Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ! Φέτος ήταν χρόνια που έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις , ανησυχω για το πώς θα είναι τα πράγματα εκεί που θα περάσω .

Θέλω να μάθω αν γίνετε να μείνω σε εστία τι χρειάζεται και τι άλλα χρηματικά βοηθήματα μπορώ να πάρω .

Εάν ξέρετε κάτι παρακαλώ πείτε μου .

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ιδιο και η σίτιση. Για οικονομικό βοήθημα απ´οσο ξερω μόνο αν εισαι τους πρώτος 2 του τμήματος δίνει οτι το ΙΚΥ

Δημοσ.

Το ιδιο και η σίτιση. Για οικονομικό βοήθημα απ´οσο ξερω μόνο αν εισαι τους πρώτος 2 του τμήματος δίνει οτι το ΙΚΥ

Για την σιτηση είναι πολύ πιο ευκολο ...Τα ορια για το οικογενειακο εισοδημα είναι υψηλα και αρκει ο φοιτητης να μην μενει στην πολη που είναι η Σχολη . Εβγαλε πριν δυο χρονια στο Παντειο η κορη μου που μενουμε Λυκόβρυση και η σχολη είναι Αθηνα .

Δημοσ.

ναι δινει, τρελό ποσο 1467,35€ το έτος-ενα/εναμισι χρόνο μετα την αριστεία σου, στους 1-3 πρώτους αναλογα με τη δυναμικότητα της σχολής/έτους... Δε ξέρει κανείς που να πρωτοεπενδύσει αυτό το ποσό!

• Like 1
Δημοσ.

ναι δινει, τρελό ποσο 1467,35€ το έτος-ενα/εναμισι χρόνο μετα την αριστεία σου, στους 1-3 πρώτους αναλογα με τη δυναμικότητα της σχολής/έτους... Δε ξέρει κανείς που να πρωτοεπενδύσει αυτό το ποσό!

εσενα σου περισσεύουν τα 1467,35 και τα θεωρεις μηδενικό ποσό ; για άλλους μπορεί να είναι σωτήρια.
  • Like 2
Δημοσ.

εσενα σου περισσεύουν τα 1467,35 και τα θεωρεις μηδενικό ποσό ; για άλλους μπορεί να είναι σωτήρια.

Για εμενα ειναι ντροπη να θεωρουν το ουτε 1.5 χιλιαρικο υποτροφία για τον αριστο... Το ποσο αυτό εχει μεινει απο εποχη δραχμών όπου οι 500.000 δραχμες που αντιστοιχεί ήταν σοβαρότατο ποσο τη δεκαετία 80-90... τωρα ειναι ψιχουλα.

Αν λοιπον ειναι σωτηρια τα 121 ευρω το μηνα για καποιον μετα απο 1.5 χρόνο απο την αριστεία του, παω πασο...

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχει μια υποτροφία του ΙΚΥ(Έρανος Κυπρίων) που αφορά προπτυχιακούς φοιτητές που σπουδάζουν εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.Δεν είναι απαραίτητο να νοικιάζεις για να την πάρεις.Το δύσκολο είναι ότι δίνεται σε 1 φοιτητή κάθε τμήματος(δεν είμαι σίγουρος αν συμπεριλαμβάνονται όλα τα τμήματα).Από αυτούς που θα κάνουν την αίτηση και πληρούν τις προυποθέσεις θα επιλεχθεί αυτός με την καλύτερη σειρά εισαγωγής.Το δύσκολο παλαιότερα ήταν να τη διατηρήσεις καθώς απαιτούσε να περνάς όλα τα μαθήματα στην ώρα τους με μ.ο.>8,5,αλλά πλέον έχει πέσει στο >=7

Τα χρήματα που δίνει είναι 2400 το εξάμηνο.
Οι άλλες υποτροφίες του ΙΚΥ που δίνονταν σε αριστούχους προπτυχιακούς πλέον έχουν παγώσει και δε δίνονται.Δηλαδή ο πρώτος δε μια σχολή δεν παίρνει τίποτα αυτή τη στιγμή από το ελληνικό κράτος,απλά περιμένει να αρθεί το μέτρο του "παγώματος" για να τα πάρει αναδρομικά κάποια στιγμή(Τώρα ακόμα περιμένουν οι εισαχθέντες του 2012)/
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να ρωτήσεις στη γραμματεία του τμήματός σου όταν αρχίσει το εξάμηνο.

Δημοσ.

ειχα την εντυπωση σαν φοιτητης οτι ηταν ανα 6μηνο , για χρονο ειναι λιγα αν μενει εστια και τρωει στην λεσχη μπορει να του καλυψουν καποια μικροεξοδα δηλαδη γραφικη υλη και τα σχετικα αλλα ως εκει

Δημοσ.

αυτό είναι για αριστεία στο έτος. δλδ οι πρώτοι 3 σε βαθμό ανα έτος παρνουνε τα 1400€. δεν είναι υποτροφεία για τις σπουδες σου το νοικι κτλ. για το ενοικιο υπάρχει αν δε κάνω λάθος.

τωρα εστία παίρνεις σχετικά έυκολα. το όριο στο οικογενειακο εισόδημα πρεπει ναναι γυρω στα 20-23 καππα και να μένεις αλλου. σίτιση παίρνεις ακόμα ποιο εύκολα. τα κριτήρια εξαρτώνται απο το ίδρυμα.

Δημοσ.

ειχα την εντυπωση σαν φοιτητης οτι ηταν ανα 6μηνο , για χρονο ειναι λιγα αν μενει εστια και τρωει στην λεσχη μπορει να του καλυψουν καποια μικροεξοδα δηλαδη γραφικη υλη και τα σχετικα αλλα ως εκει

Την εχω παρει 5 χρονιές (εισαγωγή+αριστεία) ειναι ετήσια. Επισης υπαρχει άλλο ενα βραβειο 293€ μονο στον πρώτο κάθε τμήματος "για αγορά επιστημονικών βιβλίων"

αυτό είναι για αριστεία στο έτος. δλδ οι πρώτοι 3 σε βαθμό ανα έτος παρνουνε τα 1400€. δεν είναι υποτροφεία για τις σπουδες σου το νοικι κτλ. για το ενοικιο υπάρχει αν δε κάνω λάθος.

τωρα εστία παίρνεις σχετικά έυκολα. το όριο στο οικογενειακο εισόδημα πρεπει ναναι γυρω στα 20-23 καππα και να μένεις αλλου. σίτιση παίρνεις ακόμα ποιο εύκολα. τα κριτήρια εξαρτώνται απο το ίδρυμα.

άλλο η επιδότηση ενοικίου, δεν την πρόλαβα ποτέ. Σίτιση είχαμε όλοι δωρεαν τότε με το πάσο αλλα δεν ειχα ασχοληθεί λόγω αμφιβόλου ποιότητος.

Δημοσ.

Την εχω παρει 5 χρονιές (εισαγωγή+αριστεία) ειναι ετήσια. Επισης υπαρχει άλλο ενα βραβειο 293€ μονο στον πρώτο κάθε τμήματος "για αγορά επιστημονικών βιβλίων"

άλλο η επιδότηση ενοικίου, δεν την πρόλαβα ποτέ. Σίτιση είχαμε όλοι δωρεαν τότε με το πάσο αλλα δεν ειχα ασχοληθεί λόγω αμφιβόλου ποιότητος.

μπραβο φιλε μου για τις επιδοσεις σου, νομιζω υπαρχουν και τα 1000 ευρω αν περνας τα μαθηματα μεσω εφοριας ή το κατεργησαν αυτο ?

Δημοσ.

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλα εμενα δεν με χάλασαν 4 χρονια αυτά τα χρηματα απο το τιποτα (συν πράγματι αλλα 300€ Το χρονο ταχα μου για τα "βιβλία"). Τωρα αν για κάποιους αυτά τα λεφτά ειναι τόσο ασήμαντα που τα βρίσκουν στο δρόμο και δεν αξίζει να τα σηκώσουν καν τοτε δεν εχω τι να πω. Βάστα γερά τρόικα.

Βέβαια απο την άλλη, όντως δεν ειναι το σούπερ μεγαλο ποσό για να σου στηρίξει τη διαβίωση εξ ολοκλήρου αλλα αυτο απέχει αρδην απο το να λέμε οτι δεν αξίζει καν και δεν ξέρεις που να τα πρώτο επενδύσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλα εμενα δεν με χάλασαν 4 χρονια αυτά τα χρηματα απο το τιποτα (συν πράγματι αλλα 300€ Το χρονο ταχα μου για τα "βιβλία"). Τωρα αν για κάποιους αυτά τα λεφτά ειναι τόσο ασήμαντα που τα βρίσκουν στο δρόμο και δεν αξίζει να τα σηκώσουν καν τοτε δεν εχω τι να πω. Βάστα γερά τρόικα.

Βέβαια απο την άλλη, όντως δεν ειναι το σούπερ μεγαλο ποσό για να σου στηρίξει τη διαβίωση εξ ολοκλήρου αλλα αυτο απέχει αρδην απο το να λέμε οτι δεν αξίζει καν και δεν ξέρεις που να τα πρώτο επενδύσεις.

Όλη μου η σκέψη μου ότι είναι κοροϊδία είναι η δεύτερη παράγραφος σου. Εάν εμένα δεν είχε η οικογένεια μου να με στηρίξει δε θα μπορούσα από αυτά που δίνει το κράτος ακόμα και στον άριστο να τα βγάλω πέρα... δεν είπα ότι μου ήταν άχρηστα μια χαρά μου έκατσαν.

Τα νεοελληνικά περί μνημονίων και τρόικας τα αφήνω ασχολίαστα...

μπραβο φιλε μου για τις επιδοσεις σου, νομιζω υπαρχουν και τα 1000 ευρω αν περνας τα μαθηματα μεσω εφοριας ή το κατεργησαν αυτο ?

Μπα..
Δημοσ.

Για εμενα ειναι ντροπη να θεωρουν το ουτε 1.5 χιλιαρικο υποτροφία για τον αριστο... Το ποσο αυτό εχει μεινει απο εποχη δραχμών όπου οι 500.000 δραχμες που αντιστοιχεί ήταν σοβαρότατο ποσο τη δεκαετία 80-90... τωρα ειναι ψιχουλα.

Ναι, τότε ήταν και οι μισές σχολές από αυτές που υπάρχουν σήμερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...