rooy Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπερα εχω ενα ups στιν ακρη και εχω και μια μπαταρια αυτοκινητου ειναι αυτη στην φωτο. εχω δει βιντεακια στο youtube που απλα βαζεις μεγαλα καλωδια και την συνδεεις. το εχει κανει κανεις ? HELP!!!! Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2017 από rooy
GtiGeorge Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Καλησπέρα, το έχω κάνει, αλλά το δικό μου ups χρειαζόταν 4 12v μπαταρίες σε σειρά (48 volt).
Fubar.gr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2017 Το έχω κάνει τουλάχιστον σε 4-5 UPS με απόλυτη επιτυχία. Μόνο σε ένα πολύ φτηνιάρικο είχα πρόβλημα που έσβηνε μετά απο κανα 15λεπτο, όχι επειδή άδειαζε η μπαταρία, αλλά επειδή υπερθερμαίνονταν τα ηλεκτρονικά του.
SpirtouLisS Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Τα ups εχουν προδιαγραφές και ειναι εγγυημένα να λειτουργήσουν με κομμένο το ρευμα για το χρόνο που τους προσφέρουν οι 6-7 ah που διαθετουν συνήθως οι εργοστασιακές μπαταρίες τους. Που σε πραγματικό χρόνο λειτουργίας INVERTER πχ 24V-220 DC-AC με μια μεση καταναλωση 500W μεταφράζεται σε 15-20 λεπτά λειτουργιας ινβερτερ. Δεν ειναι φτιαγμένα να λειτουργούν αδιαλλειπτα ;ή εστω 1 ωρα σε inverting καθως εχουν μετριο efficiency, λειτουργουν με H_bridge και μετασχηματιστη χαμηλης συχνοτητας 60hz που θα υπερθερμανθει. Οποτε δεν θα παθουν κατι αν τους βαλεις μια μπαταρια 50ah αλλα αν κοπει το ρευμα και καταναλωσει αυτες τις Ah το ups λειτουργωντας συνεχως για 2 ωρες θα μυρισει ο μετασχηματιστης και τα τρανζιστορ και ισως ενεργοποιηθουν προστασιες υπερθερμανσης. Παντως γενικα για κανονικους χρονους λειτουργιας και εφοσον η μπαταρια ειναι σωστη δε θα εχεις κανενα προβλημα. Αρκει βεβαια το ups σου να ηταν 12V. 1
Fubar.gr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 αυτη η μπαταρια ειναι ενταξει?? Ή συγκεκριμένη είναι overkill, δεν χρειάζεται για αυτή την εφαρμογή μπαταρία με τόσα αμπέρ εκκίνησης, μπορείς να βάλεις κάποια πολύ φθηνότερη.
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Εντομεταξύ δε μου φορτώνει με τίποτα τις εικόνες και δε μπορώ να δω ούτε τι μάρκα είναι (βασικά αυτο θέλω να δω μόνο) Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στο αυτοκόλλητο δεν δειχνουν κατι για αυτο που θες. Το θεμα ειναι οτι το κάνεις με ρίσκο να υπερθερμανθεί όταν θα δουλεύει για πάρα πολύ ώρα με την μπαταρία οπότε είτε θα κλείσει (αν είναι σωστά φτιαγμένο), ή αν είναι κανα τουβλο-ξ ουτε αυτό δε ξέρει τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση Κάτι άλλο που θα με ανησυχούσε εμένα θα ήταν η φόρτιση της μπαταρίας, αλλά αφού μερικοί λένε πως το έχουν δοκιμάσει, πάω πάσο.
rooy Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Εντομεταξύ δε μου φορτώνει με τίποτα τις εικόνες και δε μπορώ να δω ούτε τι μάρκα είναι (βασικά αυτο θέλω να δω μόνο) Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στο αυτοκόλλητο δεν δειχνουν κατι για αυτο που θες. Το θεμα ειναι οτι το κάνεις με ρίσκο να υπερθερμανθεί όταν θα δουλεύει για πάρα πολύ ώρα με την μπαταρία οπότε είτε θα κλείσει (αν είναι σωστά φτιαγμένο), ή αν είναι κανα τουβλο-ξ ουτε αυτό δε ξέρει τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση Κάτι άλλο που θα με ανησυχούσε εμένα θα ήταν η φόρτιση της μπαταρίας, αλλά αφού μερικοί λένε πως το έχουν δοκιμάσει, πάω πάσο. Optima Batteries λεει πανω high Performance AGM Battery
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα