Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω κανει απονευρωσει πριν 13 χρονια...τοτε μου ειπε η γιατρος οτι το δοντι αφτο θα πεσει μετα τα 5-10 χρονια μαχ..

Αλλα εμενα δεν εχει πεσει και δεν εχει σπασει (και ας μην εχω θηκη γυρο γυρο δεν βαζαν τοτε..)

Αλλα εχω ενα θεμα αφτο το δοντι οταν ειναι να πεσει απλα μια μερα απο το πουθενα θα πεσει χωρις καπια 

προειδοποιηση η θα αρχισει να κουνιετε οπως τα πρωτα δοντια που ειχαμε μικροι

που πεφταν για να βγουν τα κανονικα?

Γιατι αμα απλα πεφτει αφτο μπορει να γινει και στο υπνο...

Αρα ξερει κανεις τι γινετε?

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

προ 13 ετων εκανες απονευρωση....αυτο σημαινει οτι αν υποθεσουμε οτι εκανες απονευρωση το πρωτο δοντι που αλλαξες απο νεογιλο,δλδ καπου 6-7 ετων συν 13 = 20 ετων εισαι το λιγοτερο.....και μπηκες να ρωτησεις οτι τι?να σε πω την αληθεια,θα πεσει στον υπνο σου,και αν δεν πνιγεις,θα παει στην κοιλιτσα σου και θα φυτρωσει.αν δεν το καταπιεις,βαλτο κατω απο το μαξιλαρι σου να το παρει η νεραιδα των δοντιων......

• Like 2
Δημοσ.

προ 13 ετων εκανες απονευρωση....αυτο σημαινει οτι αν υποθεσουμε οτι εκανες απονευρωση το πρωτο δοντι που αλλαξες απο νεογιλο,δλδ καπου 6-7 ετων συν 13 = 20 ετων εισαι το λιγοτερο.....και μπηκες να ρωτησεις οτι τι?να σε πω την αληθεια,θα πεσει στον υπνο σου,και αν δεν πνιγεις,θα παει στην κοιλιτσα σου και θα φυτρωσει.αν δεν το καταπιεις,βαλτο κατω απο το μαξιλαρι σου να το παρει η νεραιδα των δοντιων......

εγω κανω μια ερωτιση αμα δν ξερεις καλως αμα ξερεις πες..αμα παλι θες να το πεξεις κακο παιδι και δεν ξερω εγω τι τραβα τουλαχιστον εκτος του PC αμα ειναι αν το πεξεις καπιος..γιατι το μονο που καταφερνεις εδω ειναι να διχνεις ποσα κομπλεξ εχει η μιζερη ζωη που ζεις..

• Like 3
Δημοσ.

Αρα ξερει κανεις τι γινετε?

Στην περίπτωσή μου το δόντι έσπασε την στιγμή που έτρωγα. 

Αν σπάσει θέλει θήκη... εναλλακτικά στο κολλάει ο οδοντίατρος μεχρι να ξανασπασει.

Δημοσ.

Στην περίπτωσή μου το δόντι έσπασε την στιγμή που έτρωγα. 

Αν σπάσει θέλει θήκη... εναλλακτικά στο κολλάει ο οδοντίατρος μεχρι να ξανασπασει.

δεν εχει σπασει οχι απλα δεν κουνιετε ουτε τιποτα και εχουν περασει κατα πολυ τα χρονια που επρεπε να ειχε πεσει

Δημοσ.

Η παλαιότερη που έχω είναι από το στρατό (1995) ,στρατιωτικό ιατρείο, οδοντίατρος από Θεσσαλονίκη νά΄ναι καλά όπου βρίσκεται.

Δημοσ.

Η παλαιότερη που έχω είναι από το στρατό (1995) ,στρατιωτικό ιατρείο, οδοντίατρος από Θεσσαλονίκη νά΄ναι καλά όπου βρίσκεται.

αρα δεν πεφτει ποτε? μονο σπαει?

Δημοσ.

αρα δεν πεφτει ποτε? μονο σπαει?

Θυμάμαι οδοντίατρο να μου έχει πει ότι το απονευρωμενο δόντι μαυρίζει και χάνει την αντοχή του γιατί δεν "τρέφεται" πια και πρότεινε θήκη για προστασία,αν δε δαγκώσεις κάτι σκληρό όπως κόκκαλα και δε σπας αμύγδαλα κλπ δε νομίζω να σπάσει.

• Like 1
Δημοσ.

Μην ανχωνεσαι φιλε,εγώ έχω απονευρωμενο το μπροστινό πάνω δόντι 15+ χρόνια κ πρόσφατα απονευρωσα άλλο ένα.Η μάνα μου έχει απονευρωμενο δόντι 30 χρόνια.Και αν είναι να πέσει κατά πάσα πιθανότητα θα το καταλάβεις πιο πριν..

Δημοσ.

Φίλε μου επειδή είμαι παθόν ΤΡΕΧΑ να βάλεις θήκη....βρες 1 καλό οδοντίατρο να δεις αν είναι OK και ΒΑΛΕ θήκη.....

Έτσι είχα και εγώ 1 απονευρωμένο δόντι και δεν το είχα σε θήκη....ξεκίνησε απλά...1 μικρό σπασιματάκι ...5 λεπτά υποθεση για σφράγισμα ...και ήταν και πεντακάθαρο....μετά έφαγα κατι σκληρό και ένοιωσα ότι κάτι δεν πάει καλά....αρχισαν τα συρίγγια...ευτυχώς/δυστυχώς δεν πονούσαν αλλά το ράγισμα προχωρούσε....και μια μέρα ξανατρώω κάτι σκληρό...ένοιωσα 1 κρακ....πήγα στον ΟΔ...και το μισό δόντι κρεμόταν σαν σπασμένο νύχι....

Αποτέλεσμα εξαγωγή το δόντι...με πολύ πόνο καθώς έφυγε σχεδόν όλο το ούλο και είχε κάτι ρίζες βαρβάτες...και γέφυρα 3 δοντιών....

στο εντωμεταξύ πόνος απο το τρόχισμα των δοντιών που θα καθόταν η γέφυρα....ουσιαστικά χάλασα άλλα 2 δόντια καθώς έφτασαν σε σημείο "αποκάλυψης" για να στηρίξω μια πολύπαθη γέφυρα...κοστολόγιο ευτυχώς λόγω επαρχίας μισό μηνιάτικο και αρκετή ταλαιπωρία...

Γιαυτό ΑΥΡΙΟ πας στο ΟΔ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω μια ερωτηση και ειπα να ρωτησω εδω.

Τις τελευταιες 4 ημερες μου χει τυχει 2-3 φορες να μου πονεσουν τα δοντια, ο πονος αυτος ειναι πολυ ελαφρυς σαν ηλεκτροσοκ πανω στα δοντια και κραταει για λιγα δευτερα. Δεν πονανε οταν τρωω η πινω κτλ απλα ετσι ξεκαρφωτα αισθανομαι αυτο το μουδιασμα/σαν ηλεκτροσοκ σε σχεδον ολα τα δοντια (τα πανω τουλαχιστον). Το χει παθει κανεις αλλος;

Δημοσ.

Εχω μια ερωτηση και ειπα να ρωτησω εδω.

Τις τελευταιες 4 ημερες μου χει τυχει 2-3 φορες να μου πονεσουν τα δοντια, ο πονος αυτος ειναι πολυ ελαφρυς σαν ηλεκτροσοκ πανω στα δοντια και κραταει για λιγα δευτερα. Δεν πονανε οταν τρωω η πινω κτλ απλα ετσι ξεκαρφωτα αισθανομαι αυτο το μουδιασμα/σαν ηλεκτροσοκ σε σχεδον ολα τα δοντια (τα πανω τουλαχιστον). Το χει παθει κανεις αλλος;

ακουγεται σαν νευροπονος (ναι υπαρχει και στα δοντια)

δεν ειμαι γιατρος

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά βοήθεια!

Με πονάει το μπροστινό μου δόντι υπερβολικά, (είχα πάει πριν μισό χρόνο περίπου στον οδοντίατρο επειδή είχε σαπίσει ελάχιστα μου το καθάρισε και το σφράγισε) και τώρα παγώνει όταν πίνω κάτι κρύο και καίγεται όταν πίνω κάτι ζεστό, μάλλον θέλει απονεύρωση. Πείτε μου αν πονάει και πόσο γιατί έχω τρομοκρατηθεί, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Sad 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...