Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακριβώς, δεν μπορεί όλα αυτά να τα βγάλανε από το μυαλό τους και όλοι να είχαν την ίδια σκέψη - φαντασία. Υπάρχουν πολλές κοινές αναφορές και για ιπτάμενα αντικείμενα (που αν δεν το δεις δεν σου πάει εύκολα το μυαλό για να το σκεφτείς) και για επισκέπτες, από τον ουρανό αλλά και από τη γη (μέσα από τη γη εννοώ). Κάποια βάση έχουν όλα αυτά πιστεύω. 

αν αυτην την παραγραφο την εγραφε οποιοσδηποτε αλλος , ξερεις τι θα γινοταν ε? εκατονδιακοσια μηνυματα πεσιματος θα ετρωγε :rolleyes:

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

αν αυτην την παραγραφο την εγραφε οποιοσδηποτε αλλος , ξερεις τι θα γινοταν ε? εκατονδιακοσια μηνυματα πεσιματος θα ετρωγε :rolleyes:

Ε καλά και τώρα μπορεί να γίνει αυτό, δεν με πειράζει :D

• Like 1
Δημοσ.

γιατι ποιος ειναι ο ζιο και δεν πεφτουν διακοσαρια μηνυματα(απορια δηλαδης)

αμα ειναι κανενας σελεμπ να το ξερουμε και εμεις

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ και κάποια χρόνια έχω ξεκινήσει να μελετώ αρχαία συγγράμματα 

ωραιος, πραγματικος θησαυρος οι αρχαιοι Ελληνες συγγραφεις.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω πως έχεις κολλήσει στη φανταστική εικόνα για την Ατλαντίδα που έχουν δημιουργήσει ταινίες, μυθιστορήματα, και θεωρίες συνωμοσίας του τελευταίου αιώνα. Τουλάχιστον εγώ δεν υποστηρίζω ανθρώπους με ιπτάμενα οχήματα και lazer αν νομίζεις κάτι τέτοιο.

Ε εντάξει κατέληξες να παίζεις με τις λέξεις.

Πριν μου έλεγες ότι η κατασκευή πλοίου πριν το 10.000 είναι επιστημονική φαντασία, και όταν σου είπαμε πως από το 50.000 κατοικείται η Αυστραλία αντί να σωπάσεις και να πεις "έκανα λάθος" προσπαθείς να αλλάξεις το θέμα της συζήτησης και αρχίζεις τα φιλολογικά για το τι σημαίνουν οι λέξεις. Και με αυτά αρχίζει να μου δίνεται η εντύπωση πως σπαταλάω το χρόνο μου...

H εικονα που μας έδειξες ως προσομοίωση στο σύγγραμά σου, δειχνει έναν εξελιγμένο πολιτισμό.

Εξηγησέ μας σε τι αναφέρεσαι λοιπον. Ηταν εξελιγμένοι ή ηταν πρωτόγονοι?

Ο Πλάτωνας πάντως μιλάει για ναυτικη δυναμη που ειχε κατακτησει ένα σωρο περιοχες. Περιεργο, σε μια εποχη που στο Αιγαιο ειχαν σχεδίες και ζουσαν σε σπηλιές, αυτοι ηταν ναυτικη δυναμη. 

Υπάρχουν βασικά ζητήματα που αγνοεις. Το οτι η Αυστραλία κατοικείται ή οχι δεν έχει σχέση με το αν ο άνθρωπος τοτε μπορουσε να φτιάξει πλοία. ΔΕΝ μπορουσαν να φτιάξουν πλοία. ΔΕΝ υπήρχε αυτη η τεχνογνωσία εκεινη την εποχη. Οι άνθρωποι ζουσαν σε σπηλιές. Στην Αυστραλία μπορει να πήγαν με σχεδίες και "τζαγκάντες". Μίμηση ζώων (προσπαθουσαν να κάνουν κουπι με κάποια ξυλα, ή χρησιμοποιουσαν φυλλα απο φοινικες για να τους βοηθάει ο άνεμος). Και αυτά υποθετικά ειναι πάντα, διοτι δεν υπάρχει απόδειξη.

Ξεκαθάρισέ μας ακριβως τι ειδους πολιτισμος ηταν η Ατλαντιδα που έχεις στο μυαλό σου, τι τεχνογνωσία ειχαν αυτοι οι άνθρωποι. Ζουσαν σε λίθινες καλυβες? Εφτιαχναν παλάτια? Τι ηταν? 

Σου ειπα απ΄την αρχη οτι σέβομαι τη δουλειά σου αλλά έχω απορίες τις οποίες δε μου τις λυνεις επιστημονικά και επιμένεις να βασίζεσαι σε θεωρίες.

Δημοσ.

γιατι ποιος ειναι ο ζιο και δεν πεφτουν διακοσαρια μηνυματα(απορια δηλαδης)

αμα ειναι κανενας σελεμπ να το ξερουμε και εμεις

ζηλευεις ε? ενας ειναι ο ζιο :D

Δημοσ.

Μην εισαι χαζος δεν αμφιβαλλω οτι υπηρχε αμφιβαλλω τι βυθιστηκε χαθηκε ή το οτι θα βρεθει ποτε.Στην καλυτερη λογικα καταστραφηκε ολοκληρωτικα ή εγκατασταθηκε αλλος λαος ακριβως εκει που ηταν οπως γινεται στους πολεμους ,ιδιως με την δομη που υποτιθεται οτι ειχε.Δεν κατακτας μια πολη τετοια και λες και τωρα φευγω.

Αν και για το μεγεθος και την τεχνολογια θα επρεπε η ιστορια να ειναι γεματη με αναφορες σε σημειο που να διδασκουμε την ιστορια της ατλαντιδας στα σχολεια,τετοια μεγεθη δεν εξαφανιζονται με λιγες αναφορες σε σημειο του να ειναι πλεον μυθος.

Δεν ειμαι ιστορικος ή εχω αψογη γνωση ιστοριας αλλα στο μικρο μου μυαλουδακι κατι δεν παει καλα

Φαντάσου, έχουμε ενδείξεις    (not, απλά υποθέτουμε πως δε μπορει σε ένα τεράστιο συμπαν να ειμαστε μονο εμεις) για εξωγήινους αλλά τι τυχαίο, καμια για την Ατλαντιδα εκτος απ τον Πλάτωνα!!!

Ενας πολιτισμός που καταστρεφετε αφήνει στοιχεία. Δεν εξαφανιζεται έτσι. Εδω άφησαν στοιχεια οι δεινοσαυροι που εξαφανιστηκαν πριν 65 εκ. χρονια και δεν άφησε η Ατλαντιδα?. Οσοι κατακλυσμοι και αν γινουν, πάντα κάτι μένει. Ξέρουμε που ζουσε ο μέσος άνθρωπος πριν 100.000 χρονια, πως έκανε τις μετακινησεις του, πως τρεφόταν αλλά δε ξέρουμε τιποτε για μια Ατλαντιδα. Τι διάολο? Τη πηραν οι εξωγηινοι?

Δημοσ.

Προσωπικά δεν έχω αμφιβολίες για το αν υπήρξε η Ατλαντίδα ή και άλλες πόλεις με ανεπτυγμένους πολιτισμούς ακόμα και αρχαιότεροί της,άλλωστε έχουμε καταγραφή κατακλυσμών στις παραδόσεις-θρησκείες όπως και ιπτάμενων αντικειμένων,επισκεπτών από τον ουρανό κλπ.

Οι κατακλυσμοί εξαφάνισαν πολιτισμούς και έγινε επανεκκίνηση-ανάπτυξη νέων πολιτισμών από το μηδέν.

ναι οι κατακλισμοι αδειασαν τεραστιες πολεις ερημωσαν περιοχες αλλα δεν χαθηκε η ιστορια η ο πολιτισμος τους.Εδω μιλαμε οτι ξαφνικα εξαφανιστικαν χαθηκε η τεχνολογια τους χαθηκε η τεχνοτροπια τους.Αν μεταφερθηκαν αλλου θα υπηρχε η ιστορια τους καταγεγραμμενη η τεχνολογια τους θα συνεχιζοταν.Καταλαβαινεις το κενο που δημιουργειται στην ολη ιστορια?

Και ενας ολοκληρος πολιτισμος δεν βασιζεται σε μια μονο πολη ακομα και να ελεγες οτι ανοιξε η γη και την καταπιε θα επρεπε να υπαρχει συνεχεια και αφηγησεις κατοικων σε μια καινουργια τοποθεσια που θα εξιστορουσε το ποσο μεγαλη ηταν πως εγινε η καταστροφη της και αλλα τετοια.Ετσι οπως φαινεται ειναι σαν να εσβησαν την τεχνολογια τους και να ξαναγυρισαν στην εποχη που κοπανουσαν πετρες για φωτια...παραλογο εντελως, και οι ινκας εγκατεληψαν πολεις αλλα δεν γυρισαν στο να μενουν σε ψαθες και να τρωνε ωμο κρεας

ζηλευεις ε? ενας ειναι ο ζιο :D

ξεκαθαρα μου κλεβει την δοξα ο αλητης

• Like 2
Δημοσ.

Επιστημονική φαντασία ; Εξήγησε μου τότε πως έφτασαν οι άνθρωποι στην Αυστραλία που κατοικείται ήδη από το 50.000 πχ ?

65.000 BC  

A find in Australia hints at very early human exit from Africa

http://www.sciencemag.org/news/2017/07/find-australia-hints-very-early-human-exit-africa

https://www.nytimes.com/2017/07/19/science/humans-reached-australia-aboriginal-65000-years.html

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι σα να βασίζομαι στον Πλάτωνα για να αποδείξω οτι υπάρχει θεός (που στο περι ψυχής το υπονοεί). 

τι θες να σου δειξει τον Θεο αυτοπροσώπως :-D

ο Πλάτων (ιδιοφυία) απευθυνεται σε άτομα με νοημοσύνη απο ένα επίπεδο και πάνω, και με ευφυέστατα επιχειρήματα και συλλογιστική (μεσω Σωκράτη) ουσιαστικά σου δειχνει πως ο άνθρωπος δεν ειναι μονο ενα φθαρτο σώμα, δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό.

εμενα μου σηκωθηκε η τριχα στο συμπέρασμα και κορυφωση του συγκεκριμενου διαλόγου, και καταλαβα εν τέλη γιατι έλεγε ο Σωκράτης οτι έλεγε.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...