thn Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 ώρα πριν, nkarama είπε To datasheet αναφέρει ότι χρειάζετε μια 5Κ (4.7Κ) γιαυτό πρότεινα να ξεκινήσεις απο εκεί και να μεγαλώνεις όσο λειτουργεί ώστε να βρεις μια κατάλληλη. Δεν χρειάζετε να έχουμε τεράστια pull ups στα κυκλώματα μας αν δεν χρειάζονται. Καταναλώνουμε άσκομα ρεύμα (ιδιαίτερα σημαντικό σε κυκλώματα που τροφοδοτούνται με μπαταρίες) και είμαστε κοντά σε τυχόν όρια του υλικού. Για να ακριβολογούμε πάντως, απο το Datasheet: Οπως βλέπεις το sink current του DS είναι 4mA. Οπότε στα 5V τροφοδοσία, μπορείς να πας και στα 1250Ω για 3.3V ακόμα χαμηλότερα. Καλύτερα όμως να μην κατέβεις τόσο. Βάλε όση χρειάζετε για να δουλεύει. EDIT: το Datasheet αναφέρεται σε επώνυμο DS απο την ΜΑΧΙΜ. Αν έχεις κανα κινέζικο υπολόγισε ένα 2χ ή 3χ στα όρια αρα λες ότι όταν κατεβαίνεις = μεγαλώνεις? γιατί έχω μπερδευτεί λιγο
nkarama Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 58 minutes ago, thn said: αρα λες ότι όταν κατεβαίνεις = μεγαλώνεις? γιατί έχω μπερδευτεί λιγο Νόμος του Ωμ. Οταν μικραίνεις την αντίσταση, μεγαλώνει το ρεύμα που διαρέει το κύκλωμα. To DS μπορεί να κάνει sink (δηλαδή να οδηγήσει μέσω της πόρτα DQ προς την GND) 4mA ρεύμα, το ESP συνήθως 20-30mA. Οποτε φροντίζεις η pull up να είναι τέτοια ώστε να μην φτάσεις αυτά τα όρια. Για αυτό λέω, εγώ θα δοκίμαζα την 5ΚΩ και αν η επικοινωνία ήταν ΟΚ, θα δοκίμαζα να ανέβω (σε τιμή αντίσταση, αρα να κατέβω σε ρεύμα).
thn Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 ώρα πριν, nkarama είπε Νόμος του Ωμ. Οταν μικραίνεις την αντίσταση, μεγαλώνει το ρεύμα που διαρέει το κύκλωμα. To DS μπορεί να κάνει sink (δηλαδή να οδηγήσει μέσω της πόρτα DQ προς την GND) 4mA ρεύμα, το ESP συνήθως 20-30mA. Οποτε φροντίζεις η pull up να είναι τέτοια ώστε να μην φτάσεις αυτά τα όρια. Για αυτό λέω, εγώ θα δοκίμαζα την 5ΚΩ και αν η επικοινωνία ήταν ΟΚ, θα δοκίμαζα να ανέβω (σε τιμή αντίσταση, αρα να κατέβω σε ρεύμα). έχω την εντύπωση ότι το κάνεις πολύ πολύπλοκο στην σκέψη σου μαν. και 4,7 λένε στα σπεκ. για μεγαλύτερες αποστάσεις κατα 99% θα πρέπει να πέσω σε αντίσταση. Μία γραφεις να ανέβεις μία να κατέβεις μετά να ξανα ανέβεις. Ούτε βουνά να ήταν λεμε. Εγώ μίλαγα για το ότι πιθανότατα λόγω μεγάλης απόστασης θα πρέπει να πέσω σε αντίσταση και εσύ μου έλεγες αν δουλεψει με την default να αρχίσω δοκιμές να πάω και σε πιο μεγάλη. Όλα τα άλλα που γράφεις και δεν ξέρω γιατί τα γράφεις. Απλά πράγματα. αν αν με 4κ7 δεν δουλεύει πας σε 3κ3. Αν σε 3κ3 η επικοινωνια είναι ακόμα αδύνατη ή όχι σωστή πάς σε χαμηλότερη αντίσταση 2κ2 πχ.
nkarama Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, thn said: έχω την εντύπωση ότι το κάνεις πολύ πολύπλοκο στην σκέψη σου μαν. και 4,7 λένε στα σπεκ. για μεγαλύτερες αποστάσεις κατα 99% θα πρέπει να πέσω σε αντίσταση. Μία γραφεις να ανέβεις μία να κατέβεις μετά να ξανα ανέβεις. Ούτε βουνά να ήταν λεμε. Εγώ μίλαγα για το ότι πιθανότατα λόγω μεγάλης απόστασης θα πρέπει να πέσω σε αντίσταση και εσύ μου έλεγες αν δουλεψει με την default να αρχίσω δοκιμές να πάω και σε πιο μεγάλη. Όλα τα άλλα που γράφεις και δεν ξέρω γιατί τα γράφεις. Απλά πράγματα. αν αν με 4κ7 δεν δουλεύει πας σε 3κ3. Αν σε 3κ3 η επικοινωνια είναι ακόμα αδύνατη ή όχι σωστή πάς σε χαμηλότερη αντίσταση 2κ2 πχ. Εγώ γράφω απο την αρχή το ίδιο πράγμα, το ότι δεν καταλαβαίνεις εσύ μαλλον έχει να κάνει με εσένα, όχι με εμένα. Ειλικρινά δεν είναι πολύπλοκο, είναι πολύ απλό... Οπως νομίζεις φυσικά θα κάνεις, κανείς δεν σε υποχρεώνει διαφορετικά.. Ερωτήσεις έκανες, απαντήσεις έλαβες, τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο. Θα βρούμε και τον μπελά μας..... 🤪 Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από nkarama
thn Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 27 λεπτά πριν, nkarama είπε Εγώ γράφω απο την αρχή το ίδιο πράγμα, το ότι δεν καταλαβαίνεις εσύ μαλλον έχει να κάνει με εσένα, όχι με εμένα. Ειλικρινά δεν είναι πολύπλοκο, είναι πολύ απλό... Οπως νομίζεις φυσικά θα κάνεις, κανείς δεν σε υποχρεώνει διαφορετικά.. Ερωτήσεις έκανες, απαντήσεις έλαβες, τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο. Θα βρούμε και τον μπελά μας..... 🤪 οχι δεν θα σου πω να διαβασεις τι εχεις μεχρι τωρα γράψει οχι. Καλή συνέχεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα