Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.Εργάζομαι σε μια εταιρεία εδω και 1.5 μήνα περιπου.

Ειμαι ανω των 25,αγαμος και 0-3 ετη προυπηρεσία.

Η συμβαση μου ειναι αοριστου χρονου, 8ωρη,πενθημερη(δε-πα) πρωινή εργασία(40 ωρες την εβδομαδα).

Την εποχή που βρήκα την δουλειά είχα περάσει στην κυριολεξία απο 30 συνεντέυξεις,οπως καταλαβαίνετε είχα χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.Το αναφέρω αυτό γιατί ειμαι 99.9% σίγουρος οτι ο υπέυθυνος μου είχε μιλήσει για βασικο μισθό 586 ευρώ μικτα(495 καθαρα).

Αντ αυτού σημερα πληρώθηκα για πρώτη φορα και ειδα στην κάρτα μου το ποσο των 420 ευρω και φρίκαρα.

Αυτο που θέλω να ρωτήσω πριν τους πάρω τηλέφωνο είναι αν υπάρχει περίπτωση όπως τα χουν κάνει πλεον(αν ειναι νομικά εφικτό δλδ) να μου είχε πει αυτον τον μισθό και να τα χω μπερδέψει εγω.

Υ.Γ Το αντιγραφο της συμβασης το περιμενω ακομη..

Δημοσ.

Μηπως δεν σε προσελαβαν την πρωτη του μηνα;

Διοτι αν πηγες δουλεια πχ 10 του μηνα, σε πληρωνουν αναλογικα για τις ημερες που δουλεψες και προφανως δεν σου δινουν ολοκληρο μηνιατικο.

• Like 1
Δημοσ.

Θα περιμένεις να σου δοθεί απόδειξη μισθοδοσίας. Τα γράφει όλα αναλυτικά. Αν δεν σου δώσει σε 1-2 μέρες, ζητά τη. Είναι υποχρέωσή τους να τη δώσουν βάσει νόμου. Μπορεί να μην είναι για πλήρη μήνα ή να έλειψες εργάσιμες ώρες από τη δουλειά (αν χτυπάτε κάρτα, το σύστημα βλέπει τι ώρα μπήκες και τι ώρα βγήκες και αν είναι κάτω από το ωράριο, σου κόβει αυτόματα ανάλογο ποσό), μπορεί να έχεις άλλες νόμιμες κρατήσεις που δεν τις ξέρεις κλπ

Δημοσ.

Οποτε εισαι -2 μεροκαματα απο αυτο που υπολογιζες , περιπου 450 καθαρα.

Καποιες εταιρειες δεν πληρωνουν την ημερα της προσληψης, αρα ισως να εισαι και -3 μεροκαματα , κι ετσι ψιλοβγαινει το 420 που βλεπεις στο λογαριασμο σου.

Σιγουρα δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα οσο την υπολογιζες, αλλα θα πρεπει να δεις την αποδειξη μισθοδοσιας για περισσοτερες λεπτομερειες .

Δημοσ.

Όπως είπαν και οι απο πάνω. Μην ανησυχείς. Πάρε πρώτα το χαρτί της μισθοδοσίας σου και μετά θα δεις. Ούτως ή άλλως όλα παίζονται για 20€. Αν σε πλήρωσαν 3/5 ή όχι. 1+2 δεν πληρώθηκες (μείον 40 περίπου €)

*Με τη μείωση του αφορολογήτου που θα ισχύσει ο βασικός μισθός να έχετε κατά νου θα πάει -20€/μήνα. Σε μισθό 620 καθαρών, θα είναι -50€ / μήνα.

Δημοσ.

Πέρα από το δύο μεροκάματα που δεν έκανες (1-2 Μαιου), μιλάω εμπειρικά, στην πρώτη μισθοδοσία, πέφτει τσεκούρι από αυξημένο φόρο μισθωτών και εισφορά αλληλεγγύης. Δεν γνωρίζω γιατί το κάνουν και πιστεύω οτι αυτός είναι ο λόγος, περίμενε να δεις την μισθοδοσία και θα με θυμηθείς.

Δημοσ.

452,92 πληρωτέο.

Αν έχεις και επικουρικό (κανένα ΤΕΑΥΦΕ, ΤΕΑΥΕΚ κτλ), μειώνεται κι άλλο.

Επίσης, μπορεί απλά να μην έχεις εξοφληθεί ακόμα.

Τέλος, αν υπέγραψες 3 Μαΐου, πολύ πιθανό η πρόσληψη να έγινε την επόμενη εργάσιμη, οπότε πέφτεις στα 413,54

• Like 1
Δημοσ.

452,92 πληρωτέο.

Αν έχεις και επικουρικό (κανένα ΤΕΑΥΦΕ, ΤΕΑΥΕΚ κτλ), μειώνεται κι άλλο.

Επίσης, μπορεί απλά να μην έχεις εξοφληθεί ακόμα.

Τέλος, αν υπέγραψες 3 Μαΐου, πολύ πιθανό η πρόσληψη να έγινε την επόμενη εργάσιμη, οπότε πέφτεις στα 413,54

492 είναι σε άνω των 25

Προς τον op πάνε ζητά την απόδειξη να δεις δεν είναι κάτι. Και κάνε υπομονή πρώτη δουλειά είναι

post-222241-0-69891900-1497534003_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...