AristidisZ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 και σωματεία να υπάρχουν αν οι κρατικοί μηχανισμοί (πχ επιθεώρηση εργασίας) ή άλλοι θεσμοί (πχ δικαιοσύνη) είναι ανύπαρκτοι, το ξύνουν, εντελώς αναποτελεσματικοί, μικρή αξία έχουν. Καλά, εσένα αν σου βιάσουν τη γυναίκα (και ξέρεις ποιος το έκανε) μη πας στην αστυνομία Όλη μέρα καφέ στα έβερεστ πίνουν...
DrLo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Επιθεωρηση εργασιας κανει δουλεια,δεν ειναι τελειως αχρηστοι.Απο προσωπικη εμπειρια το λεω Δεν έχω την ίδια επειρία (αρκετά παλαιότερα), με την έννοια ότι μπορεί να κάνει ότι κάνει αλλά απλά χαρτιά βγάζει. Καλά, εσένα αν σου βιάσουν τη γυναίκα (και ξέρεις ποιος το έκανε) μη πας στην αστυνομία Όλη μέρα καφέ στα έβερεστ πίνουν... Ως συνήθως δεν καταλαβαίουνουν πολλοί τι διαβάζουν εδώ μέσα. Ξαναδιάβασέ το και δες που πάει το "μικρή αξία έχουν" ΥΓ: Να ξαναθέσω το αίτημά μου στο insomnia για υποχρεωτικό IQ test κατά την εγγραφή στο insomnia και γιατί όχι και κλειστά σε "low scorers" threads.
AristidisZ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δεν έχω την ίδια επειρία (αρκετά παλαιότερα), με την έννοια ότι μπορεί να κάνει ότι κάνει αλλά απλά χαρτιά βγάζει. Ως συνήθως δεν καταλαβαίουνουν πολλοί τι διαβάζουν εδώ μέσα. Ξαναδιάβασέ το και δες που πάει το "μικρή αξία έχουν" ΥΓ: Να ξαναθέσω το αίτημά μου στο insomnia για υποχρεωτικό IQ test κατά την εγγραφή στο insomnia και γιατί όχι και κλειστά σε "low scorers" threads. Μια χαρά ξέρω να διαβάζω Και από προσωπική εμπειρία, μπορώ να σου πω παραδείγματα ότι η επιθεώρηση εργασίας έκανε δουλειά Με το να απαξιώνεις σε ένα δημόσιο διάλογο μια υπηρεσία είναι σα να προτρέπεις όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να κάτσουν να τον φάνε, και αν τους αρέσει, γιατί δε πρόκειται να βρουν βοήθεια πουθενά Συγχώρεσέ με, αλλά δε μπορώ να συμμεριστώ την άποψή σου Τα υπόλοιπα περί IQ τα αφήνω απλά ασχολίαστα...
sargio01 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Συμφωνώ οτι ειναι ανάγκη να ΥΠΑΡΧΕΙ σωματείο αλλα επίσης ειναι ανάγκη να ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ τα σωματεία στην Ελλάδα επειδή πλέον ειναι πολυ διεφθαρμένα.Σ' αυτό έχεις δίκιο, όταν όμως στα περισσότερα σωματεία άλλος τρέχει για τα προβλήματα των εργαζόμενων και άλλος εκλέγεται τελικά στο ΔΣ, ε έχεις τα φαινόμενα διαφθοράς τα οποία φυσικά και δεν είναι τυχαία... (Είναι γνωστό το τροπάριο: Ρίξτε λίγο νερό στο κρασί σας ρε παιδί μου κι εσείς... Μα τί νερό να ρίξουμε απέναντι στην πολιτική που στηρίζει και υποθάλπτει τέτοια σκηνικά φερ' ειπείν;...) (...)επίσης τα σωματεία, θεωρώ, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν έχουμε φύγει από το 1900 και μπορούν/πρέπει να κάνουν κι άλλα πράγματα από απλά διαδηλώσεις και καταλήψεις υπουγέιων, ή να πουλάνε εκδούλευση σε κάποιο κόμμα για να τους "βολέψει" (πχ καθαρίστριες υπουργείων(...)^Τα βλέπεις tsioulak;....... :/ 2
DrLo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Μια χαρά ξέρω να διαβάζω Και από προσωπική εμπειρία, μπορώ να σου πω παραδείγματα ότι η επιθεώρηση εργασίας έκανε δουλειά Με το να απαξιώνεις σε ένα δημόσιο διάλογο μια υπηρεσία είναι σα να προτρέπεις όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να κάτσουν να τον φάνε, και αν τους αρέσει, γιατί δε πρόκειται να βρουν βοήθεια πουθενά Συγχώρεσέ με, αλλά δε μπορώ να συμμεριστώ την άποψή σου Τα υπόλοιπα περί IQ τα αφήνω απλά ασχολίαστα... Δεν έχεις πάρει μυρωδιά, δε σε παρεξηγώ, συμβαίνει συχνά στο isnomnia Δεν είπα τίποτα από αυτά που γράφεις, άλλο ένα δείγμα ότι απλά διαβάζεις αυτά που θες να διαβάσεις ή τόσο σου κόβει. Δεν είπα να μη πάει κανείς σε ένα δικαστήριο ή στην επιθεώρηση. Είπα ότι και να υπάρχει σωματείο, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, τα παραπάνω, αν δεν είναι αποτελεσμάτικά, είτε γιατί το ξύνουν (και ναι υπάρχουν και περιπτώσεις που το ξύνουν) είτε γιατί είναι αποτελεσμάτικά (πχ μέσα σε μια χαοτική διαδικασία) τότε τι να σου κάνει και το σωματείο ... απλά θα πουλά τσαμπουκά. Ενώ αν υπάρχουν θα μπορεί το σωματείο να ενημερώνει τα μέλη του και να τα οργανώνει ή να τα εκπροσωπεί μαζικά (πχ αν μια υπόθεση αφορά 100 άτομα μπορεί να τα αντιπροωσπεύει στο δικαστήριο ή σε μια αγωγή το σωματείο τους), ή να τους παρέχει υπηρεσίες (πχ νομική υποστήριξη) κλπ Για την επιθεώρηση όπως σου είπα είχα προσωπική εμεπιρία , κάποια χρόνια πριν, η οποία έκανε αυτό που έκανε (βασικά συνέταξε κάποια χαρτιά, αλλά η διαδικασία από εκεί και πέρα ήταν τόσο αναποτελεσματική του απλά δεν υπήρχε συνέχεια. ΥΓ Δεν απαξίωσα τίποτα άλλο παρά την ικανότητά σου να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.
AristidisZ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δεν είπα τίποτα από αυτά που γράφεις, άλλο ένα δείγμα ότι απλά διαβάζεις αυτά που θες να διαβάσεις ή τόσο σου κόβει. ΥΓ Δεν απαξίωσα τίποτα άλλο παρά την ικανότητά σου να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Δικά σου γραφόμενα αν οι κρατικοί μηχανισμοί (πχ επιθεώρηση εργασίας) ή άλλοι θεσμοί (πχ δικαιοσύνη) είναι ανύπαρκτοι, το ξύνουν, εντελώς αναποτελεσματικοί Αν αυτό δεν αποτελεί απαξίωση του κρατικού μηχανισμού, μάλλον θα φταίει η ζέστη που δε καταλαβαίνω καλά Ή είμαι βλάκας, όπως υπαινίσσεσαι (ή μαλλόν καλύτερα διατείνεισαι) 1
sargio01 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 (...)Είπα ότι και να υπάρχει σωματείο, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, τα παραπάνω, αν δεν είναι αποτελεσμάτικά, είτε γιατί το ξύνουν (και ναι υπάρχουν και περιπτώσεις που το ξύνουν) είτε γιατί είναι αποτελεσμάτικά (πχ μέσα σε μια χαοτική διαδικασία) τότε τι να σου κάνει και το σωματείο ... απλά θα πουλά τσαμπουκά. Ενώ αν υπάρχουν θα μπορεί το σωματείο να ενημερώνει τα μέλη του και να τα οργανώνει ή να τα εκπροσωπεί μαζικά (πχ αν μια υπόθεση αφορά 100 άτομα μπορεί να τα αντιπροωσπεύει στο δικαστήριο ή σε μια αγωγή το σωματείο τους), ή να τους παρέχει υπηρεσίες (πχ νομική υποστήριξη) κλπ(...)Ναιιιι ρε φιλαράκι!! Αυτό ακριβώς. Γι αυτό σκούζω(ουμε οι του συναφιού μου) "γραφτείτε στα σωματεία, να έχετε επαφή μαζί τους"... αν δεν ενημερωθεί το σωματείο για ενα θέμα που επικρατεί σε έναν χώρο εργασίας πώς θα γίνει να πάρει θέση; Τα νύχια του να μυρίσει; Απο 'κει και πέρα, δεν μας ικανοποιεί το ΔΣ που τα ξύνει; Όντας Μέλη του σωματείου, στις εκλογές το αλλάζουμε με άλλο, αγωνιστικό αυτή την φορά.
deltagama Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Μάλιστα ακούμε κιόλας ότι η επιθεώρηση εργασίας δεν κάνει δουλειά άσχετα αν αυτός που γράφει δεν έχει ιδέα γιατί τα γράφει.Δούλευα και δουλεύω σε μεγάλη βιομηχανία στην Λάρισα.Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές έχω κρυφτεί στα γύρω χωράφια γιατί έσκασε η επιθεώρηση εργασίας μέσα το Σάββατο απροειδοποίητα.Αλλά όταν ο εργοδότης κερδίζει από την εργασία του Σαββάτου και της Κυριακής αρκετά χρήματα ώστε να υπερκαλύπτει το πρόστιμο που είναι θεσπισμένο θα το ξανά κάνει.Αν το πρόστιμο όμως ήταν κλείσιμο της μονάδας π.χ στην οποία σημειώθηκε η παράβαση για 48 ώρες όχι για παραπάνω τότε να δεις πως έσφιγγαν οι κώλοι.Το πρόβλημα δεν είναι η επιθεώρηση εργασίας είναι το νομικό πλαίσιο που καθορίζει το ύψος των προστίμων.Και αυτό δεν είναι δουλειά της επιθεώρησης εργασίας αλλά της εκτελεστικής εξουσίας η οποία διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο. 2
DrLo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δικά σου γραφόμενα Αν αυτό δεν αποτελεί απαξίωση του κρατικού μηχανισμού, μάλλον θα φταίει η ζέστη που δε καταλαβαίνω καλά Ή είμαι βλάκας, όπως υπαινίσσεσαι (ή μαλλόν καλύτερα διατείνεισαι) πωωω, δε μπορώ τέτοια βλακεία , τελευτάιο ποστ 1. https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B1%CE%BD 2. α. έχουμε και ένα σωρό "δεικλίδες" ασφαλείας που δουλειά τους είναι να προλαμβάνουν ή να αντιμετωπίζουν τέτοιες παράνομες καταστάσεις στην εργασία β. τέτοιες παράνομες καταστάσεις υπάρχουν συμπέρασμα ? Μάλιστα ακούμε κιόλας ότι η επιθεώρηση εργασίας δεν κάνει δουλειά άσχετα αν αυτός που γράφει δεν έχει ιδέα γιατί τα γράφει.Δούλευα και δουλεύω σε μεγάλη βιομηχανία στην Λάρισα.Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές έχω κρυφτεί στα γύρω χωράφια γιατί έσκασε η επιθεώρηση εργασίας μέσα το Σάββατο απροειδοποίητα.Αλλά όταν ο εργοδότης κερδίζει από την εργασία του Σαββάτου και της Κυριακής αρκετά χρήματα ώστε να υπερκαλύπτει το πρόστιμο που είναι θεσπισμένο θα το ξανά κάνει.Αν το πρόστιμο όμως ήταν κλείσιμο της μονάδας π.χ στην οποία σημειώθηκε η παράβαση για 48 ώρες όχι για παραπάνω τότε να δεις πως έσφιγγαν οι κώλοι.Το πρόβλημα δεν είναι η επιθεώρηση εργασίας είναι το νομικό πλαίσιο που καθορίζει το ύψος των προστίμων.Και αυτό δεν είναι δουλειά της επιθεώρησης εργασίας αλλά της εκτελεστικής εξουσίας η οποία διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο. Αυτά που γάφεις είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι η επιθεώρηση εργασίας είναι αναποτελεσματική. Αν ο έλεγχος της ήταν απότελσματικός δε θα δουλευες ως ανασφάλιστος (θα σε είχαν πιάσει να δουλεύεις). Εσένα δηλαδή, ως εργαζόμενου, τι σου προσέφερε η επιθεώρηση? Λες ότι έρχεται και κάνει ελέγχους και κρύβεσαι στα χωράφια ... αν δεν ερχοταν / υπήρχε τι θα άλλαζε ? απλά δε θ κρυβώσουν ... η υπαρξή της ως έχει αυτή τη στιγμή δηλαδή απλά σε καψωνάρει να τρέχεις στα χωράφια. Άρα η η επιθεώρηση εργασίας δεν κάνει αρκετά / όσα θα έρπεπε και άρα δεν ειναι το πρόβλημα ή κάνει αρκετά και απλά το πρόβλημα είσαι εσύ και ο εργοδότης σου. Θέλει πολή μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι σε μια χώρα που δουλεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ανασφαλιστοι ο έλεγχος είναι αναποτελεσματικός? Δεν είναι αυταπόδεικτο αυτό? Είναι σαν να πέφτει κανείς από τα σύνεφα όταν λες η όποια αρχή είναι επιφορτισμένη να επιβλέπει την τήρηση του αντικαμπιστικού νόμου είναι αναποτελεσματικη. 1
AristidisZ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 πωωω, δε μπορώ τέτοια βλακεία , τελευτάιο ποστ 1. https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B1%CE%BD 2. α. έχουμε και ένα σωρό "δεικλίδες" ασφαλείας που δουλειά τους είναι να προλαμβάνουν ή να αντιμετωπίζουν τέτοιες παράνομες καταστάσεις στην εργασία β. τέτοιες παράνομες καταστάσεις υπάρχουν συμπέρασμα ? To συμπέρασμα είναι να χρησιμοποιούνται (ή τέλος πάντων κάποιος να ζητάει να χρησιμοποιηθούν) οι δικλείδες, αλλιώς ποτέ δε θα μάθεις αν ενεργοποιούνται Δηλαδή αν εσύ δώσεις το internet banking σου σε εμένα και εγώ κάνω μεταφορά κάθε μήνα 250 € στη Μαρία της γειτονιάς, πιστεύεις ότι υπάρχει κάποια δικλείδα που θα γίνεται trigger ; Κλαιν μάιν που λένε και στο χωριό μου, καθημερινά γίνονται χιλιάδες πράξεις, σιγά μην ασχοληθεί κάποιος με τέτοιου τύπου συναλλαγές Υ.Γ. Εξακολουθείς να με προσβάλλεις πάντως σε προσωπικό επίπεδο χωρίς να έχεις λάβει απάντηση, σε παρακαλώ πολύ να σταματήσεις
deltagama Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 πωωω, δε μπορώ τέτοια βλακεία , τελευτάιο ποστ 1. https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B1%CE%BD 2. α. έχουμε και ένα σωρό "δεικλίδες" ασφαλείας που δουλειά τους είναι να προλαμβάνουν ή να αντιμετωπίζουν τέτοιες παράνομες καταστάσεις στην εργασία β. τέτοιες παράνομες καταστάσεις υπάρχουν συμπέρασμα ? Αυτά που γάφεις είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι η επιθεώρηση εργασίας είναι αναποτελεσματική. Αν ο έλεγχος της ήταν απότελσματικός δε θα δουλευες ως ανασφάλιστος (θα σε είχαν πιάσει να δουλεύεις). Ποιος σου είπε ότι δουλεύω ανασφάλιστος;Ο λόγος που κρυβόμασταν είναι ότι έπρεπε βάση νόμου να δουλεύουμε 40 ώρες την βδομάδα και όχι παραπάνω.Υποτίθεται ότι τα Σαβατοκύριακα όταν τα δουλεύαμε παίρναμε ρεπό μέσα στην εβδομάδα αλλά ποτέ δεν δινόταν.Κάποιος φαίνεται έκανε καταγγελία ήρθε η επιθεώρηση επιτόπου μία το Σάββατο για να δει αν ήταν οι εργαζόμενοι μέσα και μία την Δευτέρα όπου ζήτησε όλα τα αρχεία (όπου φαινόταν το κτύπημα των καρτών εισόδου στην δουλειά) για έναν χρόνο όπου διαπίστωσε ότι όλα τα Σάββατα αλλά και μερικές Κυριακές είμαστε μέσα χωρίς όμως να έχουμε τα ρεπό που δικαιούμαστε μεσοβδόμαδα.Το πρόστιμο ήταν αρκετά μεγάλο αλλά όχι τόσο ώστε να καταστεί απαγορευτικό για τον εργοδότη να το ξανά κάνει.Το ύψος του προστίμου όμως δεν καθορίζεται από την επιθεώρηση εργασίας αυτήν ότι ήταν να πράξει το έπραξε.Ελπίζω τώρα να είμαι πιο σαφής. 1
rus Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Eδω τωρα θετεις ενα ενδιαφερον θεμα: του μεχρι που πρεπει να φτασει/πεσει καποιος για το καλο της οικογενειας του. Τι ειναι ανεκτο και τι οχι? Που πρεπει να τραβηξουμε τις κοκκινες γραμμες μας? Σε μια δουλεια χωρις ενσημα? (αμετρητα παραδειγματα απο φιλους) Σε μια δουλεια με μισθο Mπαγκλαντες? (αμετρητα παραδειγματα απο φιλους και απο εμενα) Σε μια δουλεια χωρις μισθο? ("πρακτικη" με full time εργασια) (λιγα παραδειγματα αλλα δυνατα) Σε μια δουλεια που ο μονος τροπος να πληρωνεσαι αν εισαι γυναικα θα ειναι να επιτρεπεις στον πορνογερο-αφεντικο να σε χουφτωνει-κανει οτι θελει οποτε εχει ορεξεις? (καμποσα παραδειγματα με περιπτωσεις ακραιας σεξουαλικης παρενοχλησης που μολις η γνωστη δεν ενεδωσε τοτε εχασε τη δουλεια της) Σε μια δουλεια που ειναι οκ να σε παιρνει τηλ το αφεντικο σου οταν εχεις αδεια-αργια και να σου λεει "ελα απο εδω αλλιως θα σε διωξω" ? (εχει συμβει σε λιγους γνωστους και σε εμενα) Ποσο πρεπει να ξεφτυλιστουμε για το καλο της οικογενειας/δανειου/ζωης μας? Εγω φιλε αν ειχα παιδια το πρωτο που θα προσπαθουσα να τους διδαξω θα ηταν να μην ανταλαξουν ποτε την τιμη και την υπερηφανια τους για μερικα κολολεφτα. Εχει πολυ μεγαλη διαφορα να δουλευεις σκληρα για ψιχουλα απο το να δουλευεις σκληρα και να σε κοροιδευουν στα μουτρα σου για ψιχουλα. Aν δε θες να ξεφτιλιστεις (όχι με 'υ') λοιπον κάθεσαι σπιτι σου και μενεις στη πεινα, ειναι δικη σου επιλογη δε πρεπει να ρωτας εμενα. Αφου εισαι διατεθειμενος να χασεις σπιτι και να αφησεις τα παιδια σου νηστικα θαυμαζω το θαρρος σου, οι περισσοτεροι δε μπορουν να το κανουν.
De@th L0rd Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Ποιος σου είπε ότι δουλεύω ανασφάλιστος;Ο λόγος που κρυβόμασταν είναι ότι έπρεπε βάση νόμου να δουλεύουμε 40 ώρες την βδομάδα και όχι παραπάνω.Υποτίθεται ότι τα Σαβατοκύριακα όταν τα δουλεύαμε παίρναμε ρεπό μέσα στην εβδομάδα αλλά ποτέ δεν δινόταν.Κάποιος φαίνεται έκανε καταγγελία ήρθε η επιθεώρηση επιτόπου μία το Σάββατο για να δει αν ήταν οι εργαζόμενοι μέσα και μία την Δευτέρα όπου ζήτησε όλα τα αρχεία (όπου φαινόταν το κτύπημα των καρτών εισόδου στην δουλειά) για έναν χρόνο όπου διαπίστωσε ότι όλα τα Σάββατα αλλά και μερικές Κυριακές είμαστε μέσα χωρίς όμως να έχουμε τα ρεπό που δικαιούμαστε μεσοβδόμαδα.Το πρόστιμο ήταν αρκετά μεγάλο αλλά όχι τόσο ώστε να καταστεί απαγορευτικό για τον εργοδότη να το ξανά κάνει.Το ύψος του προστίμου όμως δεν καθορίζεται από την επιθεώρηση εργασίας αυτήν ότι ήταν να πράξει το έπραξε.Ελπίζω τώρα να είμαι πιο σαφής. Μάλλον έχω καταλάβει και σε ποια εταιρία δουλεύεις από αυτά που γράφεις. Συμφωνώ με όλα όσα είπες για την επιθεώρηση εργασίας. Σε αντίστοιχη περίπτωση δική μου τους έσκασαν πρόστιμο 40.000 ευρώ επειδή το γαμούσαν το θέμα με το ωράριο. Με αυτά τα λεφτά οι πανίβλακες μέτοχοι θα μπορούσαν να απασχολούν 4 επιπλέον άτομα για έναν ολόκληρο χρόνο και με μισθό μεγαλύτερο του βασικού. Άλλα προτιμούν να ξεσκίζουν το ήδη υπάρχον προσωπικό γιατί 40 χιλιάδες τους είναι ασήμαντα. Θέλουν δούλους πάει και τελείωσε ορισμένοι (σχεδόν όλοι). Η μόνη ελπίδα είναι να αλλάξει το νομικό πλαίσιο σε τέτοιο βαθμό που να μη τους συμφέρει να παρανομούν. Και ειδικά αν εκβιάζουν καταστάσεις να είναι ακόμη πιο μεγάλες οι κυρώσεις όχι μόνο οικονομικές άλλα και λουκέτα για μέρες. Η παύση εργασιών τους πονάει ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ ΟΛΑ. Αυτό πρέπει να καταλάβει η επιθεώρηση εργασίας, η οποία πιστεύω πως κάνει τη δουλειά της απλά συναντά μεγάλες δυσκολίες. ΦΑΝΤΑΣΟΥ να μην υπήρχε το ΣΕΠΕ τι θα έκαναν, σαν τους λαθρομετανάστες της μανωλάδας θα είχαν τους εργαζόμενους. 3
aneurysm Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 pm και σε εμένα παρακαλώ, για να εμπλουτισω την λίστα με τα λαμόγια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις