margaritagr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Ουγκαντα η Ελλάδα γι αλλη μια φορά. Μές τη ζέστη πνιγήκαμε στα σκουπίδια. Χτες δε μπορούσα να στριψω σε στενό με το αμάξι γιατί το σκουπιδαριό έκλεινε το μισό δρόμο. Θα πάθουμε ολοι τακαμουρι κι ο τσιπρας ακόμα θα βόσκει 1
Vapir Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Ρε παιδιά στην Πάτρα μου είπαν οτι σήμερα συνεργία του δήμου(νομίζω) ράντιζαν τα σκουπίδια με πετρέλαιο και καλά για τα μικρόβια κ την μπόχα. δεν ειναι λίγο επικίνδυνο μέσα στη ζέστη? ...
DrLo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Ρε παιδιά στην Πάτρα μου είπαν οτι σήμερα συνεργία του δήμου(νομίζω) ράντιζαν τα σκουπίδια με πετρέλαιο και καλά για τα μικρόβια κ την μπόχα. δεν ειναι λίγο επικίνδυνο μέσα στη ζέστη? ... Δε νομίζω να είναι πετρέλαιο. Ότι τα ψεκάζουν με κάτι είναι αλήθεια και γίνεται κάθε φορά, νομίζω είναι κάποιο "απολυμαντικό" (όχι πετρέλαιο). 1
phanispal Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Πάντως δε νομίζω ότι το πετρέλαιο αναφλέγεται έτσι απλά με τη ζέστη, αν αυτό υπονοεί το Vapir.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Αναφλέγεται εύκολα όμως με ένα αποτσίγαρο που θα πετάξει κάποιος προς τα εκεί. Γι' αυτό ούτε εγώ πιστεύω ότι ήταν πετρέλαιο...
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Εδώ Εξάρχεια εχτές το βράδυ πέρασαν κάτι οχήματα και άδειασαν τους κάδους. Για αρχή νόμιζα οτι έληξε η απεργία το βράδυ αλλά σήμερα ακούω οτι συνεχίζεται κανονικά. Δεν ξέρω τι έγινε, ίσως έβαλε ο δήμος ιδιωτικά απορριμματοφόρα να μαζέψουν τα σκουπίδια, πάντως λένε στα κανάλια οτι το κέντρο είναι τίγκα στο σκουπίδι, οπότε πολύ περίεργο αυτό που έγινε και τα μάζεψαν μόνο εδώ.
dfokas21 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Και εγω το πρωι οπως πηγαινα στη δουλεια , οι μισοι καδοι ηταν αδειοι και οι αλλοι μισοι τιγκα . 1
pontez2 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Εδώ Εξάρχεια εχτές το βράδυ πέρασαν κάτι οχήματα και άδειασαν τους κάδους. Για αρχή νόμιζα οτι έληξε η απεργία το βράδυ αλλά σήμερα ακούω οτι συνεχίζεται κανονικά. Δεν ξέρω τι έγινε, ίσως έβαλε ο δήμος ιδιωτικά απορριμματοφόρα να μαζέψουν τα σκουπίδια, πάντως λένε στα κανάλια οτι το κέντρο είναι τίγκα στο σκουπίδι, οπότε πολύ περίεργο αυτό που έγινε και τα μάζεψαν μόνο εδώ. Aπό τον τρόπο που βλέπω οτι τα έχουν μαζέψει (δηλαδή τα μισά σκουπίδια σκορπισμένα έξω απ τους κάδους), είτε θα ήταν εθελοντές που έκαναν οτι μπορούσαν, είτε ιδιώτες Mπορει να ηταν και Δημοτικοί υπάλληλοι τελικά http://www.athina984.gr/2017/06/23/choris-skoupidia-to-kentro-tis-athinas/
Apoll Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δεν μπορώ να καταλάβω το χάος με τα σκουπίδια σας. Καλά τί πετάτε και έχετε τόσα σκουπίδια μέσα σε 24 ώρες; Το χαρτόνι, χαρτί, πλαστικά, γυαλιά είναι ανακυκλώσιμα και αντιπροσωπεύουν το 95% όσον βλέπω στις φωτογραφίες. Θα έπρεπε να βρίσκονται στους κάδους ανακύκλωσης. Τα υπόλοιπο 5% είναι τα οργανικά τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος σκουπίδια αλλά ως όγκο αυτά δεν είναι τίποτα τεράστιο για 2-3 μέρες. Ούτε μια μεγάλη σακούλα δεν θα γέμιζαν. Εδώ Αγγλία μαζεύουν τα σκουπίδια κάθε 2 εβδομάδες. (σε μεγάλες πόλεις πιο συχνά αλλά όχι κάθε μέρα). Δεν βλέπεις όμως ούτε μία σακούλα έξω ακόμα και την ημέρα της συγκομιδής. Αλλά ξέχασα, τί τα γράφω; Έχω ζωντανά παραδείγματα Ελλήνων στην Αγγλία. Εδώ είναι πολιτισμένοι ακόμα και με τα σκουπίδια και τα ανακυκλώσιμα τους. Ενώ εκεί Ελλάδα, συμπεριφέρονται σαν βάρβαροι Ούννοι. 3
dfokas21 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Εγραφα ενα σεντονι για τα σκουπιδια μας και την Αγγλια σου αλλα μετα θυμηθηκα και τις αποψεις σου για τις κοπελες που καπνιζουν, και το παρατησα..... 1
pontez2 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δεν μπορώ να καταλάβω το χάος με τα σκουπίδια σας. Καλά τί πετάτε και έχετε τόσα σκουπίδια μέσα σε 24 ώρες; Το χαρτόνι, χαρτί, πλαστικά, γυαλιά είναι ανακυκλώσιμα και αντιπροσωπεύουν το 95% όσον βλέπω στις φωτογραφίες. Θα έπρεπε να βρίσκονται στους κάδους ανακύκλωσης. Τα υπόλοιπο 5% είναι τα οργανικά τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος σκουπίδια αλλά ως όγκο αυτά δεν είναι τίποτα τεράστιο για 2-3 μέρες. Ούτε μια μεγάλη σακούλα δεν θα γέμιζαν. Εδώ Αγγλία μαζεύουν τα σκουπίδια κάθε 2 εβδομάδες. (σε μεγάλες πόλεις πιο συχνά αλλά όχι κάθε μέρα). Δεν βλέπεις όμως ούτε μία σακούλα έξω ακόμα και την ημέρα της συγκομιδής. Αλλά ξέχασα, τί τα γράφω; Έχω ζωντανά παραδείγματα Ελλήνων στην Αγγλία. Εδώ είναι πολιτισμένοι ακόμα και με τα σκουπίδια και τα ανακυκλώσιμα τους. Ενώ εκεί Ελλάδα, συμπεριφέρονται σαν βάρβαροι Ούννοι. Σε περιοχές που κάθε σπίτι, ή πολυκατοικία έχει απ έξω τον κάδο του, μπλε και κανονικό, μια χαρά λειτουργούσε το πράγμα. Είχαμε φθάσει σε ένα καλό σημείο και ειχαμε αρχισει να εξευρωπαιζομαστε σιγά σιγά. Η προβολή της ανακυκλωσης ειχε κάνει καλό και ο κόσμος ειχε μπει σε ένα πλαίσιο. Αυτά μέχρι το 2008-2009 όπου με αφορμή τη κρίση σταμάτησαν να αντικαθιστουν χαλασμένους κάδους και φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει ένας κάδος ανα γειτονιά. Για μπλε μόνο σε κεντρικά σημεία. Απόλυτα λογικο λοιπόν να γυρίσουμε σε παλιές εποχές. Οταν ανακυκλώνεις και δε βρίσκεις κάδο, στο τέλος τα αφηνεις σε μια άκρη έξω από κανονικο κάδο μπας και περάσει κανένας και τα πάρει. Είπαμε, δεν ειμαστε Αγγλία, ουτε έχουμε το οικονομικό υποβαθρό της. Και ευτυχως που δεν ειμαστε Λονδίνο διοτι η βρωμα του δεν υποφέρεται σε μετρό και σε λεωφορεία. Αυτό που κάποιοι βιώνουν στις γραμμές για Μενίδι, μπορουν να το βιωσουν σε μια καθημερινη μέρα στα λεωφορεία ή στο μετρό στο Λονδινο, οπου ο καθένας τρώει, κλάνει, κατουράει. Θέμα οικονομίας ειναι όχι θέμα ανθρωπων. Τουλάχιστον το δικό μας μετρό ειναι πεντακάθαρο.
DrLo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Σε περιοχές που κάθε σπίτι, ή πολυκατοικία έχει απ έξω τον κάδο του, μπλε και κανονικό, μια χαρά λειτουργούσε το πράγμα. Στη γωνία του στενού μου όπου υπάρχουν 2 μεγάλοι κάδοι που εξυπηρετούν το στενό, ένας απλός και ένας μπλε "ανακύκλωσης". Δεν έχω καταλάβει ουσιαστική ποιοτική διαφορά στο περιεχόμενο του καθενός, πράγμα που είναι ευκολο καθώς ούτε το φορτηγό όταν τον αδιεάζει κλίνει το καπάκι ούτε κανεις άλλος.
phanispal Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Αναφλέγεται εύκολα όμως με ένα αποτσίγαρο που θα πετάξει κάποιος προς τα εκεί. Γι' αυτό ούτε εγώ πιστεύω ότι ήταν πετρέλαιο... Εύκολα δεν αναφλέγεται, ούτε με αναπτήρα. Νομίζω πιο εύκολα αναφλέγονται τα σκουπίδια από τσιγάρο, παρά το πετρέλαιο. Τέλος πάντων, κι εγώ νομίζω κάποιο άλλο μείγμα ψεκάζουν.
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δεν μπορώ να καταλάβω το χάος με τα σκουπίδια σας. Καλά τί πετάτε και έχετε τόσα σκουπίδια μέσα σε 24 ώρες; Το χαρτόνι, χαρτί, πλαστικά, γυαλιά είναι ανακυκλώσιμα και αντιπροσωπεύουν το 95% όσον βλέπω στις φωτογραφίες. Θα έπρεπε να βρίσκονται στους κάδους ανακύκλωσης. Τα υπόλοιπο 5% είναι τα οργανικά τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος σκουπίδια αλλά ως όγκο αυτά δεν είναι τίποτα τεράστιο για 2-3 μέρες. Ούτε μια μεγάλη σακούλα δεν θα γέμιζαν. Εδώ Αγγλία μαζεύουν τα σκουπίδια κάθε 2 εβδομάδες. (σε μεγάλες πόλεις πιο συχνά αλλά όχι κάθε μέρα). Δεν βλέπεις όμως ούτε μία σακούλα έξω ακόμα και την ημέρα της συγκομιδής. Αλλά ξέχασα, τί τα γράφω; Έχω ζωντανά παραδείγματα Ελλήνων στην Αγγλία. Εδώ είναι πολιτισμένοι ακόμα και με τα σκουπίδια και τα ανακυκλώσιμα τους. Ενώ εκεί Ελλάδα, συμπεριφέρονται σαν βάρβαροι Ούννοι. Sorry αλλά όταν ακούω για ανακύκλωση και μπλε κάδους το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να γελάσω. Οι μπλε κάδοι είναι λίγοι και δεν επαρκούν σε καμιά περίπτωση για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Να μην πω που άλλες φορές τους αλλάζουν θέση εδώ στο κέντρο και τελικά κάποιες φορές καταλήγω να επιστρέφω στο σπίτι, πλέον έχω κρατήσει το χαρτί που θέλω να δώσω για ανακύκλωση στο σπίτι, κι αν δώ κάποιον κάδο στον δρόμο μου την επόμενη φορά που θα βγω έξω θα ρίξω μια μικρή ποσότητα χαρτιού εκεί μέχρι την επόμενη φορά. Και επίσης, δεν είναι 24ώρες αλλά παραπάνω. Από βερεσέ κριτική άλλο τίποτα. Αυτά μέχρι το 2008-2009 όπου με αφορμή τη κρίση σταμάτησαν να αντικαθιστουν χαλασμένους κάδους και φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει ένας κάδος ανα γειτονιά. Για μπλε μόνο σε κεντρικά σημεία. Άντε μπράβο πέστα. Κατέβαινα Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου για να πετάξω ποσότητες χαρτιών και μετά από 2-3 φορές που πήγαινα είχανε εξαφανίσει τους κάδους, και τον επόμενο τον έβρισκες μετά πιο μακριά χωμένο σε κανένα στενάκι δεξιά αριστερά που μπορεί να σου διαφύγει κιόλας οτι υπάρχει. Γενικά με τέτοιο πλήθος μπλε κάδων ας την ξεχάσουμε την ανακύκλωση. Και μην ακούσω καμιά καραμέλα "βαριέστε να περπατήσετε λίγα μέτρα δίπλα απ' το σπίτι σας". Βγαίνει ο άλλος σαν κλασσικός ελληνάρας του εξωτερικού και κατακρίνει τους πάντες και τα πάντα, έλεος δηλαδή. 1
chill Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Οι μπλε κάδοι είναι βορρά στα χέρια γύφτων κ λοιπών παρακμιακών που βγάζουν λεφτά από το περιεχόμενο τους. Καθε φορα που ακούω περι ανακύκλωσης γελάω... 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις