Προς το περιεχόμενο

Επιλογή σχολής


pavlosgk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους! Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών και ήρθε η στιγμή να επιλέξω σχολή. Να πω οτι συγκέντρωσα ~17900 μόρια και μένω Πάτρα οπότε προτιμώ τις εδώ σχολές.

Είμαι ανάμεσα στις παρακάτω:

  • Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών (ECE)
  • Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Και Πληροφορικής (CEID)

Λογικά τις πιάνω και τις δύο με τα μόρια που συγκέντρωσα. Αυτά που μου αρέσουν περισσότερο είναι τα μαθηματικά και η πληροφορική. Άρα σύμφωνα με αυτό είναι καλύτερο να επιλέξω ceid(;). Όμως αυτό που με βάζει σε σκέψη είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι ηλεκτρολόγοι. Αυτό που θέλω να τώρα κάνω είναι προγραμματιστής (έχω ασχοληθεί και μόνος μου με συμμετοχές σε διαγωνισμούς κτλ) αλλά με φοβίζει μήπως αλλάξω γνώμη μετά από κάποια χρόνια και δεν έχω πολλές επιλογές. Έχω δει τα προγράμματα σπουδών και των δύο σχολών (και τα δύο εξίσου ενδιαφέροντα για εμένα) και νομίζω πως οι ηλεκτρολόγοι έχουν λιγοστά μαθήματα προγραμματισμού (άσχετο: είδα ότι στο εμπ οι ηλεκτρολόγοι έχουν πολλές ροές και υπάρχει πολύ καλή ροή για software. Εδώ δεν έχουμε τέτοια ειδίκευση στα τελευταία έτη). Όλη την χρονιά ήθελα ceid γιατί μου άρεσε η πληροφορική αλλά πίστευα και οτι δεν θα πιάσω τα μόρια των ηλεκτρολόγων. Αξίζει να πάω ece και στο τέλος να καταλήξω πάλι στην πληροφορική και να έχω "καβάτζα" τα επαγγελματικά δικαιώματα; Κάθε βοήθεια δεκτή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν παλιός ceidας θα σου πω ότι αν θες την επιλογή πήγαινε ηλεκτρολόγους. Αλλιώς καθαρά για προγραμματισμό ceid εύκολα. Γενικά ήμουν στην θέση σου με άλλες βάσεις βέβαια (ήταν και οι 2 σχολές πάνω από 18) και δεν το μετάνιωσα. Καλή σου συνέχεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υποθετω οτι το 1ο ειναι για το πολυτεχνειο, αν το τμημα ηλεκτρολογων εκει ειναι οπως ειναι αυτο στην Θεσσαλονικη τοτε θα σε ελεγα να πας εκει. Εχει κατευθυνση πληροφορικης οποτε και τα βαρια μαθηματικα σου θα εχεις και την προγραμματισμο σου θα εχεις και το κυριοτερο θα εχεις τα δικαιοματα του ηλεκτρολογου (ΠΟΛΥ μεγαλο ζητημα).

 

Αν απο την αλλη σε ενδοιαφερει πιο πολυ η πληροφορικη σαν επιστημη τοτε πηγαινε στο δευτερο, θα αποκτησεις σιγουρα καλυτερες γνωσεις πληροφορικης απο οτι στο αλλο (αν και θα εχεις λιγοτερα δικαιωματα ακομα και σε καποια πραγματα του τομεα σου).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...