Par1s* Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Μου έχει μείνει μόνο η παρουσίαση της πτυχιακής μου για να πάρω το πτυχίο μου (Εμπορίας και διαφήμισης ΤΕΙ Θεσ/νικης). Τέλος Ιανουαρίου τελείωσα την εξάμηνη πρακτική μου σε μία μικρή διαφημιστική εταιρεία, όπου με τα οικονομικά τους, δεν τους έπαιρνε για να με κρατήσουν. Γενικά από τα 17 μου πάντα εργαζόμουν, αλλά σε δουλειές άσχετες με τις σπουδές μου, σερβιτόρος, delivery, fast food, mini market. Τώρα δυσκολεύομαι να βρω μία εργασία πάνω στο αντικείμενο μου. Η εμπειρία μου είναι πολύ μικρή και οι γνώσεις μου πάνω σε διάφορα αντικείμενα, αλλά όχι σε τέλειο βαθμό. Γνωρίζω SPSS, θεωρητικά και πρακτικά αρκετά καλά. Το ίδιο Photoshop και illustrator. Το ίδιο και Office. Μπορώ να φτιάξω ένα site (έφτιαξα το site της εταιρείας που έκανα πρακτική), με wordpress και έτοιμο template. Από κώδικα μόνο όταν χρειαστώ κάτι και γκουκγλάρω ώστε να κάνω copy paste. Ψάχνομαι με την διαφήμιση στα social media και γενικότερα στο internet (αυτή είναι και η πτυχιακή μου). Από θεωρητικές γνώσεις marketing, ότι έχω πάρει από την σχολή, χωρίς να τις έχω χρησιμοποιήσει σε εργασιακό περιβάλλον. Και πέρα από την απειρία μου στο αντικείμενο, έχω και το μειονέκτημα πως πλησιάζω τα 30 (μπήκα στην σχολή στα 25). Τώρα από αγγελίες ζητάνε εμπειρία και δεν νομίζω ότι μπορώ να σταθώ ως κανονικό στέλεχος στο τμήμα marketing μίας εταιρείας αυτή την στιγμή. Το ιδανικό είναι να έβρισκα μία εταιρεία που να μπορεί να προσλάβει έναν άπειρο ώστε να τον εξελίξει και να τον χτίσει στις απαιτήσεις της. Έναν μέντορα να έχω. Αυτό φυσικά είναι δύσκολο με την κατάσταση της οικονομίας. Το βασικό μου ερώτημα είναι, πως θα μπορούσα να προσεγγίσω κάποια εταιρεία; Το βιογραφικό μου μπορεί να είναι ψιλογεμάτο, αλλά με άσχετη προϋπηρεσία πέρα της πρακτικής. Αυτό που σκέφτηκα είναι να στείλω βιογραφικά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, για να εργαστώ εθελοντικά, ώστε να αποκτήσω εμπειρία και να μου δώσει και λίγη αυτοπεποίθηση επαγγελματικά. Τι θα κάνατε στην θέση μου;
defendar Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 οξω.. και οταν μαζεψεις εμπειρια ξαναγυρνας. αν θες. επισης να πας στρατο να ξεμπερδευεις επειδη θα σε ρωτανε συνεχεια για αυτο.
Par1s* Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 να πας στρατο να ξεμπερδευεις επειδη θα σε ρωτανε συνεχεια για αυτο. πήγα το 2010
defendar Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Τοτε φυγε κατευθειαν εξω και μη το σκεφτεσαι. Η ελλαδα υπαρχει μονο για να συντηρει τους ΔΥ και τις οικογενειες τους. 1
fylatos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Έξω στο αντικείμενο σου, εδώ θα σε κατηγορούν για αισχροκέρδεια και παράλληλα θα τρώνε το μισθό του τάτη από τη ΔΕΗ http://www.insomnia.gr/topic/648070-παράπονο-αισχροκέρδειαuk-vs-ch-vs-gr/page-5#entry55796436
forgotten Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 λοιπον απο μεριας μου δες αν υπαρχουν εταιριες που προσφερουν θεσεις παρομοιες με intership δλδ σου πληρωνουν την εκπαιδευση για μια θεση και ενα μισθο με συμβολαιο εργασιας εφοσον τελειωσεις την εκπαιδευση σου ,για σενα ειναι η καλυτερη επιλογή. Στα λογιστικα τουλαχιστο kpg,coopers κλπ προσεφεραν ετσι προγραμματα. Ωστοσο για να χεις πιθανοτητες καλυτερα εξωτερικο όπου θα υπαρχουν σιγουρα τετοιες ευκαιριες κατ εμε. Εχω αλλαξει 3 επαγγελματα σε βάθος 12 ετων ,ζυγιζοντας καταστασεις και αποφευγοντας την στασιμοτητα που καποιοι εχουν προσκολλημενοι παντα στο πρωτο πτυχιο.... Αυτα απο μενα. 3
fylatos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 λοιπον απο μεριας μου δες αν υπαρχουν εταιριες που προσφερουν θεσεις παρομοιες με intership δλδ σου πληρωνουν την εκπαιδευση για μια θεση και ενα μισθο με συμβολαιο εργασιας εφοσον τελειωσεις την εκπαιδευση σου ,για σενα ειναι η καλυτερη επιλογή. Στα λογιστικα τουλαχιστο kpg,coopers κλπ προσεφεραν ετσι προγραμματα. Ωστοσο για να χεις πιθανοτητες καλυτερα εξωτερικο όπου θα υπαρχουν σιγουρα τετοιες ευκαιριες κατ εμε. Εχω αλλαξει 3 επαγγελματα σε βάθος 12 ετων ,ζυγιζοντας καταστασεις και αποφευγοντας την στασιμοτητα που καποιοι εχουν προσκολλημενοι παντα στο πρωτο πτυχιο.... Αυτα απο μενα. Τι δουλειές έχεις κάνει forgotten; Αυτό με το αυτό σπούδασα σε αυτό θα δουλέψω ως την σύνταξη υπάρχει μόνο εδώ πάντως.
forgotten Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Τι δουλειές έχεις κάνει forgotten; Αυτό με το αυτό σπούδασα σε αυτό θα δουλέψω ως την σύνταξη υπάρχει μόνο εδώ πάντως. φιλολογος(9-10)-Λογιστης(10-13)-δασοπονος (13 -εως σημερα).
forgotten Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Από φιλόλογος σε λογιστής extreme makeover. ειχα διπλωμα lcci higher ,πριν σπουδασω φιλολογος σε intership μετρησε αυτο. γενικα προτιμουν ατομα που εχουν πολλa αντικειμενα γνωσεων εστω και σε χαμηλο επιπεδο για intership Φυσικα οτι εγκαταλειπεις σε εγκαταλειπει σιγα σιγα, ωστοσο εαν αφιερωσει κανεις λιγο διαβασμα θυμαται αν και οσο μεγαλωνουμε τοσο πιο δυσκολα συγκεντρωνομαστε.... Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2017 από forgotten 1
Praetorianos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Γνωρίζω SPSS, θεωρητικά και πρακτικά αρκετά καλά. Το ίδιο Photoshop και illustrator. Το ίδιο και Office. Μπορώ να φτιάξω ένα site (έφτιαξα το site της εταιρείας που έκανα πρακτική), με wordpress και έτοιμο template. Από κώδικα μόνο όταν χρειαστώ κάτι και γκουκγλάρω ώστε να κάνω copy paste. Ψάχνομαι με την διαφήμιση στα social media και γενικότερα στο internet (αυτή είναι και η πτυχιακή μου). Το βασικό μου ερώτημα είναι, πως θα μπορούσα να προσεγγίσω κάποια εταιρεία; Το βιογραφικό μου μπορεί να είναι ψιλογεμάτο, αλλά με άσχετη προϋπηρεσία πέρα της πρακτικής.; Λογω των τεχνικων γνωσεων που εχεις και του αντικειμενου, αν η λυση του εξωτερικου δεν ειναι εφικτη ή προτιμητεα (παρολο που αποτελει την καλυτερη λυση) ψαξε για μικρες εταιριες που δεν εχουν τεραστιες απαιτησεις ή startups ερασιτεχνικες ή μη που ανακοινωνουν θεσεις εργασιας σχετικα (λαμβανοντας υποψη την οικονομια της Ελλαδας) συχνα. Ακομα κι αν πεσει πιστολι και κλεισει η startup ή δεν προχωρησει ή σε απολυσουν, εσυ θα εχεις αποκτησει εμπειρια. Ασε που στις μικρες εταιριες εχεις πολυ μεγαλυτερες αρμοδιοτητες και ελευθεριες = καλυτερο για εσενα. Επισης στις μεγαλες εταιριες στην Ελλαδα οι απαιτησεις εχουν ξεφυγει με τοση προσφορα στο αντικειμενο και οι θεσεις που ανακοινωνονται ειναι overqualified για κάποιον νεοεισερχομενο. Σιγουρα ξεκινα να ψαχνεσαι στο αντικειμενο του digital /social media marketing και πιασε να μαθεις απεξω τα σχετικα μαθηματα του coursera. Ειδικα το digital ειναι ενας κλαδος που γινονται αρκετες προσληψεις σε μικρες εταιριες και μεγαλους οργανισμους. Απλα πχ πρεπει οντως να γνωριζεις το αντικειμενο κι οχι "κανω social marketing = κανω post στο fb". SPSS επισης που εγραψες, αν οντως το χειριζεσαι καλα μπορεις να το χρησιμοποιησεις για να γινεις απαραιτητος και σε αλλα τμηματα της εταιρειας. Αυτα στα τεχνικα. Τωρα για πιο ειδικα, το insomnia δεν ειναι και ο καλυτερος χωρος για να παρεις συμβουλες, οποτε ο,τι διαβαζεις μην το παρεις τοις μετρητοις, ειδικα απο χρηστες που βλεπεις να σχολιαζουν στο ενα thread για τον καιρο, στο αλλο για την αγορα εργασιας και στο τριτο για το πως να βγαλεις γκομενα με 10 βηματα. Ξερω ποσο αντιφατικο ακουγεται αυτο απο καποιον που μολις εκανε ποστ, απλα επειδη εχουν ανοιξει χιλιαδες παρομοια ποστ και οι απαντησεις κυμαινονται απο το "φυγε εξω" χωρις καν να ρωτανε αν ειναι εφικτο, μεχρι το "Ελλαδα φιλε μονο 12ωρα και 400 ευρω μαυρα στην καλυτερη", σου υπογραφω οτι δεν ειναι παντου ετσι. Απλα ανεπτυξε πολυ καλα τα skills σου και να ψαχνεσαι μεχρι αηδιας. 4
Par1s* Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Τωρα για πιο ειδικα, το insomnia δεν ειναι και ο καλυτερος χωρος για να παρεις συμβουλες, οποτε ο,τι διαβαζεις μην το παρεις τοις μετρητοις, ειδικα απο χρηστες που βλεπεις να σχολιαζουν στο ενα thread για τον καιρο, στο αλλο για την αγορα εργασιας και στο τριτο για το πως να βγαλεις γκομενα με 10 βηματα. Ξερω ποσο αντιφατικο ακουγεται αυτο απο καποιον που μολις εκανε ποστ, απλα επειδη εχουν ανοιξει χιλιαδες παρομοια ποστ και οι απαντησεις κυμαινονται απο το "φυγε εξω" χωρις καν να ρωτανε αν ειναι εφικτο, μεχρι το "Ελλαδα φιλε μονο 12ωρα και 400 ευρω μαυρα στην καλυτερη", σου υπογραφω οτι δεν ειναι παντου ετσι. Απλα ανεπτυξε πολυ καλα τα skills σου και να ψαχνεσαι μεχρι αηδιας. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Διαβάζω πολλά χρόνια το forum και ξέρω και κατανοώ αυτό που γράφεις. Το ήξερα πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει τέτοια τροπή το θέμα. Είπα όμως να γράψω μήπως ακουστεί κάποια σοβαρή άποψη σαν την δική σου και του forgotten. Κάτι, ίσως αυτονόητο, που δεν βλέπω αυτή την στιγμή. Τα αγγλικά μου δεν είναι σε καμία περίπτωση επαγγελματικού επιπέδου για να εργαστώ στο εξωτερικό και δεν το θέλω-μπορώ τόσο.
tsioulak Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Πρέπει να βρεις γνωστό να σε χώσει σε καμία θεση αρχαριου (δηλαδή να υπέρ πηδήξεις το εμπόδιο που δημιουργείται λόγω της τεράστιας προσφοράς εργαζομένων) έτσι ώστε να αποκτήσεις εργασιακή εμπειρια στον τομεα σου. 1
Ghost_Rider Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 αστο χαμενος απο χερι εισαι εδω... ξεκινα για τα ξενα
defendar Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2017 Oσοι ειμαστε της σχολης του "φυγε εξω" δε το λεμε ουτε για πλακα ουτε επειδη θελουμε να πουμε κατι για να το πουμε. Στον τομεα σου , digital και social media , πληρωνουν δυστηχως πολυ λιγα ακομα και για τα ελληνικα δεδομενα και αυτο στο λεει καποιος που το εχει λιωσει το θεμα στο παρελθον. Πρεπει να εισαι πολυ τυχερος για να πεσεις σε σοβαρη εταιρια που να σε πληρωνει φουλ μισθο και να κανεις κατι πιο επικοδομητικο απο το να ανεβαζεις φωτογραφιες και κρυαδες στο φεισμπουκ. Αν θες να γινεις ανταγωνιστικος να κανεις αυτο που ειπε ο φιλος λιγο πιο πανω με το coursera και το udemy. Να μπεις να δεις αγγελιες με το τι ζητανε απο πολυ ικανους μαρκετινγκστες στο εξωτερικο , να κανεις μια λιστα με ολες τους τις ικανοτητες (λογισμικο στην ουσια..) και να λιωσεις στην μελετη να τα αποκτησεις. Σε 1 μηνα θα ξερεις παραπανω απο οσα γνωριζεις τωρα. Σε 2 μηνες θα εισαι οκ για την αγορα. Σε 4 μηνες θα εισαι δυνατο χαρτι και παει λεγοντας. Μην αγχωνεσαι για την προυπηρεσια στα χαρτια, πες μουφες οτι δουλευες freelancer σε μια εταιρια του εξωτερικου απο το σπιτι. Νομιζεις ο μονος θα εισαι? Αμα εχεις τις ικανοτητες γιατι να μη δε παρεις τη δουλεια? Νομιζεις οτι ειναι ενα δικαιο και ισο παιχνιδι? Οχι! Στις συνεντευξεις συχνα γινεται αγωνας με το αφεντικο να προσπαθει να σε πεισει οτι το μαγαζακι με τους 3 υπαλληλους του ειναι η microsoft και τον ενδιαφερομενο οτι εχει τελειωσει 15 πανεπιστημια τα τελευταια 5 χρονια. Μη νοιωθεις τυψεις, ετσι ειναι το παιχνιδι δυστηχως. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα