De@th L0rd Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2017 Κουίνσλαντ, Αυστραλία Γονιδιακή θεραπεία δίνει δια βίου προστασία από τις σοβαρές αλλεργίες, όπως το άσθμα, καθώς αυστραλοί ερευνητές κατάφεραν να απενεργοποιήσουν την ανοσοποιητική αντίδραση που προκαλεί τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ζώα. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο JCI Insight, ερευνητές στο Ινστιτούτο Diamantina του Πανεπιστημίου του Κουινσλαντ, με επκεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Ρέι Στεπτοου, κατάφεραν να σβήσουν τη μνήμη των Τ-κυττάρων χάρη σε γονιδιακή θεραπεία. «Όταν κάποιος έχει αλλεργία ή αλλεργικό άσθμα, τα συμπτώματα που βιώνει είναι αποτέλεσμα της αντίδραση των ανοσοκυττάρων στις πρωτεΐνες των αλλεργιογόνων παραγόντων. Η πρόκληση στο άσθμα και τις αλλεργίες γενικότερα είναι ότι τα Τ-κύτταρα ανοσοποιητικού συστήματος έχουν μια μορφή μνήμης και έτσι γίνονται ανθεκτικά στις θεραπείες. Εμείς καταφέραμε να σβήσουμε τη μνήμη των Τ-κυττάρων σε πειραματόζωα με γονιδιακή θεραπεία που απευαισθητοποίησε το ανοσοποιητικό τους σύστημα ώστε να ανέχεται στις πρωτεΐνες των αλλεργιογόνων παραγόντων», εξηγεί ο Δρ Στεπτόου. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα πειραματικό αλλεργιογόνο του άσθματος, αλλά πιστεύουν ότι η μελέτη τους μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη θεραπεία πολλών σοβαρών αλλεργιών, όπως στα φιστίκια, το δηλητήριο της μέλισσας και άλλες ουσίες. Στο πλαίσιο των πειραμάτων πήραν βλαστοκύτταρα αίματος εισήγαγαν σ’ αυτά ένα γονίδιο που ρυθμίζει την αλλεργιογόνο πρωτεΐνη και στη συνέχεια έκανα έγχυση των τροποποιημένων βλαστικών κυττάρων στα πειραματόζωα. Τα τροποποιημένα αυτά κύτταρα παρήγαγαν νέα αιματοποιητικά κύτταρα που εξέφραζαν την πρωτεΐνη και στόχευαν συγκεκριμένα ανοσοκύτταρα, ακυρώνοντας την αλλεργική αντίδραση. Ο απώτερος στόχος των επιστημόνων είναι με μια και μόνη δόση γονιδιακής θεραπείας να αντικαταστήσουν τις μεσοπρόθεσμες αγωγές που στοχεύουν στα αλλεργικά συμπτώματα με μεγάλες διακυμάνσεις ως προς την αποτελεσματικότητα. «Δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που με μια και μόνη ενέσιμη δόση να μπορούμε να πετύχουμε δια βίου προστασία από τις αλλεργίες, αλλά προσπαθούμε να απλοποιήσουμε τη θεραπεία και να την καταστήσουμε ασφαλή για όλους τους ανθρώπους. Προς το παρόν έχουμε όμως επικεντρωθεί σε πάσχοντες από σοβαρής μορφής άσθμα ή θανατηφόρες διατροφικές αλλεργίες», καταλήγει ο ερευνητής. Μαίρη Μπιμπή Πηγή: health.in.gr 5
gdriver Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 φίλε μου , σπουδαία πάντα τα νέα στην υγεία, αλλά πολλές θεραπείες ακούμε, λίγες βλέπουμε. ώσπου στο τέλος ξεχνιούνται και «πάμε για άλλα». μακάρι κάποια στιγμή να τα δούμε όλα αυτά. 1
4saken Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Ναι,θυμαμαι που ειχε γινει ντορος για το εμβολιο που προλαμβανει τον καρκινο του τραχηλου της μητρας η για την μεταμοσχευση καρδιας και αλλων ζωτικων οργανων...Με τον καιρο ξεχαστηκαν,καποιοι ομως κονομησαν... 1
fylatos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Ναι,θυμαμαι που ειχε γινει ντορος για το εμβολιο που προλαμβανει τον καρκινο του τραχηλου της μητρας η για την μεταμοσχευση καρδιας και αλλων ζωτικων οργανων...Με τον καιρο ξεχαστηκαν,καποιοι ομως κονομησαν... Εννοείς το εμβόλιο που κάνουν όλα τα κορίτσια πριν τα 14 και τις μεταμοσχεύσεις που γίνονται καθημερινά; 1
gdriver Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Ναι,θυμαμαι που ειχε γινει ντορος για το εμβολιο που προλαμβανει τον καρκινο του τραχηλου της μητρας η για την μεταμοσχευση καρδιας και αλλων ζωτικων οργανων...Με τον καιρο ξεχαστηκαν,καποιοι ομως κονομησαν... δεν το αποσαφήνισα και λογική η σύγχυση. εννοώ όλα τα «άλματα προόδου» στην αναγεννητική ιατρική αλλά και στις γονιδιακές θεραπείες. επειδή έχω βροχικό άσθμα , όταν ήμουν μικρός άκουγα πολλές υποσχόμενες νέες μελέτες και ενθαρρυντικά νέα για οριστική εξάλειψη και τέτοια. δεν τα είδαμε ποτέ και δυστυχώς ούτε ακι ακούσαμε την πρόοδο τους. Επίσης ένα πρόσφατο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, ήταν η «καλλιέργεια» ενός αυτιού στη ράχη ενός ποντικού, είδηση που πρώτη φορά την είδα στις ειδήσεις στις αρχες του 90. Πριν μερικές μέρες το ίδιο άρθρο, ξεπρόβαλε ως νέο breakthrough στην αναγεννητική ιατρική , και συγκεκριμένα είχε πάλι το αυτί στην πλάτη του ποντικού. Δυστυχώς όμως στην αναγεννητική ιατρική ακόμη δεν έχουμε δει κατι χειροπιαστό. οι έρευνες συνεχίζονται από αξιέπαινους ανθρώπους δυστυχώς όμως, στο συγκεκριμμένο τομέα, λίγα τα αποτελέσματα ακόμη. Άραγε θα το μάθουμε αν τελικώς αυτές οι θεραπείες είναι «βιώσιμες» ; Δηλαδή γίνεται μία ωραία και ελπιδοφόρα έρευνα αλλά αν δεν ευδοκιμήσει για τον τάδε λόγο, δυστυχώς δεν το μαθαίνουμε και έτσι ξεχνιέται όλη η ιστορία μέχρι να ξεπροβάλει μία νέα περισσότερο ελπιδοφόρα έρευνα. Μακάρι να τα δούμε όλα αυτά, ειδικώς την αναγεννητική ιατρική προκειμένου να εξαλειφθούν λίστες αναμονής, έλλειψη οργάνων, αλλά και ανοσοθεραπεία για να μην απόρριπτεται το μοσχευμα. το ίδιο και για γονιδιακές θεραπείες και βλαστοκύτταρα, επειδή σε φιλικό περιβάλλον υπάρχει άνθρωπος με ωχρά κηλίδα και κατα καιρούς , νέες ελπιδοφόρες θεραπείες με βλαστοκύτταρα ή και γονιδιακή θεραπεία ξεπροβάλλουν ως οι πλεόν ελπιδοφόρες αλλά δυστυχώς και πάλι ή είμαστε πολύ μακριά από τη λύση ή κάποια στιγμή δε θα προχωρήσει κάποια λύση . Και δε θα το μάθουμε. Κάποια στιγμή θα βγούν άλλες θεραπείες ευκολότερες στην υλοποίηση τους . Δεν ξέρω αν γίνομαι περισσότερο κατανοητός έτσι όπως το γράφω . 2
4saken Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Το ποστ μου ηταν ειρωνικο fylatos, ανακαλω ομως γιατι ο gdriver τα εξηγησε ωραια στο 2ο ποστ! 1
LongTom Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2017 Αν και δεν είμαι ειδικός στα βιοιατρικά, θέλω να προσθέσω ότι οι εν λόγω έρευνες(και γενικότερα αυτές που αφορούν "ευαίσθητα" θέματα ανθρώπινης ιατρικής-βιολογίας)έχουν ορίζοντα δεκαετιών. Όπως επίσης είναι πολύ ευκολότερο να "σκοτωθούν" εάν δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε βαθμό πολύ αυστηρότερο από άλλες ειδικότητες. Καλώς ή κακώς αυτό ισχύει για να βγουν στην αγορά προϊόντα-πρακτικές. Αυτό που έχει τρομακτική εξέλιξη,είναι η τεχνολογία της bio-imaging και bio signal processing.Οι διαφορές είναι χαοτικές με 20-30 χρόνια πριν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα