Sheogorath Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Ταξιδεύω αύριο με rayanair και θα έχω μόνο χειραποσκευή μαζί μου. Μέχρι 8 κιλά αν δνε κάνω λάθος, αλλά επειδή θα λείπω για 3 μέρες δεν θα φτάσω το όριο. Η ερώτηση είναι, μπορώ να έχω trimmer για το μούσι μαζί μου ή θα το θεωρήσουν όπλο μαζικής καταστροφής και θα μου το κατασχέσουν? Δυστυχώς αν δεν μπορώ να το πάρω μαζί μου, το έχασα, δεν έχω άνθρωπο να το αφήσω. Γνωρίζω απαγορεύονται ξυράφια, ψαλίδια κτλ, αλλά μηχανή που τα "ψαλίδια" (του ενός χιλιοστού) καλύπτονται απο πλαστική κεφαλή, δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται. Η μηχανή είναι σαν και αυτήν
zio10 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Αφού επιτρέπουν μικρά μαχαίρια πολύ δύσκολο να έχεις πρόβλημα. Αλλά ας πει και κάποιος που ξέρει σίγουρα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Επιτρέπεται, δεν θα έχεις θέμα: το όριο για το μήκος των λεπίδων, όπως περιγράφεται στους γενικούς όρους μεταφοράς της Ryanair, είναι 6 εκατοστά. Eιδικά τα trimmer καλύπτονται από την περιγραφή του σημείου 8.10.1.2: (excluding safety or disposable razors with blades enclosed in cartridge). 1
Sheogorath Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Και ένα τελευταίο, είδα επιλογή "add insurance" κτλ. Δεν είναι υποχρεωμένοι να σε καλύψουν αν σου χάσουν την βαλίτσα? Θα έχω 2 κουστούμια μέσα και πολλά πουκάμισα. Αυτό στην περίπτωση που δεν προλάβω στους πρώτους 90 για να μπει πάνω.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Nαι, είναι υποχρεωμένοι (εφόσον αποδειχτεί πως είναι δική τους ευθύνη κτλ., αλλά γενικά ζήσε Μάη μου, σε όλες τις εταιρίες, λ.χ. στη Ryanair θέλουν 15 ημέρες για την επεξεργασία του σχετικού αιτήματος, βλ. εδώ) αλλά υπάρχει όριο στην αποζημίωση, εκτός και αν έχεις αγοράσει επιπλέον ασφάλεια.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Πως θα σου χάσουν τη βαλίτσα αφού είναι χειραποσκευή; Αλλά ναι γενικά είναι δική τους ευθύνη να σε αποζημιώσουν αν τη χάσουν.
Sheogorath Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Nαι, είναι υποχρεωμένοι (εφόσον αποδειχτεί πως είναι δική τους ευθύνη κτλ., αλλά γενικά ζήσε Μάη μου, σε όλες τις εταιρίες, λ.χ. στη Ryanair θέλουν 15 ημέρες για την επεξεργασία του σχετικού αιτήματος, βλ. εδώ) αλλά υπάρχει όριο στην αποζημίωση, εκτός και αν έχεις αγοράσει επιπλέον ασφάλεια. Άρα είναι συμπληρωματική ασφάλεια αυτή με τα επιπλέον χρήματα, και όχι αποκλειστική, ευχαριστώ! Πως θα σου χάσουν τη βαλίτσα αφού είναι χειραποσκευή; Τις πρώτες 90 βάζουν πάνω, σύμφωνα με το site τους. Και δεν έδωσα 13 ευρώ κερατιάτικα για να ανέβω πρώτος στο αεροπλάνο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Πως θα σου χάσουν τη βαλίτσα αφού είναι χειραποσκευή; Aν κατάλαβα σωστά, λέει για κάποια επιπλέον πράγματα, εκτός χειραποσκευής (μάλλον θήκες κοστουμιών) που αν δεν προλάβεις να είσαι από τους πρώτους, φεύγουν για το χώρο αποσκευών. Πρακτικά, πάντως, είναι τόσο πιεσμένα τα ωράρια αναχώρησης ώστε συνήθως τα πάντα μένουν στην καμπίνα, δεν θα χάσουν χρόνο να τα δώσουν στους φορτωτές για να μπουν στο χώρο αποσκευών. Τουλάχιστον σε Easyjet ετσι πάει πάντοτε, Αθήνα-Λονδίνο.
Sheogorath Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Aν κατάλαβα σωστά, λέει για κάποια επιπλέον πράγματα, εκτός χειραποσκευής (μάλλον θήκες κοστουμιών) που αν δεν προλάβεις να είσαι από τους πρώτους, φεύγουν για το χώρο αποσκευών. Πρακτικά, πάντως, είναι τόσο πιεσμένα τα ωράρια αναχώρησης ώστε συνήθως τα πάντα μένουν στην καμπίνα, δεν θα χάσουν χρόνο να τα δώσουν στους φορτωτές για να μπουν στο χώρο αποσκευών. Τουλάχιστον σε Easyjet ετσι πάει πάντοτε, Αθήνα-Λονδίνο. Όχι, όχι, την κλασσική 8κιλη λέω, εκεί μέσα τα έχω. Απλά υπάρχει "κίνδυνος" να την βάλουν κάτω αν είναι πάρα πολλά άτομα και μπεις απο τους τελευταίους. Θα χωθώ μπροστά αλλά ποτέ δεν ξέρεις, για αυτό ρώτησα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Πρακτικά, δεν στέλνουν τίποτε κάτω: φόρτωση/εκφόρτωση εκτός του ότι στοιχίζει, τους καθυστερεί στα δρομολόγια. Για να είσαι σίγουρος πήγαινε εγκαίρως, αλλά στην πράξη θα δεις πως και να αργήσει κάπως κάποιος, θα τα "βολέψουν" στην καμπίνα. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Πρακτικά, δεν στέλνουν τίποτε κάτω: φόρτωση/εκφόρτωση εκτός του ότι στοιχίζει, τους καθυστερεί στα δρομολόγια. Για να είσαι σίγουρος πήγαινε εγκαίρως, αλλά στην πράξη θα δεις πως και να αργήσει κάπως κάποιος, θα τα "βολέψουν" στην καμπίνα. Μπα, αν ειναι φισκα και η πλειοψηφια δεν εχει αγορασει αποσκευες, προσφερονται να τις παρουν γιατι αλλιως δεν θα χωρεσουν στα ντουλαπακια πανω απο τα καθισματα. Και αυτο το κανει και η Ryan και η Easy (μου εχει τυχει και στις δυο) 1
Dantε Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Μην αγχωνεσαι,σπανια θα βαλουν κατι κατω. Τους εφαγα στη μουρη αρκετα φετος.Σχεδον παντα τελευταιος εμπαινα γιατι βαριομουν να περιμενω ουρα ,τη 1 απο τις 4 φορες πηραν καμια 10αρια βαλιτσες κατω,συμπεριλαμβανομενου και της δικιας μου.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Aπό τη δική μου εμπειρία, τα πάντα-όλα τα "βολεύουν" στην καμπίνα: τελευταία φορά, από Γκάτγουικ, μέχρι και μουσικά όργανα βόλεψαν, τα πήραν οι αεροσυνοδοί πίσω στους χώρους όπου έχουν τα καροτσάκια με τα ποτά κτλ. Σαφώς το ρισκάρεις αν πας από τους τελευταίους, αλλά δεν μου έχει τύχει ποτέ να στείλουν πράγματα κάτω: μάλιστα, τους έχω δει να κάνουν πάμπολλες φορές τα στραβά μάτια και σε αποσκευές που δεν χωρούσαν με τίποτε στο μεταλλικό πλαίσιο που έχουν στη θύρα αναχώρησης, για να μετρούν υποτίθεται τις διαστάσεις των χειραποσκευών (προφανώς δεν εννοώ να εμφανιστείς με το μπαούλο της γιαγιάς, αλλά αν είναι στις προβλεπόμενες διαστάσεις αλλά τόσο τίγκα που δεν χωράει, το έχω δει να την περνάνε "στο έτσι". Κι όχι μία και δύο φορές). 1
Zerg13 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Αν θα παει κατω, θα το αποφασισει ο ελενχος αποσκευων με xray (Αστυνομια/security) Και δεν ειναι παντα δωρεαν. Δεν ειναι θεμα της αεροπορικης εταιρειας, σε πρωτη φαση. Μπορεις να το στειλεις κατω, αλλα δεν ειναι δωρεαν, ειναι δωρεαν μονο σε μερικα εισητηρια. Οχι στα super economy. To αν θα περασεις τον ελενχο της αστυνομιας, αν τελικα στο παρει η εταιρεια στο boarding check (σε δευτερη φαςη) τι σε πειραζει; Αυτο ειναι δωρεαν. Αεροπειρατεια θες να κανεις; Μην την δινεις, εγω οταν μου το λενε δεν την δινω. Και συχνα τσακωνομαι. Και μια τριτη φαση, εξω ή μεςα απο το αεροπλανο, ισως στην ζητησουν οι υπαλληλοι της εταιρειας ειναι λιγο σπανιο. Με 2 λογια η security (φαση 1) με τα scanner το μεγαλυτερο προβλημα σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα