akpe Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Από ιστορικούς. Πολλοί αποδέχονται το ότι πράγματι υπήρξε, σαν άνθρωπος, βασιζόμενοι σε μη εκκλησιαστικές πηγές.Σύμφωνα με τα όσα είχα διαβάσει αρκετά χρόνια πριν, κάποιοι υποστηρίζουν πως όχι απλά υπήρξε κάποιος «Ιησούς», αλλά πως δεκάδες, τουλάχιστον, άνθρωποι εκείνη την εποχή κυρρηταν πάνω-κάτω τα ίδια, σε θρησκευτικό ή μη πλαίσιο, οπότε πιθανότατα πολλές από αυτές τις πηγές που δεν τον κατονομάζουν να αναφέρονται σε άλλους.
palawiaris Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Βοήθησέ με λίγο... Έρχομαι περίμενε λιγάκι. 1
bsp Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Πιο πριν όμως μίλησες για σεβασμό στις ιδέες, το οποίο είναι τελείως διαφορετικό από την ελευθερία λόγου. Για κάποιον πχ το ότι διαφωνείς με την αποψή του μπορεί να σημαίνει ότι δεν την σέβεσαι... Aυτο εγραψα..... Το να σεβομαι τον διπλανο μου για τις ιδεες τα πιστευω του και τις ιδιαιτεροτητες του, θεωρω οτι ειναι το σημαντικοτερο ολων. open your mind, open your heart και ολα θα ειναι οπως πρεπει. Το να εχω αντιπαραθεση γιατι ο αλλος θελει να πιστευει ή να μην πιστευει, να εχει ομοφυλοφιλικες προτιμησεις ή ετεροφυλικες και να καθομαι να φανατιζομαι με την μια πλευρα ή την αλλη, ειναι τουλαχιστον ανουσιο... Μην απομονώνεις φρασεις, γραψτες οπως τις εχεις διαβασει και μετα αντιπαραθετεις...Αλλο σεβομαι τις ιδεες του αλλου και αλλο τις δεχομαι τις ασπαζομαι... Διαβασε το οπως το εχω γραψει, θα καταλαβεις τι θελω να πω Μιλησα και παρακατω στο νημα για νοημον ανθρωπους, για ορια κ,α Δεν σεβομαι και δεν δεχομαι ακραιες αποψεις, ειμαι σιγουρας πως καταλαβαινεις τι θελω να πω... 1
agamoi-thytai Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 σαν ιστορικο προσωπο νομιζω πως οντως ειναι αποδεκτο οτι υπηρχε το υπολοιπο κομματι ειναι αλλο θεμαΟι αποδείξεις δεν κατάλαβα που είναι....Γιατί άλλο τόσο ψάχνουμε για μωαμεθ, Κάλι, βούδα κλπ που υπάρχουν ως ιστορικά πρόσωπα. Έχω την εντύπωση πως απόδειξη δεν υπάρχει για κανέναν. Και δεν μιλάω για την ύπαρξη των άνω ως πρόσωπα, αλλα ως θεότητες.
chrisxkar Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Οι αποδείξεις δεν κατάλαβα που είναι.... Γιατί άλλο τόσο ψάχνουμε για μωαμεθ, Κάλι, βούδα κλπ που υπάρχουν ως ιστορικά πρόσωπα. Έχω την εντύπωση πως απόδειξη δεν υπάρχει για κανέναν. Και δεν μιλάω για την ύπαρξη των άνω ως πρόσωπα, αλλα ως θεότητες. Ειναι αδυνατον να βρεις αποδειξη ,πως ειναι δυνατον να ζητας αποδειξη σε μια εποχη που με λιγες γνωσεις χημειας θεωρουσουν μαγος.Που οποιοδηποτε τεχνολογικο επιτευγμα θεωρουνταν sorcery.... Ακομα και οντως να υπηρχαν απλα δεν θα μπορουσες να διαχωρισεις την μπουρδα απο την "πραγματικοτητα". Και στην τελικη τι μπορει να θεωρειθει αποδειξη Και δεν το αναφερω σαν αποδειξη για κατι αλλα εννοωντας οτι ζητας κατι που δεν γινεται
The_Judas Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Το ζήτημα είναι εκτός από τους θρήσκους ταλιμπάν, έχουμε πλέον και τους άθρησκους ταλιμπάν που κάθονται και γράφουν και αυτοί ανοησίες. Οι πιο πολλοί απλά θέλουν απλά να το παίξουν απελευθερωμένοι. Διάβαζα ένα αθειστικό γκρουπ στο fb, με καθημερινές ειρωνίες προς τον χριστιανισμό και για τις σταυροφορίες κλπ... και μετά πετούσε στο άσχετο και ένα άρθρο υπερ των μουσουλμάνων και για το πως είναι ειρηνική θρησκεία... και για την ελευθερία άσκησης των δικαιωμάτων τους και τη χρήση μπούρκας!!! Με λίγα λόγια έχουν καταντήσει αθειστικά τρολς που θέλουν να το παίξουν έξυπνοι και να "τη σπάσουν" στους χριστιανούς. Ορισμένοι βρίσκουν υποκατάστατα και αντί να προσκυνανε τον Χριστό, προσκυνάνε τον Τσε Γκεβάρα ή τον Λένιν ή τον αρχαιοελληνισμό και αν τους πεις κάτι κακό για τη δική τους ιδεολογία βγαίνουν εκτός εαυτού. Κατα τ'άλλα δεν διαφωνώ, έχουμε ακόμη δρόμο για την ανεξιθρησκεία. Εχουν όμως γίνει σίγουρα αρκετά βήματα. 1
akpe Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Νo true scotsman alert, αλλά άθεος που υποστηρίζει οποιαδήποτε θρησκεία, έστω και στην «απ'εξω» μάλλον δεν είναι άθεος Επιπροσθέτως, όποιος βρίσκει ως δείγμα «ελευθερίας» τη μπούρκα, μάλλον δεν τα πάει καλά και σε θέμα αντίληψης. Εκτός αν πραγματικά θεωρεί πως ακόμα και οι κοπέλες που τη φοράνε επειδή (νομίζουν πως) το θέλουν, δεν έχουν φάει τόση θρησκευτική προπαγάνδα από μικρές που έχουν φτάσει σε σημείο να το βλέπουν ως δήθεν επιλογή.Δε νομίζω να είναι τόσο λογικό να θεωρούμε επιλογή να φοράνε κάτι που έχει σχεδιαστεί για να τις κάνει να νοιώθουν ντροπή. Χώρια του ότι το θεωρώ λίγο υποκριτικό από μέρος τους να επικαλούνται επιλογή και ελευθερία φορώντας κάτι που σε κάποιες κοινωνίες όχι απλά επιβάλλεται, αλλά αν τολμήσεις να μην το φορέσεις τρως από φυλακή και μαστιγώματα, μέχρι ακρωτηριασμό και εκτελέσεις. Από την άλλη, χριστιανός που επικαλείται τις εν λόγω φρίκες των μουσουλμάνων για να την πει στους άθεους (κάτι χαριτωμένα «να πάτε στο ιράκ να τα πειτε αυτά, καλά θα σας κάνουν») επίσης μάλλον δεν είναι χριστιανός 2
Hellaslover Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Θελω να κανω μια ερωτηση προς τους πιστους. Αν ο θεος δημιουργησε τον κοσμο (τον πλανητη γη), ποιος ο λογος να δημιουργησει και αλλους πλανητες σε αλλους γαλαξιες που δε φερνουν ζωη και ειναι "αχρηστοι";
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Θελω να κανω μια ερωτηση προς τους πιστους. Αν ο θεος δημιουργησε τον κοσμο (τον πλανητη γη), ποιος ο λογος να δημιουργησει και αλλους πλανητες σε αλλους γαλαξιες που δε φερνουν ζωη και ειναι "αχρηστοι"; Έλα τώρα κι εσύ, ευκολάκι είναι αυτό: άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου. 1
defacer Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Επιπροσθέτως, όποιος βρίσκει ως δείγμα «ελευθερίας» τη μπούρκα, μάλλον δεν τα πάει καλά και σε θέμα αντίληψης. Εκτός αν πραγματικά θεωρεί πως ακόμα και οι κοπέλες που τη φοράνε επειδή (νομίζουν πως) το θέλουν, δεν έχουν φάει τόση θρησκευτική προπαγάνδα από μικρές που έχουν φτάσει σε σημείο να το βλέπουν ως δήθεν επιλογή. Δεν οφείλουμε να θεωρήσουμε τη μπούρκα το ίδιο με το π.χ. σταυρουδάκι εφόσον και τα δύο είναι εξίσου αποτέλεσμα θρησκευτικής προπαγάνδας; Φυσικά και όσοι φοράνε σταυρό θα σου πουν ότι είναι 100% ελεύθερη επιλογή τους, γιατί να δεχτούμε πως αυτή είναι ενώ η μπούρκα όχι; Προφανώς δε μιλάω συγκεκριμένα για Σαουδική Αραβία (εκεί έχουμε φύγει από θρησκεία και πάμε σε πολιτική) αλλά γενικά. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Εγώ έχω γνωστή που φοράει hijab καθαρά από δική της επιλογή, γιατί ούτε η μητέρα της ουτε η αδερφή της φοράει.
akpe Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δεν οφείλουμε να θεωρήσουμε τη μπούρκα το ίδιο με το π.χ. σταυρουδάκι εφόσον και τα δύο είναι εξίσου αποτέλεσμα θρησκευτικής προπαγάνδας; Φυσικά και όσοι φοράνε σταυρό θα σου πουν ότι είναι 100% ελεύθερη επιλογή τους, γιατί να δεχτούμε πως αυτή είναι ενώ η μπούρκα όχι; Προφανώς δε μιλάω συγκεκριμένα για Σαουδική Αραβία (εκεί έχουμε φύγει από θρησκεία και πάμε σε πολιτική) αλλά γενικά. Για εμένα όχι, γιατί το σταυρουδάκι δεν σχεδιάστηκε ώστε να σε κάνει να νοιώσεις ντροπή που είσαι γυναίκα και συνεπώς πρέπει να κρύβεσαι από όλους τους άντρες εκτός από αυτόν που σε «έχει» Αν θέλεις γενικά να αναφερθούμε σε αυθυποβολή, τύπου το σταυρουδάκι με φυλάει και με προστατεύει, εκεί αλλάζουν τα πράγματα. Νομίζω πάντως πως πιο δίκαιη σύγκριση, έστω και αναχρονιστικά, θα μπορούσε να γίνει με τη χριστιανική μαντήλα. Εγώ έχω γνωστή που φοράει hijab καθαρά από δική της επιλογή, γιατί ούτε η μητέρα της ουτε η αδερφή της φοράει. Ηλίθιο επιχείρημα, ξέρω, αλλά αν δεν ήταν μουσουλμάνα ή θρησκευόμενη, θα τη φορούσε; Θεωρώ, ομολογώντας χωρίς να έχω καν συζητήσει με γυναίκες που τη φοράνε (με ό,τι αυτό συνεπάγεται περί αντικειμενικού ή μη επιχειρήματος), πως ακόμα και αυτές που τις φοράνε από επιλογή, κάπου έχει φυτευτεί μέσα τους το «πρέπει». Ακόμα και αν αυτό καλύπτεται εντελώς ασυναίσθητα με τη μορφή του «τη φοράω γιατί μου αρέσει». Νομίζω πάντως σε εσένα δε χρειάζεται να τονίσω πως το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο με τα άτομα, αλλά με την (κάθε) θρησκεία και τους τύπους που επιβάλλει . 4
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Απλώς δεν είναι πάντα επιβολή του περιβάλλοντος αλλά προσωπική επιλογή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα