Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Ελληνική κοινωνία για να περιοριστούμε στον τόπο μας, δεν γνώρισε Αναγέννηση και Διαφωτισμό. Η γειτνίαση και η υποδούλωση 400 χρόνων από μια άλλη φυλή άφησε πολύ βαθιά σημάδια. Μοιραία η νοοτροπία του ραγιά, δηλ.το γλύψιμο στον αγά, το ρουσφέτι, το μπαξίσι , η κουτοπονηριά κλπ. που ηταν μαλλον αναγκαία για να επιβιώσει κάποιος τοτε ,συνεχιστηκε και μετα την απελευθέρωση.

Δεν είναι τυχαίο το ότι στην καθομιλουμένη γλώσσα μας χρησιμοποιούμε Τουρκικές λέξεις. Αυτή η νοοτροπία διατηρήθηκε από τότε μέχρι σήμερα και οσο και να θελουμε να πιστεύουμε οτι εξευρωπαϊστήκαμε πληρως αυτο δεν ισχύει.

Η οθωμανική αυτοκρατορία και η μετέπειτα Τουρκία έχει αφήσει σημαντικό πολιτισμό στην Ελλάδα. Αν δεν υπήρχε η Τουρκία δεν θα μπορούσες να έτρωγες τηγανιτές μελιτζάνες και ιμάμ μπαϊλντί, δεν θα είχες πεϊνιρλί και κεμπάπ, ούτε εκμέκ κανταϊφι. Ακόμα δεν θα είχες πιτόγυρους.

• Like 1
  • Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από όσο λένε τα ιντερνέτια,το ιμαμ μπαιλντί έχει μισοφεγγαράδικο όνομα αλλά μάλλον μη μισοφεγγαρού το έφτιαχνε.
Όπως και πολλά πολλά άλλα και φαγητά αλλά και λέξεις που χρησιμοποιούνται και στην μισοφεγγαρία αλλά έχουν από αλλού καταγωγή.

• Like 3
Δημοσ.

Παντού ίδια είναι η νεολαία.και στα αστικά της Αμερικής,Γερμανίας και Ελλάδας.εγω προσωπικά την χαιρομαι την νεολαία που ειναι αυθόρμητη και δεν κολλάει πουθενα.ολοι τα ίδια κάναμε πιο μικροί.τωρα ένας γέρος που κολλάει με τα πιτσιρίκια θα κολλάει και με τι γυναικα του και με τους γείτονες και ολα θα του φταίνε και θα του φαίνονται στραβα και αναποδα.αλλα παιζει να του τρέχουν και τα σάλια με καμια πιτσιρικά στα αστικά.

• Like 1
Δημοσ.

Παντού ίδια είναι η νεολαία.και στα αστικά της Αμερικής,Γερμανίας και Ελλάδας.εγω προσωπικά την χαιρομαι την νεολαία που ειναι αυθόρμητη και δεν κολλάει πουθενα.ολοι τα ίδια κάναμε πιο μικροί.τωρα ένας γέρος που κολλάει με τα πιτσιρίκια θα κολλάει και με τι γυναικα του και με τους γείτονες και ολα θα του φταίνε και θα του φαίνονται στραβα και αναποδα.αλλα παιζει να του τρέχουν και τα σάλια με καμια πιτσιρικά στα αστικά.

απιστευτη τοποθετηση γραμμα προς γραμμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

O τροπος σκεψεως σου είναι ρατσιστικος (αρα και παραλογος).

Πιστευεις ότι ολοι οι μαυροι και οι ισπανοφωνοι δηλαδή οι μειονότητες, ειναι γεννημενοι εγκληματιες.

Μπούρδες. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Το ήξερα όμως οτι το πήγαινες εκεί και σε άφησα. Δεν ξέρω γιατί πράγμα είναι γεννημένοι. Είδα όμως απο κοντά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Τα projects είναι εργοστάσιο παραγωγής προβλημάτων και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί οι ένοικοι έχουν συνθηκολογησει με τα σκατα στα οποία βρίσκονται.Οι ψήφοι για τους δημοκρατικους είναι πολλές, οπότε κάνουν ό,τι περνά απο το χέρι τους να τους κρατησουν εκεί, στην αναμονή για ένα ακομα επίδομα απο το κράτος. Community organizers/human rights activists κάνουν καριέρα απο την δυστυχία τους (την οποία έχουν συμφέρον να παρατείνουν) λέγοντας τους οτι αιτία των προβλημάτων τους είναι ο ρατσισμός και όχι η χαοτικές επιλογές ζωης που κάνουν, οι οποίες απωθούν τους περισσότερους Αμερικανούς.

απιστευτη τοποθετηση γραμμα προς γραμμα

Όντως οποίος πει κάντε οτι γουστάρετε/δεν τρέχει τίποτα/όλα καλα/οποίος έχει πρόβλημα είναι γέρος/κομπλεξικός/αγ@μητος θα είναι πολυ δημοφιλής σε αυτή τη χώρα. Δεν μαθαίνεις Ελληναρα πότε ουτε στο πάτο που βρίσκεσαι.
Δημοσ.

Η γειτνίαση και η υποδούλωση 400 χρόνων από μια άλλη φυλή άφησε πολύ βαθιά σημάδια. Μοιραία η νοοτροπία του ραγιά, δηλ.το γλύψιμο στον αγά, το ρουσφέτι, το μπαξίσι , η κουτοπονηριά κλπ. που ηταν μαλλον αναγκαία για να επιβιώσει κάποιος τοτε ,συνεχιστηκε και μετα την απελευθέρωση.

Έτσι λοιπόν στην γεωπολιτική θέση που βρισκόμαστε και με τους δεδομένους γείτονες που μας περιβάλουν, αναγκαστικά διαμορφώνουμε και την παιδεία μας.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το θεμα; Έχουν σχέση ως προς το ότι η κάθε γενιά και ιδιαίτερα η τωρινή που έχει ανατραφεί από την προηγούμενη γενιά της ρεμούλας, του κλεψίματος, της εύκολης ζωής των 80's και 90's όπου έπεφταν τα ευρωπαϊκά πακέτα για αυτοκίνητα, βίλες και διακοπές, της γενιάς των νέων τζακιών όπως ακοκαλέστηκε , δεν εχει παρει και τα καλύτερα παραδείγματα. Επομένως ας μην μας κάνει εντύπωση η αδιαφορία, ή έλλειψη παιδείας και αρχών, η απαξίωση και η ελλειψη σεβασμού κάθε ιδιαιτερότητας κλπ.

Δεν είμαι αισιόδοξος για την πορεία της σημερινής κοινωνίας, άρα πως να μην συναντάμε συνέχεια τέτοιες συμπεριφορές που αναφέρθηκαν στα προηγούμενα σχόλια.

Μια χαρα τα λες 

Το κακο ειναι οτι οχι μονο μας περιβαλουν αλλα εχουν εισελθει και συνεχιζουμε την εισαγωγη

Και η εισαγωγη ηταν προσχεδιασμενη ακριβως για το λογο οτι οι Ελληνες επρεπε να ασχολουμαστε με το χρηματιστηριο οποτε επρεπε να υπαρχουν δουλοι για τις υπολοιπες εργασιες 

• Like 1
Δημοσ.

Όντως οποίος πει κάντε οτι γουστάρετε/δεν τρέχει τίποτα/όλα καλα/οποίος έχει πρόβλημα είναι γέρος/κομπλεξικός/αγ@μητος θα είναι πολυ δημοφιλής σε αυτή τη χώρα. Δεν μαθαίνεις Ελληναρα πότε ουτε στο πάτο που βρίσκεσαι.

εσυ διαφωνεις εν ολιγοις με το post του apostol1s...γιατι τα τσουβαλιασες ολα σε μια προταση

Επισκέπτης
Δημοσ.

εσυ διαφωνεις εν ολιγοις με το post του apostol1s...γιατι τα τσουβαλιασες ολα σε μια προταση

Έχεις δίκιο. Το Galaxy Edge τελευταία μου υπενθυμίζει οτι χρήζει αντικαταστασης. Εσύ όμως δε συμφώνησες με αυτον;
Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Το Galaxy Edge τελευταία μου υπενθυμίζει οτι χρήζει αντικαταστασης. Εσύ όμως δε συμφώνησες με αυτον;

δεν συμφωνησα ακριβως ειχε ενδιαφερον ο τροπος που εθεσε τη γνωμη του ετσι στο ''χυμα'' :) 

Επισκέπτης
Δημοσ.

δεν συμφωνησα ακριβως ειχε ενδιαφερον ο τροπος που εθεσε τη γνωμη του ετσι στο ''χυμα'' :)

Το καταλαβαίνω. Απλά τα '70 τελείωσαν και αυτό το στυλάκι χαλαρά ότι να ναι ότι γουστάρω δε βαριέσαι δεν ταιριάζει με την εποχή που ζούμε. Επειδή ήμουν χρόνια στο εξωτερικό μου είναι πολύ εμφανές. Όσο και αν θελουν κάποιοι να συμπεριφερονται σαν παιδιά δε γίνεται αν θες επίπεδο ζωής δυτικής χώρας.

Εχετε ξεφυγει λιγο απο το θεμα μας ομως

Ναι. Χανόμαστε λόγω (προχωρημένης) ηλικίας. AMBER ALERT.
Δημοσ.

βλέπω πιτσιρίκια κ πιτσιρίκες νά πιάνουν θέσεις κ νά κάθονται σέ λεωφορεία μετρό κλπ,

νά παίζουν μέ τά κινητά τους...κ μόνο μιά λέξη ακούς σέ κάθε κουβέντα τους  ...ρέ μαλάκα κ μαλάκα,

κ δίπλα τους νά ειναι ορθια ηλικιωμένα ατομα ετοιμα νά σωριαστούν ...κ νά μήν τούς δίνουν τήν θέση τους ...

στήν ελλάδα τού 2017 πού εχουν ισοπεδωθεί τά πάντα δέν περιμένεις βέβαια τίποτα καλύτερο...

μπήκε προχθές νεαρός μέ ενα πόδι (τό αλλο ηταν κομμένο από τόν γοφό  ) σέ λεωφορείο πρός γλυφάδα στηριζόμενος σέ πατερίστες κ ουτε 1 δίποδο νεαρό ζώο δέν σηκώθηκε κ ηταν γεμάτο από 12χρονα εως 18χρονα κ ολα καθόντουσαν κ χαχα κ χουχου γιά νά καθίσει ο νεαρός ...

συμπέρασμα ...

δυστυχώς σκατά κ αχρηστη η νεολαία γύρω μας ...

ΧΑ ΧΑ νομίζεις οτι αυτό είναι αγένεια.Δεν έχεις δεί τίποτα.Ελα στο Ρέθυμνο ή και σε άλλες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας και πάρε ένα λεωφορείο που αναχωρεί από κέντρο της πόλης και πάει σε χωριά.Μπαίνουν μέσα όλοι οι βοσκοί νταήδες.Εχω δεί περιστατικό να είναι ένας νεαρός νταής-βοσκός-γομάρι μέσα και να πιάνει από το κεφάλι ένα γυμνασιόπαιδο αδύνατο και να το βαράει στο τζάμι του λεωφορείου με απίστευτη δύναμη(χωρίς να του χει κάνει απολύτως τίποτα το παιδι-απλά δεν του άρεσε η φάτσα του),ο οδηγός του λεωφορείο όχι μόνο δεν σταμάτησε το λεωφορείο αλλά αδιαφόρησε τελείως(όπως κι όλοι οι άλλοι επιβάτες).

Δημοσ.

Το καταλαβαίνω. Απλά τα '70 τελείωσαν και αυτό το στυλάκι χαλαρά ότι να ναι ότι γουστάρω δε βαριέσαι δεν ταιριάζει με την εποχή που ζούμε. Επειδή ήμουν χρόνια στο εξωτερικό μου είναι πολύ εμφανές. Όσο και αν θελουν κάποιοι να συμπεριφερονται σαν παιδιά δε γίνεται αν θες επίπεδο ζωής δυτικής χώρας.

αλλα επειδη βρισκεσε Ελλαδα θα προσαρμοστεις με τα εδω δεδομενα.ξερεις ποσοι ξενοι με δυτικο επιπεδο εχουν ονειρο ζωης και παρακαλανε να ερθουν Ελλαδα να κανουν κανενα μπανιο το καλοκαιρι?και πραγματικη αγενεια,νευρα θα δεις στις μεγαλυτερες ηλικιες.

Δημοσ.

Οι Δυτικές χώρες έχουν πολλά επίπεδα που μάλλον δεν τα πρόσεξες ή δεν είχες το χρόνο.

Δημοσ.

αλλα επειδη βρισκεσε Ελλαδα θα προσαρμοστεις με τα εδω δεδομενα.ξερεις ποσοι ξενοι με δυτικο επιπεδο εχουν ονειρο ζωης και παρακαλανε να ερθουν Ελλαδα να κανουν κανενα μπανιο το καλοκαιρι?και πραγματικη αγενεια,νευρα θα δεις στις μεγαλυτερες ηλικιες.

LOL!

Όλοι οι κσένοι θέλουν να ζήσουν το Λιβ γιουρ Μυθ ιν Γρκις!

Αυτό και τίποτα άλλο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...