Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε καλά δεν τα τσεπώνει ο υπάλληλος τα 3ευρα. Να ξέρουμε που να στοχεύουμε την οργή μας.

Σοβαρά μιλάς; Σαφώς και τα "τσεπώνει" ο υπάλληλος έμμεσα! Όχι ατομικά ο καθένας, αλλά πάνε υπέρ των φαλιρημένων ΕΛΤΑ! Δεν είναι καν κάποιο τέλος υπέρ του δημοσίου ταμείου αυτό. Πριν μερικές εβδομάδες είχε αποκαλυφθεί ότι τα ΕΛΤΑ "υπεξαίρεσαν" μάλιστα ακόμα και ποσά εισπραχθέντα από πληρωμές λογαριασμών ΔΕΗ για να τονώσουν τη ρευστότητά τους με αποτέλεσμα να χάνουν οι καταναλωτές τις εκπτώσεις εμπρόθεσμης εξόφλησης ή ακόμα και να κόβονται ηλεκτρικές παροχές! Όταν ο εργοδότης χρεοκοπεί,  κλείνει. Δεν κατάλαβα γιατί ο μισθός των ΕΛΤΑτζήδων οφείλει να είναι εγγυημένος και σίγουρος με κάθε τρόπο ακόμα και παράνομο κάθε μήνα. Εμένα πριν 10 μέρες ο δικός μου εργοδότης μου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να με πληρώσει μέχρι τον Οκτώβριο (και άρα θα πάω να κόψω το λαιμό μου μέχρι τότε).

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων προέρχονται από κονδύλια που είναι ειδη εξασφαλισμένα μέσα από τα μνημόνια που έχει υπογράψει η Ελλάδα οπότε αυτό που λες είναι άκυρο.

Δημοσ.

Είναι αδιανόητο να χρεώνουν αμοιβή για "έλεγχο κόστους"! Από που κι ως που πρέπει να πληρωθούν για κάτι τέτοιο πέραν του μισθού τους; Αντικείμενο που βρίσκεται κάτω από το θεσμοθετημένο όριο της ατέλειας οφείλει να έχει πλήρη (ούτε 3ευρα ούτε τίποτα!) ατέλεια. Η πρακτική αυτή είναι ξεκάθαρα και παράλογη και παράνομη! Αν τους ανεχτούμε ποιός διασφαλίζει ότι αύριο-μεθαύριο δεν θα τους τη βαρέσει να αρχίσουν να κοπανάνε 3ευρα ακόμα και στις επιστολές από τρίτες χώρες δηλαδή; Φανταστείτε να κόβουν ...με το μάτι ένα φάκελο ότι είναι λίγο πιο παχύς -επειδή μπορεί να έχει πολλά έγγραφα- από όσο κρίνουν "λογικό" και να τρώμε χαράτσι πρακτικά σε όλο το εισερχόμενο ταχυδρομείο... Νομίζω χρειάζεται εν τη γενέση του τώρα που είναι ακόμα νωρίς αντιμετώπιση αυτό το φαινόμενο με νομικές διαδικασίες από φορείς καταναλωτών.

Σαφώς το "τέλος" των 3 € δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Παρ´ ότι αντιπροσωπεύει (ή θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει) πραγματικό κόστος. (Διαδικασία παρουσίας - διαχείρισης των αντικειμένων στο τελωνείο).

Όμως φαντάζομαι ότι μπήκε γιατί πολλοί παραλήπτες σε συννεόηση με τον αποστολέα δήλωναν μικρότερη αξία στα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να διαφεύγουν δασμοί, πράγμα το οποίο με την σειρά του δημιούργησε ένα οικονομικό κενό, που ελείψει δομημένης σκέψης και διαδικασίας θεραπεύεται με ένα οριζόντιο τέλος....

Κακώς.

Αλλά δείτε το όπως το γεγονός, ότι οι κλοπές στα super market, επιβαρύνουν τις τιμές των προϊόντων.

Δεν είναι ¨μαγκιά" να αποφεύγει κανείς τον εκτελωνισμό. Μακροχρόνια κοστίζει.

My 2c

Δημοσ.

Σοβαρά μιλάς; Σαφώς και τα "τσεπώνει" ο υπάλληλος έμμεσα! Όχι ατομικά ο καθένας, αλλά πάνε υπέρ των φαλιρημένων ΕΛΤΑ! Δεν είναι καν κάποιο τέλος υπέρ του δημοσίου ταμείου αυτό. Πριν μερικές εβδομάδες είχε αποκαλυφθεί ότι τα ΕΛΤΑ "υπεξαίρεσαν" μάλιστα ακόμα και ποσά εισπραχθέντα από πληρωμές λογαριασμών ΔΕΗ για να τονώσουν τη ρευστότητά τους με αποτέλεσμα να χάνουν οι καταναλωτές τις εκπτώσεις εμπρόθεσμης εξόφλησης ή ακόμα και να κόβονται ηλεκτρικές παροχές! Όταν ο εργοδότης χρεοκοπεί,  κλείνει. Δεν κατάλαβα γιατί ο μισθός των ΕΛΤΑτζήδων οφείλει να είναι εγγυημένος και σίγουρος με κάθε τρόπο ακόμα και παράνομο κάθε μήνα. Εμένα πριν 10 μέρες ο δικός μου εργοδότης μου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να με πληρώσει μέχρι τον Οκτώβριο (και άρα θα πάω να κόψω το λαιμό μου μέχρι τότε).

Είπες "Από που κι ως που πρέπει να πληρωθούν για κάτι τέτοιο πέραν του μισθού τους;"

Κάτι που δεν ισχύει και ότι και να λες είναι απλά fact.

Πληρώνονται μόνο τον μισθό τους. Τελεία.

Τώρα το τι κάνει και γιατί η κάθε Διοίκηση ενός οργανισμού είναι άλλη κουβέντα.

Μ αρέσει πάντως που έχετε αυτή την σιγουριά ότι με το να κλείσουν τα ΕΛΤΑ, μαγικά όλα θα λυθούν.

Έχουμε εξάλλου άπειρα παραδείγματα ιδιωτικών εταιρειών courier βλέπε speedex, acs, γενική gtp κτλ. που λειτουργούν ως πρότυπα.

Αν κάνει κάποιος μια σύγκριση, τότε τα ΕΛΤΑ μοιάζουν με όαση... :-D

Συνεχίστε να πλανάσθε.

Σύμφωνα με την "λογική" σου (που λέει ο λόγος) επειδή το δικό σου αφεντικό θα σε έχει απλήρωτο μέχρι τον Οκτώβριο και το δέχτηκες, συγχαρητήρια παρεμπιπτόντως, πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι το ίδιο.

Μαζί σου.

Έλα ντε πως τολμάει κάποιος να δουλεύει και να πληρώνεται;

Γελοίος το λιγότερο.

Δημοσ.

Κανουνε την μια πατατα μετα την αλλη και θα τους την πληρωσουμε εμεις; βλεπε ταχυδρομικο ταμιευτηριο.. βλεπε ετερια παροχης ρευματος.. βλεπε βλεπε. Εδω πουλανε λαχεια και ξυστο, βραχιολακια, μαστιχες Χιου!!! μπακαλικο το εκαναν. Ας στοχευσουν στον εναν και μοναδικο σκοπο αυτης της επιχειρησης και ας αφησουν τα υπολοιπα οπως επισης να σεβαστους τους κανονες που εχουν οριστει παγκοσμιος.

Δημοσ.

το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο , εκεί που πήγα προχτές να πάρω δέμα που πέρασε τελωνείο άκουσα την μια να λέει "μας ήρθε καινούρια οδηγία για τις χρεώσεις των δεμάτων ...." (οκ δεν έμεινα για να κρυφακούσο)

αυτό το 15αρι είναι λίγο βαρύ καλύτερα να πάρεις δηλαδή κάτι μεγάλης αξίας :)))

Δημοσ.

Το 3εύρω μένει στα ΕΛΤΑ ή πάει στο δημόσιο / τελωνείο;

Στα ΕΛΤΑ μένει, τώρα υπό την έννοια ότι το δημόσιο έχει την πλειοψηφία των μετοχών στα ΕΛΤΑ μπορείς και να πεις ότι κρατά ένα κομμάτι έμμεσα αφού έχει να απολάβει εάν τα ΕΛΤΑ αποκτήσουν κέρδη

Δημοσ.

Στα ΕΛΤΑ μένει, τώρα υπό την έννοια ότι το δημόσιο έχει την πλειοψηφία των μετοχών στα ΕΛΤΑ μπορείς και να πεις ότι κρατά ένα κομμάτι έμμεσα αφού έχει να απολάβει εάν τα ΕΛΤΑ αποκτήσουν κέρδη

Είσαι σίγουρος ότι δεν το εισπράττουν για λογαριασμό του τελωνείου;

Μικρή σημασία έχει για εμάς βέβαια

Δημοσ.

Οι τελωνειακοι ειναι του υπουργειου οικονομικων..

Αρα το 3€ το μοιραζεται ελτα και υπ. οικονομικων η μονο ελτα;

Χρεωνουν το "ανοιγμα του δεματος" απο τελωνειακους η την κινηση των ελτα να το προωθησουν στο τελωνειο.

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι δεν το εισπράττουν για λογαριασμό του τελωνείου;

Μικρή σημασία έχει για εμάς βέβαια

Τα ΕΛΤΑ το κρατάνε για την υπηρεσία εκτελωνιστή που σου παρέχουν.

Το τελωνείο δεν χρεώνει ποτέ τον έλεγχο,τα ΕΛΤΑ θέλουν τα 3 ευρώ για να πηγαινοφέρουν το δέμα στο τελωνείο και πίσω στο ταχυδρομείο εκ μέρους σου

Δημοσ.

Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων προέρχονται από κονδύλια που είναι ειδη εξασφαλισμένα μέσα από τα μνημόνια που έχει υπογράψει η Ελλάδα οπότε αυτό που λες είναι άκυρο.

Τα μνημόνια μας εξασφαλίζουν κονδύλια για να αποπληρώνουμε το εξωτερικό χρέος (και μόνο). Τίποτα περισσότερο. Για το "περισσότερο" είπαν "κόψτε δαπάνες". Άλλος λέει τα "άκυρα" συνεπώς.

Σύμφωνα με την "λογική" σου (που λέει ο λόγος) επειδή το δικό σου αφεντικό θα σε έχει απλήρωτο μέχρι τον Οκτώβριο και το δέχτηκες, συγχαρητήρια παρεμπιπτόντως, πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι το ίδιο.

Μαζί σου.

Έλα ντε πως τολμάει κάποιος να δουλεύει και να πληρώνεται;

Γελοίος το λιγότερο.

Πήγαινε στον καθρέφτη σου να κοιταχτείς και τότε ξαναπές το "γελοίος".  Που θα μου δώσεις και συγχαρητήρια δημοσιοκηφήνα που δεν έχεις δουλέψει μια μέρα πραγματικά να δεις πως βγαίνει το ψωμί.

Δημοσ.

Grinder απο τα λεγομενα σου φανταζομαι πως εισαι στην ηλικια των 18-25. Και εγω σε αυτη την ηλικια τα ιδια θα ελεγα. Οταν αρχιζουν οι υποχρεωσεις ομως η λογικη αλλαζει. Φυσικα σε ορια εντος αξιοπρεπειας και κατανοησης του τι γινεται γυρω μας καθως επισης οτι και οι επιχειρησεις κλεινουν αρα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...