Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμ να που είναι η παρεξήγηση. Δε προσπαθώ να κάνω το κάπνισμα πιο ωραίο, ούτε λιγότερο βλαβερό. Ανέφερα κάποιους άλλους παράγωντες επίσης βλαβερούς για ευαισθητοποίηση.

Η ζάχαρη ίσως να προσφέρει ενέργεια, αλλά αποτελείται από σάκχαρα ταχείας καύσης, σε αντίθεση πχ από την ενέργεια που προσφέρουν τα δημητριακά. Τα σάκχαρα ταχείας καύσης προκαλούν ανισορροπία στη ποσότητα ινσουλίνης στο αίμα, και άμα δεν τη χρησιμοποιήσεις σε πολύ μικρό διάστημα από τη κατανάλωση αυτή την ενέργεια χάνεται η δυνατότητα να τη χειριστείς ως ενέργεια. Σύμφωνα με την ισορροπημένη διατροφή, γλυκά πρέπει να τρως σπάνια, και αν. Τέλος πάντων ξεφεύγουμε από το θέμα.

άστοχη και παραπλανητική κάθε απόπειρα σύγκρισης της ζάχαρης με το τσιγάρο (btw μήπως έχεις χωράφια με καπνά? δουλεύεις στον Παπαστράτο?

Όσο για τα οφέλη του καπνίσματος που περιγράφεις παραπάνω:

giphy.gif

• Like 1
Δημοσ.

διαβάζεις σχόλια καπνιστών (δε χρειάζεται να γράψουν ότι είναι καπνιστές, φαίνεται) και επιβεβαιώνεται ότι όντως το κάπνισμα καίει τα εγκεφαλικά κύτταρα.

τόση βλακεία, τόσα επιχειρήματα 5χρονου δεν εξηγούνται αλλιώς

• Like 5
Δημοσ.

Αυτο με το καπνισμα στις παιδικες οντως παραεχει γινει. Ωραια παραδειγματα για παιδια τους ολοι αυτοι οι "γονεις".

Και να απαγορευοταν παντως, ελαχιστα πραγματα θα αλλαζαν. Ειναι η νοοτροπια ολων αυτων οπου δεν αλλαζει, σιγουρα οχι διχως δραστικα μετρα.

Στα χαρτια απαγορευεται, αλλα ειναι εξαιρετικα συνηθες να βλεπεις τριτους μεσα διχως να συνοδευουν παιδι. Απο μικροπωλητες μεχρι τοξικομανεις.

Mωρέ ας το απαγόρευσαν και θα σου λεγα εγω. Θα ειχα βαρεθεί να καλώ αστυνομία μέχρι να βάλουν μυαλό κάποιοι.

Τώρα δεν μπορω να το κάνω αυτό. Και όσο ευγενικά και αν το ζητήσεις απο κάποιους το πιθανότερο ειναι να σου αρχίσουν τις γνωστές επιχειρηματολογίες του τύπου "τα παιδιά βλέπουν και έξω καπνιστές", "το καυσαέριο ειναι χειρότερο", "δηλαδη αν καπνίσω έξω απ τη παιδικη χαρά θα αλλάξει κάτι?" κτλ κτλ.

Το πρόβλημα δεν ειναι τόσο ο καπνός. Ειναι πως βρισκεσαι σε έναν παιδικό χώρο το μπελά μου μέσα και ωφείλεις να τον σεβαστείς. 

Το οτι το κράτος μας δεν έχει προβλέψει έναν νόμο και το μόνο που κάνει ειναι να κάνει σεμινάρια για τα τσιγάρα στα σχολεία, δε σημαίνει οτι πρέπει να ειμαστε και εμεις γαιδούρια.

Σκασίλα μου τι κάνει ο καθένας σπιτι του. Στο φινάλε το δικό μου το παιδι (το ανηψι μου στη δεδομένη) δεν ζει σε οικογένεια καπνιστών. Γιατι σε έναν χωρο που ειναι κατασκευασμένος για αυτό το παιδί, να πηγαίνει ο κάθε γονιός να καπνίζει.

Όσο για τους τρίτους, οντως μπαινουν, αλλά εκει τουλάχιστον υπάρχει ο νομος. Καλεις αστυνομία τους πετάς έξω. Οκ αν ειναι παρέα με γονιό δε το κάνεις.

• Like 2
Δημοσ.

@Pontez2 καλα τα λες, αλλα η σκληρη πραγματικοτητα ειναι πως ζουμε αναμεσα σε τετοιους ανθρωπους, οπου πολυ πιθανον να ειναι και η πλειοψηφια.

Εγω μονο τα παιδια λυπαμαι παντως, οι καπνιστες εχουν κανει την επιλογη τους, και εν ετη 2017 στη τελικη γνωριζουμε πολυ καλα τι αντικτυπο εχει αυτο.

Για το τελευταιο κομματι, ελπιζω τουλαχιστον η αστυνομια στο δημο σου να λειτουργει καλυτερα απο του δικου μου. Και εχουν γινει και εχω δει πολλα.

• Like 2
Δημοσ.

Ξερεις ποιος ειναι ο χειροτερος αντικαπνιστης; Ο παλιος καπνιστης.

Οσο για το αν επιτρεπεται δεν ξερω. Αυτο που σιγουρα δεν επιτρεπεται ειναι να πετας το τσιγαρο κατω.

Τι εχεις σκοπο να κανεις; "Να λες κυριες δεν επιτρεπεται πηγαιντε καπνιστε αλλου";

Ίσα ίσα που ο παλιός καπνιστής συνήθως δε το ξεκόβει ποτέ :P Κι εγω κανα τσιγαράκι που και που μαζι με κανα ποτό θα το κάνω, μια φορά το μηνα. Δε με ενοχλει ας πουμε η κάπνα των άλλων. Δεν ειναι λοιπόν αυτο το θέμα, το αν ειμαι δηλαδη μη καπνιστής ή οχι.

Τα παιδιά ειναι και ο χώρος τους.

Ναι αν δεν επιτρεπόταν θα το ζήταγα να σταματήσουν. Και θα το εκαναν ειτε με το καλό, είτε με τον νομιμο τρόπο. Έστω και αν έπρεπε καθημερινά να έρχεται η ΔΙΑΣ στις παιδικές χαρές.

Χαρα τους θα ηταν να κοβουν προστιμα άλλωστε :P :P

Δημοσ.

Ο καπνός δεν μπορεί να ταξιδέψει 10 μέτρα - που είπε κάποιος - και να φτάσει στο ρουθούνι του παιδιού;

Εξαρτάται αν είναι ανοιχτός ο χώρος ή κλειστός, και αν κλειστός πόσο καλά αερίζεται.

Ο καπνός ως θερμό αέριο κινείται προς τα πάνω, και επίσης αραιώνεται στον αέρα με μια Χ ταχύτητα.

άστοχη και παραπλανητική κάθε απόπειρα σύγκρισης της ζάχαρης με το τσιγάρο (btw μήπως έχεις χωράφια με καπνά? δουλεύεις στον Παπαστράτο?

Όσο για τα οφέλη του καπνίσματος που περιγράφεις παραπάνω:

giphy.gif

Ε καλά πέρα από τους χαρακτηρισμούς και τις προσωπικές επιθέσεις, τώρα άρχισαν και θεωρίες συνωμοσίας. Αν συνεχίσει η συζήτηση πιστεύω θα αρχίσω να διαβάζω για Ιλλουμινάτι, Εβραίους, και Νεφελίμ...

Αυτό δεν είναι σοβαρή συζήτηση, και μάλλον έκανα λάθος που προσπαθούσα να απαντώ σοβαρά προηγουμένως.

διαβάζεις σχόλια καπνιστών (δε χρειάζεται να γράψουν ότι είναι καπνιστές, φαίνεται) και επιβεβαιώνεται ότι όντως το κάπνισμα καίει τα εγκεφαλικά κύτταρα.

τόση βλακεία, τόσα επιχειρήματα 5χρονου δεν εξηγούνται αλλιώς

Τώρα πείστικα ότι το thread κατάντησε trollfest.

• Like 1
Δημοσ.
Βρε παιδιά, για να μη ξεφευγουμε σε συζητήσεις που το πάνε αλλού. Νομίζω πως όλοι συμφωνουμε οτι το κάπνισμα κάνει κακο στην υγεία.

Σε μια παιδική χαρά ανοιχτή, δεν ειναι τόσο ο καπνός που θα βλάψει (αν και εφόσον μυρίζω εγω το τσιγάρο κάποιου στα 10 μέτρα, το μυρίζει σιγουρα και το παιδί που θα περάσει και απο διπλα του τρέχοντας). Είναι πως βρισκόμαστε σε έναν χώρο που ειναι φτιαγμένος για παιδιά. 

Λίγος σεβασμός δηλαδή.

• Like 4
Δημοσ.

Βρε παιδιά, για να μη ξεφευγουμε σε συζητήσεις που το πάνε αλλού. Νομίζω πως όλοι συμφωνουμε οτι το κάπνισμα κάνει κακο στην υγεία.
Σε μια παιδική χαρά ανοιχτή, δεν ειναι τόσο ο καπνός που θα βλάψει (αν και εφόσον μυρίζω εγω το τσιγάρο κάποιου στα 10 μέτρα, το μυρίζει σιγουρα και το παιδί που θα περάσει και απο διπλα του τρέχοντας). Είναι πως βρισκόμαστε σε έναν χώρο που ειναι φτιαγμένος για παιδιά. 
Λίγος σεβασμός δηλαδή.

Σε ανοιχτό χώρο το μυρίζεις από τα 10 μέτρα; Μπας και είσαι λαγωνικό της δίωξης; Ούτε το παιδί το μυρίζει. Εάν ο επιβλέπων γονιός δεν ρυπαίνει το περιβάλλον με αποτσίγαρα, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα να καπνίζει σε κάποιο παγκάκι, σε απόσταση από το χώρο που παίζουν τα παιδιά.

Δημοσ.

Τα παιδιά τρέχουν στη παιδικη χαρά. Μπορουν κάλιστα να περάσουν απο διπλα σου η να γουστάρουν να παίξουν διπλα στο παγκάκι σου. Τι θα κάνεις? Θα τα απομακρύνεις?

Το έγραψα και παραπάνω στη παρένθεση.

• Like 2
Δημοσ.

Τ παιδιά τρέχουν, μυρίζουν τον καπνό, όλη αυτή η βρώμα πάει στα πνευμόνια τους..

Για την κ@υλ@ των λίγων να πάθουν ζημιά;

• Like 3
Δημοσ.

Τα παιδιά τρέχουν στη παιδικη χαρά. Μπορουν κάλιστα να περάσουν απο διπλα σου η να γουστάρουν να παίξουν διπλα στο παγκάκι σου. Τι θα κάνεις? Θα τα απομακρύνεις?

Το έγραψα και παραπάνω στη παρένθεση.

Επίσης έγραψες ότι δεν είναι ο καπνός που θα το βλάψει, αλλα το ότι θα το μυρίσει. Που είναι το κακό. Θα το μυρίσει, θα πάει παραπέρα.

Δημοσ.

Είναι η λογική πως δε φταίει ο καπνός που σε κυνηγάει

φταις εσύ που δεν τρέχεις.

:-D

Ρε η αντικοινωνική συμπεριφορά είναι δικαίωμα λέμε.

• Like 2
Δημοσ.

Είναι η λογική πως δε φταίει ο καπνός που σε κυνηγάει

φταις εσύ που δεν τρέχεις.

:-D

Ρε η αντικοινωνική συμπεριφορά είναι δικαίωμα λέμε.

Έάν είσαι υποχόνδριος σε τέτοιο βαθμό έχεις και το χάρισμα να κάνεις την τρίχα τριχιά.

Δημοσ.

Επίσης έγραψες ότι δεν είναι ο καπνός που θα το βλάψει, αλλα το ότι θα το μυρίσει. Που είναι το κακό. Θα το μυρίσει, θα πάει παραπέρα.

Έγραψα οτι δεν ειναι τόσο ο καπνός όσο το οτι βρισκόμαστε σε ένα χωρο φτιαγμένο για παιδιά.

Θα θέσουμε πάλι θέμα για το αν βλάπτει ο καπνός ή οχι? Αν δεν έβλαπτε δε θα γινόταν καν κουβέντα.

Οπου και να καπνισεις σε μια παιδική χαρά το παιδάκι θα σε πλησιάσει. Χώρος του ειναι.

Τελικα τα θεριακλιδικα γιδια δεν μπορουν να σταματησουν το τσιγαρο ουτε για μια ωρα ?

Τους το επιτρέπουν άρα δε βρισκουν το λογο αφου η μολυνση του περιβαλλοντος μπλα μπλα, καπνιζουν παντου και τα παιδιά βλέπουν, μπλα μπλα, ειναι εξωτερικος χωρος και ο καπνος πάει προς τα πάνω μπλα μπλα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...