Vapir Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Εαν ηταν κανένα καλο γκομενακι θα πήγαινες κοντα της να παρεις ολη την καπνά της.και μια συμβουλή.μην πουλάς μαγκια γιατι καποιος θα σε στρώσει για τα καλα κάποια στιγμη. και γκομενάκι να ήταν το ίδιο θα της έλεγα και ο θεός να ηταν θα σεβαστεί θέλει δε θέλει 1
Getta Robo Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Αυτο με το καπνισμα στις παιδικες οντως παραεχει γινει. Ωραια παραδειγματα για παιδια τους ολοι αυτοι οι "γονεις". Και να απαγορευοταν παντως, ελαχιστα πραγματα θα αλλαζαν. Ειναι η νοοτροπια ολων αυτων οπου δεν αλλαζει, σιγουρα οχι διχως δραστικα μετρα. Δεν επιτρέπετε σε μια παιδικη χαρά να μπαινει άτομο που δε συνοδευει παιδι. Στα χαρτια απαγορευεται, αλλα ειναι εξαιρετικα συνηθες να βλεπεις τριτους μεσα διχως να συνοδευουν παιδι. Απο μικροπωλητες μεχρι τοξικομανεις. 5
vairass Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Αυτο με το καπνισμα στις παιδικες οντως παραεχει γινει. Ωραια παραδειγματα για παιδια τους ολοι αυτοι οι "γονεις". Και να απαγορευοταν παντως, ελαχιστα πραγματα θα αλλαζαν. Ειναι η νοοτροπια ολων αυτων οπου δεν αλλαζει, σιγουρα οχι διχως δραστικα μετρα. Στα χαρτια απαγορευεται, αλλα ειναι εξαιρετικα συνηθες να βλεπεις τριτους μεσα διχως να συνοδευουν παιδι. Απο μικροπωλητες μεχρι τοξικομανεις. Μα δεν είναι μόνο τα παιδιά εκεί.. Είμαστε κ εμείς που δεν αντέχουμε τον καπνό καθόλου...
Alithinos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Ώπα, πώς πέρασε έτσι αυτό; Είσαι 100% λάθος. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες έρευνες που σε διαψεύδουν. Μια εικόνα χίλιες λέξεις, αλλά αν θες να διαβάσεις και τις έρευνες, δες εδώ: https://www.surgeongeneral.gov/library/reports/secondhandsmoke/executivesummary.pdf Ότι και καλά άμα κάποιος που κάθεται κοντά σου καπνίζει, θα πάθεις λευχαιμία... μάλιστα. Τα πιστεύεις ?
Βασίλης_29 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 τι εννοείς κοντά; σε ανοικτό χώρο στα 10 μέτρα ας πούμε γίνεται να σε ενοχλεί ο καπνός του άλλου; εντάξει είπαμε κακό το τσιγάρο, αλλά μη τρελαθούμε κιόλας, αν κάποιος ανησυχεί τόσο για την υγεία των παιδιών του θα έπρεπε πρώτα από όλα να αποφεύγει να μένει σε πόλη το ότι δίνει κακό παράδειγμα να το δεχτώ, αλλά το ότι επιβαρύνει την υγεία τους είναι μάλλον απίθανό γενικά το βρίσκω υπερβολικό να ασχολούμαστε με το τι κάνει ο άλλος επειδή δε μας αρέσει Σώπα και από που και ως που θα φύγω εγώ από την πόλη μου επειδή μια ντουζίνα βρωμοελληναράδες καπνίζουν λίγα μέτρα δίπλα από την παιδική χαρά; Το τσιγάρο έπρεπε να απαγορεύεται δια ροπάλου για μένα είτε εντός είτε εκτός, όποιος γουστάρει να κλειστεί μέσα στο σπίτι του με κλειστά τα τζάμια και να καπνίζει να αναπνέει κιόλας την μπόχα αυτός και οι δικοί του. Καταντήσαμε σήμερα να μην μπορούμε να ανοίξουμε ούτε το παράθυρο από το υπνοδωμάτιό μας γιατί κάποιος παπάρας από άλλο διαμέρισμα ή πολυκατοικία καπνίζει με ανοιχτό το τζάμι και η μπόχα φεύγει και εισέρχεται στα διαμερίσματα των υπολοίπων που έχουν ανοιχτό το παράθυρό τους. Ότι και καλά άμα κάποιος που κάθεται κοντά σου καπνίζει, θα πάθεις λευχαιμία... μάλιστα. Τα πιστεύεις ? Αν μιλάς για το παθητικό κάπνισμα, να εισπνέω εγώ την εξερχόμενη μπόχα του άλλου που καπνίζει από δίπλα μου εως λίγα μέτρα παραδίπλα και έρχεται σε εμένα. ΝΑΙ είναι διαπιστωμένο οτι προκαλεί προβλήματα σε αρκετά μεγάλο βαθμό. 1
Alithinos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Ένας από τους κινδύνους του τσιγάρου είναι καρκίνος του πνεύμονα, που δημιουργείται μέσω μεταλλάξεων, που προκαλούνται από καρκινογόνα παραπροϊόντα του καπνίσματος, με μηχανισμό που λειτουργεί συσσωρευτικά. Δηλαδή, δεν υπάρχει ένας αριθμός από τζούρες που είναι safe. Απλά με κάθε μία τζούρα που παίρνεις οι πιθανότητές σου γίνονται λίγο χειρότερες από πριν. Οπότε, αυτό που λες δε στέκει εκτός αν στο "κινδυνεύει" βάζεις ένα δικό σου αυθαίρετο κατώφλι το οποίο δε μπορεί και να υπολογιστεί ακόμα κι αν ξέραμε πως ισχύει. Κρίνω με βάση 2 παράγωντες: 1. Ανθρώπους που έχω γνωρίσει προσωπικά. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που έχουν αποκτήσει μεγάλα προβλήματα από το τσιγάρο μετά τα 55-60. Κάπνιζαν όμως έως και 4 πακέτα την ημέρα, από ηλικίες τύπου 13,14,15... Και έχω γνωρίσει και πολλούς ανθρώπους που σ όλη τους τη ζωή κάθονται δίπλα σε καπνιστές και δεν έτυχε να εμφανίσουν οτιδήποτε σχετικό με παθήσεις που προκαλεί το κάπνισμα. 2. Προσωπική πείρα. Η πυκνότητα ουσιών που ίσως εισπνεύσει κάποιος που κάθεται δίπλα σε έναν καπνιστή είναι κατά πολύ μικρότερη, άσχετα αν η μυρωδιά του τσιγάρου είναι έντονη. Τη πρώτη φορά που θα καπνίσει κάποιος ένα τσιγάρο, θα τον πιάζει ζαλάδα. Όσες φορές έτυχε όταν δεν κάπνιζα και κάπνιζαν άλλοι κοντά μου ή δίπλα μου, μπορεί να βρώμαγε, αλλά δεν ένιωσα ούτε στο απειροελάχιστο όπως ένιωσα τη πρώτη φορά που κάπνισα ένα τσιγάρο ο ίδιος. Κάνει το τσιγάρο κακό ? Φυσικά και κάνει. Αλλά παρομοίως κακό κάνει και η ζάχαρη, αλλά δεν είδα κανένα να απαγορεύει σε παιδιά να αγοράζει γλυκά, ή να υπάρχουν προειδοποιήσεις έστω. Ίσα ίσα που πολλοί γονείς λόγο άγνοια τους αγοράζουν γλυκά κιόλας ως αμοιβή. Επίσης τα τηγανιτά προκαλούν καρκίνο και αυξημένα τριγλυκερίδια, και δε πρέπει να τρώμε πάνω από 1 μερίδα κάθε 1-2 εβδομάδες. Κάπου νομίζω χάνεται λίγο η ουσία αν επικεντρωνόμαστε σε 1, ενώ υπάρχει ολόκληρο δάσος... Σώπα και από που και ως που θα φύγω εγώ από την πόλη μου επειδή μια ντουζίνα βρωμοελληναράδες καπνίζουν λίγα μέτρα δίπλα από την παιδική χαρά; Το τσιγάρο έπρεπε να απαγορεύεται δια ροπάλου για μένα είτε εντός είτε εκτός, όποιος γουστάρει να κλειστεί μέσα στο σπίτι του με κλειστά τα τζάμια και να καπνίζει να αναπνέει κιόλας την μπόχα αυτός και οι δικοί του. Καταντήσαμε σήμερα να μην μπορούμε να ανοίξουμε ούτε το παράθυρο από το υπνοδωμάτιό μας γιατί κάποιος παπάρας από άλλο διαμέρισμα ή πολυκατοικία καπνίζει με ανοιχτό το τζάμι και η μπόχα φεύγει και εισέρχεται στα διαμερίσματα των υπολοίπων που έχουν ανοιχτό το παράθυρό τους. Αν μιλάς για το παθητικό κάπνισμα, να εισπνέω εγώ την εξερχόμενη μπόχα του άλλου που καπνίζει από δίπλα μου εως λίγα μέτρα παραδίπλα και έρχεται σε εμένα. ΝΑΙ είναι διαπιστωμένο οτι προκαλεί προβλήματα σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Η μπόχα είναι το πρόβλημα σου ή φοβάσαι για την υγεία σου ?
Βασίλης_29 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Η μπόχα είναι το πρόβλημα σου ή φοβάσαι για την υγεία σου ? Και τα δύο. Και μην ακούσω κανένα επιχείρημα για τα καυσαέρια των ΙΧ τα σκουπίδια την κακή διατροφή την βρωμιά της πόλης και διάφορα άλλα μαργαριτάρια. 1
Alithinos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Και τα δύο. Και μην ακούσω κανένα επιχείρημα για τα καυσαέρια των ΙΧ τα σκουπίδια την κακή διατροφή την βρωμιά της πόλης και διάφορα άλλα μαργαριτάρια. "μαργαριτάρια" ?
insomnia888 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2017 Τα παιδιά, και οι μεγάλοι δεν κινδυνεύουν από το καπνό που καπνίζει κάποιος άλλος. Ασθένειες όπως η ΧΑΠ, η στένωση των αρτηριών κτλπ αναπτύσσονται εξαιρετικά αργά, και πρέπει κάποιος να φουμάρει πολλά χρόνια καθημερινά για να αναπτύξει κάτι τέτοιο. 1) Η πρώτη πρόταση είναι απαράδεκτη. Ξέρεις πόσα παιδιά κυρίως αλλά και ενήλικες υποφέρουν από άσθμα? Θα κάπνιζες στον ίδιο χώρο έστω και αν είναι ανοιχτός, μπροστά τους? 2) Η δεύτερη πρόταση είναι σχετική, δεν έχουν όλοι τα ίδια γονίδια και δεν μπορείς να ξέρεις τί προδιάθεση έχει ο καθένας μας. Ας εμπεδώσουμε λοιπόν πόσο δεν κινδυνεύουμε από τον καπνό που καπνίζει κάποιος άλλος: Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί πολλές από τις ίδιες ασθένειες όπως εμφανίζονται απευθείας και στους ενεργούς καπνιστές, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου του πνεύμονα, και τις αναπνευστικές ασθένειες .[1][2][8] Αυτές οι ασθένειες περιλαμβάνουν: Καρκίνος: Γενικά: Γενικότερα υπάρχει συνολική αύξηση του κινδύνου;[9] βάση την εξέταση των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί σε παγκόσμια βάση, το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο κατέληξε στο συμπέρασμα το 2004 ότι “ το ακούσιο κάπνισμα η έκθεση σε παθητικό ή καπνό των τσιγάρων του περιβάλλοντος χώρου είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο."[2] Ο καρκίνος του πνεύμονα: το παθητικό κάπνισμα είναι ένας παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του πνεύμονα .[10][11] Στις Ηνωμένες Πολιτείες το παθητικό κάπνισμα εκτιμάται προκαλεί περισσότερους από 7.000 θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα ετησίως μεταξύ των μη καπνιστών.[12] Ο καρκίνος του μαστού: Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος της Καλιφόρνιας κατέληξε στο συμπέρασμα το 2005 ότι το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις νεώτερες, κυρίως προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες κατά 70% [8] και ο Γενική Χειρουργός των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία είναι "ενδεικτικά", αλλά εξακολουθούν να είναι ανεπαρκή να αξιώνουν μια τέτοια αιτιώδη σχέση [1] σε αντίθεση, ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον καρκίνο κατέληξε στο συμπέρασμα το 2004 ότι «δεν υπήρχε υποστήριξη για μια σχέση αιτιότητας μεταξύ ακούσιας έκθεσης στον καπνό του τσιγάρου και στον καρκίνο του μαστού σε μη καπνιστές». [2] Μια 2015 μετα-ανάλυση διαπιστώθηκε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία ότι το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού αυξήθηκαν «σημαντικά σε σχέση με μερικά χρόνια πριν». [13] Καρκίνος του παγκρέατος: Μια μετα-ανάλυση το 2012 δεν βρήκε στοιχεία ότι το παθητικό κάπνισμα συσχετιζόταν με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος .[14] Ο καρκίνος του τραχήλου: Μια επισκόπηση των συστηματικών ανασκοπήσεων το 2015 διαπίστωσε ότι η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. [15] Κυκλοφορικό σύστημα: επιτείνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων,[16] παρατηρείτε μείωση της καρδιακής συχνότητας .[17]Επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι τόσο το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης. [18] Προβλήματα στον πνεύμονα: Κίνδυνος άσθματος. [19] Κίνδυνος χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) [20] Σύμφωνα με μια ανασκόπηση το 2015, το παθητικό κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λοίμωξης της φυματίωσης και να επιταχύνει την εξέλιξη της νόσου, αλλά τα στοιχεία παραμένουν ανεπαρκή.[21] Γνωστική εξασθένιση και η άνοια: Η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο γνωστικής εξασθένησης και άνοιας σε ενήλικες 50 ετών και άνω.[22] Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Το χαμηλό βάρος γέννησης [8], μέρος Β, κεφ. 3.[23] Πρόωρου τοκετού [8], μέρος Β, κεφ. 3 (Σημειώστε ότι η απόδειξη της αιτιώδους συνάφειας περιγράφεται μόνο ως "ενδεικτική" από τον Γενικό Χειρουργό των ΗΠΑ στην έκθεσή του το 2006.[24]) Οι νόμοι που περιορίζουν το κάπνισμα μειώνουν τις πρόωρες γεννήσεις.[25] Πρόσφατες μελέτες που συνέκριναν τις γυναίκες που εκτίθενται σε από τον καπνό των τσιγάρων του περιβάλλοντος χώρου και μη εκτεθειμένες γυναίκες, δείχνουν ότι οι γυναίκες που εκτίθενται, ενώ είναι έγκυες έχουν υψηλότερο κίνδυνο να γεννήσουν ένα παιδί με συγγενείς ανωμαλίες, μικρότερη περιφέρεια κεφαλής, και χαμηλό βάρος γέννησης.[26] Γενικά: Επιδείνωση του άσθματος, αλλεργιών, και άλλων ασθενειών.[27] Διαβήτη Τύπου 2.[28][29][30] Παραμένει ασαφές αν η σχέση μεταξύ παθητικού καπνίσματος και διαβήτη είναι αιτιώδης.[31] Κίνδυνος να μεταφερθεί meningitidis Neisseria ή Streptococcus pneumoniae. [15] Συνολικά αυξημένος κίνδυνος θανάτου και σε ενήλικες, εκτιμάται ότι θα σκοτώσει 53.000 μη καπνιστές ανά έτος, καθιστώντας το κάπνισμα την 3η κύρια αιτία αποτρέψιμων θανάτων στις ΗΠΑ,[32][33] και σε παιδιά.[34] Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει ότι το παθητικό κάπνισμα προκαλεί περίπου 600.000 θανάτους ετησίως, και περίπου το 1% φορτίου νόσου παγκοσμίως.[35] 3
Alithinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 1) Η πρώτη πρόταση είναι απαράδεκτη. Ξέρεις πόσα παιδιά κυρίως αλλά και ενήλικες υποφέρουν από άσθμα? Θα κάπνιζες στον ίδιο χώρο έστω και αν είναι ανοιχτός, μπροστά τους? 2) Η δεύτερη πρόταση είναι σχετική, δεν έχουν όλοι τα ίδια γονίδια και δεν μπορείς να ξέρεις τί προδιάθεση έχει ο καθένας μας. 1) Άμα αρχίσουμε τα what ifs πάμε πολύ μακριά. Άμα κάποιον τον πείραζε δε θα τον επιβάρυνα. Btw έχω και εγώ ο ίδιος άσθμα. 2) Ναι σύμφωνοι. Αλλά πες μου σε παρακαλώ πως ξέρεις και συμφωνείς επίσης με το ότι η ζάχαρη χαλάει τα δόντια, προκαλεί παχυσαρκία, φράζει τις αρτηρίες, προκαλεί ανωμαλία στα επίπεδα ινσουλίνης του αίματος κτλπ, και πως επίσης τα τηγανιτά προκαλούν καρκίνο λόγο της καύσης των ελαίων, και φυσικά επίσης φραγή αρτηριών, τριγλυκερίδια κτλπ. Και ας μη μιλήσω για το αλκοόλ και το καφέ.. Υπάρχουν πολλά βλαβερά εκεί έξω. Και έχω την εντύπωση ότι πολύς κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται... Υ.Γ. Οι περισσότεροι θάνατοι στην Ελλάδα που δεν οφείλονται σε φυσικά αίτια, οφείλονται σε τροχαία. Οι πιθανότητες να σε λιώσει ένας από τους πολλούς 'μάγκες' οδηγούς ή απ' αυτές που μακιγιάρονται ή μιλάν στο κινητό ενώ οδηγάν είναι κατά πολύ πολλαπλάσιες από το να πάθεις κάτι λόγο παθητικού καπνίσματος, καθώς η χώρα μας κατέχει πανευρωπαϊκό ρεκόρ των πιο επικίνδυνων οδηγών..
insomnia888 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 1) Άμα αρχίσουμε τα what ifs πάμε πολύ μακριά. Άμα κάποιον τον πείραζε δε θα τον επιβάρυνα. Btw έχω και εγώ ο ίδιος άσθμα. 2) Ναι σύμφωνοι. Αλλά πες μου σε παρακαλώ πως ξέρεις και συμφωνείς επίσης με το ότι η ζάχαρη χαλάει τα δόντια, προκαλεί παχυσαρκία, φράζει τις αρτηρίες, προκαλεί ανωμαλία στα επίπεδα ινσουλίνης του αίματος κτλπ, και πως επίσης τα τηγανιτά προκαλούν καρκίνο λόγο της καύσης των ελαίων, και φυσικά επίσης φραγή αρτηριών, τριγλυκερίδια κτλπ. Και ας μη μιλήσω για το αλκοόλ και το καφέ.. Υπάρχουν πολλά βλαβερά εκεί έξω. Και έχω την εντύπωση ότι πολύς κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται... δεν μιλάμε με what if αλλά με επιστημονικά δεδομένα. Το ότι έχεις εσύ άσθμα δεν σημαίνει οτι και ο διπλανός "φτιάχνεται" άμα δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Και τα άλλα που αναφέρεις αν γίνει κατάχρηση ναι, προκαλούν βλάβες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορείς να αντιπαραθέσεις τη ζάχαρη για να απενοχοποιήσεις το κάπνισμα. Το κάπνισμα βλάπτει αποκλειστικά, δεν προκαλεί κανένα όφελος, το παραμικρό. 1
Alithinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 δεν μιλάμε με what if αλλά με επιστημονικά δεδομένα. Το ότι έχεις εσύ άσθμα δεν σημαίνει οτι και ο διπλανός "φτιάχνεται" άμα δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Μα κυριολεκτικά what if είναι όταν μου λες να υποθέσω ότι κάποιος κάθεται δίπλα μου, και έχει το Χ ή το Ψ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορείς να αντιπαραθέσεις τη ζάχαρη για να απενοχοποιήσεις το κάπνισμα. Το κάπνισμα βλάπτει αποκλειστικά, δεν προκαλεί κανένα όφελος, το παραμικρό. Η ζάχαρη ποιο όφελος προκαλεί ?
aristos12 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 εδώ τά 2ποδα ζώα καπνίζουν μέσα στά βαγόνια τού μετρό (ηλεκτρονικό τσιγάρο) αν κ κάθε λίγο ακούγεται από τά μεγάφωνα οτι απαγορεύεται η χρήση φαγητού -ποτών κ ηλεκτρονικού τσιγάρου μέσα στούς χώρους τού μετρό ,μιλάμε δηλ. γιά απροσάρμοστα ατομα...εχω πετύχει κ μέσα σέ σινεμά (αλλά εκεί αμέσως ερχεται η κοπέλα κ τούς βάζει στην θέση τους...) προχθές πήγα επίσκεψη σέ θείο μου πού εκανε εγχείριση καρδιάς κ ηταν αλλοι 2 ασθενείς μέσα στό θάλαμο...ε καί εκεί βρέθηκε ενα δίποδο αρχιζώο ασθενής νά καπνίζει πούρο σάν νά ηταν στό σαλόνι του...βέβαια μάς ακουσε ολος ο οροφος ηρθε κ η ασφάλεια τού νοσοκ/είου η προισταμένη τού ορόφου κ αυτός 85φεύγα στά αχαμνά του...πουθενά σεβασμός στόν διπλανό μας... ανέκδοτο μού φαίνεται ο ελληναράς νά μήν καπνίζει ακόμα κ δίπλα σέ παιδάκια σέ παιδική χαρά..... 2
Speculoos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Ας μπούμε στο τριπάκι της (μη) λογικής σου όπου θες να εξωραϊσεις κάτι προβάλοντας κάτι αρνητικό από κάτι τρίτο άσχετο. Κάνει το τσιγάρο κακό ? Φυσικά και κάνει. Αλλά παρομοίως κακό κάνει και η ζάχαρη, αλλά δεν είδα κανένα να απαγορεύει σε παιδιά να αγοράζει γλυκά, ή να υπάρχουν προειδοποιήσεις έστω. Ίσα ίσα που πολλοί γονείς λόγο άγνοια τους αγοράζουν γλυκά κιόλας ως αμοιβή. Επίσης τα τηγανιτά προκαλούν καρκίνο και αυξημένα τριγλυκερίδια, και δε πρέπει να τρώμε πάνω από 1 μερίδα κάθε 1-2 εβδομάδες. Κάπου νομίζω χάνεται λίγο η ουσία αν επικεντρωνόμαστε σε 1, ενώ υπάρχει ολόκληρο δάσος... Θα μπορούσαμε ίσως να πιαστούμε και να μιλήσουμε πάνω σε αυτή τη βάση αν τουλάχιστον υπήρχε ένας σωστός παραλληλισμός. Αν δηλαδή όταν πήγαιναν τα παιδιά σε μια παιδική χαρά όλοι οι γονείς που αγαπούν τα γλυκά ή βλέπουν τα γλυκά ως επιβράβευση μοίραζαν γλυκά αβέρτα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, δικά τους ή όχι. Ούτε καν αυτό δεν υπάρχει.
Alithinos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2017 εδώ τά 2ποδα ζώα καπνίζουν μέσα στά βαγόνια τού μετρό (ηλεκτρονικό τσιγάρο) αν κ κάθε λίγο ακούγεται από τά μεγάφωνα οτι απαγορεύεται η χρήση φαγητού -ποτών κ ηλεκτρονικού τσιγάρου μέσα στούς χώρους τού μετρό ,μιλάμε δηλ. γιά απροσάρμοστα ατομα...εχω πετύχει κ μέσα σέ σινεμά (αλλά εκεί αμέσως ερχεται η κοπέλα κ τούς βάζει στην θέση τους...) προχθές πήγα επίσκεψη σέ θείο μου πού εκανε εγχείριση καρδιάς κ ηταν αλλοι 2 ασθενείς μέσα στό θάλαμο...ε καί εκεί βρέθηκε ενα δίποδο αρχιζώο ασθενής νά καπνίζει πούρο σάν νά ηταν στό σαλόνι του...βέβαια μάς ακουσε ολος ο οροφος ηρθε κ η ασφάλεια τού νοσοκ/είου η προισταμένη τού ορόφου κ αυτός 85φεύγα στά αχαμνά του...πουθενά σεβασμός στόν διπλανό μας... ανέκδοτο μού φαίνεται ο ελληναράς νά μήν καπνίζει ακόμα κ δίπλα σέ παιδάκια σέ παιδική χαρά..... Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει ούτε πίσσα, ούτε μονοξείδιο του άνθρακα, ούτε φορμαλδεϋδή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα