teodor_ch Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 4 ώρες πριν, kwnssk είπε Θα βάλεις ένα ρελέ στον καυστήρα. Sonoff mini d στον καυστήρα που θα δίνει εντολή για άναψε σβήσε και ένα θερμόμετρο Sonoff ZigBee χρειάζεται και ένα hub. Και στο ha φτιάχνεις έναν θερμοστάτη Σύνολο 45euro εμένα η εντολή για τον καυστήρα φεύγει μετά την ηλεκτροβάνα γιατί έχω ξεχωριστές ζώνες στο σπίτι (υπόγειο, ισόγειο, υπνοδωμάτιο 1/2/3 και μπάνιο) πρέπει να είναι δεί πώς έχει γίνει η σύνδεση εκτός αν δεν υπάρχουν καθόλου ηλεκτροβάνες
journeyman77 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου On 20/09/2025 at 12:20, kwnssk said: Θα βάλεις ένα ρελέ στον καυστήρα. Sonoff mini d στον καυστήρα που θα δίνει εντολή για άναψε σβήσε και ένα θερμόμετρο Sonoff ZigBee χρειάζεται και ένα hub. Και στο ha φτιάχνεις έναν θερμοστάτη Σύνολο 45euro αυτά θεωρητικά κάνουν δλδ? Ρελέ (και αυτό την ίδια δουλειά κάνει?) Θερμόμετρο (όσον αφορά τα θερμόμετρα, μπορείς να έχεις ένα στο χωλ και ένα στο σαλόνι πχ και να φτιάξεις μια ρουτίνα που θα ανάβει το καλοριφέρ αν του σαλονιού πέσει κάτω από τους 18 (άσχετα αν του χωλ είναι ήδη στους 20)? Zigbee Hub Τέλος, ο υφιστάμενος θερμοστάτης "αχρηστεύεται" αν κατάλαβα καλά? Επειδή λογικά ο τρόπος αυτός επαφίεται αυστηρά στην ύπαρξη δικτύου (local φαντάζομαι, όχι cloud) υπάρχει τρόπος να δουλέψει το καλοριφέρ αν υπάρχει ρεύμα μεν αλλά δεν υπάρχει δίκτυο δε? Καλό είναι νομίζω να έχουμε (και) εναλλακτικές.
kwnssk Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 49 minutes ago, journeyman77 said: αυτά θεωρητικά κάνουν δλδ? Ρελέ (και αυτό την ίδια δουλειά κάνει?) Θερμόμετρο (όσον αφορά τα θερμόμετρα, μπορείς να έχεις ένα στο χωλ και ένα στο σαλόνι πχ και να φτιάξεις μια ρουτίνα που θα ανάβει το καλοριφέρ αν του σαλονιού πέσει κάτω από τους 18 (άσχετα αν του χωλ είναι ήδη στους 20)? Zigbee Hub Τέλος, ο υφιστάμενος θερμοστάτης "αχρηστεύεται" αν κατάλαβα καλά? Επειδή λογικά ο τρόπος αυτός επαφίεται αυστηρά στην ύπαρξη δικτύου (local φαντάζομαι, όχι cloud) υπάρχει τρόπος να δουλέψει το καλοριφέρ αν υπάρχει ρεύμα μεν αλλά δεν υπάρχει δίκτυο δε? Καλό είναι νομίζω να έχουμε (και) εναλλακτικές. Ο θερμοστάτης δεν αχρηστεύεται. θα συνδέσεις παραλληλα τον ρελε που σου ειπα. θα μπορεί να κλείνει κύκλωμα είτε απο τον θερμοστάτη είτε απο τον ρελέ. Επίσης καλύτερο είναι να πάρεις ενα https://www.skroutz.gr/s/37845261/Sonoff-ZB-Bridge-P-Smart-Bridge-Wi-Fi-Zigbee-Symvato-me-Google-Home-Alexa-SmartThings.html ώστε να μην εξαρτάσαι μόνο απο το ha και ένα απλό θερμόμετρο https://www.you.gr/smart-tech-gadgets/smarthome-aftomatismoi/smart-home/sonoff-snzb-02p-smart-aisthitiras-thermokrasias-ka?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Low_Aov&gad_source=1&gad_campaignid=22312567801&gbraid=0AAAAADRbYjOLKLtMB13goaQBvYMyWRDta&gclid=Cj0KCQjw58PGBhCkARIsADbDilwQCi-pVg4ojT_W2CGS57UoZM9NDSNzH2l55ep2I6mXDtqxPcHjREgaArniEALw_wcB. Αν βάλεις πολλά μπορείς να φτιαξεις αισθητήρα με μέση θερμοκρασία απο πολλά θερμόμετρα στο σπίτι.
journeyman77 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 8 hours ago, kwnssk said: Επίσης καλύτερο είναι να πάρεις ενα https://www.skroutz.gr/s/37845261/Sonoff-ZB-Bridge-P-Smart-Bridge-Wi-Fi-Zigbee-Symvato-me-Google-Home-Alexa-SmartThings.html ώστε να μην εξαρτάσαι μόνο απο το ha με τα bridge χάθηκα λίγο, αυτό που προτείνεις δουλεύει μέσω app ή και μέσω ΗΑ ταυτόχρονα? Επίσης χρειάζεται κάποιου είδους φλασάρισμα?
kwnssk Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2 hours ago, journeyman77 said: με τα bridge χάθηκα λίγο, αυτό που προτείνεις δουλεύει μέσω app ή και μέσω ΗΑ ταυτόχρονα? Επίσης χρειάζεται κάποιου είδους φλασάρισμα? Μέσω app και τις συσκευές που συνδέεις τις βλέπει κανονικά Το ha 1
georgerov Δημοσ. Πέμπτη στις 08:42 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:42 μμ Έχω έναν συναγερμό Paradox με GRPS module το οποίο δεν μπορεί να μπει στο ΗΑ. Εν τέλη 2025 ποιος είναι ο πιο εύκολος συναγερμός / πλακέτα για να έχω πλήρη έλεγχο μέσω HA? Υπάρχει ethernet κοντά στην πλακέτα. Αν έχετε να προτείνετε και εγκατάσταση εντός αττικής, ακόμα καλύτερα!
teodor_ch Δημοσ. Πέμπτη στις 08:51 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:51 μμ έχω paradox και τον δουλεύω με το ip150 module μέσω pai (αν τα θυμάμαι καλά). Νομίζω κάπου είχα δεί ότι δουλεύει και χωρίς ip150 αν βάλεις κάποιο esp να συνδεθεί στο bus του. Ρώτα το ΑΙ
MessengerOfGood Δημοσ. Πέμπτη στις 09:39 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:39 μμ (επεξεργασμένο) Έχω μια στέρνα (δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερου) στο εξοχικό και θέλω να ξέρω τη σταθμη του νερού. Λογικά χρειάζομαι έναν μετρητή με ultrasonic για την μέτρηση και WiFi για την σύνδεση. Πρέπει να μπορεί να μετρήσει τουλάχιστον 4 μέτρα και να είναι αδιάβροχος γιατί θα είναι στο καπάκι της στέρνας (μέσα στη στέρνα, όχι βυθισμενος στο νερό φυσικά, αλλα μπορεί να πέσει χοντρό νερό επάνω του). Και να δουλεύει με μπαταρία, όχι ρεύμα. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάτι αξιόπιστο; Επεξ/σία Πέμπτη στις 09:43 μμ από MessengerOfGood
leuteris107 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:36 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:36 μμ 54 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε Έχω μια στέρνα (δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερου) στο εξοχικό και θέλω να ξέρω τη σταθμη του νερού. Λογικά χρειάζομαι έναν μετρητή με ultrasonic για την μέτρηση και WiFi για την σύνδεση. Πρέπει να μπορεί να μετρήσει τουλάχιστον 4 μέτρα και να είναι αδιάβροχος γιατί θα είναι στο καπάκι της στέρνας (μέσα στη στέρνα, όχι βυθισμενος στο νερό φυσικά, αλλα μπορεί να πέσει χοντρό νερό επάνω του). Και να δουλεύει με μπαταρία, όχι ρεύμα. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάτι αξιόπιστο; Για δες αν σου κάνει αυτό. Έχει πολλές εφαρμογές με arduino, esp8266, esphome κλπ... 1
MessengerOfGood Δημοσ. Παρασκευή στις 12:28 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:28 μμ 13 hours ago, leuteris107 said: Για δες αν σου κάνει αυτό. Έχει πολλές εφαρμογές με arduino, esp8266, esphome κλπ... Δυστυχώς δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με τα arduino κλπ. Ψάχνω κάτι ολοκληρωμένο, να το τοποθετήσω και να το συνδέσω με το WiFi και να έχει και μια App να βλέπω τη στάθμη από το Internet.
dkostas Δημοσ. Παρασκευή στις 05:49 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:49 μμ Καλησπέρα, για δες αυτό https://shorturl.at/OHfLD αλλά θέλει ρεύμα απο ΔΕΗ.
Moderators Spect~ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:56 μμ Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 09:56 μμ Στις 25/9/2025 στις 9:39 ΜΜ, MessengerOfGood είπε Έχω μια στέρνα (δεξαμενή συλλογής βρόχινου νερου) στο εξοχικό και θέλω να ξέρω τη σταθμη του νερού. Λογικά χρειάζομαι έναν μετρητή με ultrasonic για την μέτρηση και WiFi για την σύνδεση. Πρέπει να μπορεί να μετρήσει τουλάχιστον 4 μέτρα και να είναι αδιάβροχος γιατί θα είναι στο καπάκι της στέρνας (μέσα στη στέρνα, όχι βυθισμενος στο νερό φυσικά, αλλα μπορεί να πέσει χοντρό νερό επάνω του). Και να δουλεύει με μπαταρία, όχι ρεύμα. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάτι αξιόπιστο; Χρειαζεται να ξερεις τη σταθμη του νερου ή οταν φτάσει σε καποιο σημειο; γιατι μπορεις απλα να βαλεις zigbee water leak sensor και οταν το νερο φτανει στις επαφες, δηλαδη εκει που θες, να σε ειδοποιει
MessengerOfGood Δημοσ. Σάββατο στις 08:23 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:23 πμ 10 hours ago, Spect~ said: Χρειαζεται να ξερεις τη σταθμη του νερου ή οταν φτάσει σε καποιο σημειο; γιατι μπορεις απλα να βαλεις zigbee water leak sensor και οταν το νερο φτανει στις επαφες, δηλαδη εκει που θες, να σε ειδοποιει Το πρώτο: Να ξερω τη σταθμη του νερου για να ξέρω πόσο νερό έχει μέσα η στέρνα.
teodor_ch Δημοσ. Σάββατο στις 10:06 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:06 πμ Εγώ έχω βάλει σε ένα κομμάτι πλαστικό κάθετο μέσα σε δεξαμενή 3 κ.μ. 4 φλοτεροδιακόπτες όπως του λινκ (δουλεύουν πάντα εκτός αν υπάρχουν σκουπίδια μέσα στο νερό). Και έτσι ξέρω αν είναι στο 25/50/75/90% η στάθμη. Έβαλα και έναν αισθητήρα πίεσης και βλέπω αν υπάρχει πίεση στο δίκτυο για να γεμίζει η δεξαμενή. Όλα επάνω σε esp8266 αλλά με παροχή ρεύματος. Θα γίνεται και με μπαταρίες diy αλλά δεν μου χρειαζόταν. BHIRH-250A/B Φλοτεροδιακόπτης | Skroutz.gr 2
Nikolas7_7 Δημοσ. Σάββατο στις 07:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:43 μμ 11 ώρες πριν, MessengerOfGood είπε Το πρώτο: Να ξερω τη σταθμη του νερου για να ξέρω πόσο νερό έχει μέσα η στέρνα. γιατι δεν ψαχνεις ενα τετοιο: https://www.skroutz.gr/c/1057/aisthhthres-anixneftes-synagermwn/f/1277399/plimmyras.html να αντεχει μες το νερο βεβαια, και να βαλεις κανα 2, ενα στη μεση ενα ψηλα και να εχεις μια εικονα για τη σταθμη αναλογα με το ποιο απο τα 2 θα χτυπαει. Μπακαλιστικη λυση αλλα θα εχεις εικονα. Εγω το εχω σε εισοδο υπογειου σε περιπτωση που δε δουλεψει φλοτερ να εχω το νου μου και δουλευει αψογα ενα χρονο τωρα εχοντας φαει πολυ νερο (απο πλυσιματα-οχι βυθιση.). στο υπογειο μου εχω αυτο: https://www.skroutz.gr/s/44356664/TP-LINK-Tapo-T300-v1-Aisthitiras-Plimmyras-Mpatarias-se-Leyko-CHroma.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα