δόση αντικειμενικότητας.

«ο πλανήτης και η χώρα μας έχουν ανάγκη από την Πράσινη Ανάπλαση και όχι από την «πράσινη ανάπτυξη» που είναι «καθαρό» δημιούργημα των συμφερόντων'.

Μνημονια μεχρι να ιδιωτικοποιηθει και το τελευταιο καλωδιο της ΔΕΗ.

 

ΥΓ. Κατι τετοια επρεπε να γινονται πρωτο θεμα απο το ΜΜΕ μπας και ξυπνησει ο λαος καποια στιγμη και καταλαβει ποιους ταιζει και συντηρει με την υπερφορολογηση...

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω δεν καταλαβαινω.

Σε βαθος χρονου πως γινεται να πληρωνεις παραπανω για ενεργεια απο τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας;

Οι ανανεωσιμες επισης δεν ρυπαινουν το περιβαλλον.

 

Το νεφος της Αθηνας πχ μυθος ειναι;

Η καυση των ορυκτων καυσιμων μυθος ειναι οτι ρυπαινουν και ανεβαζουν τη θερμοκρασια του πλανητη;

 

Με τα σχολια εδω, και με την αποφαση του Τραμπ, προσπαθω να καταλαβω αν οντως ειναι φουμαρα ολα αυτα και αν ο Ντοναλντ εχει δικιο.

 

Υγ. Η πυρηνικη ενεργεια πιανεται στις ανανεωσιμες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω δεν καταλαβαινω.

Σε βαθος χρονου πως γινεται να πληρωνεις παραπανω για ενεργεια απο τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας;

Οι ανανεωσιμες επισης δεν ρυπαινουν το περιβαλλον.

 

Το νεφος της Αθηνας πχ μυθος ειναι;

Η καυση των ορυκτων καυσιμων μυθος ειναι οτι ρυπαινουν και ανεβαζουν τη θερμοκρασια του πλανητη;

 

Με τα σχολια εδω, και με την αποφαση του Τραμπ, προσπαθω να καταλαβω αν οντως ειναι φουμαρα ολα αυτα και αν ο Ντοναλντ εχει δικιο.

 

Υγ. Η πυρηνικη ενεργεια πιανεται στις ανανεωσιμες;

 

Λέγονται externalities.  Όταν π.χ. καις λιγνίτη αυτό έχει ένα κόστος για την επιχείρηση σου. Το κόστος είναι η αγορά του λιγνίτη, οι μισθοί, ο εξοπλισμός κλπ. Αυτό που δεν περιλαμβάνεται στο κόστος είναι η ζημιά στο περιβάλλον. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να ληφθεί υπ' όψη η ζημιά αυτή που προκαλείς σε τρίτους με την καταστροφή του περιβάλλοντος και να συμπεριληφθεί στην τιμή του λιγνίτη, της βενζίνης κλπ.

 

Η πυρηνική ενέργεια γενικά δεν πιάνεται στις ανανεώσιμες, κυρίως λόγο του προβλήματος της αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων. Παρ' όλα αυτά θεωρείται πιο φιλική από τα ορυκτά καύσιμα (όπως ο λιγνήτης) διότι δεν εκπέμπει ρύπους κατά την παραγωγή ηλεκτρική ενέργειας.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεχάσατε να πείτε ότι ο Σοιμπλε και τα μνημόνια φταίνε για την κλιματική αλλαγή.

Κάποιος έκανε μια αναφορά στη Μέρκελ βέβαια, οπότε κοντά είμαστε.

 

Πως καταφέρνει πάντα ο Ελληνας να εκλογικεύσει ακόμη και τις αποφάσεις του Τράμπ ή του Κιμ Γιούνκ, είναι αξιοθαύμαστο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...

Το προβλημα μας σαν ανθρωποτητα ειναι οτι ειμαστε πολυ αναβλητικοι και νωμιζουμε οτι οταν μας χτυπησει το προβλημα θα το λυσουμε αμαεσα ενω δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα για αυτο απλα να το αντομετοπισουμε σταδιακα και με σχεδιασμο που ομως χρειαζεται παγκοσμιο συντονισμο. Το θεμα ειναι οτι η συνθηκη του Παρισιου το βλεπει μελοντικα και ο Τραμπ το βλεπει αμεσα στο τωρα.

...

Στα υπολοιπα συμπλέουν οι σκέψεις μας, εκτός απο το παραπάνω που νομίζω οτι αξίζει σχολιασμου.

 

Η κλιματική αλλαγή ειναι πραγματική και οι μεταβολές αυτής (πάνω-κάτω, πολύ-λίγο) γίνονται πολλά χιλιάδες χρόνια, αυτό ειναι ευκολοαπόδεικτο απο τα στατιστικά που κοιτάνε μεγαλο χρονικό ευρος. 

 

Αυτό που χαρακτηρίζω μαρκετίστικη μουφα ειναι το "σοβαρή κλιματική λόγω ανθρώπου". Οτι και να κάνουμε, όπως και να δράσουμε η οποιαποτε κλιματική αλλαγή (πάνω-κάτω) ΘΑ ΓΙΝΕΙ γιατί απλά η γή μας εχει χεσμένους. Αρα οτιδήποτε κι αν προβλέψουμε/πράξουμε, με τις τωρινές τεχνολογικές λύσεις, ειναι ανουσιο και αν εμπλέκονται και χρήματα, ειναι βλακώδες. 

 

Ωραίο το παράδειγμα σου με τα ηφαίστεια. Ακομα και αν ειχαμε καταφέρει να μηδενίσουμε την παραγωγή co2 (λέμε τώρα), ακομα κι αν ειχαμε γυρίσει στην εποχή των σπηλαιων ως τρόπο ζωής, τα ηφαίστεια θα μας έσκιζαν. 

 

Εκεί που αξίζει και πρέπει να ρίχνουμε βάρος ειναι να προστατευουμε το σπιτι μας και να διατηρουμε την ποιοτητα ζωής. Να μειώσουμε την κάθε ειδους μολυνση, ανεξελεκτη λεηλασία φυσικών πόρων και γενικά να δουμε την οικολογία σαν τη φροντίδα στο δικό μας σπίτι. Π.χ. στο σπιτι μου προσέχω να μη λερώνω, να μη καταστρέφω τοίχους, κουφώματα, κλπ Το ιδιο ειναι.

 

ΥΓ: Βάζε κανενα κενο ή παραγραφο. Τα μονοκοματα σεντόνια δε διαβαζονται

Υπερ της αποφασης Τραμπ οι βιοπαλαιστες, ταλαιπωρημενοι, αδικημενοι, κακοπληρωμενοι, προσοντουχοι, αναγνωρισμενοι επιστημονες και τελικα αξιοι υπαλληλοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που εξελεγαν τοσα χρονια τις γνωστες κυβερνησεις με τα γνωστα ανταλλαγματα.

 

Το σκεπτικο τους ειναι οτι τα περι κλιματικης αλλαγης ειναι μια συνομωσια καποιων συμφεροντων που θελουν να πολεμησουν τα ορυκτα καυσιμα. Δεν υπαρχει καμια κλιματικη αλλαγη, κανενας κλιματικος κινδυνος, λεμε ναι στην αυξηση του διοξειδιου του ανθρακα στον πλανητη μας.

 

Μερικα αποσπασματα απο την "ανακοινωση" τους:

 

 

 

 

Μνημονια μεχρι να ιδιωτικοποιηθει και το τελευταιο καλωδιο της ΔΕΗ.

 

ΥΓ. Κατι τετοια επρεπε να γινονται πρωτο θεμα απο το ΜΜΕ μπας και ξυπνησει ο λαος καποια στιγμη και καταλαβει ποιους ταιζει και συντηρει με την υπερφορολογηση...

 

Το διάβασα νωρίτερα σήμερα και σκέφτηκα δυο πραγματα.

 

Αν ο συντάκτης του άρθρου εννοούσε την κλιματική αλλαγή ως αποτελεσμα των ανθρωπίνων πράξεων και ΔΕΝ το διευκρίνησε, πρέπει να αλλάξει πόστο γιατί μόνο κακό κάνει.

 

Αν απο την άλλη, ήταν πλήρες λόγου το κλιματική αλλαγή, πρέπει να παρει χοντρό ποδι, γιατί πρώτον ειναι άσχετος (εντάξει συνδικαλιστής και σχετικός συνήθως δεν πάνε μαζί) ή παίζει προβοκάτσια (Στα πλάισια εκφυλισμου της ΔΕΗ για πώληση σε τιμή περιπτέρου)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικως συμφωνω απολυτα με αυτα που λες. Οτι και να κανουμε δεν μπορουμε να αλαξουμε κατι οσον αφορα το κλιματικο. Αυτο που ειπα, πως πρεπει να δρασουμε σταδιακα και με παγκοσμιο σχεδιασμο κ συντονισμο, εχει να κανει με το πως σαν ανθρωποτητα μπορουμε να μειωσουμε εως να εξαλειψουμε (οσο γινεται) τις περισοτερες παρενεργειες προς εμας σαν πολιτισμο.

 

Το οτι προκειται για μερκετιστικη μουφα με σκοπο να μετακυλησουν αμεσα κοστος προς τον κοσμο ειναι βεβαιο κατα την γνωμη μου. Παλαιοτερο παραδειγμα η τρυπα του οζοντος που στο τελος αποδεικτηκε προς προκειται για απλο φαινομενο μετα απο προσεκτικοτερη και ποιοτικοτερη παρατηρηση.

 

Το οτι πρεπει και επιβαλεται μαλιστα να αρχισουμε να δρουμε πολυ πιο οικολογικα σαν κοινωνια ειναι το μονο βεβαιο και αυτο απλα και μονο για να διατηρησουμε το βιοτικο μας περιβαλον οσο καλυτερα γινεται.

Πιο πιθανο ειναι κατα την γνωμη μου να εχουμε προβλημα με την ποιοτητα του ποσιμου νερου συντωμα παρα για μια πιθανη δυσβαχτακτη αυξηση της θερμοκρασιας μας.

Εχουμε μαθει να λεμε πλεον για το φαινομενου του θερμοκηποιου αλλα κανεις δεν ασχολειται με τον υδροφορο οριζοντα και την διατηρηση του. Μια πιθανη μολυνση υδροφορου οριζοντα απο χημικα η πυρινικα αποβλητα ειναι ικανη να καταστησει μη βιωσιμη μια ολοκληρη περιοχη.

 

Υγ. Οσον αφορα τα σεντονια ειναι απο κινητο. Συγνωμη για τα κουραστικα κειμενα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βέβαια κάποιες φορές εχω αναρωτηθεί (και απαντηση δεν εχω καταφέρει να τεκμηριώσω ακόμα) :

 

Αν δεν είχαμε "υποβάλει" τον όρο οικολογία στην ανθρωπότητα, μέσω μαρκετίστικων κόλπων και τρόμου (παγόβουνα, λειψυδρία, καταστροφολογία, κλπ), θα είχαν υιοθετηθεί διάφορες τεχνολογικές λύσεις που όντως είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον; Για παράδειγμα ο κόσμος θα υιοθετούσε τις μπαταρίες χωρίς υδράργυρο (άσχετο αν οι πρώτες οικολογικές λάμπες ήταν full στον υδράργυρο) ; Θα υιοθετούσε κινητήρες με χαμηλότερες εκπομπές αερίων; Θα άρχιζε να κάνει ανακύκλωση; Θα άρχιζε να χρησιμοποιεί πιο οικολογικά χημικά; Και άλλα τέτοια.

 

Απο την άλλη, μήπως αυτά τα μικρα και όντως φιλικά προς το περιβάλλον, ήταν η κερκόπορτα για να φάει στη μάπα φουρφουρια, φβ και φόρους co2 ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ειχαν υιοθετηθει αυτες οι τεχνολογιες αργα η γρηγορα γιατι εκτος απο οικολογικα προιοντα προσφερουν σε καποιες περιπτωσεις και εμπορικες διαφοροποιησεις που ευνοουν τις εκαστωτε βιομηχανιες.

Ποιο φιλικοι κινητηρες δεν φτιαχτηκαν με σκοπο την μειωση των εκπομπων αλλα την μειωση του κοστους χρησης απο τους αγοραστες.

Το οτι μετεπητα το πουλησαν και σαν φιλικοτερο προς το περιβαλλον ειναι απλα μπονους κοινο.

 

Το ολο θεμα με την καταστροφολογια και τα προβληματα αυτα και οι πιθανες λυσεις τους ειναι απλα ενας πολυ ωραιος τροπος να περασουν αυξησεις τιμων αλλα και φορων και "νεων" τεχνολογιων για αυξηση κερδους και μονο.Ειναι καθαρα μια νεα αγορα για αυτους χτιζμενη απο το 0 με διανθησμενη με λυσεις για τα προβληματα αυτα που πρεπει να περασουν απο ολλα τα σταδια αναπτυξης μεχρι την τελικη λυση. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα υπολοιπα συμπλέουν οι σκέψεις μας, εκτός απο το παραπάνω που νομίζω οτι αξίζει σχολιασμου.

 

Η κλιματική αλλαγή ειναι πραγματική και οι μεταβολές αυτής (πάνω-κάτω, πολύ-λίγο) γίνονται πολλά χιλιάδες χρόνια, αυτό ειναι ευκολοαπόδεικτο απο τα στατιστικά που κοιτάνε μεγαλο χρονικό ευρος. 

 

Αυτό που χαρακτηρίζω μαρκετίστικη μουφα ειναι το "σοβαρή κλιματική λόγω ανθρώπου". Οτι και να κάνουμε, όπως και να δράσουμε η οποιαποτε κλιματική αλλαγή (πάνω-κάτω) ΘΑ ΓΙΝΕΙ γιατί απλά η γή μας εχει χεσμένους. Αρα οτιδήποτε κι αν προβλέψουμε/πράξουμε, με τις τωρινές τεχνολογικές λύσεις, ειναι ανουσιο και αν εμπλέκονται και χρήματα, ειναι βλακώδες. 

 

Ωραίο το παράδειγμα σου με τα ηφαίστεια. Ακομα και αν ειχαμε καταφέρει να μηδενίσουμε την παραγωγή co2 (λέμε τώρα), ακομα κι αν ειχαμε γυρίσει στην εποχή των σπηλαιων ως τρόπο ζωής, τα ηφαίστεια θα μας έσκιζαν. 

 

Εκεί που αξίζει και πρέπει να ρίχνουμε βάρος ειναι να προστατευουμε το σπιτι μας και να διατηρουμε την ποιοτητα ζωής. Να μειώσουμε την κάθε ειδους μολυνση, ανεξελεκτη λεηλασία φυσικών πόρων και γενικά να δουμε την οικολογία σαν τη φροντίδα στο δικό μας σπίτι. Π.χ. στο σπιτι μου προσέχω να μη λερώνω, να μη καταστρέφω τοίχους, κουφώματα, κλπ Το ιδιο ειναι.

 

ΥΓ: Βάζε κανενα κενο ή παραγραφο. Τα μονοκοματα σεντόνια δε διαβαζονται

Τι εκπαίδευση έχεις που σε οδήγησε να βγάλεις αυτό το συμπέρασμα?

 

Γιατί η επιστήμη λέει άλλα. Δες εδώ σε απλοποιημένη μορφή, αν και αμφιβάλλω αν είσαι σε θέση να κατανοήσεις πως λειτουργεί μια χημική ισορροπία.

 

Τι νόημα έχει να ποστάρεις διαγράμματα θερμοκρασιών με timescale χιλιάδων χρόνων για να υποστηρίξεις οτι δεν τρέχει τίποτα, από τη στιγμή που η βιομηχανική παραγωγή CO2 γίνεται τους τελευταίους 2 αιώνες? Τώρα φοβόμαστε μην αλλάξει η καμπύλη.

Μπορείς να κατανοήσεις το πιθανό πρόβλημα αν το μεγαλύτερο μέρος του παραγόμενου CO2 όντως συσσωρεύεται στην ατμόσφαιρα επειδή οι φυσικοί ταμιευτήρες δεν χωράνε άλλο? Να περιμένουμε μήπως την εποχή των παγετώνων για να το σιγουρέψουμε?

 

Fun fact: Οι ποσότητες CO2 από ηφαίστεια  δεν είναι ούτε το 1% των ανθρώπινων τα τελευταία 50 χρόνια.

 

Αλλά αυτό που με ξεπερνάει πάνω απ'όλα είναι πως δε σας προβληματίζει το γεγονός ότι συμφωνείτε με την προπαγάνδα ενός αποδεδειγμένα κομπλεξικού και ηλίθιου προέδρου ενός και μόνο κράτους που δεν υπολογίζει τίποτα για να εξυπηρετήσει τα λόμπι που τον στηρίζουν.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι εκπαίδευση έχεις που σε οδήγησε να βγάλεις αυτό το συμπέρασμα?

 

Γιατί η επιστήμη λέει άλλα. Δες εδώ σε απλοποιημένη μορφή, αν και αμφιβάλλω αν είσαι σε θέση να κατανοήσεις πως λειτουργεί μια χημική ισορροπία.

 

Τι νόημα έχει να ποστάρεις διαγράμματα θερμοκρασιών με timescale χιλιάδων χρόνων για να υποστηρίξεις οτι δεν τρέχει τίποτα, από τη στιγμή που η βιομηχανική παραγωγή CO2 γίνεται τους τελευταίους 2 αιώνες? Τώρα φοβόμαστε μην αλλάξει η καμπύλη.

Μπορείς να κατανοήσεις το πιθανό πρόβλημα αν το μεγαλύτερο μέρος του παραγόμενου CO2 όντως συσσωρεύεται στην ατμόσφαιρα επειδή οι φυσικοί ταμιευτήρες δεν χωράνε άλλο? Να περιμένουμε μήπως την εποχή των παγετώνων για να το σιγουρέψουμε?

 

Fun fact: Οι ποσότητες CO2 από ηφαίστεια  δεν είναι ούτε το 1% των ανθρώπινων τα τελευταία 50 χρόνια.

 

Αλλά αυτό που με ξεπερνάει πάνω απ'όλα είναι πως δε σας προβληματίζει το γεγονός ότι συμφωνείτε με την προπαγάνδα ενός αποδεδειγμένα κομπλεξικού και ηλίθιου προέδρου ενός και μόνο κράτους που δεν υπολογίζει τίποτα για να εξυπηρετήσει τα λόμπι που τον στηρίζουν.

 

Η εκπαίδευση μου συμπεριλαμβάνει κύρίως γνώσεις στη χημεία, τη μηχανική, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά και όλα αυτά υπο κριτική σκέψη. Βασιζόμενος στα παρακάτω γραφόμενα μου, τα οποία θα σε προκαλούσα να επιβεβαιώσεις και απο άλλες πηγές, σου ανταποδίδω το ερώτημα και ελπιζω να αποκτήσεις αμφιβολίες και κριτική σκέψη.

 

Πήγαινε στο  http://www.insomnia.gr/topic/646261-%E2%80%9C%CE%B6%CF%89%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AE%E2%80%9D-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83/page-4?do=findComment&comment=55745496  και πιο συγκεκριμένα στο μήνυμα μου #50 και ακομα πιο συγκεκριμένα στο συνημμένο γράφημα, το οποίο είναι της ίδιας πηγής με αυτό που εμπεριέχει η δική σου παραπομπή. Στο γράφημα λοιπον, φαίνονται η μέση θερμοκρασία της γης για τα τελευταια 12000 χρόνια και η συγκέντρωση του CO2 για τα αντίστοιχα χρόνια. 

 

Εκεί φαίνεται το παράδοξο (με την έννοια παραδοξο που δεν μπορουν να εξηγήσουν οι οικολοτρομολαγνοι), οτι ενω η θερμοκρασία έχει μεγάλες διακυμάνσεις (παγετώνες - θερμές περιόδους) η αντίστοιχη συγκέντρωση του CO2 εχει μια σταθερή ανοδική πορεία, τα τελευταία 7000 χρόνια. Αυτό και μόνο με κάνει να πιστευω οτι δεν υπάρχει άμεση και αναλογική σχέση μεταξύ της θερμοκρασίας και της συγκέντρωσης CO2.

 

Με λίγα λογια, ενω εγιναν (χρησιμοποιώ παρελθόν λογω του γραφήματος) πάμπολες κλιματικές αλλαγες, το co2 ειχε το δικό του δρόμο και ολα αυτά ενώ ο άνθρωπος ακόμα άναβε καμια φωτιά μπας και ζεστάνει το κοκκαλάκι του. 

 

Να το παω ακομα παραπέρα, ακομα κι αν ο άνθρωπος φταίει για την κατακόρυφη αυξηση CO2 τον τελευταίο αιώνα, αυτό με βάση το γράφημα είναι "σκασίλα" της γης, που αν θελει θα ζεσταθεί ή αν θελει θα παγώσει. Γραμένους μας έχει. Το γράφω πάλι, ακομα κι αν αυριο αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο ζωής μας και σταματήσουμε να παραγουμε co2, ακομα και να σταματησουμε να εκπνεουμε co2, η γη θα κάνει οτι ειναι η ώρα της να κάνει και με τον νεο τροπο ζωης μας, αντε να το καθυστερήσουμε καμιά 50αρια χρόνια (και πολλά λεω).

 

Το έγραψα και νωρίτερα, η ιδέα της ανθρωπογενους κλιματικής αλλαγής, ξεκίνησε ώς ανθρωπογενή ψύξη, μετά αλλαξε σε ανθρωπογενη υπερθέρμανση και τελικά κατέληξε ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή για να βολευει σε ολες τις καταστάσεις. Αν εσύ δεν μπορείς ή δεν θελεις να το σκεφτείς, δε θα μου κάνει εντυπωση γιατί απο το 70 ξεκίνησε μια γερή προπαγάνδα που μας βομβαρδίζει απο τη μερα που γεννηθήκαμε (για οσους γεννηθηκαν αργότερα) και έχει γίνει κτήμα μας που δυσκολα αποκολλάται. Και εγω οταν αρχισα να διαβάζω άρθρα, σοκαρίστικα, αλλά προτίμησα τη δυσκολη οδό, να αρχίσω να διαβάζω papers και να μελετάω στατιστικά, που ευτυχως το internet μας δίνει απλόχερα, σε σχεση με το 90-00 που δυσκολα τα έβρισκες. 

 

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη και μέχρι τώρα βγήκε πολύ κομπόδεμα (που το πληρωνουμε και θα το πληρωνουμε για καιρό)

 

Πάω τωρα σε ενα ερώτημα. Με ποια κριτική σκέψη κατέληξες οτι συμπνέω ή διαφωνώ με όσα λεει ο Τραμπ γενικά; Το οτι ειπε κάτι που συμφωνώ δεν ισοδυναμεί οτι δεν βλέπω την κίνηση του με κριτικό μάτι. Το εγραψα και νωρίτερα, οτι ειναι στυγνός businessman και κινείται με βάση το χρήμα, όπως βεβαια και οι προκάτοχοι και συνάδερφοι του, αλλά μονο με θετικό μάτι βλέπω οτι κάποιος έβγαλε έξω την ουρά του, γιατί ακομα κι αν το έκανε για ιδιοτελείς σκοπους, δημιουργησε βήμα για να γίνουν συζητήσεις (παγκόσμια εννοω).  Δε θα μου κάνει εντύπωση αν αυριο-μεθαυριο γυρίσει στο συμφωνο, γιατί πιθανόν να κερδίσει κατι αλλο. Αρα οτι ειναι κομπλεξικος, δε σημαίνει οτι οτιδήποτε λεει ή κάνει ειναι λάθος. Τέλος αν ψάξεις τι έχω γράψει σχετικά στο insomnia, θα δεις οτι ελεγα τα ίδια απο εποχές ομπαμα.

 

Είπαμε, ναι στην οικολογία και την ποιότητα ζωής, αλλά αυτό ΔΕΝ ειναι ισοδύναμο και αλληλένδετο με τη συμφωνία του παρισίου/κιότο/κλπ. Κλιματική αλλαγη υφίσταται, θα υφίσταται και θα κάνει τους κύκλους της, αλλά μας παρουσιάζουν την ανθρωπογενη κλιματική αλλαγή τόσο φουσκωμένη, σαν να σου ελεγα οτι επειδή τα μυρμήγκια έκαναν φωλιά 2 χλμ παραπέρα, θα γυρίσει τουμπα τη γη. 

 

Κριτικό μάτι και σκέψη σε οτιδήποτε, ετσι θα δουμε τι ειναι καλύτερο για όλους μας. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Το γράφημα σου δεν δείχνει την μέση θερμοκρασία της γης για τα τελευταία 12000 χρόνια. Δείχνει τις θερμοκρασίες σε ένα σημείο με βάση έρευνες που έχουν γίνει στο ανώτερο στρώμα πάγου της Γροιλανδίας. Έψαξα και βρήκα πως τα στοιχεία αυτού του γραφήματος σταματάνε το 1885, πριν αρχίσει η θέρμανση του πλανήτη.

 

2) Αν δούμε πιο πρόσφατα στοιχεία από τις θερμοκρασίες ενός άλλου σημείου της Γροιλανδίας, 28 km μόλις από το σημείο που ερευνά το δικό σου γράφημα:

 

 

GRIPtempBox480.png

 

 

Βλέπουμε πως σύμφωνα με το γράφημα αυτό, τα τελευταία 160 χρόνια η θερμοκρασία στο σημείο αυτό έχει αυξηθεί κατά 1.44 βαθμούς κελσίου.

 

Για να το συγκρίνουμε με το δικό σου γράφημα, βλέπουμε πως την δεκαετία του 1850, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των δύο σημείων έρευνας (που είπαμε απέχουν 28 km) ήταν 0.9 βαθμοί κελσίου.

 

 

GISP210k480.png

 

 

Εδώ λοιπόν βλέπουμε στο δικό σου γράφημα (που σταματάει στο 1855) που θα ήταν η θερμοκρασία αν είχε αυξηθεί κατά 1.44 βαθμούς κελσίου από τότε μέχρι σήμερα, όπως έγινε στο άλλο σημείο μέτρησης. Αν συνέχιζε λοιπόν η κόκκινη γραμμή από εκεί που έχει σταματήσει, θα έφτανε μέχρι την γκρι οριζόντια γραμμή "GISP 1885 + 1.44".

 

https://skepticalscience.com/10000-years-warmer.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλο το "κλιματική αλλαγή" και αλλο το "κλιματική αλλαγή εξαιτίας των ανθρωπίνων πράξεων"

 

βεβαιως. και σχεδον ολες οι επιστημονικες εχουν δειξει οτι ειναι "κλιματική αλλαγή εξαιτίας των ανθρωπίνων πράξεων" 

keep singing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...