Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

ψαχνω σχολες στην αθηνα για 3d animation.

αυτες που εχω βρει ειναι:

• akto
  • intergraphics
  • sae
  • velios school of art

ξερεις κανεις ποια ειναι καλυτερη απο θεμα καθηγητων και μαθηματος?

εχω διαβασει αρκετα σχολια για τις 3 πρωτες, αλλα για την τελευταια δεν εχω βρει τιποτα.

ευχαριστω πολυ

• Like 1
Δημοσ.

Ο Βέλλιος ήταν ο ιδρυτής και η ψυχή του ΑΚΤΟ. Τον τελευταίο τον αγόρασε η Εθνική Τράπεζα και ο Βέλλιος ίδρυσε το VSA. Γνωρίζοντάς τον προσωπικά, θα έβαζα στοίχημα πως δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη και η σχολή του θα θυμίζει τον ΑΚΤΟ των πρώτων ετών.

Η Intergraphics δίνει περισσότερο βάρος στον χειρισμό των προγραμμάτων, ενώ στον ΑΚΤΟ (και υποθέτω και στο VSA) υπάρχει πιο σφαιρική γνώση (γραφιστική, σχέδιο, σκηνοθεσία κτλ) που, πίστεψέ με, κάνει τη διαφορά.

Υποθέτω πως γνωρίζεις τι απαιτήσεις έχει το 3D Animation και τι προοπτικές έχεις ως επαγγελμαίας στη χώρα μας.

Δημοσ.

Ο Βέλλιος ήταν ο ιδρυτής και η ψυχή του ΑΚΤΟ. Τον τελευταίο τον αγόρασε η Εθνική Τράπεζα και ο Βέλλιος ίδρυσε το VSA. Γνωρίζοντάς τον προσωπικά, θα έβαζα στοίχημα πως δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη και η σχολή του θα θυμίζει τον ΑΚΤΟ των πρώτων ετών.

Η Intergraphics δίνει περισσότερο βάρος στον χειρισμό των προγραμμάτων, ενώ στον ΑΚΤΟ (και υποθέτω και στο VSA) υπάρχει πιο σφαιρική γνώση (γραφιστική, σχέδιο, σκηνοθεσία κτλ) που, πίστεψέ με, κάνει τη διαφορά.

Υποθέτω πως γνωρίζεις τι απαιτήσεις έχει το 3D Animation και τι προοπτικές έχεις ως επαγγελμαίας στη χώρα μας.

Γεια και σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Η αληθεια ειναι πως ο,τι εχω διαβασει ειναι αποθαρρυντικο.

Αν εχεις ορεξη, θες να μου πεις και τη δικη σου αποψη?

Ευχαριστω και παλι.

Δημοσ.

Γεια και σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Η αληθεια ειναι πως ο,τι εχω διαβασει ειναι αποθαρρυντικο.

Αν εχεις ορεξη, θες να μου πεις και τη δικη σου αποψη?

Ευχαριστω και παλι.

Πολύ ευχαρίστως, να σου πω δυο πράγματα. Σπούδασα και εγώ 3D, ήμουν κι καθηγητής σε μία από τις σχολές που περιέγραψες.

Να σου πω ότι χρειάζεται ταλέντο, και πολλή, ΠΟΛΛΗ, ΠΟΛΛΗ δουλειά αν θέλεις να ξεχωρίσεις. Η σχολή θα σου μάθει δυο-τρία βασικά πράγματα, θα σου δώσει κατευθύνσεις, αλλά από εκεί και πέρα είναι αποκλειστικά στο δικό σου χέρι.

Είναι γεγονός πως το επάγγελμα αυτό έχει κορεστεί. Υπάρχουν πολλά άτομα που είναι εξαιρετικά στη δουλειά τους, οι δουλειές έχουν πέσει, οι αμοιβές το ίδιο. Και γενικά όλοι θέλουν κάποιον στο 3d που να τον ξέρουν και να του έχουν εμπιστοσύνη. Εν ολίγοις, όπως έιναι τα πράγματα τώρα, είναι δύσκολο κάποιος νέος να χωθεί στη δουλειά. Δουλεύουν ως Freelancer οι περισσότεροι, με όσα κακά ή καλά σημαίνει αυτό ή σε μικρά studios. Πάνε οι εποχές που οι εταιρίες παραγωγής είχαν και έναν 3dα υπάλληλο και είχαν να τον απασχολήσουν. 

Και η φύση του επαγγέλματος είναι δύσκολη. Απαιτητικοί πελάτες που θέλουν χθες αποτέλεσμα Pixar, αλλά να μην το πληρώσουν και ακριβά, πολύ render, άγχος, αλλαγές, ξανά αλλαγές... Προσωπικά όσους ξέρω και ασχολούνται είναι μέσα στο άγχος και στο ξενύχτι.

Θα σου έλεγα να κοιτάξεις καλύτερα το θέμα των Motion Graphics, εκεί η αγορά είναι πιο ανοιχτή ακόμα και θεωρώ τα πράγματα κάπως καλύτερα. Από σχολές στο αντικείμενο αυτό νομίζω πως μόνο η Intergraphics ασχολείται.

Μπορείς βέβαια να κάνεις 3d και να το έχεις ως συμπληρωματική γνώση, όπως έκανα εγώ, για να κάνεις κάποια πιο απλά πράγματα που θα χρειαστούν στα motion graphics.

Βέβαια αν έχεις κολλήσει με το 3d... ακολούθησε το όνειρό σου. Και εγώ έτσι ξεκίνησα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...