Προς το περιεχόμενο

Τέλος στην απαγόρευση των laptop για τις πτήσεις προς ΗΠΑ των Etihad, Emirates και Turkish Airlines


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την άρση της απαγόρευσης μεταφοράς laptop στην καμπίνα αποφάσισε η αμερικανική κυβέρνηση, για τα δρομολόγια προς ΗΠΑ τριών γνωστών αεροπορικών εταιρειών.

Ο λόγος για τις Etihad, Emirates και Turkish Airlines, οι πελάτες των οποίων θα μπορούν πλέον έχουν μαζί τους εν πτήσει φορητούς υπολογιστές ή άλλες μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές (tablet, e-reader) ανεξάρτητα από την αφετηρία του δρομολογίου τους.

 

Η απαγόρευση επιβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο και αφορούσε τις απευθείας πτήσεις προς ΗΠΑ όλων των εταιρειών από αεροδρόμια 8 μουσουλμανικών χωρών: από 8 μουσουλμανικά κράτη και πιο συγκεκριμένα το Αμάν της Ιορδανίας, την πρωτεύουσα του Κουβέιτ, το Κάιρο της Αιγύπτου, την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, την Τζέντα και το Ριάντ στη Σαουδική Αραβία, την Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο, την Ντόχα στο Κατάρ και το Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Αν και τότε το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δεν είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένες απειλές που ήταν η αιτία για την απόφασή του, είχε μιλήσει για πληροφορίες που υποδείκνυαν πως ορισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις σχεδίαζαν να κρύψουν εκρηκτικά σε ηλεκτρονικές συσκευές, ώστε να τα μεταφέρουν στην καμπίνα. Μάλιστα, είχαν διαρρεύσει πληροφορίες πως, γι’ αυτό τον λόγο, οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να επεκτείνουν την απαγόρευση και σε απευθείας πτήσεις από ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

 

Στα τέλη Ιουνίου, πάντως, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να επεκταθεί η απαγόρευση, προκρίνοντας την εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων σε όλα τα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει τότε, αν εφαρμόσουν τα εν λόγω μέτρα στα 10 αεροδρόμια μουσουλμανικών χωρών ή πόλεων όπου βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση, τότε θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να αρθεί και στην περίπτωσή τους το συγκεκριμένο καθεστώς.

 

Link.png Site: Techcrunch

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τέλος της απαγορεύσεις αφορά όλες τις πτήσεις από και προς Κωνσταντινούπολη/ Ντουμπάι - ΗΠΑ και όχι αυτές κάθε αυτές τις αεροπορικές που αναφέρθηκαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λες και θα αλλάξει κάτι έτσι... 

 

Τι λογική είναι αυτή? Εκ των προτέρων ξέρεις ότι δεν θα εξαλειφθεί ποτέ, δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρεις και τα κατάλληλα μέτρα.

Και όπως και να το κάνουμε η ιστορία έχει δείξει ότι η τρομοκρατία έχει αυξηθεί από τότε που η μετακίνηση των ανθρώπων έγινε καθημερινότητα και κάτι το απλό από τεχνολογικής πλευράς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή στον επιχειρηματία που ταξιδεύει πρώτη θέση και πληρώνει αδρά θα του πεις ότι δεν μπορεί να δουλεύει στο λαπτοπ του κατα την διάρκεια της πτήσης γιατί οι Αμερικανοί φοβούνται την σκιά τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θέλουν να σταματήσουν να φοβούνται οι Αμερικανοί για αρχή θα μπορούσαν να σταματήσουν να πηδάνε τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι για δοκιμή για καμια δεκαετία. Να δούμε πως θα πάει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...