Προς το περιεχόμενο

Χαράτσι τελικά 2% υπέρ πνευματικών δικαιωμάτων μόνο στα tablet με RAM τουλάχιστον 4 GB


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Έτσι, διπλασιάστηκε το τέλος στα tablet και εξαιρέθηκαν από την επιβάρυνση τα κινητά και τα smartphone. Εξηγώντας η αρμόδια υπουργός σημείωσε ότι αποσύρθηκε το τέλος στις συσκευές smartphone γιατί εκκρεμούν δίκες «με εταιρείες κινητών τηλεφώνων

http://www.topontiki.gr/article/229812/yperpsifistike-nomoshedio-gia-ta-pneymatika-dikaiomata-fernei-epivarynsi-2-sta-tablet

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για το θέμα, μια περσινή ανακοίνωση της ΑΕΠΙ, γιατί πάλι δεν έχουμε πληροφόρηση επί της ουσίας:
«ΑΕΠΙ: Εύλογη αμοιβή 6% στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές!»

 

Ένα από τα τμήματα που βρήκα ενδιαφέρον:

 

οι δημιουργοί - «εργάτες του πνεύματος» επιτρέπουν την ιδιωτική αντιγραφή από τους πολίτες-καταναλωτές ενός νόμιμα αποκτηθέντος έργου π.χ. σε ένα άλλο μέσο αποθήκευσης, διευκολύνοντάς τους - αφού δεν απαιτείται να ζητούν συνεχώς άδειες από τους δικαιούχους για κάθε μια ιδιωτική αντιγραφή έργων πνευματικής ιδιοκτησίας- με την προϋπόθεση όμως την καταβολή μιας εύλογης αποζημίωσης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Εντάξει μην είσαι τόσο σίγουρος ότι κατέχεις την αλήθεια.

 

Σε αυτό θα σου απαντήσω.

Το κράτος δεν υπάρχει για να κάνει τον εισπράκτορα κανενός ιδιώτη.

Έτσι και εδώ.

...

 
Τέλος πάντων μιλάμε OFFTOPIC.
Εδώ το θέμα είναι ένας συγκεκριμένος φόρος υπέρ τρίτων χωρίς προΪόν εργασίας από πίσω του.

 

 

Η βάσεις των συλλογισμών μας είναι πολύ διαφορετικές για να απαντήσω σε όλα.

Απλώς:

 

1. Δεν ισχυρίζομαι ότι κατέχω την αλήθεια, αλλιώς απλώς δεν θα ασχολούμουν αγνοώντας όλες τις αντίθετες απόψεις. Η ανταλλαγή απόψεων με τεκμηριωμένα επιχειρήματα προάγει τη γνώση!

 

2. Το κράτος υπάρχει για να εξυπηρετεί ότι μας αρέσει, ότι αποφασίσουμε, ότι ψηφίσουν οι αντιπρόσωποί μας, ότι του επιβάλλουν τα "συμφέροντα".

Το κράτος δεν έχει άποψη, έχει ανθρώπους με απόψεις και εξουσίες, ανθρώπους που εναλλάσσονται και αντικαθίστανται. Το γιατί υπάρχει και τι υπηρετεί δεν ορίζεται έτσι απλά, από έναν άνθρωπο, σε μια πρόταση...

 

3. Θεωρώ ότι ο φόρος αφορά εργασία και προϊόν της.

 

Επίσης γενικεύοντας μπορώ να ισχυριστώ εύκολα ότι όλοι οι φόροι τελικώς είναι υπέρ τρίτων, εμμέσως, καθώς το κράτος χρησιμοποιεί τους φόρους για να πληρώσει υπηρεσίες που τελικώς παρέχονται από ιδιώτες (είτε είναι εταιρίες, είτε είναι μεμονωμένοι ιδιώτες, είτε δημόσιοι υπάλληλοι).  

 

Εδώ το προϊόν είναι το όποιο πνευματικό έργο και το κράτος επιβάλει ένα φόρο να να πληρώσει στον ιδιοκτήτη των δικαιωμάτων την (πιθανή / παρατηρούμενη) χρήση που κάνουν οι πολίτες του.

 

J.

 

ΥΓ: Δεν είμαι με το μέρος της ΑΕΠΙ αλλά πιστεύω πραγματικά ότι η αλήθεια και το δίκαιο είναι κάπου στη μέση. Ας μην εθελοτυφλούμε, ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας (σε όποιο "στρατόπεδο" κι αν ανήκουμε). Αν ήσουν στις επιτροπές και είχες ακούσει όλα τα επιχειρήματα από όλες τις πλευρές, νομίζω ότι θα κατανοούσες την πολυπλοκότητα του ζητήματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.kathimerini.gr/918876/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/foros-yper-tritwn--sta-e3ypna-kinhta

παντου το χωσανε το νεο χαρατσι οι αλήτες  pc + ολοι οι δισκοι .... Να πανε να μπιπ - αφου θα πληρωνουμε + 6% στους σκληρούς δίσκους θα τους γεμισουμε αναλογως σαν defacto παράνομοι ....

Καμιά "πολυπλοκότητα" η "δίκαιο" είναι ξεκάθαρα αλλη μια καταληστευση υπερ των γνωστων νταβατζήδων .

Ο νόμος ψηφίστηκε εν κρυπτώ .....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή το υπουργείο πολιτισμού μας λέει οτι οι υπολογιστές είναι μόνο για ταινίες και τραγούδια! Κάτι σαν την ΕΡΤ που πληρώνουμε έτσι κ αλλιώς. (Τώρα βέβαια πως γίνεται να πληρώνουμε ξανά ΕΡΤ, αφού είναι κρατική και υπάλληλοι δημόσιοι, αυτό με ξεπερνάει).

 

Είναι ακόμη ένα χαράτσι! Ας μη γελιόμαστε!

Αν συνεχίσουμε αυτήν την δουλοπρέπεια και απάθεια, να είστε σίγουροι οτι ο φόρος στον αέρα που αναπνέουμε, είναι πολύ κοντά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...