Sheogorath Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα σας, Είμαι εθελοντής αιμοδότης χρόνια τώρα, και έχω ατομικό βιβλιαράκι που γράφω τις φιάλες. Δεν είμαι σε κάποιο σύλλογο, γιατί έχω τύχει σε περιστατικό που πέθαινε γυναίκα συγγενή μου, και δεν μας έδινε ο σύλλογος τις φιάλες που είχα γιατί λέει δίνουν μέχρι 3ου βαθμού συγγενή. Απο τότε κρατάω λοιπό ατομικά το δικό μου βιβλιάριο και δίνω ανα λίγους μήνες σε νοσοκομεία, όπου και μου τα γράφουνε. Όλα καλά ως εδώ. Προ δυο μηνών πήγα σε εθελοντική αιμοδοσία στην Ξάνθη (γιατί το νοσοκομείο είναι εκτός πόλεως και δεν είχα όχημα εκείνη την μέρα), δεν είδα κανένα ντα... κουστουμάτο απο σύλλογο έξω, Γενικό νοσοκομείο Ξάνθης έλεγε, μπαίνω μέσα, ρωτάω "είναι για σύλλογο ή για το ΓΝΞ?" και παίρνω την απάντηση "το νοσοκομείο το κάνει". Πολύ ωραία, παίρνω τα χαρτιά, ότι δίνει το νοσοκομείο κάθε φορά, το ερωτηματολόγιο, καμία δήλωση και αναφορά περί συλλόγου, τα συμπληρώνω και δίνω μια φιάλη. Fast foward στο σήμερα, πολύ στενός συγγενής μου θα κάνει εγχείρηση καρδιάς την Τρίτη, και παίρνω τηλέφωνο να "στείλω την φιάλη" στην χειρουργική στο Ρέθυμνο. Βρίσκουν το όνομά μου, την μέρα της αιμοδοσίας, και μου λένε. -"Την φιάλη σας την έχει ο σύλλογος ######, μιλήστε με αυτούς" Είναι ο σύλλογος που είχα γίνει μπίλιες προ χρόνων που δεν δίνανε το αίμα. Εντωμεταξύ έχει υπογράψει για την παραλαβή φιάλης ως ΓΝΞ, όχι σύλλογος. Χαρτί δεν υπέγραψα ποτέ, δεν υπήρχε καμία αναφορά σε όνομα συλλόγου στην λέσχη αξιωματικών εκείνη την μέρα, ήταν νοσοκόμες απο το ΓΝΞ μόνο, και συγκεκριμένα όταν ρώτησα, την αιμοδοσία την έκανε το ΓΝΞ. Πως μπλέχτηκε ο σύλλογος μέσα? Πόσο νόμιμο είναι. Για την ιστορία, επειδή τα πήρα (χωρίς να βρίσω φυσικά) στο τηλέφωνο, και το κατάλαβε η κοπέλα, την έστειλε το ΓΝΞ την φιάλη κάτω. Το θέμα είναι πόσοι την έχουν πατήσει μέχρι τώρα, τι μπορώ να κάνω νομικά?
shreder Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Ο σύλλογος είναι υποχρεωμένος να σου δώσει το αίμα ανεξαρτήτου συγγένειας αν δεν στο δώσει είναι παράνομος και μπορείς και να του κάνεις μήνυση για να τερματιστεί έτσι και η λειτουργία του εφόσον κριθεί ότι παρανομεί έτσι σε βάρος πολιτών.Δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό. 1
Sheogorath Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Ο σύλλογος είναι υποχρεωμένος να σου δώσει το αίμα ανεξαρτήτου συγγένειας αν δεν στο δώσει είναι παράνομος και μπορείς και να του κάνεις μήνυση για να τερματιστεί έτσι και η λειτουργία του εφόσον κριθεί ότι παρανομεί έτσι σε βάρος πολιτών.Δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό. Πρέπει να το είχε σε χαρτί που υπέγραψα (παλιά), δεν γνωρίζω αν που το δηλώνει του επιτρέπεται νομικά. Πάντως την ίδια ιστορία είχε κάνει και σύλλογος στην Κρήτη κάτω, γνωστού ξενοδοχείου. Πάντως αυτήν την φορά δεν υπέγραψα κανένα χαρτί και όχι μόνο δεν ενημερώθηκα ότι ήταν για σύλλογο, αλλά όταν ρώτησα για αυτό, μου είπανε ψέματα!
shreder Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μήνυση για εξαπάτηση φίλε μου δεν γνωρίζω αν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο αλλά αυτό σίγουρα μπορείς να το κάνεις. 1
Sheogorath Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Ωραία, θα ρωτήσω και δικηγόρο. Είπα να ρωτήσω εδώ πρώτα πριν πω τίποτα σε αυτόν και πεθάνει από τα γέλια, αν εγώ είμαι υπερβολικός.
duende Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 οτι υπαρχουν και "συλλογοι" αιμοδοσιας που 'καβατζωνουν" φιαλες, πρωτη φορα το ακουω..για πες κι αλλα 3
stelios18120 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Ταραξε τους sheo Ειναι παρανομο αυτο, κανε τους μηνυση να τους βαλεις μυαλο.
duende Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 με την ευκαιρια να ρωτησω κατι, τελευταια φορα που ειχα δωσει αιμα μου ειχαν δωσει μια καρτουλα οπου ειχαν συμπληρωσει την ημερομηνια της αιμοδοσιας, καρτα αιμοδοτη δλδ. εχει αλλαξει τωρα αυτο? δινουν βιβλιαριο? επισης, οταν εισαι "εθελοντης" αιμοδοτης, πως γινεται οι φιαλες να ειναι "δικες σου"? εγω νομιζα οτι παει σε καποια τραπεζα αιματος και τη χρησιμοποιει οποιος εχει αναγκη, οχι εσυ αποκλειστικα αν θελει καποιος να το παρει απο την αρχη, δλδ να δινει αιμα για να εχει καποιες μοναδες για τον εαυτο του η δικο του ανθρωπο, ξεκιναει απο δω, https://www.blooddonorregistry.gr/ ανοιγοντας λογαριασμο και μετα δινει αιμα? καθε ποτε δινεις?
DrLo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 οτι υπαρχουν και "συλλογοι" αιμοδοσιας που 'καβατζωνουν" φιαλες, πρωτη φορα το ακουω..για πες κι αλλα ναι και εγώ πρώτη φορά το ακούω. Δηλαδή καταγράφεται κάπου απλά ότι έχει τόσες ποσότητες υπό κάποιον κωδικό ή έχει και ο σύλλογος ο ίδιος την φυσική κατοχή του αίματος ? Δηλαδή το αίμα που έδινες βρισκόταν σε κάποιο ψυγείο (υποθέτω) του συλλόγου σε δικό του μέρος ή σε κάποιο νοσοκομείο απλά υπήρχε κάπου ένας "λογαριασμός" του πόσες φυάλες ανοίκουν στον σύλλογο? Αν είναι το 2ο, γιατί να το δίνεις μέσω του συλλόγου και όχι κατευθειαν στο νοσοκομείο ? .... το μόνο που υποθέτω είναι ότι δεν κρεατιέται "λογαρισμός" για καθένα άτομο ξεχωριστά? Δηλαδή δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο του να το κάνεις ανεξάρτητα από σύυλλογο ?
Sheogorath Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 με την ευκαιρια να ρωτησω κατι, τελευταια φορα που ειχα δωσει αιμα μου ειχαν δωσει μια καρτουλα οπου ειχαν συμπληρωσει την ημερομηνια της αιμοδοσιας, καρτα αιμοδοτη δλδ. εχει αλλαξει τωρα αυτο? δινουν βιβλιαριο? επισης, οταν εισαι "εθελοντης" αιμοδοτης, πως γινεται οι φιαλες να ειναι "δικες σου"? εγω νομιζα οτι παει σε καποια τραπεζα αιματος και τη χρησιμοποιει οποιος εχει αναγκη, οχι εσυ αποκλειστικα αν θελει καποιος να το παρει απο την αρχη, δλδ να δινει αιμα για να εχει καποιες μοναδες για τον εαυτο του η δικο του ανθρωπο, ξεκιναει απο δω, https://www.blooddonorregistry.gr/ ανοιγοντας λογαριασμο και μετα δινει αιμα? καθε ποτε δινεις? Ναι, καρτούλα είναι, όχι βιβλιάριο. Σου σφραγίζει και υπογράφει την παραλαβή ο ιατρός της αιμοδοσίας. Φυσικά δεν καβατζώνεις τις φιάλες. Απλά αν χρειαστείς στο μέλλον έχεις το δικαίωμα και δεν "χρεώνεις" το νοσοκομείο να βρει απο αλλού. Φυσικά σχεδόν ποτέ δεν τις ζητάς πίσω όλες, οπότε ένα μεγάλο ποσοστό μένει στο νοσοκομείο για πάντα. Για παράδειγμα έχω δώσει πάνω απο 10 και έχω ζητήσει πίσω τρεις. Μακάρι να δίνανε όλοι, και ας ήταν και έτσι. Για το λινκ δεν το γνώριζα, θα ψάξω να κάνω λογαριασμό. ναι και εγώ πρώτη φορά το ακούω. Δηλαδή καταγράφεται κάπου απλά ότι έχει τόσες ποσότητες υπό κάποιον κωδικό ή έχει και ο σύλλογος ο ίδιος την φυσική κατοχή του αίματος ? Δηλαδή το αίμα που έδινες βρισκόταν σε κάποιο ψυγείο (υποθέτω) του συλλόγου σε δικό του μέρος ή σε κάποιο νοσοκομείο απλά υπήρχε κάπου ένας "λογαριασμός" του πόσες φυάλες ανοίκουν στον σύλλογο? Αν είναι το 2ο, γιατί να το δίνεις μέσω του συλλόγου και όχι κατευθειαν στο νοσοκομείο ? .... το μόνο που υποθέτω είναι ότι δεν κρεατιέται "λογαρισμός" για καθένα άτομο ξεχωριστά? Δηλαδή δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο του να το κάνεις ανεξάρτητα από σύυλλογο ? Απο όσο κατάλαβα πάνε φυσικά νοσοκομειο σε λογαριασμό του συλλόγου. Μετά ο σύλλογος έχει για τα μέλη του λογαρισμό/κατάσταση όπου και δίνει το κάθε μέλος ανα 3-4 μήνες φιάλη. Το πρόβλημα είναι ότι μετά ελέγχουν αυτοί που πάει το αίμα (αυτό για μέχρι 3ου βαθμού είναι τσεκαρισμένο) και αν πχ έχεις δώσει 10 φιάλες και ζητήσεις μία, πρέπει να την αντικαταστήσεις, δεν αφαιρείται απο τις δέκα. Δεν έχεις δηλαδή δικές σου πρακτικά. Το μόνο που κερδίζεις σε κάτι τέτοιους συλλόγους (γιατί δεν θέλω να χαλάσω τα ονόματα άλλων που δουλεύουν σωστά), είναι ότι μπορείς να πάρεις και πχ 5 φιάλες για εγχείρηση, να τις πιστωθείς και να τις γυρίσεις λίγο λίγο, ενώ στο νοσοκομείο μπορεί να μην υπάρχουν. Υπάρχει νομικό πλαίσιο να το κάνεις ατομικά, για αυτό και το βιβλιάριο/καρτα. Εγώ αυτό κάνω τα τελευταία χρόνια, αλλά απο ότι φαίνεται την τελευταία φορά πήγαν να "την φάνε". Πάλι καλά που την κάλυψε το νοσοκομείο, δεν το ζήτησα εγώ, αλλά χαίρομαι που το έκανε. Τουλάχιστον δεν την έχασα να ψάχνω τώρα αίμα 5 μέρες πριν την εγχείρηση. 1
DrLo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Ναι, καρτούλα είναι, όχι βιβλιάριο. Σου σφραγίζει και υπογράφει την παραλαβή ο ιατρός της αιμοδοσίας. Φυσικά δεν καβατζώνεις τις φιάλες. Απλά αν χρειαστείς στο μέλλον έχεις το δικαίωμα και δεν "χρεώνεις" το νοσοκομείο να βρει απο αλλού. Φυσικά σχεδόν ποτέ δεν τις ζητάς πίσω όλες, οπότε ένα μεγάλο ποσοστό μένει στο νοσοκομείο για πάντα. Για παράδειγμα έχω δώσει πάνω απο 10 και έχω ζητήσει πίσω τρεις. Μακάρι να δίνανε όλοι, και ας ήταν και έτσι. Για το λινκ δεν το γνώριζα, θα ψάξω να κάνω λογαριασμό. Απο όσο κατάλαβα πάνε φυσικά νοσοκομειο σε λογαριασμό του συλλόγου. Μετά ο σύλλογος έχει για τα μέλη του λογαρισμό/κατάσταση όπου και δίνει το κάθε μέλος ανα 3-4 μήνες φιάλη. Το πρόβλημα είναι ότι μετά ελέγχουν αυτοί που πάει το αίμα (αυτό για μέχρι 3ου βαθμού είναι τσεκαρισμένο) και αν πχ έχεις δώσει 10 φιάλες και ζητήσεις μία, πρέπει να την αντικαταστήσεις, δεν αφαιρείται απο τις δέκα. Δεν έχεις δηλαδή δικές σου πρακτικά. Το μόνο που κερδίζεις σε κάτι τέτοιους συλλόγους (γιατί δεν θέλω να χαλάσω τα ονόματα άλλων που δουλεύουν σωστά), είναι ότι μπορείς να πάρεις και πχ 5 φιάλες για εγχείρηση, να τις πιστωθείς και να τις γυρίσεις λίγο λίγο, ενώ στο νοσοκομείο μπορεί να μην υπάρχουν. Αν οι φυάλες φυλλάσονται στο νοσοκομείο, ποια η διαφορά αν αντι συλλόγου/συλλόγων, υπήρχε απλά ο "συλλογος/νοσοκομείο" ?
Anorymous Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Το εχω παθει και εγω ενας φιλος εδινε καθε 6 μηνες αιμα σε συλλογο στην επαρχια ηθελα αιμα για την μανα μου αθηνα και δεν του εδωσαν με την δικαιολογια οτι ειναι για τοπικη χρήση
Sheogorath Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Αν οι φυάλες φυλλάσονται στο νοσοκομείο, ποια η διαφορά αν αντι συλλόγου/συλλόγων, υπήρχε απλά ο "συλλογος/νοσοκομείο" ?Το συμπλήρωσα μετά. Ναι, έχεις ατομική κάρτα, για μένα αυτό είναι το καλύτερο.Το εχω παθει και εγω ενας φιλος εδινε καθε 6 μηνες αιμα σε συλλογο στην επαρχια ηθελα αιμα για την μανα μου αθηνα και δεν του εδωσαν με την δικαιολογια οτι ειναι για τοπικη χρήσηΟ κάθε σύλλογος ότι θέλει λέει δυστυχώς. Και με την έλλειψη σε αίμα που υπάρχει, φοβάμαι μην το πουλάνε κιόλας... Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2017 από Sheogorath
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Ωραία, θα ρωτήσω και δικηγόρο. Είπα να ρωτήσω εδώ πρώτα πριν πω τίποτα σε αυτόν και πεθάνει από τα γέλια, αν εγώ είμαι υπερβολικός.Δεν είσαι υπερβολικός, αντιθέτως. Προσωπικά δεν περίμενα να γίνονται τέτοια πράγματα στην αιμοδοσία.
Βασίλης_29 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2017 Τι παπάρες.... να σου λένε την κάνει το νοσοκομείο και μετά οτι την έχουν στον σύλλογο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις