Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Είμαι 25 χρονών και κατοικώ στη Θεσσαλονίκη. Εδώ και αρκετούς μήνες, αφού τελείωσα με σχολή και στρατό, ψάχνω για δουλειά χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ψάχνω κυρίως σε αγγελίες και το καλύτερο που έχω καταφέρει μέχρι τώρα ήταν να πάω σε μερικές συνεντεύξεις για υπάλληλος τηλεφωνικών πωλήσεων, πλανόδιος πωλητής και προώθηση προϊόντων (κάτι σαν πυραμίδα). Φυσικά έστειλα το βιογραφικό μου σε πολλές εταιρίες σχετικές με τον κλάδο των σπουδών μου, αλλά μέχρι τώρα δεν είχα κανένα νέο.

Σκεφτόμουν λοιπόν να παρακολουθήσω κάποιο σεμινάριο είτε για barista είτε για την άδεια security-προσωπικό ασφαλείας, καθώς από τις αγγελίες βλέπω ότι ζητάνε αρκετά συχνά άτομα σε αυτά τα δύο επαγγέλματα.

Αν και για τους barista έχω μια επιφύλαξη, καθώς το λογικό είναι ότι θα εξακολουθούν να ζητάνε προϋπηρεσία πέρα από τις γνώσεις από τα σεμινάρια.

Τι θα μου προτείνατε να κάνω από αυτά τα δύο; Αν έχετε κάποια καλύτερη ιδέα από αυτές τις δύο λύσεις θα ήθελα την γνώμη σας. Ευχαριστώ.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλυτερα συμμετοχη σε πυραμιδες τυπου Ponzi

καλυτερα συμμετοχη σε πυραμιδες τυπου Ponzi

αντικειμενικα δυσκολα τα πραγματα, αλλα καλυτερα barista απο σεκιουριτας των 2-3ευρω την ωρα

Δημοσ.

Κυνήγα περισσότερο κάτι πάνω σε αυτό που σπούδασες (Εκτός αν οι σπουδές σου είναι "σπουδες" από ΙΕΚ).

Επίσης κοίτα έξω, όλο και κάτι θα βρεις πιο σοβαρό και στον τομέα των σπουδών σου. Το να επιλέξεις ανάμεσα σε 2 ψόφια επαγγέλματα είναι ηλίθιο (sorry κιόλας).

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι σεκιούριτι χωρίς σεμινάρια και άδεια δεν μπορείς να δουλέψεις αν δεν κάνω λάθος, αλλά τα λεφτά είναι λίγα. Από την άλλη μπαρίστα μπορείς να δουλέψεις χωρίς σεμινάρια αλλά στην περίπτωσή σου θα βοηθήσουν αφού δεν έχεις και προϋπηρεσία. Τα λεφτά από την άλλη μπορεί να ανέβουν αρκετά αν είσαι καλός και κάνεις όνομα (και καλό καφέ :P ).

Από αυτά τα δύο θα έλεγα να πας για τον καφέ, αν σου αρέσει και σε ενδιαφέρει ως αντικείμενο βέβαια. 

Δημοσ.

αντικειμενικα δυσκολα τα πραγματα, αλλα καλυτερα barista απο σεκιουριτας των 2-3ευρω την ωρα

Το θέμα είναι ότι σεκιούριτι χωρίς σεμινάρια και άδεια δεν μπορείς να δουλέψεις αν δεν κάνω λάθος, αλλά τα λεφτά είναι λίγα. Από την άλλη μπαρίστα μπορείς να δουλέψεις χωρίς σεμινάρια αλλά στην περίπτωσή σου θα βοηθήσουν αφού δεν έχεις και προϋπηρεσία. Τα λεφτά από την άλλη μπορεί να ανέβουν αρκετά αν είσαι καλός και κάνεις όνομα (και καλό καφέ :P ).

Από αυτά τα δύο θα έλεγα να πας για τον καφέ, αν σου αρέσει και σε ενδιαφέρει ως αντικείμενο βέβαια. 

Σας ευχαριστώ για τις απόψεις παιδιά. Δηλαδή για σεκιούριτι δεν αξίζει κυρίως από άποψη χρημάτων;;

Τι έχεις σπουδάσει, αν επιτρέπεται;

Τεχνολογία Αλιείας - Υδατοκαλλιεργειών σε ΤΕΙ.

Κυνήγα περισσότερο κάτι πάνω σε αυτό που σπούδασες (Εκτός αν οι σπουδές σου είναι "σπουδες" από ΙΕΚ).

Επίσης κοίτα έξω, όλο και κάτι θα βρεις πιο σοβαρό και στον τομέα των σπουδών σου. Το να επιλέξεις ανάμεσα σε 2 ψόφια επαγγέλματα είναι ηλίθιο (sorry κιόλας).

Το κυνηγάω όσο μπορώ αλλά είναι αρκετά σκούρα τα πράγματα για έναν απόφοιτο χωρίς προϋπηρεσία. Παίρνω τηλέφωνο σε εταιρίες για να στείλω το βιογραφικό μου και πάντα με ρωτάνε αν έχω ξαναδουλέψει. Τους απαντάω για την πρακτική και κάτι έρευνες που έκανα κατά τη διάρκεια της σχολής αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι τους εντυπωσιάζουν αυτά. Φυσικά πάντα τους λέω ότι δεν έχω πρόβλημα να μετακομίσω.

Τώρα για εξωτερικό όντως θα ήταν καλύτερη λύση να ψάξω, αλλά ξέρω μόνο Αγγλικά. Αν βλέπω ότι έχει δουλειές σε χώρες που δεν μιλάνε Αγγλικά τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;;

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι τομέας που πάει αρκετά καλά στην Ελλάδα, με εξαγωγές κλπ πάντως. 

Δημοσ.

Σεμιναρια για να ψηνεις και να κουνας καφε; Που ζουμε;

Το βλεπω ερχεται: Σεμιναρια σφουγγαρισματος...

Εντάξει, αφού τον έχουμε κάνει τον καφέ επιστήμη χρειάζονται και σεμινάρια! Μη μπει και σε κανένα ΤΕΙ / ΑΕΙ σιγά σιγά! :D

Πέρα από την πλάκα, για κάποιον που του αρέσει το αντικείμενο δεν είναι και κακό να πάει, μαθαίνεις κάποια πράγματα. 

• Like 4
Δημοσ.

Αφενος δυσκολευομαι να πιστεψω οτι υπαρχουν ατομα που τους αρεσει τοσο να κουνανε τον καφε που απο την πολλη αγαπη θελουν να εξελιξουν το αφρογαλα τους σε... σεμιναριακου επιπεδου.

Αφεταιρου το κουνημα καφε το μαθαινεις με μερικες εβδομαδες (για να μη βαλω μερες και θιχτουν ορισμενοι ) εργασια σε ενα απο τα 1000δες καφε της χωρας που σαν προσον απαιτουν να εισαι αρτιμελης και στοιχειωδως επικοινωνιακος.

Δεν θεωρω οτι υπαρχει λογος να παρακολουθησει κανεις σεμιναρια barista. Και δουλεια βρισκεις ως καφετζης χωρις σεμιναρια και το πιθανοτερο ειναι οτι αμα πας σε κανα interview με ιδιοκτητη καφετεριας και του πεις για επιχειρημα οτι εχεις κανει σεμιναρια barista , να γελαει για την υπολοιπη ημερα με τους θαμωνες του μαγαζιου του. Ασε δε που οι σερβιτοροι παιζει να φευγουν με παραπανω λεφτα τσεπη στο τελος της ημερας.

Αρπαχτη της κακιας ωρας...Φυλαξτε τα λεφτα και πατε παρτε κανα certification σε κανα σοβαρο αντικειμενο, οτι σας αρεσει κι εχει και νοημα να το παρακολουθησεις.

Για τα σεμιναρια security που τα θεωρω εξισου αστεια, παω πασσο, γιατι καποιοι το απαιτουν αποτι ξερω, οποτε υπαρχει κινητρο και λογος παρακολουθησης.

• Like 2
Δημοσ.

Τώρα για εξωτερικό όντως θα ήταν καλύτερη λύση να ψάξω, αλλά ξέρω μόνο Αγγλικά. Αν βλέπω ότι έχει δουλειές σε χώρες που δεν μιλάνε Αγγλικά τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;;

Μαθαίνεις τη γλώσσα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Δημοσ.

Αν και για τους barista έχω μια επιφύλαξη, καθώς το λογικό είναι ότι θα εξακολουθούν να ζητάνε προϋπηρεσία πέρα από τις γνώσεις από τα σεμινάρια.

Aν μπορεις κανεκαι τα δυο.Αν οχι, εγω θα επελεγα το πρωτο.

Και ενα επαγγελματικο διπλωμα δεν θα εβλαπτε

Σεμιναρια για να ψηνεις και να κουνας καφε; Που ζουμε;

Δηλαδη αν πας σε κανα ξενοδοχειο 5 αστερων τι θα πεις.Σιγα ρε φιλαρακι,την επιστημη που εχει το φραπογαλο ?  :-D

Δημοσ.

Δηλαδη αν πας σε κανα ξενοδοχειο 5 αστερων τι θα πεις.Σιγα ρε φιλαρακι,την επιστημη που εχει το φραπογαλο ?  :-D

Ναι, ο ξενοδοχος το σεμιναριο barista θα κοιταξει για να σε παρει. Επειδη τυχαινει και γνωριζω προσωπικα ιδιοκτητες 5στερων, η απαντηση ειναι ΟΧΙ. Αν και δεν προσλαμβανουν οι ιδιοι τους καφετζηδες και τους σερβιτορους, μετα βεβαιοτητος μπορω να σου πω πως σε αυτες τις δουλειες κοιτανε εμφανιση, ηλικια, χαρακτηρα-επικοινωνιακη ικανοτητα, γλωσσες, προυπηρεσια και φυσικα κοστος. Αν κρινουν κατι απο αυτα αρνητικα ΔΕΝ θα ανατρεψει τη γνωμη τους το αν παρακολουθησες σεμιναριο καφετζη. Αν τα κρινουν θετικα, προσλαμβανεσαι.

Και btw κλαιν μαιν τα 5στερα, παλι κανα 500ρικο καθαρο και ΑΝ. Επειδη το λες σαν να ειναι καμια luxury δουλεια που θα σε περασουν κοσκινο πριν σε παρουν, σε φαση να απαιτουν μεχρι και σεμιναρια για να ψησεις καφε.

Υπαρχει μια παρεξηγηση-πλανη σε αυτο το θεμα που υποψιαζομαι απο που ξεκιναει. Επειδη ο ΣΕΦ περνωντας τα χρονια εγινε οντως luxury δουλεια, απαιτει οντως σπουδη και ειναι πραγματι επιστημη, ισως καποιοι ευφυεις σκεφτηκαν οτι θα μπορεσουν να προωθησουν κατι αντιστοιχο και για τη δουλεια του καφετζη με τον ιδιο τροπο και εφηυραν σεμιναρια για αφρογαλα. Και καλα barista=anchorman της καφετεριας κι ετσι, αρα ελα να κανεις σεμιναρια για να γινεις ο πρωτος του μαγαζιου.

Δημοσ.

Ναι, ο ξενοδοχος το σεμιναριο barista θα κοιταξει για να σε παρει. Επειδη τυχαινει και γνωριζω προσωπικα ιδιοκτητες 5στερων, η απαντηση ειναι ΟΧΙ. Κοιταν εμφανιση, ηλικια, χαρακτηρα, προυπηρεσια και φυσικα κοστος.

Ο καφες και ο μπαρ ειναι επιστημη.Τα αλλα ειναι..Οχι  θα σε παρει το καζινο και το ξενοδοχειο με μονο προσον την...εμφανιση σου.

Τωρα προφανως ο φιλος θελει να εχει ενα γρηγορο χαρτι για μερικες ειδικοτητες που  ''κινουνται'' στην νεοελληνικη οικονομικη κατασταση της μιζεριας.

Δημοσ.

Αφενος δυσκολευομαι να πιστεψω οτι υπαρχουν ατομα που τους αρεσει τοσο να κουνανε τον καφε που απο την πολλη αγαπη θελουν να εξελιξουν το αφρογαλα τους σε... σεμιναριακου επιπεδου.

Αφεταιρου το κουνημα καφε το μαθαινεις με μερικες εβδομαδες (για να μη βαλω μερες και θιχτουν ορισμενοι ) εργασια σε ενα απο τα 1000δες καφε της χωρας που σαν προσον απαιτουν να εισαι αρτιμελης και στοιχειωδως επικοινωνιακος.

Δεν θεωρω οτι υπαρχει λογος να παρακολουθησει κανεις σεμιναρια barista. Και δουλεια βρισκεις ως καφετζης χωρις σεμιναρια και το πιθανοτερο ειναι οτι αμα πας σε κανα interview με ιδιοκτητη καφετεριας και του πεις για επιχειρημα οτι εχεις κανει σεμιναρια barista , να γελαει για την υπολοιπη ημερα με τους θαμωνες του μαγαζιου του. Ασε δε που οι σερβιτοροι παιζει να φευγουν με παραπανω λεφτα τσεπη στο τελος της ημερας.

Αρπαχτη της κακιας ωρας...Φυλαξτε τα λεφτα και πατε παρτε κανα certification σε κανα σοβαρο αντικειμενο, οτι σας αρεσει κι εχει και νοημα να το παρακολουθησεις.

Για τα σεμιναρια security που τα θεωρω εξισου αστεια, παω πασσο, γιατι καποιοι το απαιτουν αποτι ξερω, οποτε υπαρχει κινητρο και λογος παρακολουθησης.

Καλά σίγουρα δεν είναι και ζήτημα ζωής και θανάτου να κάνεις τα σεμινάρια, είναι πράγματα που μπορείς να μάθεις και μόνος σου. Απλά για κάποιους είναι χρήσιμα (μπορεί να γνωρίσεις άτομα, μπορεί να μην έχεις πρόσβαση σε μηχανή καφέ κλπ) και μαθαίνεις κάποια βασικά πράγματα (πιο πολύ για τον εσπρέσο και πως να τον φτιάξεις σωστά, χρήση - καθάρισμα μηχανής, ποικιλίες καφέδων, αφρόγαλα, latte art κλπ τέτοια νομίζω από γνωστούς που έχουν κάνει).

Τέλος πάντων, δεν είμαι κι εγώ απόλυτα υπέρ αυτών των σεμιναρίων, αλλά από τα δύο πράγματα που πρότεινε ο φίλος βλέπω ότι ίσως αυτό έχει κάπως μεγαλύτερη προοπτική. Δηλαδή ένας καλός μπαρίστα - καφετζής μπορεί να βγάλει αρκετά καλύτερα χρήματα από έναν απλό σεκιουριτά, από αυτή την άποψη το λέω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...