Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εχεις να προτεινεις καποιο? που να εχει και μεταπωληση μετα απο 1-1μιση χρονο

υ.γ το παπι γιατι το απερριψες? πληροφοριακα ρωταω

• Moderators
Δημοσ.

Γιατί το 250αρι έιναι πιο κοντά σε αυτό που θες και θα σε προετοιμάσει καλύτερα για αυτό που θες να πας μετά.

Να σου προτείνω όχι γιατί γενικά δεν ασχολούμαι τόσο με μηχανές και εγώ κοιτάω πιο πολύ σε on off

Δημοσ.

απο τη μια σκεφτομαι αυτη την επιλογη που λες...δηλαδη κατι σε 250-300 κυβικα(αν ειχε και abs ακομα καλυτερα). απλα δεν ξερω ποσο θα την πουλησω και αν θα πουλιεται σε ενα με εναμιση χρονο απο τωρα, αν την παρω τωρα 2 ή 2.5 χιλιαρικα...και δεν ξερω μηπως ειναι καλυτερη η επιλογη ενος παπιου ή σκουτερ (αν και το παπι πρεπει να ναι οικονομικοτερο) που θα το κρατησω μελλοντικα μαζι με την μηχανη την 700αρα που θα παρω....θα μου πεις θα εχω 100+ εξοδα ετησιως παραπανω για το παπι ή σκουτερ, αλλά ισως σε καποιες διαδρομες να ειναι καλυτερο απο μεγαλη μηχανη...αλλά δεν ξερω τι ασφαλεια παρεχει ενα παπι ας πουμε...αν και τα συγχρονα δεν διαφερουν και πολυ απο τα σκουτερ απο ότι εχω ακουσει...

• Moderators
Δημοσ.

Κοιτα το καλυτερο να εχεις ειναι μηχανη και σκουτερ. Λεω σκουτερ και οχι παπι γιατι θες να πας πχ σουπερ ή καποια μικρο δουλεια στο κεντρο πεταγεσαι με το σκουτερ ουτε ταχυτητες κλπ στην κινηση, χωρο για να βαλεις πραγματα και εισαι αρχοντας αλλα θα παρεις σκουτερ και μετα θα πας να παρεις μηχανη και δεν θα θυμασαι τιποτα απο συμπλεκτη ταχυτητες κλπ. Για αυτο εγω λεω για 250 με συμπλεκτη/ Μπες στο car και δες αγγελιες να δεις τι εχει ανεβασμενες τιμες και τι πουλαει περισσοτερο για να καταλαβεις την μεταπωλητικη του αξια

• Like 1
Δημοσ.

γιαυτο σκεφτηκα παπι με την εννοια οτι έχει καπως τη λογικη της μηχανης μιας και ειναι ημιαυτοματο (δεν εχει συμπλεκτη), αλλά δεν ειναι σαν το σκουτερ που δεν εχει καθολου...σιγουρα το σκουτερ ειναι πιο ανετο και βολικο για πολη, αλλά δεν θα με βοηθησει σε τιποτα αλλο εκτος του να στεκομαι...ενω το παπι θα με εξοικιωνε πιο πολυ ισως....σιγουρα θα με εξοικιωνε καλυτερα μια μηχανη γυμνη με abs μικροτερου κυβισμου γυρω στα 250-300 κυβικα οπως ειπες, αλλά το θεμα που με προβληματιζει είναι μην δωσω τωρα 3000 για μια μεταχειρισμενη και σε 1μιση χρονο που θα θελω να παρω καινουριο την πουλησω ενα χιλιαρικο κατω., που σημαινει οτι θα εχω χασει 1000 ευρω...ενω αν κρατουσα ενα παπι ή σκουτερ για δευτερο (για ψωνια ή κανα κεντρο) τοτε με αυτο το 1000χιλιαρικο + θα ειχα και ενα μηχανακι επιπλεον..θελει σκεψη τι να αποφασισω...

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Η γενικότερη εμπειρία με τις δύο ρόδες στην ζούγκλα των δρόμων είναι αυτή που μετράει... Και η συνολική ενσυναισθηση που αποκτάς κυκλοφορόντας με δύο ρόδες. Κάθε είδους μοτοσυκλέτα έχει τις δικές της ιδιαιτεροτητες... Με ένα σκούτερ των 250 κυβικών θα κάνεις αξιοπρεπώς την δουλειά σου, θα μάθεις πως μπορείς να φρενάρεις σε κάποια δύσκολη στιγμή καλύτερα και θα μπορείς πιο εύκολα να προσαρμοστείς σε μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα. Και αυτό γιατί χωρίς τις ταχύτητες (με το κατέβασμα ταχυτήτων φρενάρεις την μότο ενώ στο αυτόματο δεν το έχεις αυτό) θέλει προσαρμογή το όλο θέμα της οδήγησης και είναι καλός δάσκαλος. Φυσικά μια επιλογή με abs είναι ότι καλύτερο για να μην διπλώσεις στην πρώτη δύσκολη στιγμή. Και βασικό μέλημα για επιλογή είναι μια γνωστή μάρκα με αυξημένες πιθανότητες μεταπώλησης. Προς Θεού μην συνδέεις το σκούτερ με την ιδέα του εύκολου, του ποδηλάτου ή οτιδήποτε άλλο. Κάθε δίκυκλο έχει τις δικές του ανάγκες και έρχεται να σε εξυπηρετήσει ανάλογα με τις δικές σου... Άποψη δική μου όπως είπα και στον  Panaggiotis είναι η σταδιακή μετάβαση. Εγώ προσωπικά έτσι έκανα και δεν το μετανιώνω στιγμή... Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας φίλος μου που ενώ του έλεγα το ίδιο πράγμα πήγε και πήρε πρώτη μοτοσυκλέτα ever ένα Yamaha MT06 και μετά από λίγο καιρό ευτυχώς το παιδί την γλίτωσε με ένα σπασμένο πόδι (και την πάτησε σε ανοιχτό και ελεύθερο δρόμο στην Χαλκιδική, κοινώς έφυγε μόνος του κάτω). Φυσικά μετά από αυτή την τραυματική για τον ίδιο εμπειρία την πούλησε και δεν ξανασχολήθηκε..... 

• Like 1
Δημοσ.

Ε καλά δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο το MT06 που δεν κάνει για νέο οδηγό. Ίσα ίσα. 

Αν ήταν τέρμα κουλός είναι άλλο θέμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1.90 που λες ότι εισαι το cbf 125 ειναι πολυ μικρό.εγω τωρα άρχισα με τις μηχανές.πηρα για αρχή ένα σκουτερ καινούργιο ( ιαπωνικό παντα ) 200 cc 19 hp με abs .παει πολυ καλά για μένα που ειμαι αρχάριος.οταν το μάθω σε κανα χρόνο παω για v-strom 250 27hp abs μαζί παντα με το σκουτερ.η κανεις το ίδιο η παρε κούτα το v-storm θα δεις θα ξενερώσεις με το 125.ας ξεκινάω τωρα δεν εχω εμπειρία από μηχανές σοβαρές πιστεύω ότι για αρχή κάτι 20. -30 hp ειναι το ιδανικό.βασικα να εχει abs το κυριότερο δεύτερο να ειναι ιαπωνικό σοβαρές εταιρίες.

Επεξ/σία από mp123

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...