Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

"Προβληματίζομαι που κάνεις χρήση Αγγλικών όρων" και κόσμος καλείται να απολογηθεί για το ειδεχθές έγκλημα.

"Ξεκινάω πρόταση με πεζά, γιατί έτσι" και δέν ανοίγει ρουθούνι.

Και όπως πάντα... γνώμη/άποψή μου > γνώμη/άποψή σου

Ελα ντε,καθομαι και κοροιδευω τους αλλους..

Τελευταια το κανω συχνα αυτο..

Έτσι. Κανείς δεν είπε να λέμε πχ την CPU ΚΜΕ ή τo Loop βρόγχο. Αλλά αυτή η βλακεία όπου κάποιοι μιλάνε και πετάνε ένα "oh well", "shit" "nice" κλπ, είναι απο τις μεγαλύτερες ανοησίες που έχω συναντήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=n1A2nbhyUpc

• Like 1
  • Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ελα ντε,καθομαι και κοροιδευω τους αλλους..

Τελευταια το κανω συχνα αυτο..

Γιού'ρ γκέττινγκ μπέττερ ατ ιτ!

• Like 1
Δημοσ.

Τι καθεστε τωρα και εσεις μεγαλοι ανθρωποι και ασχολιεστε με πιτσιρικια που  παιζουν ολη μερα με τα κομπιουτερς.

Δημοσ.

Τι καθεστε τωρα και εσεις μεγαλοι ανθρωποι και ασχολιεστε με πιτσιρικια που  παιζουν ολη μερα με τα κομπιουτερς.

Ξέχασες και τα ίντερνετς.

Επισκέπτης
Δημοσ.

μιλαμε για επιπεδο δλδ,οχι αστεια.

εισαστε και πολλοι απο οτι εχω καταλαβει.

αλοιμονο σε εμας τους αμορφωτους βλαχους που δεν εχουν βγει απο το χωριο και με το ζορι αποδιδουν νοημα στα ελληνικα ( και αυτο οχι παντα ) .

Δεν νομίζω ότι προσέβαλα τη νοημοσύνη κανενός ή την παιδεία κανενός με το ποστ μου. Όταν μιλάς πάνω από μια γλώσσες και από ψυχο-γλωσσολογικής άποψης ο εγκέφαλος ανακτά τις λέξεις διαφορετικά από αυτόν που μιλάει μόνο μία. Είναι μια πραγματικότητα και μπορείς να το ψάξεις με τον όρο (Bilingual Lexical Access). Εγώ ας πούμε πολλές φορές απαντάω στο τηλέφωνο λέγοντας Wei πια, δεν μου βγαίνει το ναι.

:)

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι προσέβαλα τη νοημοσύνη κανενός ή την παιδεία κανενός με το ποστ μου. Όταν μιλάς πάνω από μια γλώσσες και από γλωσσολογικής άποψης ο εγκέφαλος ανακτά τις λέξεις διαφορετικά από αυτόν που μιλάει μόνο μια. Είναι μια πραγματικότητα. Εγώ ας πούμε πολλές φορές απαντάω στο τηλέφωνο λέγοντας Wei πια, δεν μου βγαίνει το ναι.

Άλλο να έχεις ζήσει εξωτερικό ή να είσαι ομογενής. Και άλλο να ζεις στην Ελλάδα και να πετάς αγγλικές εκφράσεις για να το παίξεις έξυπνος. Και έπειτα δεν έχω δεί κανέναν να χρησιμοποιεί γαλλικές, γερμανικές, ιταλικές εκφράσεις παρά μόνο αγγλικές.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Απλά γελάμε, θα μπορούσες να πεις καλύτερα οτι υπάρχει μια διαχέουσα μόδα στους νέους και προτιμούν να γράφουν έτσι. Όταν γράφεις σε κάποια γλώσσα καλό είναι να γράφεις όλες τις λέξεις στην ίδια γλώσσα. Εξαιρέσεις υπάρχουν αν μιλάμε μόνο για τεχνικούς/επιστημονικούς όρους και άλλες ορολογίες. Το οτι δεν έχω σχολιάσει βέβαια κάποιον επειδή πιάνω το νόημα δεν σημαίνει κάτι ούτε δικαιολογεί τον άλλον να γράφει συνεχώς έτσι.

Από πάνω ^

Για τους άλλους νέους δεν ξέρω, αλλά εγώ όντως είμαι δίγλωσση (βασικά τρίγλωσση) και πάρα πολλές φορές δεν θυμάμαι την ελληνική λέξη αλλά μόνο την αγγλική.

Κατά τ' άλλα νομίζω ότι τα ελληνικά μου είναι σωστά και θεωρώ ότι φαίνεται και από τον τρόπο που γράφω :)

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι προσέβαλα τη νοημοσύνη κανενός ή την παιδεία κανενός με το ποστ μου. Όταν μιλάς πάνω από μια γλώσσες και από ψυχο-γλωσσολογικής άποψης ο εγκέφαλος ανακτά τις λέξεις διαφορετικά από αυτόν που μιλάει μόνο μία. Είναι μια πραγματικότητα και μπορείς να το ψάξεις με τον όρο (Bilingual Lexical Access). Εγώ ας πούμε πολλές φορές απαντάω στο τηλέφωνο λέγοντας Wei πια, δεν μου βγαίνει το ναι.

:)

Μου φαινεται οτι εισαι πολυ ποζα,χωρις παρεξηγηση.

Δε σε κραζουν αρκετα οταν απαντας στα κινεζικα,για αυτο σου <<βγαινει>> .

Άλλο να έχεις ζήσει εξωτερικό ή να είσαι ομογενής. Και άλλο να ζεις στην Ελλάδα και να πετάς αγγλικές εκφράσεις για να το παίξεις έξυπνος. Και έπειτα δεν έχω δεί κανέναν να χρησιμοποιεί γαλλικές, γερμανικές, ιταλικές εκφράσεις παρά μόνο αγγλικές.

Κατσε εδω το κοριτσι θα αρχισει τα κινεζικα,για να εισαι καλυμενος.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εμμμ δεν είμαστε όλοι 100% Έλληνες επειδή γεννηθήκαμε και ζούμε εδώ. Ζουν και ξένοι σε αυτήν τη χώρα ξέρετε.

Δημοσ.

Από πάνω ^

Για τους άλλους νέους δεν ξέρω, αλλά εγώ όντως είμαι δίγλωσση (βασικά τρίγλωσση) και πάρα πολλές φορές δεν θυμάμαι την ελληνική λέξη αλλά μόνο την αγγλική.

Κατά τ' άλλα νομίζω ότι τα ελληνικά μου είναι σωστά και θεωρώ ότι φαίνεται και από τον τρόπο που γράφω :)

Κανείς δε σε κρίνει. Αλλά και να σε κρίνει κάποιος δικαιολογήσαι απόλυτα. Για άλλες καταστάσεις μιλάμε. Ποιές γλώσσες μιλάς ; :)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μου φαινεται οτι εισαι πολυ ποζα,χωρις παρεξηγηση.

Δε σε κραζουν αρκετα οταν απαντας στα κινεζικα,για αυτο σου <<βγαινει>> .

Κατσε εδω το κοριτσι θα αρχισει τα κινεζικα,για να εισαι καλυμενος.

Mandarin. Τα κινέζικα δεν είναι μια γλώσσα, έχω τρομερό πρόβλημα να κατανοήσω άτομα από Χονκ Κονγκ, ένα neih hou και έξω από δω ;)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...