ptsak Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Παιδιά τη βοήθειά σας. Έχω ένα εξωτερικό σκληρό 640 GB και δυστυχώς των τοποθετώ σε usb θύρες αλλά δεν τον βλέπει το pc και αναφέρει οτι πρέπει να γίνει διαμόρφωση στο δίσκο. Δυστυχώς έχω μέσα όλα τα αρχεία μου (γύρω στα 500gb). Μετά από πολύ διάβασμα και αναζήτηση προσπαθώ να ανακτήσω τα αρχεία μου με κάποιο software αλλά αυτός ο τρόπος δε με βολεύει γιατί δεν έχω δεύτερο αποθηκευτικό μέσο για τόσο μεγάλο backup και αυτός ο τρόπος χάνει την ονομασία των αρχείων και μπλέκονται (απαιτείται τεράστια δουλειά για την εύρεση και την οργάνωση). Προσπαθώ πάλι από cmd με checkdisk αλλά ο σκληρός εμφανίζεται σαν raw και όχι σαν ntfs με αποτέλεσμα να εμφανίζει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε τύπο raw. Μπορεί να γίνει μετασχηματισμός του σκληρού από raw σε ntfs χωρίς φορμάτ? (είδα κάποιες αναφορές ότι γίνεται με cd των linux-ubuntu). Τι μπορώ να κάνω για να επαναφέρω το δίσκο με τα αρχεία μου μέσα χωρίς φορματ?
Dantε Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Τί είναι και πώς δουλεύει? http://lmgtfy.com/?q=Hirens+Boot
mezger Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Πρώτον, ξέχνα εντελώς το checkdisk και οποιαδήποτε άλλη επέμβαση στον σκληρό χωρίς να έχεις πάρει ένα image όπως είναι τώρα. Ειδικά το checkdisk μπορεί να στα κάνει πολύ χειρότερα. Τα λεφτά που θα δώσεις για έναν σκληρό που θα το χωράει είναι λίγα και θα έπρεπε να τα είχες ήδη δώσει για να έχεις backup - οτιδήποτε δεν έχεις backed up κάποια στιγμή θα το χάσεις, είναι δεδομένο. Δεύτερον, είναι πάντα πιθανό να έχει ζημιά μόνο το partition table και το ίδιο το partition να είναι άθικτο. Σ'αυτήν την περίπτωση είναι σωτήριο το testdisk, επειδή όμως θα γράψει στο σκληρό, φρόντισε να έχεις πάρει πρώτα το image. Τρίτον, δοκίμασε με διάφορα προγράμματα recovery. Μου έχει τύχει τα zero assumption recovery και ένα δυο άλλα προχωρημένα να μην κάνουν σωστή δουλειά, και το παλιο και ταπεινό getdataback να τα βρίσκει όλα (με τα ονόματά τους). Το καλό είναι ότι δεν επεμβαίνουν στα δεδομένα, όμως και πάλι αν τυχόν έχει βλάβη ο σκληρός δεν είναι και το καλύτερο να τον καταπονείς έτσι. Συμπέρασμα: μην τζογάρεις με τα δεδομένα σου, πάρε Image άμεσα, και μετά άλλαξέ του τον αδόξαστο με ότι software κυκλοφορεί. 1
dpolal Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Και με το recuva (περιέχεται στο Hiren's) θα κάνεις δουλειά αλλά συνήθως όλα τα recovery progs απαιτούν την ύπαρξη ενώς 2ου δίσκου όπου θα σου μεταφέρουν τα αρχεία από τον προβληματικό. Αν δεν μπορείς να αγοράσεις 2ο σκληρό ψάξε αν έχει κάνας γνωστός να σου δανείσει έναν για να κάνεις την δουλειά σου. Σε κάθε περίπτωση όμως τρέξε κ ένα διαγνωστικό στον προβληματικό δίσκο για να δείς σε τί κατάσταση είναι η υγεία του διαφορετικά μπορεί κ να ξαναχάσεις τα δεδομένα σου. Τέλος, σχετικά με τα δεδομένα σου. Κύριο μέλημα σου είναι να σώσεις τις φωτογραφίες, τα όποια docs έχεις κ γενικά τα προσωπικά σου αρχεία, για ταινίες κ mp3 δεν υπάρχει λόγος να παιδεύεσαι. (καταλαβαίνεις νομίζω το γιατί) 1
ptsak Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Αν πάρω 2ο σκληρό η πρώτη μου δουλεία δλδ αν κατάλαβα είναι να κάνω image στον καινούργιο δίσκο? Τι διαφορά έχει με το recovery μέσω κάποιου software? Με το image θα μπορώ να βρω τα αρχεία μου? Ποιο πρόγραμμα προτείνεις για image και recovery? Πρώτον, ξέχνα εντελώς το checkdisk και οποιαδήποτε άλλη επέμβαση στον σκληρό χωρίς να έχεις πάρει ένα image όπως είναι τώρα. Ειδικά το checkdisk μπορεί να στα κάνει πολύ χειρότερα. Τα λεφτά που θα δώσεις για έναν σκληρό που θα το χωράει είναι λίγα και θα έπρεπε να τα είχες ήδη δώσει για να έχεις backup - οτιδήποτε δεν έχεις backed up κάποια στιγμή θα το χάσεις, είναι δεδομένο. Δεύτερον, είναι πάντα πιθανό να έχει ζημιά μόνο το partition table και το ίδιο το partition να είναι άθικτο. Σ'αυτήν την περίπτωση είναι σωτήριο το testdisk, επειδή όμως θα γράψει στο σκληρό, φρόντισε να έχεις πάρει πρώτα το image. Τρίτον, δοκίμασε με διάφορα προγράμματα recovery. Μου έχει τύχει τα zero assumption recovery και ένα δυο άλλα προχωρημένα να μην κάνουν σωστή δουλειά, και το παλιο και ταπεινό getdataback να τα βρίσκει όλα (με τα ονόματά τους). Το καλό είναι ότι δεν επεμβαίνουν στα δεδομένα, όμως και πάλι αν τυχόν έχει βλάβη ο σκληρός δεν είναι και το καλύτερο να τον καταπονείς έτσι. Συμπέρασμα: μην τζογάρεις με τα δεδομένα σου, πάρε Image άμεσα, και μετά άλλαξέ του τον αδόξαστο με ότι software κυκλοφορεί.
mezger Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Αν πάρω 2ο σκληρό η πρώτη μου δουλεία δλδ αν κατάλαβα είναι να κάνω image στον καινούργιο δίσκο? Τι διαφορά έχει με το recovery μέσω κάποιου software? Με το image θα μπορώ να βρω τα αρχεία μου? Ποιο πρόγραμμα προτείνεις για image και recovery? Θα πάρεις ένα πλήρες image του παλιού σκληρού σε αρχείο στον καινούργιο, προσέχοντας να επιλέξεις πλήρες/block by block (και όχι να προσπαθήσει να αντιγράψει μόνο τα αρχεία, δεν το θες στην περίπτωσή σου. Προγράμματα υπάρχουν πολλά (το macrium reflect χρησιμοποιώ, το acronis true image είναι πολύ δημοφιλες). To image σε βοηθάει μόνο να μην κάνεις τα πράγματα χειρότερα, ένα backup της τρέχουσας κατάστασης είναι Μπορείς όμως να το κάνεις mount(κατά προτίμηση read-only) και να φαίνεται σαν κανονικός σκληρός, οπότε πάνω σ'αυτό τρέχεις recovery προγράμματα. Recuva, getdataback, zero assumption recovery και advanced file recovery σου προτείνω. Όλα έχουν free εκδόσεις, που θα σου πουν τι βρήκαν και αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα από κάποιο το αγοράζεις (ή το "αγοράζεις" ...) Εντωμεταξύ αφού έχεις τα δεδομένα σου ασφαλή στο image, στον σκληρό κάνεις ότι θέλεις άφοβα, όπως προσπάθεια επιδιόρθωσης του partition table με το testdisk. Δοκίμασέ το πριν αρχίσεις recovery γιατί είναι πολύ πιθανό να λύσει το πρόβλημα άμεσα και εύκολα. Checkdisk και να καταφέρεις να κάνεις δεν στο προτείνω, αλλά εφόσον έχεις κρατήσει το image δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα