Προς το περιεχόμενο

Καλουμε σε γαμο, κοσμο που δεν ξερουμε;


redhotstef

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το λογικό είναι να καλείς όποιον θέλεις εσυ που παντρεύεσαι. Αλλά αυτό αλλάζει αναλογα με τη νοοτροπία, τις ισορροπίες που υπάρχουν στις σχέσεις του ζευγαριού με την οικογένεια αλλά και μεταξύ τους και εν μέρει το ποιος πληρώνει. Για μένα πάντως όλα είναι θέμα συνεννόησης και ρεαλισμού (ειδικά όταν δεν υπάρχουν χρήματα)

Για παράδειγμα μια φίλη μου που παντρεύτηκε πρόσφατα και προερχόταν απο πολύ ευκατάστατη οικογένεια, έκανε πολύ ανοικτό γάμο (με 800 καλεσμένους και προγλέντια όλη την εβδομάδα προ του γάμου) παρόλο που ήξερα ότι ήθελε κάτι πολύ διαφορετικό. Όταν τη ρώτησα πως κι άλλαξε τα σχέδια, μου είπε ότι όντως ήθελε έναν πολύ κλειστό γάμο, αλλά το έκανε για τους γονείς της, οι οποίοι είχαν χάσει την αδερφή της σε μικρή ηλικία και πραγματικά ήθελαν να γλεντήσουν το γάμο της (πλέον) μοναχοκόρης τους. Ήταν ευτυχισμένη που τους έβλεπε κι αυτούς τόσο χαρούμενους μετά απο θάνατο της αδερφής της, που δεν την πείραξε καθολου να έχει 770 αγνώστους στο γάμο της.

Χρακτηριστικό παραδειγμα ασυνεννοησίας-κι όχι μόνο- ήταν η περίπτωση που, ζευγαριού που, αφού είχε σκοτωθεί για το είδος του γάμου (αυτός ήθελε πολύ κλειστό και πολιτικό, αυτή θρησκευτικό και με πολλούς καλεσμένους), συμφώνησαν στο θρησκευτικό αλλά κλειστό.Και ξαφνικά 2 μέρες πριν το γάμο η κοπέλα (που είχε αρκεστεί στην πολύ άμεση οικογενεια και φίλους, κάπου 20 άτομα) μαθαίνει ότι, με την παρέμβαση της μητέρας του ο γαμπρός είχε περίπου 100 καλεσμένους, τους οποίους μάλιστα πλήρωσε μια θεία του γεροντοκόρη, επειδή οι ίδιοι δεν είχαν λεφτα. Το καλύτερο; Όπως έμαθε αργότερα, καλεσμένη στο γάμο ήταν κι η συνάδελφος του άντρα της με την οποία την απατούσε!!! (κι ακόμα σκέφτεται αν πρέπει να πάρει διαζύγιο...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν θυμάμαι σε γάμους που έχω παρεβρεθεί (και ήταν πολλοί) οι νεόνυμφοι να ξέρουν τους πάντες. Κυρίως αναφέρομαι στα 90s. Συνήθως ήταν μια κοινωνική υποχρέωση, και όχι πραγματική γιορτή με άτομα που ήθελες να χαρούν μαζί σου τον γάμο.

 

Στα χωρια αυτο που συμβαίνει (μέχρι και σήμερα) είναι παρωδία για μένα.

Πανηγύρι κανονικό.

 

Η δικια μας γενια δεν έχει νόημα να συνεχίσει κάτι τέτοιο.

Οπότε όχι, καλεις μονο όσους θες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το συνεχίζει όμως, τουλάχιστον όσοι κατάγονται κι έχουν μεγαλώσει στην επαρχία (μικρές πόλεις και χωριά).

 

Δύο φίλοι μου παντρεύτηκαν στην Αθήνα, με σχετικά λίγους καλεσμένους, τουλάχιστον για τα δεδομένα της επαρχίας.

Ο πρώτος 02:30 είχε σπάσει μαζί με τη γυναίκα του (είχαν μείνει λίγοι καλεσμένοι στο κτήμα) και φύγαμε μαζί, και στον δεύτερο που παντρεύτηκε πριν δύο εβδομάδες, πάλι την έκανα κατά τις 02:30, όπου είχαν φύγει ήδη αρκετοί.

Όταν έμαθαν οι γνωστοί της κοπέλας μου που είναι από χωριό ότι φύγαμε κατά τις 02:30 τους πέσαν τα σαγόνια. Για εκείνους αν δεν ξημερώσει χορεύοντας, ο γάμος (το γλέντι) έχει αποτύχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...