Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,

χτες αγορασα τον 850 EVO 250gb για μια μικρη αναβαθμισουλα που θα κανω στο PC της υπογραφης.

Δευτερα/Τριτη θα παιχτει το φορματ ακομα ο δισκος δεν εχει μπει στο κουτι περιμενω να τον βαλω τοτε μια και καλη.

Με αυτο το θεμα ουσιαστικα θα θελα οι γνωστες να μου πουν τι πρεπει να κανω για να διατηρηθει ο δισκος οσα περισσοτερα χρονια γινεται με οσο το δυνατο καλυτερη "υγεια".Εχω σκοπο να του βαλω πανω το λειτουργικο για αρχη και καποιο mmorpg που παιζω συνεχεια.

Μετα απο αυτα τι αλλα προγραμματα ειναι καλο να βαζω και ποια οχι.Ας πουμε παιχνιδια που παιζω και μπορει να τα διαγραφω μολις τα τερματισω ειναι καλο να αποφευγω να τα βαζω για να μην γινονται νεες εγγραφες συνεχεια?Μπορω να βαλω προγραμματα που χρησιμοποιω συνεχεια και δεν σβηνω οπως Autocad/lumion/photoshop?Antivirus/antimalwre και τετοια?Επισης θα ηταν σωστο να αφησω λιγο χωρο και ποτε να μην τον γεμισω?

Γενικα οπως καταλαβατε θελω διαφορα tips για την σωστη λειτουργια του!

ΥΓ:θα χρειαστω και καποια προγραμματα για να ελεγχω ταχυτητες και τετοια?

Δημοσ.

χρησιμοποιησε τον όπως θα χρησιμοποιούσες εναν απλό δίσκο, δεν χρειαζεται να κάνεις τπτ διαφορετικό. Δεν προκειται να παθει τπτ απο τις εγγραφές. Καλό είναι να αφήσεις καμια 30αρια gb ελεύθερα καθώς αμα τον γεμίσεις θα πεσει λιγο η αποδοσή του όσο τον εχεις γεμάτο

Δημοσ.

αν ψάξεις τι παίζει με τις εγγραφές στους 850 εβο,υπάρχουν κομμάτια που έχουν αντέξει 600-800 TBW για να αρχίσει να πέφτει σημαντικά η απόδοσή τους.

Απο εκει και πέρα,καλό θα ήταν να κλείσεις την αδρανοποίηση,αν και ενα οποιοδήποτε συγχρονο λειτουργικό το κάνει απο μόνο του και μετά κατέβασε το magician για να δεις αν έχει το τελευταιο firmware ο δίσκος.

Το μόνο που θα πρέπει να σε νοιάζει ειναι αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω,να μην τον έχεις γεμάτο για να έχεις οσο το δυνατον καλύτερη απόδοση.

επίσης,φαντάζομαι το achi είναι ενεργοποιήμενο στη μητρική για τους δίσκους ώστε να παίξει και το trim μετά.

τέλος,κοίταζε που και που τις εγγραφές και μην περνάς τρομερά μεγάλα αρχεία καθώς η εγγύηση του δίσκου ειναι 5 ετη Η 75 TB εγγραφών.

http://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/support/faqs-05.html (ανοίγεις το πρώτο + )

• Like 1
Δημοσ.

Το λειτουργικό και τα προγράμματα που χρησιμοποιείς κάνουν καθημερινώς και ανα τακτά χρονικά διαστήματα εγγραφές/αναγνώσεις απο τον δίσκο ακόμα και σε idle,οπότε σιγά σιγά γίνονται οι εγγραφές.

Για να μην γράφω περι achi διάβασε εδώ αν θες

http://forums.crucial.com/t5/Crucial-SSDs/Why-do-i-need-AHCI-with-a-SSD-Drive-Guide-Here-Crucial-AHCI-vs/td-p/57078

έλεγξε στη μητρική(bios)σε τι sata type είναι αυτή τη στιγμή(η κάπως αλλιώς θα το λέει στην μητρική,δες στο Manual)

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά δεν γίνεται ανασυγκρότηση. Αυτό ισχύει μόνο για τους μηχανικούς δίσκους.

Δημοσ.

και εγώ που τον έχω τον συγκεκριμένο δίσκο κοντά 2 μήνες έχει γράψει 1tb σχεδόν, οτι έβαλα ειναι όλα στην αρχή ούτε έσβησα να βάλω κατι ούτε τίποτα, και με κανει εντύπωση γιατί το sendinel τον βγάζει 99% υγεια εχω 67gb γεμάτα  μαζί με προγράμματα και ένα 3 παιχνίδια μέσα

Δημοσ.

και εγώ που τον έχω τον συγκεκριμένο δίσκο κοντά 2 μήνες έχει γράψει 1tb σχεδόν, οτι έβαλα ειναι όλα στην αρχή ούτε έσβησα να βάλω κατι ούτε τίποτα, και με κανει εντύπωση γιατί το sendinel τον βγάζει 99% υγεια εχω 67gb γεμάτα  μαζί με προγράμματα και ένα 3 παιχνίδια μέσα

2 μηνες 1ΤΒ ειναι σχετικά "πολύ" οπότε γι αυτό έπεσε το sentinel.

Δεν έχεις κάτι να φοβάσαι βέβαια.

post-184642-0-36508700-1501587269_thumb.png

Δημοσ.

εεε πως δεν εχω αλλοι φιλοι μου που εχουνε παρει αλλες μαρκες δεν εχει πεσει 99% εμενα γιατι αρχισε ακομα δεν πηρα τον δισκο, επειδη παιζω euro truck γραφει στον δισκο το παιχνιδι;  ή οταν μπαινω σε σελιδες παλι γραφει;  ποτε προλαβε και πηγε τοσο χωρις καν να το εχω βαλει μεσα πραγματα οτι εβαλα ειναι απο την πρωτη μερα που τον πηρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...