Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περίληψη: ήθελες να τους δείρεις επειδή ο τρόπος με τον οποίο διασκέδαζαν δε συμβαδίζει με την άποψή σου περί του τι είναι πρέπον.

Πού κάνω λάθος;

Δεν σε πιάνω. Να δείρω άτομο δεν με παίρνει έτσι κι αλλιώς. Θέλω να πω οτι ήτανε αρκετά ενοχλητικοί έτσι όπως έκαναν. Και απορώ που βρίσκεις εσύ την διασκέδαση. Διασκέδαση είναι δηλαδή να μπεις μέσα στον συρμό να περιφέρεσαι πέρα-δώθε και να ενοχλείς τους γύρω σου φωνάζωντας χασκογελώντας και λέγοντας συνεχώς "ρε βλάκα, ρε μαλάκα";

Και τέλος, άσχετα από το αν ήθελε να τους δείρει στ' αλήθεια (που φυσικά υπερέβαλλε), το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιος έδειρε κάποιον άλλο. Το πρόβλημα είναι το thought police. Σε 30 χρόνια ο εκάστοτε Βασίλης θα ψηφίζει πράγματα για τα οποία τα παιδιά σου θα θέλουν να τον σταυρώσουν και ο ίδιος θα σκέφτεται ότι το κάνει για το καλό της χώρας που έχει καταστραφεί ηθικά και κοινωνικά.

Θυμίζει τίποτα;

Κοίτα τι θα ψηφίσεις εσύ σε 30 χρόνια, εμένα δεν με πολυενδιαφέρει γιατί παίζει ούτε να μην ζω μέχρι τότε.

• Like 2
  • Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@sistah

I give you ότι δεν είναι "πρέπον", ο,τι κι αν σημαίνει αυτό.

You give me ότι έχουμε υπάρξει φοιτητές και το έχουμε κάνει αυτό (όχι απαραίτητα στο μετρο) και καταλαβαίνουμε πως βασικά είναι τελείως αθώο και όχι επίδειξη υψηλής τσογλανιάς όπως το κάνουμε να ακούγεται; Καταλαβαίνουμε όλοι πως για να μας περιγράψει τι κακή συμπεριφορά που είχαν έγραψε "χασκογελούσαν"; ΧΑΣΚΟΓΕΛΟΥΣΑΝ FFS λες και μας έδειχναν τους κώλους τους or something.

Και τέλος, άσχετα από το αν ήθελε να τους δείρει στ' αλήθεια (που φυσικά υπερέβαλλε), το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιος έδειρε κάποιον άλλο. Το πρόβλημα είναι το thought police. Σε 30 χρόνια ο εκάστοτε Βασίλης θα ψηφίζει πράγματα για τα οποία τα παιδιά σου θα θέλουν να τον σταυρώσουν και ο ίδιος θα σκέφτεται ότι το κάνει για το καλό της χώρας που έχει καταστραφεί ηθικά και κοινωνικά.

Θυμίζει τίποτα;

Σε γενικες γραμμες θα συμφωνησω με καποιον συμφορουμιτη που ειπε πως η παιδεια ξεκινα απο το σπιτι και απο το σχολειο.

Δεν ειναι κακο να υπαρχει μια νοτα απο την χαρα της νιοτης στα MMM αλλα το να φωναζουν και να συμπεριφερονται λες και ειναι στο προαυλιο του σχολειου, δεν το πολυ καταλαβαινω.

Ισως γιατι παρολο που εκανα διαφορες μαλακιες στα 16-20, φροντιζα να τις κανω εκτος ΜΜΜ τα οποία χρησιμοποιουσα πολυ.

Εχει τυχει να ειμαι με ακουστικα αρκετα isolating και να ειναι μια παρεα διπλα μου που φωναζαν και γελουσαν λες και ηταν σε μαγαζι στου Ψυρρη. Ε sorry δεν το βρισκω πρεπον απο οποια οπτικη γωνια και να το δω.

Υπαρχουν περιπτωσεις και περιπτωσεις παντως. Ειναι οι τυποι που το κανουν ασυνειδητα γιατι ετσι εχουν μαθει αλλα και οι τυποι που κοιτανε και ψιλο γυρω τους οταν μιλανε -εμφανως δυνατα- αναζητωντας attention.

Τα περι παραχωρησης της θεσης, δεν μπορω να τα κρινω αλλα σιγουρα το rate ειναι πολυ πολυ χαμηλοτερο σε σχεση με αλλες Ευρωπαικες χωρες.

Προσωπικα σπανια καθομαι, ειδικα σε ωρες αιχμης. Δεν θα παθω κατι εαν δεν κατσω για 10-20-30 λεπτα.

Δημοσ.

από το 

σαν μεθυσμένοι, δεν κάθησαν κάπου ήταν όρθιοι, άρχιζαν όλο τα ρε βλάκα και ρε μαλάκα, χασκογελούσαν, μερικοί καθόντουσαν σε μια κενή θέση εκεί και ξανασηκωνόντουσαν πάλι, ένας έδωσε μια μπουνιά σε ένα σημείο του συρμού.

εσύ κράτησες μόνο το χασκογελούσαν ?

δηλαδή αν έλεγε

"μας έδειχναν τον κώλο τους, χασκογελούσαν, κάνανε σα πιθίκια" εσύ θα κραταγες το "χασκογελούσαν"

Έχουμε μιλήσει αρκετά για να ξέρεις ότι προφανώς όχι. Αν πρόκειται να μου κάνεις strawmen και στη συνέχεια, χωρίς παρεξήγηση θα πηγαίνουν κατευθείαν στον κάδο.

Το γεγονός ότι η λέξη "χασκογελούσαν" υπάρχει σε κείνη την πρόταση κάτι σημαίνει. Μήπως προτιμάς να πάρουμε κάτι άλλο για να κάνεις το (διαφορετικό από το δικό μου) point σου; Υπάρχουν πολλές επιλογές:

• "σαν" μεθυσμένοι
  • δεν κάθησαν ήταν όρθιοι
  • όλο βλάκα και μαλάκα
  • καθόντουσαν και ξανασηκωνόντουσαν
  • ένας έδωσε και μια μπουνιά στον τοίχο

Αυτό για μένα μοιάζει με top 5 πραγμάτων που αν δε μπορείς να τα αφήσεις να περάσουν υπάρχει πρόβλημα. Άσχετο με το αν θα μου άρεζε ή αν θα το έκανα και γω. Πολύς κόσμος κάνει πράγματα που δε μου αρέσουν και δε θα τα έκανα, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα.

Σε γενικες γραμμες θα συμφωνησω με καποιον συμφορουμιτη που ειπε πως η παιδεια ξεκινα απο το σπιτι και απο το σχολειο.

Δεν ειναι κακο να υπαρχει μια νοτα απο την χαρα της νιοτης στα MMM αλλα το να φωναζουν και να συμπεριφερονται λες και ειναι στο προαυλιο του σχολειου, δεν το πολυ καταλαβαινω.

Ισως γιατι παρολο που εκανα διαφορες μαλακιες στα 16-20, φροντιζα να τις κανω εκτος ΜΜΜ τα οποία χρησιμοποιουσα πολυ.

Εχει τυχει να ειμαι με ακουστικα αρκετα isolating και να ειναι μια παρεα διπλα μου που φωναζαν και γελουσαν λες και ηταν σε μαγαζι στου Ψυρρη. Ε sorry δεν το βρισκω πρεπον απο οποια οπτικη γωνια και να το δω.

Υπαρχουν περιπτωσεις και περιπτωσεις παντως. Ειναι οι τυποι που το κανουν ασυνειδητα γιατι ετσι εχουν μαθει αλλα και οι τυποι που κοιτανε και ψιλο γυρω τους οταν μιλανε -εμφανως δυνατα- αναζητωντας attention.

Όλο το point μου είναι πως δε χρειάζεται ούτε να τα καταλαβαίνεις, ούτε να τα βρίσκεις πρέποντα. Πές μου ένα πράγμα που όλος ο κόσμος το καταλαβαίνει και το βρίσκει πρέπον.

Live and let live.

Δημοσ.

- το τσιγαρο απο πολυ μικρη ηλικια. ηδη απο γυμνασιο ειναι ολα με ενα ηλεκτρονικο στο χερι

- η πληρης αποβλακωση με τα tablet/κινητα

δυστυχως για τα παραπανω φταινε κυριως οι γονεις και οχι οι καιροι

απο κει και περα, καποιες μαλακιουλες ολοι καναμε σαν πιτσιρικαδες, ας μην ειμαστε τοσο αυστηροι

Το τραγικό του ηλεκτρονικού είναι ότι το αρχίζουν για να δείξουν κουλ και να βγάζουν ντουμάνια. Απλά για κλάματα όταν το βλέπεις.

Για την αποβλάκωση με τα tablet/κινητά φυσικά και φταίνε οι καιροί. Οι γονείς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πάνω σε αυτό το θέμα εκτός από το να απομονώσουν το παιδί από τον έξω κόσμο.

Και τέλος ναι όλοι κάναμε μαλακιούλες. αλλά δεν ήμασταν κάφροι. Έχει διαφορά. Επίσης εμείς μικροί φοβόμασταν και τους μεγαλύτερους και όταν μας την έλεγαν για κάποια μαλακία στο δρόμο σκύβαμε το κεφάλι και φεύγαμε.

Τα σημερινά πιτσιρίκια αν τους πεις κάτι σηκώνουν έναν τσαμπουκά και ένα υφάκι γαμιάδων που είναι για απίστευτες σφαλιάρες!!

Μια φορά στο τρένο θυμάμαι, ήταν τα κλασσικά γαμώπαιδα που λέγαμε και είχαν κάνει το βαγόνι μπουρδέλο από την φασαρία. Σε κάποια φάση ένας Αμερικάνος τουρίστας τους είπε να κάνουν ησυχία και δεν έχεις ιδέα τι ακολούθησε. Μετατράπηκαν σε κανονικά πιθήκια, φωνές, βρισιές, να τον κοροιδεύουν στα αγγλικά κτλ.

• Moderators
Δημοσ.

Και τέλος ναι όλοι κάναμε μαλακιούλες. αλλά δεν ήμασταν κάφροι. Έχει διαφορά. Επίσης εμείς μικροί φοβόμασταν και τους μεγαλύτερους και όταν μας την έλεγαν για κάποια μαλακία στο δρόμο σκύβαμε το κεφάλι και φεύγαμε.

Ναι όχι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα σημερινά πιτσιρίκια αν τους πεις κάτι σηκώνουν έναν τσαμπουκά και ένα υφάκι γαμιάδων που είναι για απίστευτες σφαλιάρες!!

Μια φορά στο τρένο θυμάμαι, ήταν τα κλασσικά γαμώπαιδα που λέγαμε και είχαν κάνει το βαγόνι μπουρδέλο από την φασαρία. Σε κάποια φάση ένας Αμερικάνος τουρίστας τους είπε να κάνουν ησυχία και δεν έχεις ιδέα τι ακολούθησε. Μετατράπηκαν σε κανονικά πιθήκια, φωνές, βρισιές, να τον κοροιδεύουν στα αγγλικά κτλ.

Μου έτυχε κάτι παρόμοιο. Αμερικανός τουρίστας δεν κατάλαβε οτι έπρεπε να κατέβει απο το μετρό Δουκ. Πλακεντίας για να πάρει αυτό του αεροδρομίου και μια ομάδα καφρων γύρω στα 15 αρχισαν να του φωνάζουν όπως ο τσοπάνος τα πρόβατα με Αγγλικά Ψάλτη. Μαζί τους ηταν συνομήλικα "κορίτσια" με τον κωλο έξω που έβριζαν ολη την ώρα και χασκόγελούσαν με την όλη φάση. Μια γυναίκα τους είπε να μην ειναι αγενείς και τη καταβρίσανε. Όλοι κάναμε βλακειες νεότεροι αλλά αυτό το σκυλάκι "θα κάνω ό,τι γουστάρω και αν σε ενοχλεί αντε γαμ..." είναι πολύ 2017.
Δημοσ.

θα συμφωνησω με τον OP.

η συντρηπτικη πλειοψηφια των παιδιων απο 13 εως 18 ειναι στον κοσμο τους, με μονη τους εγνοια το φβ, τις "φασεις" και το να κανουν οτι γουσταρουν, μη υπολογιζοντας κανεναν

• Like 1
Δημοσ.

Καλά όλα αυτά που λέτε , ας μιλήσουμε λίγο όμως και για τους γέρους που 9 στους 10 θα βρίσουν χωρίς λόγο , θα απαιτήσουν θέση (στο λεωφορείο , στην τράπεζα, στο supermarket) με αγένεια.  Τα πιτσιρίκια συμπεριφέρονται έτσι επειδή έμαθαν να είναι παρτάκιδες. Απο ποιον το έμαθαν ? μόνο απο τους γονείς? ή απο το μέσο Έλληνα που θεωρεί τον εαυτό του special snowflake με ιδιαίτερα δικαιώματα αλλα 0 υποχρεώσεις ?  

Το πόσο άχρηστη ειναι η νεολαία έχει άμεση σχέση με το πόσο γτπ καβάλα ήταν οι περασμένες γενιές.  
karma is a bitch huh ? 

• Like 8
Δημοσ.

Όλοι κάναμε βλακειες νεότεροι αλλά αυτό το σκυλάκι "θα κάνω ό,τι γουστάρω και αν σε ενοχλεί αντε γαμ..." είναι πολύ 2017.

Δεν ξέρω πόσων χρονών είσαι, αλλά εγώ που είμαι 38 σε διαβεβαιώνω ότι δεν είναι μόνο 2017.

• Like 1
Δημοσ.

....(κοινως συνέχισαν τη συζήτησή τους και απλά έκαναν νοημα στην έγγυο να κάτσει, η οποία παρεμπιπτόντως ήταν μουσουλμάνα).

πως τα καταλαβες, ειχε μαντηλα?

τί σημαίνει ...λαίουρας ρέ χασάν

Moυσουλμανος και ο Χασαν?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσων χρονών είσαι, αλλά εγώ που είμαι 38 σε διαβεβαιώνω ότι δεν είναι μόνο 2017.

Είμαι πολύ κοντά στην ηλικία σου, δεν ειμασταν το ίδιο χάλι. Αντίθετα με αυτή τη φιλοσοφία οτι πάντα έτσι ηταν τα πράγματα έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο ως χώρα και ως άνθρωποι. Και θα συμφωνήσω για αυτό που ειπώθηκε για πολλούς ηλικιωμένους, φαίνεται η έλλειψη αστικής παιδείας, ήρθαν απο το χωριό τους πριν 50 χρόνια και και συμπεριφερονται το ίδιο χωρίς να αλλάξουν τρόπους (και ύστερα περιμένουμε ενσωμάτωση μεταναστών).
Δημοσ.

Είμαι πολύ κοντά στην ηλικία σου, δεν ειμασταν το ίδιο χάλι.

Έχω την αίσθηση ότι είμασταν ακριβώς το ίδιο χαλί και απλά μπορεί να μας φαίνεται πως δεν είμασταν επειδή:

- Όταν είμασταν μικροί δεν προσέχαμε τέτοια πράγματα

- Δεν το κάναμε οι ίδιοι

- Το τι θεωρούταν τότε καφριλα δεν είναι το ίδιο με αυτό που θεωρείται σήμερα

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το τραγικό του ηλεκτρονικού είναι ότι το αρχίζουν για να δείξουν κουλ και να βγάζουν ντουμάνια. Απλά για κλάματα όταν το βλέπεις.

Για την αποβλάκωση με τα tablet/κινητά φυσικά και φταίνε οι καιροί. Οι γονείς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πάνω σε αυτό το θέμα εκτός από το να απομονώσουν το παιδί από τον έξω κόσμο.

Γιατί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα; Το 15χρόνο οκ είναι φυσιολογικό να έχει κινητό/τάμπλετ. Το 5 χρόνο; Το 8 χρόνο; Το 10 χρόνο; Τι τα χρειαζονται; Δεν φταίνε οι καιροί. Οι γονείς φταίνε. Γιατί ανεξάρτητα από την εποχή ο καθένας έχει την επιλογή να κάνει σωστό parenting ή λάθος parenting. Ούτε χρειάζεται να το απομονώσεις το παιδί σου.

Θεωρώ στην παραπάνω περίπτωση δεν είναι κάτι το υπερβολικό ειδικά αν ήταν και κάτω από την επήρεια μέθης.

Το να φοβάσαι τους μεγαλύτερους επειδή απλά είναι μεγαλύτεροι δεν βγάζει κανένα νόημα. Το ότι κάποιος είναι μεγαλύτερος δεν τον κάνει ούτε άξιο σεβασμού ούτε τον κάνει να βρίσκεται σε κάποιο ανώτερο κοινωνικό επίπεδο από τον έξω κόσμο ώστε να το μεγαλώσεις σωστά.

Εντάξει πάντα θα υπάρχουν άτομα που θα προκαλούν προβλήματα. Δυστυχώς αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να το αποφύγεις αλλά δεν είναι συχνό φαινόμενο, τουλάχιστον στην Αθήνα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...