Προς το περιεχόμενο

Βιβλίο κανονικό ή Ηχητικό;  

45 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Βιβλίο κανονικό ή Ηχητικό;

• Κανονικο
    • Ηχητικο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρόλο που ψήφισα κανονικό βιβλίο, βρείτε στο internet Θέατρο στο Ραδιόφωνο , είναι απλα καταπληκτικά.

Ειδικά αν κάνεις ταξίδι , είναι φοβερή συντροφιά.

• Like 1
Δημοσ.

Φαίνεται να μπερδεύεις τις δυνατότητες του εκάστοτε format με τις δυνατότητες της συσκευής στην οποία το διαβάζεις. Δοκίμασε να προσπαθήσεις να τα διαχωρίσεις.

Φαίνεται απλά να ψάχνεσαι να την λες σε κόσμο και να πετάς εξυπνάδες.

Το να μιλήσω για το PDF (ή για κάποιο άλλο φορμάτ) μόνο του δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, οπότε και δεν το έκανα. Αν θες να μου την πεις για τα mobi και epub που ανέφερα, προφανώς και αναφέρομαι στην όλη εμπειρία με τις e-ink συσκευές που τα χρησιμοποιούν. Το φορμάτ προσφέρει, και η εκάστοτε συσκευή εκμεταλλεύεται τις δυνατότητές του με το κατάλληλο πρόγραμμα που μπορεί να το διαβάσει.

Το να μιλήσω για κάποια συσκευή που δεν προσφέρεται για διάβασμα (π.χ. τηλεόραση) ή για κάποιο setup συσκευών που θα ήταν περίεργη επιλογή (π.χ. ATX πύργος συνδεδεμένος με μικρή οθόνη αφής), δεν έχει νόημα.

Οπότε! Διαλέγω ένα από τα πιο δημοφιλή φορμάτ για e-books - το PDF - που είναι και το αγαπημένο μου, με μια συσκευή που προφέρεται για ανάγνωση, όπως είναι το τάμπλετ, και αν δεν είσαι τύπος που ψάχνεται για αντιπαράθεση το καταλαβαίνεις αυτό το τόσο απλό concept, το χωνεύεις, και πάμε παρακάτω.

Στο PDF αν δε σε βολεύει το μέγεθος, η γραμματοσειρά, ή το χρώμα του φόντου για ξεκούραστο διάβασμα, τι κάνεις εκτός από γαργάρες;

Δεν έχει τύχει να με ενοχλούν όλα αυτά ώστε να μπορώ να σου απαντήσω ότι όποτε συμβαίνει κάτι από αυτά θα κάνω αυτό και εκείνο και θα το διορθώσω, αλλά φαντάζομαι ότι υπάρχουν προγράμματα που σου επιτρέπουν να φέρεις ένα PDF στα μέτρα σου.

Στο φυσικό βιβλίο αν δεν σε βολεύει [μπλα μπλα μπλα], τι κάνεις εκτός από γαργάρες;

Και να με συμπαθάς, αλλά όταν διαβάζω δε με ενοχλεί πολύ η έλλειψη χρωμάτων και multitouch. Κυρίως γιατί δεν προσφέρουν τίποτα στην ανάγνωση.

Φαντάζομαι ότι αν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε ασπρόμαυρο βιβλίο και έγχρωμο, εσύ θα διάλεγες πάντα το ασπρόμαυρο;

Φαντάζομαι ότι για να λες ότι το χρώμα δεν προσφέρει τίποτα στην ανάγνωση ότι τα δικά σου βιβλία δεν έχουν ποτέ εικόνες ή ότι θεωρείς ότι το χρώμα δεν κάνει καμία διαφορά στην εικόνα ή και στις αποχρώσεις του κειμένου και στην αίσθησή σου όταν διαβάζεις;

Προσωπικά, επειδή διαβάζω αρκετά επιστημονικά βιβλία (π.χ. αστρονομίας, φυσικής, computer science) δεν θα μπορούσα να βλέπω ασπρόμαυρα charts και ασπρόμαυρους κώδικες μεταξύ άλλων.

Όσο για το multitouch, έχει αρκετές εφαρμογές όπως two-finger pinch zoom. Ό,τι όμως βολεύει τον καθένα.

Δημοσ.

[blah blah blah]

Οπότε! Διαλέγω ένα από τα πιο δημοφιλή φορμάτ για e-books - το PDF - που είναι και το αγαπημένο μου, με μια συσκευή που προφέρεται για ανάγνωση, όπως είναι το τάμπλετ, και αν δεν είσαι τύπος που ψάχνεται για αντιπαράθεση το καταλαβαίνεις αυτό το τόσο απλό concept, το χωνεύεις, και πάμε παρακάτω.

Μπορείς να διαλέξεις ό,τι θες για τον εαυτό σου και δε μας πέφτει λόγος.

Αλλά όταν λες ότι PDF = καλό και epub = βλακεία τότε

1. Φανερά δεν ξέρεις τι λες
  2. Θα δεχτείς σχόλια που σου λένε ότι κάνεις λάθος

Απλό δεν είναι κι αυτό το concept?

ΥΓ Ο λόγος ύπαρξης του PDF ήταν να παρέχει μια πλατφόρμα "αυτό που βλέπεις εδώ αυτό θα βλέπεις παντού" σε μια εποχή που κάτι τέτοιο φαινόταν δύσκολο. Είναι νομίζω αυταπόδεικτο πως σε μια ηλεκτρονική συσκευή για ανάγνωση με τα κέρατά της σε features, το ζητούμενο είναι να μη βλέπεις το ίδιο παντού αλλά να μπορείς να το προσαρμόσεις στα δικά σου γούστα. Τώρα που τα έμαθες αυτά νομίζω μπορείς να καταλάβεις πώς ακούγεται η πρόταση "το PDF είναι καλύτερο" ακόμα κι αν δεν ξέρει κανείς τεχνικές λεπτομέρειες.

Δημοσ.

Μπορείς να διαλέξεις ό,τι θες για τον εαυτό σου και δε μας πέφτει λόγος.

Αλλά όταν λες ότι PDF = καλό και epub = βλακεία τότε

1. Φανερά δεν ξέρεις τι λες
  2. Θα δεχτείς σχόλια που σου λένε ότι κάνεις λάθος

Απλό δεν είναι κι αυτό το concept?

ΥΓ Ο λόγος ύπαρξης του PDF ήταν να παρέχει μια πλατφόρμα "αυτό που βλέπεις εδώ αυτό θα βλέπεις παντού" σε μια εποχή που κάτι τέτοιο φαινόταν δύσκολο. Είναι νομίζω αυταπόδεικτο πως σε μια ηλεκτρονική συσκευή για ανάγνωση με τα κέρατά της σε features, το ζητούμενο είναι να μη βλέπεις το ίδιο παντού αλλά να μπορείς να το προσαρμόσεις στα δικά σου γούστα. Τώρα που τα έμαθες αυτά νομίζω μπορείς να καταλάβεις πώς ακούγεται η πρόταση "το PDF είναι καλύτερο" ακόμα κι αν δεν ξέρει κανείς τεχνικές λεπτομέρειες.

Παραδέξου απλά ότι έκανες λάθος και ότι ψάχνεσαι για αντιπαράθεση και σταμάτα να προσπαθείς να μου μάθεις εσύ το τι εννοούσα και να μας πεις τι ξέρω και τι δεν ξέρω.

Επειδή δεν καταλαβαίνεις ή δεν θες να καταλάβεις απλά πράγματα, θα τα πάρω ξανά από την αρχή ώστε να μην υπάρχει περιθώριο για "μαθήματα" και εξυπνάδες.

.PDF με τάμπλετ  >  .mobi / .epub + e-ink συσκευής

Το καταλαβαίνεις ή να στο ζωγραφίσω;

Και αυτό που είπα επίσης, είναι ότι η σύγκριση θα έπρεπε να ήταν μεταξύ φυσικού βιβλίου και ".PDF με τάμπλετ

" ή ".mobi / .epub + e-ink συσκευής" και όχι με audiobooks.

Δημοσ.

Εκτός απο το θέατρο & η ποίηση λόγω συντομίας ειναι πολυ ωραία για περπάτημα ή commuting.

Εκτός απο ότι μπορούμε να αγοράσουμε ή να φέρει κανας θειος, με ενα απλό YouTube downloader εχω βρει πολυ υλικό.

Και μιλάω για την ελληνική γλώσσα περισσότερο, που εχει πιο περιορισμένο υλικό.

Δημοσ.

Διπλό facepalm βασικά.

Ποιο PC ???

PDF σε tablet

Κουβαλάω εκατοντάδες και έχω διαβάσει εκατοντάδες. Πολύ καλύτερο και βολικό από το να τα είχα σε φυσικά βιβλία. Με ένα καλό tablet γεμάτο pdf, αυξάνεται η παραγωγικότητα και η μάθηση κατακόρυφα!

Με ζωντανά χρώματα, moultitouch και gestures, highlights, bookmarks και ό,τι τραβάει η όρεξή σου.

(και όχι άχρωμα mobi και epub σε e-ink...)

Το poll είναι γελοίο! Τι audiobooks και βλακείες;;; Βάλε φυσικά βιβλία VS PDFs σε tablet.

Εκτός από το χρώμα,όλα τα άλλα γίνονται ίδια ή/και καλύτερα σε epub.

Γούστο σου να επιλέγεις ότι θέλεις, αλλά δεν μας τα λες καλά για το θέμα.

Ή δεν έχεις πιάσει συσκευή e-reader ή έχεις δει epub μόνο σε γκομπιούτερ για να τα γράφεις αυτά.

Btw:Έχω διαβάσει δεκάδες τεχνικά βιβλία στο e-reader και παραπάνω από μερικές εκατοντάδες επιστημονικά.

Ελάχιστες φορές έχω δει διαφορά από tablet και όλες ήταν γιατί κάποιο σχεδιάγραμμα είχε χρωματικές διαφορές.

Εάν πάμε σε λογοτεχνία η διαφορά είναι απλά χαοτική.

Δημοσ.

Εκτός από το χρώμα

Δεν είναι και λίγο. Το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Μόνο και μόνο για το χρώμα θα προτιμήσω να φορτίζω κάθε μέρα ένα τάμπλετ από το να χρησιμοποιώ e-reader με μπαταρία που κρατάει ένα μήνα.

Btw:Έχω διαβάσει δεκάδες τεχνικά βιβλία στο e-reader και παραπάνω από μερικές εκατοντάδες επιστημονικά.

Ελάχιστες φορές έχω δει διαφορά από tablet και όλες ήταν γιατί κάποιο σχεδιάγραμμα είχε χρωματικές διαφορές.

Έχω ένα Kindle paperwhite. Τα βιβλία του μου φαίνονται αρκετά φτωχά σε σύγκριση με τα πλούσια PDFs του τάμπλετ μου.

Τα χρώματα (μαζί με σχήματα, εικόνες κ.λπ.) δεν υπάρχουν απλά για λειτουργικούς σκοπούς π.χ. για να ξεχωρίζουμε τις έννοιες και τις σχέσεις σε ένα διάγραμμα, αλλά και για αισθητικούς λόγους και για πιο άνετο διάβασμα. Είναι πιο ξεκούραστο το διάβασμα όταν υπάρχουν τα κατάλληλα χρώματα και οι χρωματικές περιοχές, και εξυπηρετούν στην καλύτερή μας συγκέντρωση.

Στο θέμα μας, θεωρώ ότι η σύγκριση θα έπρεπε να ήταν μεταξύ αναγνώσιμων φυσικών βιβλίων και αναγνώσιμων (όχι ηχητικών) ηλεκτρονικών βιβλίων.

Εάν πάμε σε λογοτεχνία η διαφορά είναι απλά χαοτική.

Αν μπορείς εξήγησέ το λίγο αυτό.

Δημοσ.

Εκτός απο το θέατρο & η ποίηση λόγω συντομίας ειναι πολυ ωραία για περπάτημα ή commuting.

Εκτός απο ότι μπορούμε να αγοράσουμε ή να φέρει κανας θειος, με ενα απλό YouTube downloader εχω βρει πολυ υλικό.

Και μιλάω για την ελληνική γλώσσα περισσότερο, που εχει πιο περιορισμένο υλικό.

στα ελληνικά υπάρχει απλά το τίποτα

ή πάρα πολύ λίγα, ελάχιστα

εκτός αν υπάρχει κάποια κρυψώνα που αγνοώ

εγώ είχα δοκιμαστικά το audible για λίγο

και μετά από YT downloader και θείο

όλα στα αγγλικά αμερικάνικα

• Like 1
Δημοσ.

Να το πας πισω εκει που το εχασες δεν?

Προφανώς και δεν. Μέχρι να βρεις το σημείο θα έχουν σπάσει τα νεύρα σου ενώ στο κανονικό βιβλίο είναι πολύ πιο εύκολο.

Επαννεκινήστε την ψηφοφορία βάζοντας και επιλογή PDF.

• Like 1
Δημοσ.

Ποιος διαβάζει βιβλίο σε PDF??? 25 χρόνων τεχνολογία που δεν ακολουθεί πια τις εξελίξεις;;;

Εγώ και εκατομμύρια άλλοι.

Μπορείς να το τεκμηριώσεις αυτό;

• Like 3
Δημοσ.

Προφανώς και δεν. Μέχρι να βρεις το σημείο θα έχουν σπάσει τα νεύρα σου ενώ στο κανονικό βιβλίο είναι πολύ πιο εύκολο.

Επαννεκινήστε την ψηφοφορία βάζοντας και επιλογή PDF.

30 second rewind δεν σου κανει? Νταξει αμα χανεστε για κανα διλεπτο την φορα οκ παιδια stick to pdf

Δημοσ.

Δεν είναι και λίγο. Το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Μόνο και μόνο για το χρώμα θα προτιμήσω να φορτίζω κάθε μέρα ένα τάμπλετ από το να χρησιμοποιώ e-reader με μπαταρία που κρατάει ένα μήνα.

Έχω ένα Kindle paperwhite. Τα βιβλία του μου φαίνονται αρκετά φτωχά σε σύγκριση με τα πλούσια PDFs του τάμπλετ μου.

Τα χρώματα (μαζί με σχήματα, εικόνες κ.λπ.) δεν υπάρχουν απλά για λειτουργικούς σκοπούς π.χ. για να ξεχωρίζουμε τις έννοιες και τις σχέσεις σε ένα διάγραμμα, αλλά και για αισθητικούς λόγους και για πιο άνετο διάβασμα. Είναι πιο ξεκούραστο το διάβασμα όταν υπάρχουν τα κατάλληλα χρώματα και οι χρωματικές περιοχές, και εξυπηρετούν στην καλύτερή μας συγκέντρωση.

Στο θέμα μας, θεωρώ ότι η σύγκριση θα έπρεπε να ήταν μεταξύ αναγνώσιμων φυσικών βιβλίων και αναγνώσιμων (όχι ηχητικών) ηλεκτρονικών βιβλίων.

Αν μπορείς εξήγησέ το λίγο αυτό.

Το "πλούσιο" πάνω κάτω είναι μόνο το χρώμα.Με το μέγεθος της οθόνης να είναι το μόνο περιοριστικό για την περίπτωση των ebook reader.

Όλες τις άλλες λειτουργίες(μάλιστα περισσότερες) έχει το φορμάτ των ebook reader(epub-ezw3).

Επίσης τα kindle έχουν τον χειρότερο χειρισμό PDF στην αγορά.

Όταν μιλάμε για διάβασμα, και όχι για ανάγνωση σχεδιαγραμμάτων, το χρώμα δεν έχει ιδιαίτερη σχέση(ουδεμία θα έλεγα).

Επίσης, δεν ξέρω κανέναν που να προτιμά να διαβάζει σε backlight οθόνη ενώ έχει ήδη μια frontlight e-paper.Πρέπει να είσαι από τους ελάχιστους που προτιμάν τα PDF για όλα τα βιβλία και όχι για ειδικές χρήσεις.

Από εκεί και πέρα και εγώ tablet,κυρίως των ελάχιστες περιπτώσεις που το χρώμα έχει τεράστια διαφορά για την κατανόηση του αντικειμένου.

Δημοσ.

30 second rewind δεν σου κανει? Νταξει αμα χανεστε για κανα διλεπτο την φορα οκ παιδια stick to pdf

Μπα δεν μου κάνει. Είναι πολύ εύκολο να χαθείς στο ηχητικό.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, στο βιβλίο μπορεί να θες να εστιάσεις σε ένα σημείο και να το διαβάσεις 2-3 φορές με την ταχύτητα που σε βολεύει. Το ηχητικό έχει την δική του ταχύτητα που πρέπει να ακολουθείς.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε Randomcat, άμα θέλεις πες μου ποιο μοντέλο tablet έχεις το οποίο εμφανίζει σωστά τα PDF.

Μεγέθυνση μπορείς να κάνεις και να τα βγάζει σωστά ;

(Έχω χαμηλή όραση 20/100 διόφθαλμα)

Άμα δε νιώθεις άνετα να γράψεις τη μάρκα δημόσια, υπάρχει και το προσωπικό μήνυμα....)

Random Cat εσύ, White Cat εγώ, κάπως θα τα βρούμε...!

Νιάαααααρρρρρ,

Ο Άσπρος Γάτος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...