Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το φάσμα των ΑμεΑ είναι τεράστιο. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να διδαχθούν σε κανονικό σχολείο, εφόσον αυτό έχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις (υποχρέωση όλων δημοσίων και ιδιωτικών να έχουν), άλλα που έχουν ανάγκη παράλληλης στιριξης (αμβλυωπες, βαρυκοοι κτλ) και άλλοι που το ειδικό σχολείο ή ακόμα και το εεεεκ είναι ενδεδειγμένο για αυτούς.

Το ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν τις απαραίτητες εγκατάστασις με δικά τους έξοδα, έφοδον κάποιο παιδί ΑμεΑ (που μπορεί να φοιτήσει σε γενικό σχολείο προφανώς, δεν μιλάμε για βαρύ αυτισμό με πολυπαραλυση πχ) θα ήθελε να φοιτήσει, είναι δεδομένο και δε χωράει καν συζήτηση.

Το υπουργειο λέει το προφανές.

Από κει και πέρα τα ειδικά τιμολόγια είναι κάτι γελοίο και μόνο ως αναφορά πόσο μάλλον για συζήτηση

Η πουλάς μια υπηρεσία ή δε τη πουλάς. Αν δε μπορείς να τη πουλήσεις σε όλους καντο ξεκάθαρο στο σαιτ σου και δέξου τη κριτική που σου αναλογεί ως επαγγελματίας.

Επισης παράλληλη στιριξη μπορεί να έχει ένα παιδί και σε ιδιωτικό σχολείο με έξοδα του κράτους. Απλά ως τώρα δε δεχοντουσαν οι ιδιώτες . τώρα με το σχέδιο νόμου αν ο ιδιώτης πει ότι δεν δέχεται πέφτει πρόστιμο και μύνηση.

Καμία δικαιολογία πλέον. Ας μάθουν επιτέλους κάποιοι να είναι καλοί επαγγελματίες και ας εξευρωπαιστουν.

Και αυτό αφορά και δημόσια σχολεία που οι διευθυντές τους δεν ήθελαν τμήματα ένταξης στο σχολείο τους για να μη πέσει το επίπεδο του σχολείου.

• Like 7
  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η πουλάς μια υπηρεσία ή δε τη πουλάς. Αν δε μπορείς να τη πουλήσεις σε όλους καντο ξεκάθαρο στο σαιτ σου και δέξου τη κριτική που σου αναλογεί ως επαγγελματίας.

Ε βέβαια! Τι εννοείτε κύριε ότι είστε σουβλατζίδικο;;; Εγώ θέλω σούσι! Μα είναι δυνατόν να μην μπορείτε να καλύψετε την εξειδικευμένη μου ανάγκη; Τι εννοείτε να πάω σε μαγαζί που πουλάει σούσι;;; Αυτό είναι κοινωνικός ρατσισμός! Θα βάλω το κράτος να σας υποχρεώσει να μου φτιάξετε σούσι!

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή αρκετοί το έχετε πάει μόνο σε ΆΜΕΑ με νοητική υστέρηση να πω ότι υπάρχουν και άλλες κατηγορίες.

Τα ανάπηρα παιδιά, τα τυφλά, τα κουφά, κλπ που δεν έχουν κανένα νοητικό πρόβλημα.

Φιλικό ζευγάρι έχει τυφλό παιδί το οποίο φοιτεί στο μουσικό σχολείο Αλίμου και μάλιστα διαπρέπει. Όταν το κράτος περιέκοψε τα κονδύλια για το σχολείο τυφλών στην Καλλιθέα είχαμε κατέβει γονείς και γνωστοί εκεί να διαμαρτυρηθουμε μαζί με τους γονείς.

Όλα αυτά τα παιδιά, που ξαναλέω δεν έχουν νοητική υστέρηση, αντιμετωπίζουν έναν απίστευτο Γολγοθά, είτε έχει ο γονιός χρήματα για ιδιωτικό, είτε δεν έχει.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν άνθρωποι που ζητάνε μείωση κοινωνικής πολιτικής, αναφέροντας συχνά μόνο παραδείγματα από τα άκρα για να το δικαιολογήσουν. Οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη δηλαδή (οι οποίοι και είναι πλειοψηφία) τι θα κάνουν ακριβώς;

Και το λυπηρό είναι ότι οι περισσότεροι που φωνάζουν για το κακό κράτος και τους καλούς ιδιώτες είναι αρτιμελείς, χωρίς πρόβλημα υγείας και έχουν την τύχη να ζουν σε καλό περιβάλλον.

Αυτό τους κάνει να μην αντιλαμβάνονται το ποσό εύκολα μπορεί να μείνει κάποιος τετραπληγικός για παράδειγμα και το τι κόλαση θα ζήσει σε αυτή την χώρα αν - χτυπά ξύλο - συμβεί κάτι τέτοιο.

Αλλά είπαμε, μην τολμήσουμε και δώσουμε κάποια παροχή σε ανθρώπους που την χρειάζονται. Κατευθείαν είμαστε σοβιετιa και το κακό κράτος μου κλέβει το πορτοφόλι.

• Like 8
Δημοσ.

Vste, το κράτος ας δώσει ότι παροχή θέλει.

Τον ιδιώτη γιατί πρέπει να τον υποχρέωσει να δώσει κάτι που είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει; 

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Αλλά είπαμε, μην τολμήσουμε και δώσουμε κάποια παροχή σε ανθρώπους που την χρειάζονται. Κατευθείαν είμαστε σοβιετικά και το κακό κράτος μου κλέβει το πορτοφόλι.

Μα δε δίνει καμιά παροχή το κράτος!

• Like 3
Δημοσ.

Τον ιδιώτη γιατί πρέπει να τον υποχρέωσει να δώσει κάτι που είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει; 

Ειμαι σιγουρος για το αν το κρατος δωσει οτι παροχη θελει σε ΑΜΕΑ θα βγουν πολλοι στα καγκελα εδω μεσα να το κατηγορησουν για αυτο.

Για παραδειγμα στο σχολειο τυφλων που εγραψα οι γονεις που τα παιδια τους φοιτουν εκει πρεπει καθε πρωι να πανε αυτοι τα παιδια εκει (μιλαμε και για παιδια που ζουν Κορινθο η Χαλκιδα) και καθε μεσημερι να τα παιρνουν. Μετα απο αρκετες περικοπες στα κονδυλια κοπηκε και το γευμα στο σχολειο αυτο.

Θα μου πεις οτι αυτο ειναι ασχετο με την ερωτηση σου οποτε θα φτασω και στα ιδιωτικα. Λοιπον αυτη την στιγμη το δημοσιο σχολειο ειναι υποχρεωμενο να δεχεται παιδια ΑΜΕΑ. Ξαναλεω ΑΜΕΑ δεν ειναι μονο παιδια με νοητικη υστερηση. Και να προσαρμοζει οσο μπορει την μαθησιακη διαδικασια ωστε να συμπεριλαβει και αυτα τα παιδια.

Απο την στιγμη που εισαι ιδιωτης και θελεις να ανοιξεις εκπαιδευτηριο που να συμμορφωνεται με τους νομους και τους κανονες του κρατους που βρισκεσαι ειναι μεσα στις υποχρεωσεις σου να παρεχεις το ιδιο η ανωτερο επιπεδο εκπαιδευσης.

Οπως ενας γιατρος, η ενας ταξιτζης πρεπει να πληρει καποιες υποχρεωσεις ωστε να ασκησει το επαγγελμα ετσι και ενα ιδιωτικο εκπαιδευτικο ιδρυμα πρεπει να κανει το ιδιο.

Οποτε το να μην συμπεριλαμβανεις παιδια ΑΜΕΑ στο εκπαιδευτικο σου προγραμμα because reasons δεν πρεπει να ειναι επιλογη του ιδιωτη. Πρεπει να βασιζεται στην εκπαιδευτικη νομοθεσια του κρατους. Το κρατος λοιπον θελει να νομοθετησει ωστε να καλυψει αυτη την περιπτωση. Και βεβαια τα ιδιωτικα εκπαιδευτηρια φωναζουν γιατι ενα, δυο παιδια με αναπηρια θα ριξουν το ονομα του οικου τους Λανιστερ.

Εν κατακλείδι πρεπει να υπαρχουν νομοι και ελεγχος για εμενα απο το κρατος στις επιχειρησεις και ιδιαιτερα στις κοινωφελεις, οπως ειναι τα εκπαιδευτηρια η τα ιδιωτικα νοσοκομεια. Αλλιως παμε πολυ ευκολα σε καταστασεις Αρειας φυλης.

Κλείνοντας να πω οτι δεν θα εστελνα το αρτιμελες παιδι μου σε ενα εκπαιδευτηριο το οποιο δεν θα δεχοταν ΑΜΕΑ. Δεν θα μου αρεσε η νοοτροπια αυτη και να εκπαιδευτει εκει μεσα το παιδι μου. Ελπιζω να υπαρχουν και αλλοι γονεις που σκεφτονται το ιδιο. 

Μα δε δίνει καμιά παροχή το κράτος!

Ακριβως ειναι τρομερα ασχημη η κατασταση. Εγω λεω οτι ΑΝ δοκιμασει να δωσει καποια παροχη, η να νομοθετησει καποιους νομους που προστατευουν και αυτους τους ανθρωπους, οπως παει να γινει με το νομοσχεδιο για τα ιδιωτικα εκπαιδευτηρια, πεφτουν ολοι οι υγιεις να τους φανε.

Εχουμε γινει Γερμανια του 1936.. 

• Like 5
  • Moderators
Δημοσ.

Ειμαι σιγουρος για το αν το κρατος δωσει οτι παροχη θελει σε ΑΜΕΑ θα βγουν πολλοι στα καγκελα εδω μεσα να το κατηγορησουν για αυτο.

Για παραδειγμα στο σχολειο τυφλων που εγραψα οι γονεις που τα παιδια τους φοιτουν εκει πρεπει καθε πρωι να πανε αυτοι τα παιδια εκει (μιλαμε και για παιδια που ζουν Κορινθο η Χαλκιδα) και καθε μεσημερι να τα παιρνουν. Μετα απο αρκετες περικοπες στα κονδυλια κοπηκε και το γευμα στο σχολειο αυτο.

Θα μου πεις οτι αυτο ειναι ασχετο με την ερωτηση σου οποτε θα φτασω και στα ιδιωτικα. Λοιπον αυτη την στιγμη το δημοσιο σχολειο ειναι υποχρεωμενο να δεχεται παιδια ΑΜΕΑ. Ξαναλεω ΑΜΕΑ δεν ειναι μονο παιδια με νοητικη υστερηση. Και να προσαρμοζει οσο μπορει την μαθησιακη διαδικασια ωστε να συμπεριλαβει και αυτα τα παιδια.

Απο την στιγμη που εισαι ιδιωτης και θελεις να ανοιξεις εκπαιδευτηριο που να συμμορφωνεται με τους νομους και τους κανονες του κρατους που βρισκεσαι ειναι μεσα στις υποχρεωσεις σου να παρεχεις το ιδιο η ανωτερο επιπεδο εκπαιδευσης.

Οπως ενας γιατρος, η ενας ταξιτζης πρεπει να πληρει καποιες υποχρεωσεις ωστε να ασκησει το επαγγελμα ετσι και ενα ιδιωτικο εκπαιδευτικο ιδρυμα πρεπει να κανει το ιδιο.

Οποτε το να μην συμπεριλαμβανεις παιδια ΑΜΕΑ στο εκπαιδευτικο σου προγραμμα because reasons δεν πρεπει να ειναι επιλογη του ιδιωτη. Πρεπει να βασιζεται στην εκπαιδευτικη νομοθεσια του κρατους. Το κρατος λοιπον θελει να νομοθετησει ωστε να καλυψει αυτη την περιπτωση. Και βεβαια τα ιδιωτικα εκπαιδευτηρια φωναζουν γιατι ενα, δυο παιδια με αναπηρια θα ριξουν το ονομα του οικου τους Λανιστερ.

Εν κατακλείδι πρεπει να υπαρχουν νομοι και ελεγχος για εμενα απο το κρατος στις επιχειρησεις και ιδιαιτερα στις κοινωφελεις, οπως ειναι τα εκπαιδευτηρια η τα ιδιωτικα νοσοκομεια. Αλλιως παμε πολυ ευκολα σε καταστασεις Αρειας φυλης.

Κλείνοντας να πω οτι δεν θα εστελνα το αρτιμελες παιδι μου σε ενα εκπαιδευτηριο το οποιο δεν θα δεχοταν ΑΜΕΑ. Δεν θα μου αρεσε η νοοτροπια αυτη και να εκπαιδευτει εκει μεσα το παιδι μου. Ελπιζω να υπαρχουν και αλλοι γονεις που σκεφτονται το ιδιο. 

Αυτά είναι πολύ ωραία που λες αλλά από τη στιγμή που το ίδιο το κράτος δε μπορεί να παρέχει κάτι, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να υποχρεώνει κάποιον άλλο να το κάνει και δε μπορώ να το δω ως καλοπροαίρετο μέτρο. Γιατί στο ιδιωτικό θα πάει ο ελεγκτής και θα του κλείσει το σπίτι (και καλά θα του κάνει αν δε λειτουργεί σύμφωνα με τη νομοθεσία). Στο δημόσιο τι γίνεται ακριβώς;

• Like 3
Δημοσ.

Αυτά είναι πολύ ωραία που λες αλλά από τη στιγμή που το ίδιο το κράτος δε μπορεί να παρέχει κάτι, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να υποχρεώνει κάποιον άλλο να το κάνει και δε μπορώ να το δω ως καλοπροαίρετο μέτρο. Γιατί στο ιδιωτικό θα πάει ο ελεγκτής και θα του κλείσει το σπίτι (και καλά θα του κάνει αν δε λειτουργεί σύμφωνα με τη νομοθεσία). Στο δημόσιο τι γίνεται ακριβώς;

Πιστεψε με οταν τρεχαμε το προγραμα παροχης υπολογιστων και βοηθηματων στην προηγουμενη εταιρια που δουλευα (pc με πληκτρολογιο ΜπραΪχ, ποντικι που λειτουργει με το κεφαλι και αλλα πολλα), περασα απο αρκετα σπιτια και δημοσια σχολεια να εγκαταστησω τις συσκευες αυτες. Ειδα καθηγητες και δασκαλους με τρομερο φιλοτιμο και αγαπη για αυτα τα παιδια, ειδα και την εγκαταλειψη σε επιπεδο πορων και δομων.

Ανθρωπινη θεληση υπαρχει, οι ποροι ειναι ανυπαρκτοι.

Τελος να προσθεσω οτι οι φιλοι μου ειχαν την οικονομικη δυνατοτητα να στειλουν το τυφλο παιδι τους σε ιδιωτικο σχολειο κοντα στην περιοχη που μενουν και να μην κανουν το ταξιδι καθε μερα. Εισέπραξαν την αρνηση σε οποιοδηποτε πηγαν. Για αυτο και τελικα κατεληξαν στο σχολειο τυφλων Καλλιθεας.

Αυτο ΠΡΕΠΕΙ να αλλαξει.

• Like 2
Δημοσ.

Vste, δεν έχεις "δικαιώματα" στο πως θα διαθέσει τις υπηρεσίες του ένας ιδιώτης επειδή δεν κάνεις κουμάντο στην τσέπη του. Μπορεί να μην συμφέρει καθόλου ένα ιδιωτικό σχολείο να διαθέσει χρήματα για το κατάλληλο προσωπικό/εξοπλισμό επειδή δεν βγάζει τα αντίστοιχα από τους ΑΜΕΑ μαθητές ή μπορεί για παράδειγμα να δέχεται μόνο μαθητές με πολύ υψηλές επιδόσεις και τα ΑΜΕΑ να μην ταιριάζουν σε αυτό το περιβάλλον. 

Με την ίδια λογική αν δεν έχεις αρκετά χρήματα για να πας σε ιδιωτικό πρέπει να νομοθετήσει το κράτος για να πηγαίνουν και οι φτωχοί αλλιώς αδικούνται; 

• Moderators
Δημοσ.

Για αυτο και τελικα κατεληξαν στο σχολειο τυφλων Καλλιθεας.

Βλέπεις λοιπόν πού είναι το πρόβλημα; (pun not intended)

Το παιδί αυτό θα μπορούσε να πάει σ' ένα οποιοδήποτε άλλο δημόσιο σχολείο (που να μην είναι αποκλειστικά για τυφλούς); Αν η απάντηση είναι ναι, τότε θα μπορούσες να μου πεις με λίγα λόγια τι παροχές θα έπρεπε να παρέχει αυτό το σχολείο για το συγκεκριμένο παιδί;

Αν η απάντηση είναι όμως όχι, δε μπορώ να καταλάβω γιατί, εφόσον το παιδί δε θα μπορούσε να πάει σε ένα "κανονικό" δημόσιο σχολείο να πρέπει το ιδιωτικό να κάνει κάτι παραπάνω.

Vste, δεν έχεις "δικαιώματα" στο πως θα διαθέσει τις υπηρεσίες του ένας ιδιώτης επειδή δεν κάνεις κουμάντο στην τσέπη του. Μπορεί να μην συμφέρει καθόλου ένα ιδιωτικό σχολείο να διαθέσει χρήματα για το κατάλληλο προσωπικό/εξοπλισμό επειδή δεν βγάζει τα αντίστοιχα από τους ΑΜΕΑ μαθητές ή μπορεί για παράδειγμα να δέχεται μόνο μαθητές με πολύ υψηλές επιδόσεις και τα ΑΜΕΑ να μην ταιριάζουν σε αυτό το περιβάλλον. 

Με την ίδια λογική αν δεν έχεις αρκετά χρήματα για να πας σε ιδιωτικό πρέπει να νομοθετήσει το κράτος για να πηγαίνουν και οι φτωχοί αλλιώς αδικούνται; 

Δες το σαν "minimum παροχές που πρέπει να παρέχεις για να μπορείς να λειτουργήσεις". Ως concept μια χαρά είναι, το κράτος πρέπει να μπορεί να εγγυηθεί ένα ελάχιστο επίπεδο στις υπηρεσίες που φέρουν το όνομά του (γιατί το χαρτί που θα πάρεις απ' το ιδιωτικό είναι χαρτί του κράτους κλπ).

Δημοσ.

Με την ιδια λογικη πρεπει ενα εστιατοριο να αρνηθει να σερβιρει αναπηρο γιατι δεν εχει χρηματα να βαλει ραμπα; Ενας ταξιτζης να αρνηθει να παρει αναπηρο γιατι ανοιγει δυσκολα το πορτ μπαγκαζ να βαλει το καροτσακι;

Επισης δεν ειναι ιδια η λογικη του να πανε τζαμπα που γραφετε αρκετοι φιλελευθερων καταβολων με το να σε υποχρεωσω μεσω νομου να εχεις καποιους στοιχειωδεις κανονες ανθρωπισμου. Κανεις δεν μιλησε για τζαμπα. Αν και τα σοβαρα ιδιωτικα εκπαιδευτηρια προσφερουν δωρεαν θεσεις σε παιδια απορων. Λεγεται εταιρικη κοινωνικη ευθυνη.

Με αυτα που γραφεις πιστευω οτι εισαι αρτιμελης και οτι στον οικογενειακο, φιλικο κυκλο δεν εχεις και πολλα παραδειγματα ΑΜΕΑ ανθρωπων. Αν τυχει κατι κοντινο (οπως εγραψα παραπανω αρκει ενα ατυχημα με μηχανη για να μεινει καποιος τετραπληγικος) που πραγματικα δεν το ευχομαι σε κανεναν ισως να αναθεωρησεις τις αποψεις σου.

Βλέπεις λοιπόν πού είναι το πρόβλημα; (pun not intended)

Το παιδί αυτό θα μπορούσε να πάει σ' ένα οποιοδήποτε άλλο δημόσιο σχολείο (που να μην είναι αποκλειστικά για τυφλούς); Αν η απάντηση είναι ναι, τότε θα μπορούσες να μου πεις με λίγα λόγια τι παροχές θα έπρεπε να παρέχει αυτό το σχολείο για το συγκεκριμένο παιδί;

Αν η απάντηση είναι όμως όχι, δε μπορώ να καταλάβω γιατί, εφόσον το παιδί δε θα μπορούσε να πάει σε ένα "κανονικό" δημόσιο σχολείο να πρέπει το ιδιωτικό να κάνει κάτι παραπάνω.

Δες το σαν "minimum παροχές που πρέπει να παρέχεις για να μπορείς να λειτουργήσεις". Ως concept μια χαρά είναι, το κράτος πρέπει να μπορεί να εγγυηθεί ένα ελάχιστο επίπεδο στις υπηρεσίες που φέρουν το όνομά του (γιατί το χαρτί που θα πάρεις απ' το ιδιωτικό είναι χαρτί του κράτους κλπ).

Γιατι στην περιπτωση των τυφλων παιδιων το σχολειο τυφλων της Καλλιθεας παρεχει ενα εκπαιδευτικο προγραμμα προσανατολισμενο σε αυτη την αναπηρια. Οπως εγραψα και πιο πανω γυμνασιο λυκειο πηγε στο μουσικο σχολειο (δημοσιο και αυτο), οπου και διαπρεπει γιατι εχει ταλεντο. Παντως για το σχολειο τυφλων να πω οτι εχει ελαχιστες θεσεις σε σχεση με την ζητηση που υπαρχει.

Οκ οι φιλοι μου προτιμησαν την λυση αυτη γιατι μπορουσαν να πηγαινοφερνουν το παιδι. Αλλοι γονεις δεν εχουν αυτη την δυνατοτητα. Οποτε το δημοσιο σχολειο μονο απο θεμα μετακινησης να το δεις δεν συμφερει. Απο την αλλη εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να στειλουν το παιδι σε καποιο ιδιωτικο στην περιοχη τους. Γιατι το δημοσιο, σαν εκπαιδευτικο ιδρυμα, να ειναι υποχρεωμενο να δεχτει το παιδι και το ιδιωτικο οχι;

Δημοσ.

Ε βέβαια! Τι εννοείτε κύριε ότι είστε σουβλατζίδικο;;; Εγώ θέλω σούσι! Μα είναι δυνατόν να μην μπορείτε να καλύψετε την εξειδικευμένη μου ανάγκη; Τι εννοείτε να πάω σε μαγαζί που πουλάει σούσι;;; Αυτό είναι κοινωνικός ρατσισμός! Θα βάλω το κράτος να σας υποχρεώσει να μου φτιάξετε σούσι!

Το παράδειγμα σου είναι εντελώς άσχετο. Πουλάς εκπαίδευση και αυτό σου ζητάω να μου πουλήσεις. Όχι σούσι.

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι δε θέλουν να ακολουθούν τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο σε κάποια πράγματα αλλά τι να κάνουμε.Σε οποίον δεν αρέσει εξωτερικό.

Οh Wait. Εκεί δε δίνουν άδεια αν δεν έχεις εγκατάστασεις ΑμεΑ :)

Εσένα πως θα σου φανεί αν το σούπερ μάρκετ αύριο σταματήσει να σου πουλαει επειδή έτσι του αρέσει;

Και ναι αυτό είναι παράδειγμα.

• Like 4
Δημοσ.

Με την ιδια λογικη πρεπει ενα εστιατοριο να αρνηθει να σερβιρει αναπηρο γιατι δεν εχει χρηματα να βαλει ραμπα; Ενας ταξιτζης να αρνηθει να παρει αναπηρο γιατι ανοιγει δυσκολα το πορτ μπαγκαζ να βαλει το καροτσακι;

Επισης δεν ειναι ιδια η λογικη του να πανε τζαμπα που γραφετε αρκετοι φιλελευθερων καταβολων με το να σε υποχρεωσω μεσω νομου να εχεις καποιους στοιχειωδεις κανονες ανθρωπισμου. Κανεις δεν μιλησε για τζαμπα. Αν και τα σοβαρα ιδιωτικα εκπαιδευτηρια προσφερουν δωρεαν θεσεις σε παιδια απορων. Λεγεται εταιρικη κοινωνικη ευθυνη.

Με αυτα που γραφεις πιστευω οτι εισαι αρτιμελης και οτι στον οικογενειακο, φιλικο κυκλο δεν εχεις και πολλα παραδειγματα ΑΜΕΑ ανθρωπων. Αν τυχει κατι κοντινο (οπως εγραψα παραπανω αρκει ενα ατυχημα με μηχανη για να μεινει καποιος τετραπληγικος) που πραγματικα δεν το ευχομαι σε κανεναν ισως να αναθεωρησεις τις αποψεις σου.

Καταλαβαίνω απόλυτα τον τρόπο σκέψης σου και δεν διαφωνώ απαραίτητα με όλες τις παροχές και τους νόμους. Αυτό που βρίσκω άκρως ανησυχητικό είναι η ευκολία με την οποία θέλεις να επιβάλλεις κάτι σε άλλους, και δεν γράφεις πουθενά ποιο είναι το όριο σε αυτή την επιβολή, αν υπάρχει δηλαδή. 

Δημοσ.

Το παράδειγμα σου είναι εντελώς άσχετο. Πουλάς εκπαίδευση και αυτό σου ζητάω να μου πουλήσεις. Όχι σούσι.

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι δε θέλουν να ακολουθούν τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο σε κάποια πράγματα αλλά τι να κάνουμε.Σε οποίον δεν αρέσει εξωτερικό.

Οh Wait. Εκεί δε δίνουν άδεια αν δεν έχεις εγκατάστασεις ΑμεΑ :)

Εσένα πως θα σου φανεί αν το σούπερ μάρκετ αύριο σταματήσει να σου πουλαει επειδή έτσι του αρέσει;

Και ναι αυτό είναι παράδειγμα.

Ακριβως φιλε μου!

Στον υπολοιπο πολιτισμενο κοσμο, που οραματιζονται αρκετοι που φωναζουν εδω, ειναι απαραιτητη προυποθεση για να βγαλεις αδεια η υποστηριξη σε ΑΜΕΑ. Νομοι λεγονται και προυποθεσεις ασκησης επαγγελματος, που ολα τα επαγγελματα εχουν.

Εδω ειναι απλα Παρασκευη.

• Like 3
Δημοσ.

Πιο συγκεκριμένα, η ρύθμιση που αποτέλεσε το μήλον της έριδος, διευκρινίζει ότι "στα ιδιωτικά σχολεία δύνανται να εγγράφονται και να φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και προσαρμογές που ισχύουν για τα δημόσια σχολεία

Άρα ουσιαστικά σου λέει να δέχεσαι στο ιδιωτικό σου σχολείο ΑΜΕΑ ανεξάρτητα με το αν έχεις τις κατάλληλες εγκαταστάσεις ή/και εκπαιδευτικούς αφού ως γνωστόν ούτε τα δημόσια έχουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...