Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το ότι βασίζω το συλλογισμό μου σε μύθους του Πλάτωνα, δεν το καταλαβαίνω.

Υποννοείς ότι είναι "μούφας" και δεν πρέπει να τον παίρνουμε σοβαρά ;

Αν ναι, θα σου υπενθυμίσω ότι αυτός πρώτος στη Γη μίλησε για ισότητα ανδρών και γυναικών, υπερασπίστηκε το ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που να γεννιούνται από τη φύση τους σκλάβοι, εφηύρε την έννοια του σχολείου, έγραψε πως "άμα κανείς πάει στο βουνό τον Όλυμπο και περιμένει να βρει ανάκτορα και θεούς να ζουν σε αυτά είναι ηλίθιος" και γενικά πολλά άλλα που σήμερα τα θεωρούμε δεδομένα...

Oχι οτι ο Πλάτωνας ειναι φιλόσοφος και όχι ιστορικός. Και στη φιλοσοφία του χρησιμοποιεί μύθους. 

Τα υπόλοιπα που γράφεις δε καταλαβαινω τι σχέση έχουν με αρχαιολογικά τεκμηρια.

Εσυ εδω υποστηρίζεις οτι βρηκες την Ατλαντιδα. 

Ως βασική κατευθυντήρια οδό είχες τους διαλόγους του Πλάτωνα.

Σου λέω αυτό ειναι άκυρο απο μονο του διοτι δεν μπορεις να βασιστεις στον Πλάτωνα για να υποστηρίξεις αρχαιολογικά στοιχεία. 

Επίσης σου γράφω παρακάτω το πως ζουσαν οι άνθρωποι εκεινη την εποχή και πως δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη εμπορίου και ναυσιπλοίας πριν το 10.000 π. Χ. σε κανένα μέρος στον κόσμο. 

Εσενα δε σου κάνει εντυπωση; Πως χάνεται ένας τοσο προηγμένος πολιτισμός χωρις να αφήσει ένα στοιχείο πίσω του, ή έστω μια παρακαταθήκη και η μονη σου πηγη ειναι η Πλατωνικη φιλοσοφία;

Τώρα όσο για τους Άτλαντες, ας αφήσουμε απ' έξω τα διάφορα παραμύθια που έχουν γράψει για αυτούς και ταινίες τύπου Disney, ok ? Αυτά περί υπερτεχνολογίας δεν γράφονται στα κείμενα του Πλάτωνα. Εκτός και αν βέβαια θεωρείται υπερτεχνολογία το να φτιάξουν γέφυρες,πλοία, και πετρόχτιστα σπίτια.

Για πριν το 10.000 π.χ. η κατασκευη πλοιου ηταν επιστημονικη φαντασία. Γέφυρα? Σε βραχοσκεπές ζουσαν οι άνθρωποι. Πρωτόγονοι, πως να το θέσω διαφορετικά?

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Oχι οτι ο Πλάτωνας ειναι φιλόσοφος και όχι ιστορικός. Και στη φιλοσοφία του χρησιμοποιεί μύθους. 

Σου λέω αυτό ειναι άκυρο απο μονο του διοτι δεν μπορεις να βασιστεις στον Πλάτωνα για να υποστηρίξεις αρχαιολογικά στοιχεία. 

Επίσης σου γράφω παρακάτω το πως ζουσαν οι άνθρωποι εκεινη την εποχή και πως δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη εμπορίου και ναυσιπλοίας πριν το 10.000 π. Χ. σε κανένα μέρος στον κόσμο. 

Εσενα δε σου κάνει εντυπωση; Πως χάνεται ένας τοσο προηγμένος πολιτισμός χωρις να αφήσει ένα στοιχείο πίσω του, ή έστω μια παρακαταθήκη και η μονη σου πηγη ειναι η Πλατωνικη φιλοσοφία;

Για πριν το 10.000 π.χ. η κατασκευη πλοιου ηταν επιστημονικη φαντασία. Γέφυρα? Σε βραχοσκεπές ζουσαν οι άνθρωποι. Πρωτόγονοι, πως να το θέσω διαφορετικά?

Αποκλείεις εντελώς την πιθανότητα να υπήρχαν κάποια στιγμή παλιότερα προηγμένοι πολιτισμοί δηλαδή;

• Like 2
Δημοσ.

Υπαρχει η θεωρια πως υπηρχε η τεχνολογια της ναυτιλιας, δεκαδες χιλιαδες χρονια πισω.

https://www.newscientist.com/article/mg21328544-800-neanderthals-were-ancient-mariners/

Οπως εγινε και πριν 50.000 χρονια πισω περιπου.

https://genographic.nationalgeographic.com/migration-to-australia/

http://www.smh.com.au/technology/sci-tech/astounding-archaeology-discovery-places-inland-human-occupation-of-australia-at-49000-years-20161102-gsg4ox.html

Ο ναος που αναφερω παραπανω, ειναι πολυ προηγμενος για να χαρακτηρισθεί πρωτογονος. Και σημερα υπαρχουν λαοι οπου ζουν σε πραγματικα πρωτογονες συνθηκες, οπως οι Σεντιλεζοι μεταξυ αλλων.

http://www.independent.co.uk/news/world/asia/sentinelese-tribe-north-sentinel-island-bay-of-bengal-india-andeman-video-footage-uncontacted-a7663996.html

Οπως αυτοι παρεμειναν στη συγκεκριμενη τεχνολογικη κατασταση, δεν ειναι αδιανοητο να υπηρξαν στην προιστορια λαοι και κοινοτητες, πολυ περισσοτερο προηγμενες απο τις αλλες.

• Like 1
Δημοσ.

Επιστημονική φαντασία ; Εξήγησε μου τότε πως έφτασαν οι άνθρωποι στην Αυστραλία που κατοικείται ήδη από το 50.000 πχ ?

MigrationAnatomicallyModHumans1.jpg

Εκτός και αν υποστηρίζεις κάμια συνωμοσία, πως τάχα μου οι εγκυκλοπαίδειες λένε ψέματα.

Οι άνθρωποι από το 35.000 πΧ είχαν ήδη μάθει να φτιάχνουν μπογιές και να ζωγραφίζουν

A-Bridgeman-REV-115959_ufqcqy.jpg

να φτιάχνουν γλυπτά

Vestonicka_venuse_edit.jpg

,

και φυσικά μαχαίρια, δόρυα, και τόξα, και να είναι οργανωμένοι σε κοινωνικά σύνολα.

Δημοσ.

Nαι μονο που απ τη θεωρια στην αποδειξη έχουμε τεράστιες διαφορές.

Αυτη τη στιγμη δεν υπάρχει αποδειξη για κάτι τέτοιο. Η μονη αποδειξη ναυσιπλοίας ειναι με τον οψιανό απ τη Μηλο κτλ κτλ.

Το αν εμεις μπορουμε να θεωρησουμε ναυτιλία το οτι πηρε ένας άνθρωπος 100.000 χρονια πριν έναν κορμο και πέρασε απέναντι, ή έφτιαξε μια τυπικη σχεδία, ναι υπάρχουν θεωριες. Πχ έχουν βρεθει εργαλεία στη Κρητη 100000 χρονια πριν και υποθέτουν οι αρχαιολόγοι πως ισως κάποιοι ειχαν πάει εκει. Αυτο ομως ειναι μια θεωρία. Δεν έχει αποδειχθει ακομα.

Αυτό, από το να μιλάμε για έναν ολοκληρο πολιτισμό με εμποριο κτλ, τη στιγμη που οι άλλοι ζουσαν στις σπηλιές, έχει διαφορά. Εκτος αν μιλάμε για πολιτισμο που ζουσε σε σπηλιές, και κυκλοφορουσε στη θάλασσα με μικρές σχεδίες. Ενδειξεις εμποριου δεν υπάρχουν αλλά ενταξει.

Αποκλείεις εντελώς την πιθανότητα να υπήρχαν κάποια στιγμή παλιότερα προηγμένοι πολιτισμοί δηλαδή;

Δεν αποκλειω τιποτε. Εγω μιλάω για ενδείξεις και για αποδειξεις. 
Χρονολογικά δεν ταιριάζει. Αν αναφερομασταν σε Ατλαντιδα το 5000 π.Χ. ξέρω γω και σε άλλο σημείο, έφορο κτλ, ισως το δεχομουν.

Alithinos άλλο τα μεταναστευτικά ρευμα και άλλο ενας εξαφανισμένος πολιτισμος.
Αλλο το οτι απ το 800.000 πχ έφτιαχαν πέτρινα εργαλεια και άλλο ενας πολιτισμος. Μιλάς για εντελως διαφορετικο πράγμα. 
Εσυ αναφέρεσαι σε πολιτισμο, οχι σε πρωτόγονους. Εκτος αν η Ατλαντιδα ηταν κάτι άλλο.

Ασε που μου δειχνεις βραχογραφιες (δηλαδη αποδειξη οτι ο κοσμος ζουσε σε σπηλιές) για να μου αποδειξεις τι ακριβως?
Δημοσ.

Το αν εμεις μπορουμε να θεωρησουμε ναυτιλία το οτι πηρε ένας άνθρωπος 100.000 χρονια πριν έναν κορμο και πέρασε απέναντι, ή έφτιαξε μια τυπικη σχεδία, ναι υπάρχουν θεωριες. 

Ε όχι και "πήραν ένα κορμό και πέρασαν απέναντι". Την απόσταση της Αυστραλίας με την Ινδονησία δε τη λες και "απέναντι".

Χρονολογικά δεν ταιριάζει. 

Μα ακριβώς τη 10η χιλιετία ΠΧ είναι που ταιριάζει η καταβύθιση μιας χαμένης πόλης, γιατί τότε έλιωσαν οι πάγοι και αυξήθηκε η στάθμη της θάλασσας 125 μέτρα. Κατάλαβε πως δεν τίθεται θέμα αν υπήρξε ένας συνοικισμός ανθρώπων που να καταποντίστηκε. Είναι σίγουρο πως όχι μόνο υπήρξε ένας αλλά πολλοί. Ξανασκέψου ότι η στάθμη της θάλασσας αυξήθηκε 125 μέτρα, όχι εκατοστά, και αυτό δε το λέει Πλάτωνας αλλά η NASA.

Αν αναφερομασταν σε Ατλαντιδα το 5000 π.Χ. ξέρω γω και σε άλλο σημείο, έφορο κτλ, ισως το δεχομουν.

Μα εκείνη την εποχή εύφορη ήταν η Σαχάρα και μεγάλα κομμάτια της σχημάτιζαν τεράστιες λίμνες. Τι λέμε τόσην ώρα ? Δε διάβασες το προηγούμενο ποστ με τη μετατόπιση του άξονα της γης ? Το ντοκυμαντέρ με τα απολιθώματα φαλαινών, οστρακοειδών κτλπ στη Σαχάρα ?

Δημοσ.

Ε όχι και "πήραν ένα κορμό και πέρασαν απέναντι". Την απόσταση της Αυστραλίας με την Ινδονησία δε τη λες και "απέναντι".

Μα ακριβώς τη 10η χιλιετία ΠΧ είναι που ταιριάζει η καταβύθιση της Ατλαντίδας, γιατί τότε έλιωσαν οι πάγοι και αυξήθηκε η στάθμη της θάλασσας 125 μέτρα.

Μα εκείνη την εποχή εύφορη ήταν η Σαχάρα. Τι λέμε τόσην ώρα ? Δε διάβασες το προηγούμενο ποστ με τη μετατόπιση του άξονα της γης ? 

Η Σαχάρα το 5000 ηταν Σαχάρα. Πριν το 10.000 υπήρχε ευφορία. Εξου και η θεωρία για την Ατλαντίδα εκεινη τη περιοδο.

Αν μιλάγαμε για το 5000 θα έπρεπε να μιλάμε και για άλλο σημείο. 

Με τα εως τωρα δεδομένα, δεν υπάρχει αποδειξη για εμποριο ή για κατασκευή μεγάλων πλοιαρίων. Δεν αποκλείω σχεδίες ή κάτι παρόμοιο. Αλλά αυτό απέχει από το να μιλάμε για Ατλαντιδα.

Δημοσ.

Νομίζω πως έχεις κολλήσει στη φανταστική εικόνα για την Ατλαντίδα που έχουν δημιουργήσει ταινίες, μυθιστορήματα, και θεωρίες συνωμοσίας του τελευταίου αιώνα. Τουλάχιστον εγώ δεν υποστηρίζω ανθρώπους με ιπτάμενα οχήματα και lazer αν νομίζεις κάτι τέτοιο.

Alithinos άλλο τα μεταναστευτικά ρευμα και άλλο ενας εξαφανισμένος πολιτισμος.

Αλλο το οτι απ το 800.000 πχ έφτιαχαν πέτρινα εργαλεια και άλλο ενας πολιτισμος. Μιλάς για εντελως διαφορετικο πράγμα. 
Εσυ αναφέρεσαι σε πολιτισμο, οχι σε πρωτόγονους. Εκτος αν η Ατλαντιδα ηταν κάτι άλλο.

Ε εντάξει κατέληξες να παίζεις με τις λέξεις.

Πριν μου έλεγες ότι η κατασκευή πλοίου πριν το 10.000 είναι επιστημονική φαντασία, και όταν σου είπαμε πως από το 50.000 κατοικείται η Αυστραλία αντί να σωπάσεις και να πεις "έκανα λάθος" προσπαθείς να αλλάξεις το θέμα της συζήτησης και αρχίζεις τα φιλολογικά για το τι σημαίνουν οι λέξεις. Και με αυτά αρχίζει να μου δίνεται η εντύπωση πως σπαταλάω το χρόνο μου...

Δημοσ.

Μην εισαι χαζος δεν αμφιβαλλω οτι υπηρχε αμφιβαλλω τι βυθιστηκε χαθηκε ή το οτι θα βρεθει ποτε.Στην καλυτερη λογικα καταστραφηκε ολοκληρωτικα ή εγκατασταθηκε αλλος λαος ακριβως εκει που ηταν οπως γινεται στους πολεμους ,ιδιως με την δομη που υποτιθεται οτι ειχε.Δεν κατακτας μια πολη τετοια και λες και τωρα φευγω.

Αν και για το μεγεθος και την τεχνολογια θα επρεπε η ιστορια να ειναι γεματη με αναφορες σε σημειο που να διδασκουμε την ιστορια της ατλαντιδας στα σχολεια,τετοια μεγεθη δεν εξαφανιζονται με λιγες αναφορες σε σημειο του να ειναι πλεον μυθος.

Δεν ειμαι ιστορικος ή εχω αψογη γνωση ιστοριας αλλα στο μικρο μου μυαλουδακι κατι δεν παει καλα

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά δεν έχω αμφιβολίες για το αν υπήρξε η Ατλαντίδα ή και άλλες πόλεις με ανεπτυγμένους πολιτισμούς ακόμα και αρχαιότεροί της,άλλωστε έχουμε καταγραφή κατακλυσμών στις παραδόσεις-θρησκείες όπως και ιπτάμενων αντικειμένων,επισκεπτών από τον ουρανό κλπ.

Οι κατακλυσμοί εξαφάνισαν πολιτισμούς και έγινε επανεκκίνηση-ανάπτυξη νέων πολιτισμών από το μηδέν.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπαρχει λογος να ανταλλαζουμε ειρωνιες και προσβολες ο ενας προς τον αλλον. Συζητηση κανουμε, και η αντιπαραθεση οπως καιη σκεπτικοτητα ειναι μερη αυτης.

Αυτο που θελω να θιξω, ειναι πως δεν θα πρεπει να μας κανει εντυπωση η περιορισμενη γνωση μας. Αγνοουμε πραγματα οπου εγιναν πολυ προσφατα, κατα επεκταση οι πληροφοριες που ανακαλυπτουμε για συμβαντα και καταστασεις τοσων χιλιαδων, οχι δεκαδων χιλιαδων χρονων πισω, ειναι μεν πολυ σπανιες, αλλα και επισης πολυ ενδιαφερουσες.

• Like 1
Δημοσ.

Στο ίδιο το link που παρέθεσες, υπάρχει λεπτομερής επιστημονική εξήγηση, με τις αντίστοιχες παραπομπές.

Έχεις ένα Α φαινόμενο για το οποίο υπάρχει επιστημονικη εξήγηση, και χωρίς να κατέχεις το απαιτούμενο γνωστικό επίπεδο για το συγκεκριμένο φαινόμενο, το απορρίπτεις, επειδή οπτικά σου φαίνεται περίεργο.

Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει λάθος λογικής.

Απλά επειδή σε όλους αρέσουν οι ωραίες ιστορίες, τα λεγόμενα "out of place artifacts" ξεχωρίζουν, διότι δίνουν τροφή στη φαντασία μας.

Ομοίως και για την Ατλαντίδα.....

Τις διαβασα προφανως τις επιστημονικες εξηγησεις,απλα δεν σημαινει οτι επειδη κατι εξηγειται λογικα οτι ειναι υποχρεωτικα παντα αληθεια. Μονο 2 επιστημονες αναφερει οτι απορριπτουν αποψεις οτι ειναι κατασκευασμενες που εχουν αλλοι επιστημονες η ερευνητες.

Και στο παρελθον δεν δεχοταν θεωριες σε διαφορες επιστημες ,που τωρα ειναι κοινη γνωση. Η ακαδημαικη κοινοτητα ειναι γενικα εχθρικη προς τις νεες ανακαλυψεις η θεωριες και οποιος τολμησει να κανει ερευνα μπορει να χασει και την θεση του η δυσφημειται.

Για το συγκεκριμενο φαινομενο μπορει και να ισχυει η επιστημονικη εξηγηση των 2 ανθρωπων που αναφερονται μονο στο αρθρο,απλα ηθελα να δειξω πως υπαρχουν περιεργα αρχαιολογικα ευρηματα που δεν πειθουν ευκολα ολες οι εξηγησεις, οπου υπαρχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά δεν έχω αμφιβολίες για το αν υπήρξε η Ατλαντίδα ή και άλλες πόλεις με ανεπτυγμένους πολιτισμούς ακόμα και αρχαιότεροί της,άλλωστε έχουμε καταγραφή κατακλυσμών στις παραδόσεις-θρησκείες όπως και ιπτάμενων αντικειμένων,επισκεπτών από τον ουρανό κλπ.

Οι κατακλυσμοί εξαφάνισαν πολιτισμούς και έγινε επανεκκίνηση-ανάπτυξη νέων πολιτισμών από το μηδέν.

Ακριβώς, δεν μπορεί όλα αυτά να τα βγάλανε από το μυαλό τους και όλοι να είχαν την ίδια σκέψη - φαντασία. Υπάρχουν πολλές κοινές αναφορές και για ιπτάμενα αντικείμενα (που αν δεν το δεις δεν σου πάει εύκολα το μυαλό για να το σκεφτείς) και για επισκέπτες, από τον ουρανό αλλά και από τη γη (μέσα από τη γη εννοώ). Κάποια βάση έχουν όλα αυτά πιστεύω. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...