Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα έχει ως εξής: Πρόσφατα αγοράσαμε μία καινούργια κεραμική κουζίνα Bosch (η προηγουμενη που ειχαμε δεν ηταν κεραμικη, ειχε τις κλασσικές εστιες). Παρα το γεγονος οτι ειναι καινουργια και προκειται για καλη μαρκα, με την χρηση σκευων(κατσαρολες, τηγανια κλπ) εμφανιζονται μετα το μαγειρεμα πανω στις εστιες, μικρα λευκα σημαδια, σαν να έχει διαβρωθει το υλικο. Διευκρινιζω πως η χρηση της κουζινας ειναι παρα πολυ προσεκτικη, δεν σερνονται οι κατσαρολες, δεν πεταγεται φαγητο, τιποτα. Μιας και ειναι η πρωτη μας επαφη με κεραμικη κουζινα, θα ηθελα να ξερώ αν ειναι φυσιολογικο να γινονται αυτα τα σημαδια  και αν ναι πως γινεται να τα περιορισουμε ή αν είναι η κουζινα είναι ελαττωματική. Ευχαριστω.

Δημοσ.

Εννοείς κυκλικα σημάδια στα όρια του ματιου.

Αν ναι φυσιολογικό είναι κ δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Και στη δική μου παρουσιαστηκαν από τις πρώτες εβδομάδες χρήσης αλλά πέρα της εμφάνισης δεν δημιουργούν κάποιο θεμα

Δημοσ.

Φυσιολογικό είναι, θα χρειαστείς την ειδική ξύστρα και ειδική κρέμα καθαρισμού (ότ)αν τη θες σαν καινούργια.

Προσοχή στις γρατζουνιές και να μην πέφτει (ειδικά) ζάχαρη, αλλά και άλλα υλικά πάνω σε ζεστή εστία.

Δημοσ.

Φυσιολογικό είναι, θα χρειαστείς την ειδική ξύστρα και ειδική κρέμα καθαρισμού (ότ)αν τη θες σαν καινούργια.

Προσοχή στις γρατζουνιές και να μην πέφτει (ειδικά) ζάχαρη, αλλά και άλλα υλικά πάνω σε ζεστή εστία.

Η ξυστρα δέν είναι για την βρωμιά; Τα σημαδια στην κουζινα ειναι σαν να εχει φαγωθει το υλικο, δεν είναι βρωμια, παρ'ολο που εχει γινει παρα πολυ προσεχτικη χρηση των σκευων.

Δημοσ.

Εφόσον δεν έχει στάξει τίποτα στην εστία,κανονικά δεν πρέπει να έχει σημάδια.

Και επειδή είναι γερμανική μάρκα και αυτοί είναι πορωμένοι ακόμα και με την λεπτομέρεια,έχεις ένα λόγο να την επιστρέψεις ή να πάρεις την bosch τηλέφωνο να σου στείλουν άτομο να την κοιτάξει.

Με λίγα λόγια τους γερμανούς θα τους πληρώνεις με το ίδιο νόμισμα.
Σε πληρώνω ποιότητα,τότε θέλω ποιότητα,αλλιώς επιστροφή.
Αργότερα μπορεί να σου δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα.Και μην τους λυπάσαι ή λες δεν βαριέσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι αυτά που νομίζω, σημαδάκια σαν να γυαλίζουν, είναι από τα λάδια. Αν πέσει λίγο λάδι και είναι ακόμα ζεστή η κουζίνα γίνεται έτσι. Καθαρίζουν με την ξύστρα, αλλά θέλει προσοχή και αρκετά περάσματα.

Εγώ έχω πάρει ένα σφουγαράκι της vileda νομίζω που είναι ειδικό για κεραμεικές - από τη μία είναι μαλακό για σκούπισμα και από την άλλη είναι σαν σήρμα. Κάνει πλύ καλή δουλειά και με την ξύστρα παίρνεις αυτά που μένουν.

Δημοσ.

Το πρόβλημα έχει ως εξής: Πρόσφατα αγοράσαμε μία καινούργια κεραμική κουζίνα Bosch (η προηγουμενη που ειχαμε δεν ηταν κεραμικη, ειχε τις κλασσικές εστιες). Παρα το γεγονος οτι ειναι καινουργια και προκειται για καλη μαρκα, με την χρηση σκευων(κατσαρολες, τηγανια κλπ) εμφανιζονται μετα το μαγειρεμα πανω στις εστιες, μικρα λευκα σημαδια, σαν να έχει διαβρωθει το υλικο. Διευκρινιζω πως η χρηση της κουζινας ειναι παρα πολυ προσεκτικη, δεν σερνονται οι κατσαρολες, δεν πεταγεται φαγητο, τιποτα. Μιας και ειναι η πρωτη μας επαφη με κεραμικη κουζινα, θα ηθελα να ξερώ αν ειναι φυσιολογικο να γινονται αυτα τα σημαδια  και αν ναι πως γινεται να τα περιορισουμε ή αν είναι η κουζινα είναι ελαττωματική. Ευχαριστω.

αν είναι σημαδάκια όπως νομίζω ότι περίπου τα καταλαβαίνω

δεν προέρχονται από διάβρωση της κεραμικής αλλά από τον πάτο των σκευών

με καλό καθάρισμα - και ειδικά με τις σχετικές αλοιφές - η κεραμική γίνεται ξανά σαν καινούρια

αισθητικό θέμα για το οποίο μάλλον υπάρχει αναφορά στις οδηγίες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...