mentoras99 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Υπάρχει κάποιου είδους κόλλα, κατά προτίμηση σε παχύρευστη μορφή, που να εχει την ιδιότητα να συγκρατεί μεν μαζί δυο κομμάτια υλικου(οχι χαρτια), αλλά όχι με μονιμη συγκόληση; Δηλαδή αν το τραβηξω δυνατά, να μπορεί να ξεκολήσει το ένα απο το άλλο; Το μόνο σχετικό 'υλικό' που έχω δει σε αυτο το στυλ, αλλα δυστυχως δεν μου κανει (ειναι αρκετά 'χοντρο' για τις χρήσεις που το θέλω), ειναι κατι σαν rubber/σε στυλ πλαστελινης, που κολλα χαλαρα και σιγουρα οχι γερα και μονιμα, δυο αντικειμενα. Πιο πολυ σαν υλικο 'στερεωσης' θα το ελεγα, και παλι για χαλαρες απαιτησεις, πχ να κολησεις ενα βαζο σε ενα τραπεζι ή στο πισω μερος/τοιχο, για να μην μετακινειται απο μικροκουνηματα ενος επιπλου. Εγω θα ηθελα, αν υπαρχει-γιατι μπορει και να μην υπαρχει, κατι σαν τις κλασικες κολλες που ξερουμε, υγρη/διαφανη, την φανταζομαι σαν παχυρευστη, και να μου δινει αυτη την 'ελαστικη' δυνατοτητα, να κολλάει μεν κατι, αλλα ευκολα να μπορει να γινει και αποκολληση. Γνωριζετε κατι πανω σε αυτο;
idomeneas7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Υπάρχουν κάτι αυτοκόλλητα για να κολλάς κάδρα στον τοίχο.
mentoras99 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Υπάρχουν κάτι αυτοκόλλητα για να κολλάς κάδρα στον τοίχο. Οχι, θελω κολλα, οχι αυτοκολητα.
fylatos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Υπάρχει κάποιου είδους κόλλα, κατά προτίμηση σε παχύρευστη μορφή, που να εχει την ιδιότητα να συγκρατεί μεν μαζί δυο κομμάτια υλικου(οχι χαρτια), αλλά όχι με μονιμη συγκόληση; Δηλαδή αν το τραβηξω δυνατά, να μπορεί να ξεκολήσει το ένα απο το άλλο; Το μόνο σχετικό 'υλικό' που έχω δει σε αυτο το στυλ, αλλα δυστυχως δεν μου κανει (ειναι αρκετά 'χοντρο' για τις χρήσεις που το θέλω), ειναι κατι σαν rubber/σε στυλ πλαστελινης, που κολλα χαλαρα και σιγουρα οχι γερα και μονιμα, δυο αντικειμενα. Πιο πολυ σαν υλικο 'στερεωσης' θα το ελεγα, και παλι για χαλαρες απαιτησεις, πχ να κολησεις ενα βαζο σε ενα τραπεζι ή στο πισω μερος/τοιχο, για να μην μετακινειται απο μικροκουνηματα ενος επιπλου. Εγω θα ηθελα, αν υπαρχει-γιατι μπορει και να μην υπαρχει, κατι σαν τις κλασικες κολλες που ξερουμε, υγρη/διαφανη, την φανταζομαι σαν παχυρευστη, και να μου δινει αυτη την 'ελαστικη' δυνατοτητα, να κολλάει μεν κατι, αλλα ευκολα να μπορει να γινει και αποκολληση. Γνωριζετε κατι πανω σε αυτο; Έχει ημιμόνιμη κόλλα 3μ σε σπρέι Multi Mount Spray Adhesive Αν έχεις επιφάνεια επαφής θα σου κάνει δουλειά αν θες φιλερ όχι
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 3M ημιμόνιμη όπως είπε ο φίλος fylatos. Η σιλικόνη σου κάνει για filler αν αυτο θες αλλά χρειάζεται να έχεις οπτική επαφή με την ένωση αφου κολλήσεις τα κομμάτια για να την κόψεις με κοπίδι αλλιώς θα σπάσεις κατι.
mentoras99 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Έχει ημιμόνιμη κόλλα 3μ σε σπρέι Multi Mount Spray Adhesive Αν έχεις επιφάνεια επαφής θα σου κάνει δουλειά αν θες φιλερ όχι Αυτην εδω λες; http://www.ebay.com/itm/3M-Super-77-Multi-Purpose-Spray-Adhesive-4-4-Ounce-project-mounting-gasket-glue-/170863822465?epid=1459146035&hash=item27c8470681:g:2O8AAOxyVaBSyYKP Στο skroutz δεν βλεπω να την εχει κανεις! Κι απο Αμερικη δεν στελνουν! Που να την πουλανε αραγε; (μην ξεποδαριαστουμε αδικως ομως...) Κανενα λινκ, για να δω ποιος την πουλα και σε τι τιμη; (Ελλαδα ή ebay) Σιλικόνη Ναι, ειναι μια καποια λυση. Βεβαια δεν ξερω αν υπαρχει εμπορικο προιον σε λιανικη, και ποσο κοστιζει. Εννοεις μαλλον αυτη που κολανε πχ τις καρτες των τραπεζων στις επιστολες που στελνουν; Ομως μαλλον προσθετει αρκετο 'παχος' εκει που την χρησιμοποιεις.
fylatos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Πήγαινε σε μαγαζί με υλικά αν δεν έχει αυτή θα έχει αντίστοιχη, κόστος γύρω στα 12€
mentoras99 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Πήγαινε σε μαγαζί με υλικά αν δεν έχει αυτή θα έχει αντίστοιχη, κόστος γύρω στα 12€ Και πως την ζητω, για να μην με κοιτανε σαν εξωγηινο; Αν τους πω 'κολα ημιμονιμη', λεγεται στην 'γλωσσα τους', ή πρεπει να τους το ζητησω καπως αλλιως; Μου κανει εντυπωση ομως, που δεν μπορω να εντοπισω κατι στο ebay. Μηπως μπορει καποιος να κανει ενα search? Θα λεγα οτι στο εντελως ξεκαρφωτο, μηπως εχει και το....jumbo καμια τετοια κολλα;
fylatos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Κόλλα επανατοποθετουμενη σπρέι http://www.plaisio.gr/zografiki-diy/maketa/kola-glue/3M-Scotch-Spray-Mount-400Ml-GS200034816.htm http://www.plaisio.gr/zografiki-diy/maketa/kola-glue/Q-Connect-Quick-Mount-400Ml-KF01071.htm 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Και πως την ζητω, για να μην με κοιτανε σαν εξωγηινο; Αν τους πω 'κολα ημιμονιμη', λεγεται στην 'γλωσσα τους', ή πρεπει να τους το ζητησω καπως αλλιως; Μου κανει εντυπωση ομως, που δεν μπορω να εντοπισω κατι στο ebay. Μηπως μπορει καποιος να κανει ενα search? Θα λεγα οτι στο εντελως ξεκαρφωτο, μηπως εχει και το....jumbo καμια τετοια κολλα; Θα τη ζητήσεις όπως την περιέγραψες σε εμάς στο πρώτο post. Αν πας σε μεγάλο χρωματοπωλειο θα έχουν ή θα ξέρουν που έχει.
fylatos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Υπόψιν αν ψεκάσεις λίγο ξεκολλάει αν το γμησεις κολλάει κανονικά. Έχει οδηγίες
mentoras99 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Κόλλα επανατοποθετουμενη σπρέι http://www.plaisio.gr/zografiki-diy/maketa/kola-glue/3M-Scotch-Spray-Mount-400Ml-GS200034816.htm http://www.plaisio.gr/zografiki-diy/maketa/kola-glue/Q-Connect-Quick-Mount-400Ml-KF01071.htm H connect, εχει αραγε και ακροφυσιο, για στοχευμενη ριψη κολλας; Ή μονο απο τη βαλβιδα ψεκαζεις και πιανει σχετικα μεγαλο ευρος;
Liverpool89 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Υπάρχει σιλικονη γενικα κολλα που να κολλαει και να στεγανοποιει χωρις να διαβρωνεται απο το νερο. Πηρα μια λευκη bison αλλα την βλεπω να ναι μαλακη, ενδείκνυται για νεροχυτη, μπανιο.
georgeγ Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) edit ακυρο τωρα ειδα οτι η ερωτηση ηταν προ 10 μηνου σιγουρα θα εχει βρει την κολλα που χρειαζοταν Επεξ/σία 6 Μαΐου 2018 από georgeγ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα