csontheline Δημοσ. Πέμπτη στις 09:16 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:16 πμ 11 hours ago, DioNiSis_000 said: έχω δοκιμάσει 2 τρόπους να πάρω ειδοποίηση απο το μεγάφωνο του κουδουνιού . λειτουργούν και οι 2 και κανένας δεν χρειάζεται επέμβαση στο κύκλωμα του κουδουνιού. ο πρώτος και αυτός που χρησιμοποιώ είναι με αισθητήρα δόνησης. ολα σχεδόν τα μεγάφωνα δημιουργούν μικρή δόνηση όταν χτυπάνε , για δοκιμή βάλτε κάποιον να πατήσει το κουδούνι ενω ακουμπάτε στο θυροτηλέφωνο το χέρι σας, αν νιώσετε δόνηση τότε προχωράτε. μπορεί να τοποθετηθεί και με διπλής όψεως στο κουτί του θυροτηλεφώνου. μόνο αρνητικό θα πιάνει την δόνηση αν πάει κάποιος να σηκώσει το ακουστικό. ο δεύτερος τρόπος που εχω δοκιμάσει είναι με αισθητήρα ήχου. υπάρχουν κατι αισθητήρες για esp boards που εχουν και ποτενσιόμετρο στην πλακέτα τους για ρύθμιση της ευαισθησίας και δίνουν σήμα απο μια ένταση και πάνω. το βάζετε οσο πιο κοντά στο μεγάφωνο γίνεται. και με δοκιμές το ρυθμίζετε ώστε να πιάνει με οσο δυνατόν χαμηλότερη ευαισθησία ώστε να αποφύγετε ειδοποιήσεις απο άλλους εξωτερικούς ήχους. Όταν παίρνεις απευθείας από την γραμμή που παίρνει το θυροτηλέφωνο την εντολή ότι πατήθηκε το κουμπί (νομίζω του διακόπτει κάποια τάση ή κάτι παρόμοιο), είναι το βέλτιστο. Όλα τα υπόλοιπα είναι μεσοβέζικες λύσεις. Αλλά, στο τέλος της ημέρας, αν λειτουργούν και γίνεται η δουλειά με πάρα πολύ καλή ακρίβεια (ή έστω ανεκτή), τότε μικρή σημασία έχουν τα υπόλοιπα. On 18/05/2025 at 15:26, sagy said: Καλησπέρα τρέχω home assistant εδω και τρία χρόνια.Ήρθε η ώρα για να κάνω έξυπνο και το θυροτηλέφωνο.Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω το shelly uni plus αλλα δεν βγάζω άκρη με την συνδεσμολογία.Το θυροτηλέφωνο μου είναι το golmar t-500.Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει ή αν έχει καμμιά άλλη ιδέα. Edit : Τελικά η λύση φαίνεται να ήταν 3 clicks μακρυά! 1 1
Justelene235 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:29 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:29 πμ Παντως επειδή εγω εχω βάλει το σύστημα της somfy με το ανεμουριο και το ασυρματο κοντρολ, αν ηταν να το ξαναφτιαξω απο την αρχη δε ξερω αν το επελεγα. Γιατι ενω εχω βάλει οχι μεγαλη ευασθησια στο ανεμουριο, πολλες φορές ενω βρέχει και φυσάει ανεβαινουν οι τέντες και η βεράντα γίνεται χάλια
prefuse Δημοσ. Πέμπτη στις 10:25 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:25 μμ 11 hours ago, Justelene235 said: Παντως επειδή εγω εχω βάλει το σύστημα της somfy με το ανεμουριο και το ασυρματο κοντρολ, αν ηταν να το ξαναφτιαξω απο την αρχη δε ξερω αν το επελεγα. Γιατι ενω εχω βάλει οχι μεγαλη ευασθησια στο ανεμουριο, πολλες φορές ενω βρέχει και φυσάει ανεβαινουν οι τέντες και η βεράντα γίνεται χάλια Ποιο σύστημα της somfy έχεις; Ένα που είδα σε βίντεο είναι με κραδασμούς όχι με ανεμόμετρο. Δεν μπορείς να το συνδέσεις και με weather station μέσω api/home assistant? Spoiler
yiannis_1 Δημοσ. χθες στις 01:15 πμ Δημοσ. χθες στις 01:15 πμ (επεξεργασμένο) Αυτοματισμός με το sonoff micro usb για να μην ειναι συνέχεια στο 100% η μπαταρία του κινητού που χρησιμοποιώ ως smart panel. To sonoff micro usb παρεμβάλεται ανάμεσα στο φορτιστή και το κινητό Spoiler Spoiler Στα automation του ha εχω φτιάξει μια εντολή όταν βλέπει το επίπεδο φόρτισης στο 90 % να σταματάει την φόρτιση και στην συνέχεια όταν η μπαταρία πέσει στο 30% να ξεκινάει την φόρτιση. Spoiler Απο ότι φαίνεται απο το history με το διάγραμμα φόρτισης - εκφόρτισης δουλεύει περίφημα. Spoiler Το θέμα είναι αν χρειάζεται και αν προστατεύει την μπαταρία. Κάποιος μπαταριολόγος αν ξέρει ας μας δώσει τα φώτα του. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από yiannis_1
teodor_ch Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 7 ώρες πριν, yiannis_1 είπε Το θέμα είναι αν χρειάζεται και αν προστατεύει την μπαταρία. Κάποιος μπαταριολόγος αν ξέρει ας μας δώσει τα φώτα του. Δεν είμαι ειδικός. Ξέρω όμως ότι το καλύτερο είναι περίπου 50-70 ή 40-70. Και αφού το έχεις ήδη έτοιμο είναι πανεύκολο να το αλλάξεις. Μήπως έχει ρύθμιση να φορτίζει μέχρι πχ 80%? νομίζω είναι καλύτερο να μένει σταθερά σε ένα σημείο (στο 50-70%) παρά να φορτίζει/ξεφορτίζει
yiannis_1 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, teodor_ch said: Δεν είμαι ειδικός. Ξέρω όμως ότι το καλύτερο είναι περίπου 50-70 ή 40-70. Και αφού το έχεις ήδη έτοιμο είναι πανεύκολο να το αλλάξεις. Μήπως έχει ρύθμιση να φορτίζει μέχρι πχ 80%? νομίζω είναι καλύτερο να μένει σταθερά σε ένα σημείο (στο 50-70%) παρά να φορτίζει/ξεφορτίζει Done. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από yiannis_1 1
teodor_ch Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Με την ευκαιρία να πώ ότι μπορείς σε έναν αυτοματισμό να προσθέσεις και τα δύο triggers και απο κάτω ανάλογα το trigger να αλλάξει το action. Παράδειγμα 1
csontheline Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 8 hours ago, yiannis_1 said: Αυτοματισμός με το sonoff micro usb για να μην ειναι συνέχεια στο 100% η μπαταρία του κινητού που χρησιμοποιώ ως smart panel. To sonoff micro usb παρεμβάλεται ανάμεσα στο φορτιστή και το κινητό Hide contents Hide contents Στα automation του ha εχω φτιάξει μια εντολή όταν βλέπει το επίπεδο φόρτισης στο 90 % να σταματάει την φόρτιση και στην συνέχεια όταν η μπαταρία πέσει στο 30% να ξεκινάει την φόρτιση. Reveal hidden contents Απο ότι φαίνεται απο το history με το διάγραμμα φόρτισης - εκφόρτισης δουλεύει περίφημα. Hide contents Το θέμα είναι αν χρειάζεται και αν προστατεύει την μπαταρία. Κάποιος μπαταριολόγος αν ξέρει ας μας δώσει τα φώτα του. Κοίτα μήπως έχει battery protection και κάνεις πολύ πιο απλά την δουλειά σου. 1
yiannis_1 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, csontheline said: Κοίτα μήπως έχει battery protection και κάνεις πολύ πιο απλά την δουλειά σου. Είναι samsung του 2017. Δεν... 2. Samsung Devices (One UI) Battery protection (charging cap at 85%) was introduced in One UI 4 (Android 12) around late 2021. Found under: Settings > Battery and device care > Battery > More battery settings > Protect battery Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από yiannis_1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα