Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Ναι βασικά αυτή είναι η ένστασή μου. 

Γιατί γίνεται αυτή η εξαίρεση. Ναι το ξέρω δεν θα βρω άκρη ούτε την απάντηση.

Απλώς νιώθω ο βλάκας της υπόθεσης να μην κάνω παζάρια και να κλαψουρίζω.

Μα εχεις το δικαιωμα να κανεις παζαρια, κανεις δε στο αφαιρει, ειναι επιλογη σου το να μην κανεις (και σεβαστη φυσικα).

Παντως αν σε καλυπτει, καποια καταστηματα (ελαχιστα ειναι η αληθεια λογω της καταστασης) εχουν fix τιμες, οποτε δεν γινεται δεκτο το παζαρεμα. Οποτε μπορεις να ψωνιζεις σε αυτα στις αναγραφομενες τιμες οπως ολοι οι πελατες τους :)

Ρεαλιστικα παντως για να απαντησω στο γιατι γινεται αυτη η εξαιρεση, ενας λογος ειναι ο εξης. Εχω υπολογισει ημερισιο τζιρο Χ για να ειμαι ΟΚ οικονομικα. Σημερα δεν ειχε δουλεια και ο τζιρος μου ηταν Χ-200 ευρω, ταυτοχρονα ομως πρεπει να τακτοποιησω τις υποχρεωσεις μου. Ερχεσαι εσυ και μου δινεις 80 ευρω για το τζην που το πουλαω 100. Θα στο δωσω αν μου το ζητησεις φθηνοτερα και μαλιστα θα στο προτεινω και μονος μου.

Η λ.χ εισαι τακτικος πελατης και ψωνιζεις 2 φορες το μηνα ρουχα σταθερα. Προφανως θα σου κανω εκπτωση αν παζαρεψεις λογω loyalty.

Μπακαλιστικο αυτο, απλως για να καταλαβεις μια/δυο απο τις παραμετρους.

Παρεμπιπτοντως, δεν μπορω με τιποτα τους πελατες με αγενες παζαρι τυπου "Σιγα, η αγορα ψωμολυσσαει, θα μου το δωσεις οσο θελω". Εκει τρωγανε και τρωνε παντα ακυρο απο μενα. 

• Like 2
  • Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνώ. Αλλά θα μπορούσε να κάνει και το εξής: 

δίνω όλα τα τζήν 80 ευρώ για το ΣΚ ξέρω γω.

Χωρίς εξαιρέσεις όμως σε όλους. Αλλά το θέμα είναι οτι θέλει και να ικανοποιήσει και τον ημερήσιο τζίρο

αλλά και να κερδίσει κι από πάνω αν τύχει δεύτερη αγορά χωρίς παζάρια στα 100 ευρώ.

Και να είναι διπλά κερδισμένος την ημέρα. Και αυτό για μένα είναι ευκαιριακό και δεν είναι σοβαρό.

• Moderators
Δημοσ.

Συμφωνώ. Αλλά θα μπορούσε να κάνει και το εξής: 

δίνω όλα τα τζήν 80 ευρώ για το ΣΚ ξέρω γω.

Χωρίς εξαιρέσεις όμως σε όλους. Αλλά το θέμα είναι οτι θέλει και να ικανοποιήσει και τον ημερήσιο τζίρο

αλλά και να κερδίσει κι από πάνω αν τύχει δεύτερη αγορά χωρίς παζάρια στα 100 ευρώ.

Και να είναι διπλά κερδισμένος την ημέρα. Και αυτό για μένα είναι ευκαιριακό και δεν είναι σοβαρό.

Οκ δεκτο, ειναι η προταση σου αυτη, απλως το εμποριο δεν λειτουργει ετσι εκ φυσεως ανεξαρτητως χωρας κλπ. :)

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρτάται την αγορά. 

Στα σούπερ μάρκετ πχ. έχει προσφορές σε ορισμένα ήδη κάποιες μέρες.

Εκεί εφαρμόζεται αυτό που λέω. Όλοι έχουν την ίδια μειωμένη τιμή χωρίς παζάρια.

Είναι παράλογο για μένα να υπάρχουν υψηλές τιμές ώστε να πέσουν μετά σε περίπτωση παζαριού.

Δημοσ.

Επειδή οι ελληνες έχουν πολύ μεγάλα εισοδήματα!!!

Αφού αγοράζουμε καποιοι ακόμα απο το εβαυ και γενικά πάλι καλά να λες

1ο ποστ το κλασσικο λαικιστικο τσιτατο-δικαιολογια για τα παντα. "Η κριση."

Οποτε, για να αποκατασταθει η αληθεια, οι Ελληνες ηταν εξισου..."επηρεπεις" στο παζαρεμα και τις εποχες των παχιων αγελαδων. Η υπερηφανη κουλτουρα μας ειναι, να βγει δηλαδη ο αλλος και να πει "του εκοψα και 2% απο οσα ζητουσε επειδη ειμαι μεγαλος μαγκας".

Επισης, κατι αλλο που παρατηρησα σε αυτο το τοπικ. Εχετε μπερδεψει τα μαρκετινιστικα των εταιρειων με το πονηριδικο τουρκοφερτο παζαρεμα του Μπαμπη που την ειδε deal-hero και παει και πρηζει μπαλες στον καθε δυσμοιρο πωλητη με "διαπραγματευση" τυπου "κοψε κατι ρε μεγαλε, δε βγαζουμε μηνα"/"θα μου κλεισεις το σπιτι ρε φιλε"/"ζητας πολλα" κλπ.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα οτι επικαλεστηκαν καποιοι το website του MediaMarkt οπου υπαρχει ενας αλγοριθμος που καλει τον πελατη να κανει μερικα clicks μεχρι να φτασει σε μια προκαθορισμενη (φυσιολογικη) τιμη και του δινει την ψευδαισθηση του παζαρεματος και της επιτευξης καλης διαπραγματευσης, προκειμενου να τον ωθησει προς την παραγγελια...

• Like 2
Δημοσ.

Παρεμπιπτοντως, δεν μπορω με τιποτα τους πελατες με αγενες παζαρι τυπου "Σιγα, η αγορα ψωμολυσσαει, θα μου το δωσεις οσο θελω". Εκει τρωγανε και τρωνε παντα ακυρο απο μενα. 

Πριν από κάτι χιλιάδες χρόνια, δούλευα σε κατάστημα αλυσίδας ηλεκτρικών συσκευών στην Αγία Παρασκευή.

Μπαίνει, που λες τύπος και συζητάμε για ένα κλιματιστικό που ήθελε. Φτάνουμε στα τής τιμής και, με τα πολλά, τού δίνω τη χαμηλότερη τιμή που μού επιτρεπόταν, συνεχίζει να μη φαίνεται ικανοποιημένος, οπότε τού ξεκαθαρίζω ότι χαμηλότερα δε μπορώ να κινηθώ...

...και τι κάνει ρε 'συ, ο βαρύμαγκας, ο ασήκωτος, ο γαμωκαιδέρνω; Μού ρίχνει ένα ξερό «κοίτα, εγώ τόσα δίνω!» , αναφέροντας ένα ποσό γύρω στο 20% κάτω από τη χαμηλότερη τιμή που θα μπορούσα να δώσω, βγάζει από την τσέπη ένα μάτσο χαρτονομίσματα και τα πετάει στο γραφείο, με τα μισά να πέφτουν στο πάτωμα, προφανώς διότι έτσι - τρομάρα του... - θα ψάρωνα.

Εγώ όμως, ως γνήσιο τέρας ψυχραιμίας και απάθειας, σιγά μην ταραζόμουν: Σηκώνομαι χαλαρά, πάω στην αποθήκη, επιστρέφω με σκούπα, φαράσι και σακούλα απορριμμάτων και αρχίζω να μαζεύω από κάτω τη χαρτούρα και να τη ρίχνω στη σακούλα...

...ω, ναι! Τελικά το αγόρασε το ρημάδι, στην τιμή που τού είχα δώσει... 

• Like 11
Δημοσ.

Αυτό που κάνει ο Έλληνας δε λέγεται παζάρεμα, αλλά γυφτοπαζάρεμα. Το παζάρεμα απαιτεί τη συναίνεση και των δύο πλευρών και επίσης, όταν γίνει το παζάρι και συμφωνηθεί η τιμή, υπάρχει ηθική υποχρέωση να γίνει η αγοραπωλησία. Κάτι που για πολλούς λόγους δε γίνεται.

Θυμάμαι πριν καιρό, είχα πουλήσει ένα καμπριολέ που είχα, λόγω οικογενειακής κατάστασης (παιδί,χώροι κλπ). Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο μου, περιποιημένο,τζιτζί πάντα, με όλα τα αξεσουάρ, σε τιμή χώμα. Με πήραν πολλοί τηλέφωνο, τελικά ένας πιτσιρίκος ήταν αυτός που το προχώρησε πιο πολύ. Συμφωνούμε στα 3.000 ευρώ, τιμή χώμα για την εποχή και το αυτοκίνητο.

Ζητάει να το δει άλλη μία φορά και στη συνάντηση μου λέει το εξής αμίμητο : " Να κάνουμε τα 3.000 σε 30 δόσεις να πληρώνει τη δόση η γιαγιά μου με τη σύνταξη της; ".

Την άλλη μέρα το πούλησα αλλού.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Πριν από κάτι χιλιάδες χρόνια, δούλευα σε κατάστημα αλυσίδας ηλεκτρικών συσκευών στην Αγία Παρασκευή.

Μπαίνει, που λες τύπος και συζητάμε για ένα κλιματιστικό που ήθελε. Φτάνουμε στα τής τιμής και, με τα πολλά, τού δίνω τη χαμηλότερη τιμή που μού επιτρεπόταν, συνεχίζει να μη φαίνεται ικανοποιημένος, οπότε τού ξεκαθαρίζω ότι χαμηλότερα δε μπορώ να κινηθώ...

...και τι κάνει ρε 'συ, ο βαρύμαγκας, ο ασήκωτος, ο γαμωκαιδέρνω; Μού ρίχνει ένα ξερό «κοίτα, εγώ τόσα δίνω!» , αναφέροντας ένα ποσό γύρω στο 20% κάτω από τη χαμηλότερη τιμή που θα μπορούσα να δώσω, βγάζει από την τσέπη ένα μάτσο χαρτονομίσματα και τα πετάει στο γραφείο, με τα μισά να πέφτουν στο πάτωμα, προφανώς διότι έτσι - τρομάρα του... - θα ψάρωνα.

Εγώ όμως, ως γνήσιο τέρας ψυχραιμίας και απάθειας, σιγά μην ταραζόμουν: Σηκώνομαι χαλαρά, πάω στην αποθήκη, επιστρέφω με σκούπα, φαράσι και σακούλα απορριμμάτων και αρχίζω να μαζεύω από κάτω τη χαρτούρα και να τη ρίχνω στη σακούλα...

...ω, ναι! Τελικά το αγόρασε το ρημάδι, στην τιμή που τού είχα δώσει... 

Dee εισαι θεος!!

• Like 1
Δημοσ.

Ζητάει να το δει άλλη μία φορά και στη συνάντηση μου λέει το εξής αμίμητο : " Να κάνουμε τα 3.000 σε 30 δόσεις να πληρώνει τη δόση η γιαγιά μου με τη σύνταξη της; ".

Την άλλη μέρα το πούλησα αλλού.

δεν ειναι και το καλυτερο παραδειγμα αυτο ομως.

εσυ μας λες για πολυ ηλιθιο ανθρωπο.

απλα εχει επικρατησει αυτη η μαγκια του ελληνα και το <<τοσα δινω >>.

Το κακο ειναι οτι πουλαμε πραματα απο αναγκη και εκει παταει ο ελληναρας και κανει οτι κανει.

οτι εμπορευομαι εγω εδω μεσα ισως να κανω ενα μικρο παζαρεμα σε αυτο που πουλαω,οπως και οταν αγοραζω,σε συνδιασμο με καταθεση και μεταφορικα,οποτε βολευομαστε ολοι.

εξω ομως,στα μαγαζια που συνανταω γνωστους που θελουν καποια ηλεκτρονικη συσκευη,μολις αρχισουν τα περιεργα παζαρια ( γυφτικα κοψε 5 ευρω ακομα ενω εχω κατεβει ηδη 10 ) τους το ξεκοβω και δεν τους το δινω ουτε καν στην αρχικη τιμη.ο λογος;

ξερω οτι αυτοι οι ανθρωποι στο αμεσο μελλον θα με ενοχλησουν για οτιδηποτε δεν τους αρεσει και θα εχω γκρινιες,οποτε τα αποφευγω εξ αρχης και ειμαστε ολοι χαρουμενοι.

Δημοσ.

δεν ειναι και το καλυτερο παραδειγμα αυτο ομως.

εσυ μας λες για πολυ ηλιθιο ανθρωπο.

απλα εχει επικρατησει αυτη η μαγκια του ελληνα και το <<τοσα δινω >>.

Το κακο ειναι οτι πουλαμε πραματα απο αναγκη και εκει παταει ο ελληναρας και κανει οτι κανει.

οτι εμπορευομαι εγω εδω μεσα ισως να κανω ενα μικρο παζαρεμα σε αυτο που πουλαω,οπως και οταν αγοραζω,σε συνδιασμο με καταθεση και μεταφορικα,οποτε βολευομαστε ολοι.

εξω ομως,στα μαγαζια που συνανταω γνωστους που θελουν καποια ηλεκτρονικη συσκευη,μολις αρχισουν τα περιεργα παζαρια ( γυφτικα κοψε 5 ευρω ακομα ενω εχω κατεβει ηδη 10 ) τους το ξεκοβω και δεν τους το δινω ουτε καν στην αρχικη τιμη.ο λογος;

ξερω οτι αυτοι οι ανθρωποι στο αμεσο μελλον θα με ενοχλησουν για οτιδηποτε δεν τους αρεσει και θα εχω γκρινιες,οποτε τα αποφευγω εξ αρχης και ειμαστε ολοι χαρουμενοι.

Δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα η γυφτιά του που ήθελε δόσεις με τσίχλες; Έλεος φιλαράκι.

Ήταν προφανές ότι δεν είχε φράγκο πάνω του και επίσης : Δεν είχα ανάγκη να το πουλήσω. Απλά δεν υπήρχε λόγος να το κρατήσω.

Δημοσ.

Dee εισαι θεος!!

Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι, με κάτι τέτοια, θα το πιστέψω και απ' το καλάμι δε θα κατέβω ποτέ, έτσι;...

...με κεφαλαίο το "Dee" και με μικρό το "θεός"...

• Like 3
Δημοσ.

Δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα η γυφτιά του που ήθελε δόσεις με τσίχλες; Έλεος φιλαράκι.

Ήταν προφανές ότι δεν είχε φράγκο πάνω του και επίσης : Δεν είχα ανάγκη να το πουλήσω. Απλά δεν υπήρχε λόγος να το κρατήσω.

ηταν ακραιο το παραδειγμα,δεν ειχε καμια σχεση με παζαρι.

Δημοσ.

ηταν ακραιο το παραδειγμα,δεν ειχε καμια σχεση με παζαρι.

Φυσικά και ήταν παζάρι το αίτημα δόσεων. Θεώρησε όπως λες, ότι είχα ανάγκη. Αν ήθελε δόσεις, θα μπορούσε χαλαρά να υπογράψει η γιαγιά και να πάρει ένα δάνειο από τράπεζα. Τότε έδιναν αβέρτα.

Δημοσ.

Μαλλον δεν εχεις περασει μια βολτα απο τις αγγελιες εδω μεσα. :D

αυτό που έχω προσέξει σε αγγελίες για προϊόντα τεχνολογίας , όχι μόνο εδω μέσα αλλα και σε group του facebook , ειναι πως πολλοί προσπαθούν να βρουν κάποιο κορόιδο να του πουλήσουν μεταχειρισμένα σε τιμή κοντά η ακόμα και μεγαλύτερη απο το καινούριο. Οταν όμως τα ίδια άτομα προσπαθούν να αγοράσουν κάτι αρχίζουν τα παζάρια ακόμα και αν το πουλάς φθηνά για να φύγει. 

Αυτό ναι , το θεωρώ γυφτιά να προσπαθείς να βρεις κορόιδα , το παζάρεμα όχι και τόσο , αν και δεν το κάνω προσωπικά , αν δεν μου αρέσει η τιμή συνεχίζω την έρευνα αγοράς. 

Δημοσ.

Παλιοτερα στις αγγελιες του ινσομνια μπορουσες να ποσταρεις κατω απο καθε αγγελια ή θυμαμαι λαθος;

Και γινοταν ενα flame με αυτους που πουλουσαν μεταχειρισμενα σε τιμες κανουργιου... :) (ή το μπερδευω με αλλο site)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...