SlickNick Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Εσένα πως θα σου φανεί αν το σούπερ μάρκετ αύριο σταματήσει να σου πουλαει επειδή έτσι του αρέσει; Και ναι αυτό είναι παράδειγμα. Το σούπερμαρκετ δεν καλύπτει όλες μου τις ανάγκες! Υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα που για να τα αγοράσω πρέπει να πάω σε ένα συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ που είναι μακρυά από το σπίτι μου και είναι και πανάκριβο επειδή φέρνει προϊόντα από το εξωτερικό.
Moderators Kercyn Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Γιατι στην περιπτωση των τυφλων παιδιων το σχολειο τυφλων της Καλλιθεας παρεχει ενα εκπαιδευτικο προγραμμα προσανατολισμενο σε αυτη την αναπηρια. Οπως εγραψα και πιο πανω γυμνασιο λυκειο πηγε στο μουσικο σχολειο (δημοσιο και αυτο), οπου και διαπρεπει γιατι εχει ταλεντο. Παντως για το σχολειο τυφλων να πω οτι εχει ελαχιστες θεσεις σε σχεση με την ζητηση που υπαρχει. Οκ οι φιλοι μου προτιμησαν την λυση αυτη γιατι μπορουσαν να πηγαινοφερνουν το παιδι. Αλλοι γονεις δεν εχουν αυτη την δυνατοτητα. Οποτε το δημοσιο σχολειο μονο απο θεμα μετακινησης να το δεις δεν συμφερει. Απο την αλλη εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να στειλουν το παιδι σε καποιο ιδιωτικο στην περιοχη τους. Γιατι το δημοσιο, σαν εκπαιδευτικο ιδρυμα, να ειναι υποχρεωμενο να δεχτει το παιδι και το ιδιωτικο οχι; Εννοούσα ότι αν ένα "κανονικό" δημόσιο σχολείο είναι (ή θα έπρεπε να είναι) σε θέση να δεχτεί ένα τυφλό παιδί τότε κι ένα "κανονικό" ιδιωτικό θα έπρεπε να είναι σε θέση να κάνει το ίδιο. Αυτά που ισχύουν για το δημόσιο θα έπρεπε να ισχύουν και για το ιδιωτικό (σε ό,τι δεν έχει να κάνει με ακαδημαϊκά κριτήρια).
TheAccountant Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Εγω για τον ΙΔΙΩΤΗ δεν μπορώ να πω τιποτα. Με την εννοια, δικια του η επιχειρηση και αυτος θα κάνει κουμάντο πως θα την τρέξει. Παρεμβατισμός τετοιου ειδους απο το κρατος ειναι ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. Καλως η κακώς οι υποδομές και η οποια υποστηριξη στοιχίζει. Αν το κρατος θελει να ασκησει κοινωνικη πολιτικη πρεπει να το κανει με τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΣ. Ο ιδιωτης δεν ειναι μητερα Τερεζα και ουτε δουλευει για να το κλεισει το μαγαζι. Και ας ερθουμε στην ουσια του πράγματος γιατι κλασσικα εδω μέσα μας εχουνε πιασει τα κοινωνικα αντανακλαστικα. Το κρατος, σε ποσα απο τα σχολεία του τηρεί αυτες τις προδιαγραφές που ζητει απο τα ιδιωτικα σχολεία? Γιατι τον ιδιωτη αμα θέλω τον πληρωνω. Το κράτος ομως το πληρώνω ακομα και ας μην εχω παιδια. 6
vste Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Καταλαβαίνω απόλυτα τον τρόπο σκέψης σου και δεν διαφωνώ απαραίτητα με όλες τις παροχές και τους νόμους. Αυτό που βρίσκω άκρως ανησυχητικό είναι η ευκολία με την οποία θέλεις να επιβάλλεις κάτι σε άλλους, και δεν γράφεις πουθενά ποιο είναι το όριο σε αυτή την επιβολή, αν υπάρχει δηλαδή. Δεν νομιζω αυτη την στιγμη να σε απειλω με Καλάσνικοφ ωα υιοθετήσεις αυτα που λεω. Κουβεντα κανουμε. Αλλα ξεχασα αλλη καραμελα των φιλελευθερων, εναντι επιχειρηματων, ειναι αυτη της επιβολης. Δες εδω για παραδειγμα την κομμουνιστικη Αγγλια και τι νομους εχει: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1857435/ 3
SlickNick Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δεν νομιζω αυτη την στιγμη να σε απειλω με Καλάσνικοφ ωα υιοθετήσεις αυτα που λεω. Κουβεντα κανουμε. Αλλα ξεχασα αλλη καραμελα των φιλελευθερων, εναντι επιχειρηματων, ειναι αυτη της επιβολης. Δες εδω για παραδειγμα την κομμουνιστικη Αγγλια και τι νομους εχει: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1857435/ Μα επιβολή ζητάς! Λες στον ιδιώτη, ή θα πληρώσεις από την δικιά σου τσέπη για να μπορούν να έρχονται ΑΜΕΑ στο σχολείο σου ή θα έρθει το κράτος και θα σε τιμωρήσει! Και δεν μιλάμε για ράμπες και ασανσέρ, αλλά για εξειδικευμένο προσωπικό και εγκαταστάσεις. Καταλαβαίνω ότι ωθείσαι από έναν καλό σκοπό, αλλά έτσι μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Σε ξαναρωτάω, ποιο είναι το όριο στο τι μπορεί να επιβάλλει το κράτος σε έναν ιδιωτικό σχολείο; Και γιατί εμπιστεύεσαι το κράτος να το κάνει αυτό σωστά και όχι με τρόπο που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τους ιδιώτες για να τους φάει χρήματα και να κάνει ζημιά στην αγορά;
vste Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Εγω για τον ΙΔΙΩΤΗ δεν μπορώ να πω τιποτα. Με την εννοια, δικια του η επιχειρηση και αυτος θα κάνει κουμάντο πως θα την τρέξει. Παρεμβατισμός τετοιου ειδους απο το κρατος ειναι ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. Καλως η κακώς οι υποδομές και η οποια υποστηριξη στοιχίζει. Αν το κρατος θελει να ασκησει κοινωνικη πολιτικη πρεπει να το κανει με τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΣ. Ο ιδιωτης δεν ειναι μητερα Τερεζα και ουτε δουλευει για να το κλεισει το μαγαζι. Και ας ερθουμε στην ουσια του πράγματος γιατι κλασσικα εδω μέσα μας εχουνε πιασει τα κοινωνικα αντανακλαστικα. Το κρατος, σε ποσα απο τα σχολεία του τηρεί αυτες τις προδιαγραφές που ζητει απο τα ιδιωτικα σχολεία? Γιατι τον ιδιωτη αμα θέλω τον πληρωνω. Το κράτος ομως το πληρώνω ακομα και ας μην εχω παιδια. Πραγματικα σου ευχομαι να μην σου τυχει κατι και αποκτησεις καποια αναπηρια. Να δεις απο πρωτο χερι την κατασταση. Και να ακουσεις εναν χαμογελαστο υγιη ανθρωπο διπλα να λεει "εγω ειμαι καλα, γιατι να πληρωνω για τον αχρηστο;" Τελος απο εμενα. Κουραστηκα.. Μα επιβολή ζητάς! Λες στον ιδιώτη, ή θα πληρώσεις από την δικιά σου τσέπη για να μπορούν να έρχονται ΑΜΕΑ στο σχολείο σου ή θα έρθει το κράτος και θα σε τιμωρήσει! Και δεν μιλάμε για ράμπες και ασανσέρ, αλλά για εξειδικευμένο προσωπικό και εγκαταστάσεις. Καταλαβαίνω ότι ωθείσαι από έναν καλό σκοπό, αλλά έτσι μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Σε ξαναρωτάω, ποιο είναι το όριο στο τι μπορεί να επιβάλλει το κράτος σε έναν ιδιωτικό σχολείο; Και γιατί εμπιστεύεσαι το κράτος να το κάνει αυτό σωστά και όχι με τρόπο που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τους ιδιώτες για να τους φάει χρήματα και να κάνει ζημιά στην αγορά; Στην Αγγλια η επιβολη που λες ειναι ΝΟΜΟΣ. Για να βγαλει αδεια ιδιωτικο εκπαιδευτηριο ΠΡΕΠΕΙ να εχει προβλεψη για ΑΜΕΑ. Δεν μπορω να λεω τα ιδια και τα ιδια. 3
SlickNick Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Στην Αγγλια η επιβολη που λες ειναι ΝΟΜΟΣ. Για να βγαλει αδεια ιδιωτικο εκπαιδευτηριο ΠΡΕΠΕΙ να εχει προβλεψη για ΑΜΕΑ. Δεν μπορω να λεω τα ιδια και τα ιδια. Το λινκ που παραθέτεις αναφέρει συγκεκριμένα " there is an anticipatory duty to make reasonable adjustments to enable disabled students to have access to education and associated services." και φέρνει σαν παράδειγμα εκπαιδευτικό υλικό για τυφλούς μαθητές. Η Ελληνική εκδοχή λέει "δύνανται να εγγράφονται και να φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και προσαρμογές που ισχύουν για τα δημόσια σχολεία" Μεγάλη διαφορά...
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 To κράτος πρέπει να κόψει ΤΕΛΕΙΩΣ όλες τις παροχές , τέρμα. Δεν πρέπει να παρεμβαίνει ΠΟΥΘΕΝΑ , όπου έβαλε το χέρι του τα έκανε σκ@@#%$. Δεν είναι λογικό να τα παίρνεις από όλους , να επιστρέφεις το 10% σε κοινωνική πολιτική για το πόπολο και να καταστρέφεις την αγορά. Έχει σχολεία για να πάνε αυτά τα παιδιά , όπου μπορούν να προσαρμόσουν το μάθημα στις ανάγκες τους , δεν είναι λογικό να σταματάς και αυτούς που μπορούν να πάνε πιο μακρυα στη μάθηση....γιατί..... έτσι. Έτσι και αλλιώς ο κοινωνικός ρατσισμός είναι βαθιά ριζωμένος , δεν περιμένει κάποιος το παιδί του να το ζήσει στο σχολείο, το έχει δει νωρίτερα το έργο των "ψυχοπονιάρηδων" Ελλήνων.
MikeJ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Πραγματικα σου ευχομαι να μην σου τυχει κατι και αποκτησεις καποια αναπηρια. Να δεις απο πρωτο χερι την κατασταση. Και να ακουσεις εναν χαμογελαστο υγιη ανθρωπο διπλα να λεει "εγω ειμαι καλα, γιατι να πληρωνω για τον αχρηστο;" Μα ο Accountant σου λέει ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή η κοινωνική πολιτική είναι δουλειά του κράτους και όχι του ιδιώτη. Μπορεί εγώ και αρκετοί άλλοι να μην έχουμε ΑΜΕΑ στην οικογένεια μας αλλά συμφωνώ 100 % οι φόροι μου να δοθούν ώστε τα δημόσια σχολεία να αποκτήσουν τα απαραίτητα ώστε να μπορούν να φιλοξενούν ΑΜΕΑ. Εκεί ναι πρέπει να πηγαίνουν οι φόροι μας και όχι στις τσέπες του κάθε κομματόσκυλου σφραγιδοκολλητή. Αυτό που δε μπορείς να κάνεις όμως, είναι να υποχρεώνεις τον ιδιώτη να κάνει την κοινωνική πολιτική αντί για εσένα και μάλιστα χωρίς να μπορεί να χρεώσει τις επιπλέον παροχές. Φρόντισε εσύ πρώτα να εξοπλίσεις κατάλληλα όλους τους δημόσιους χώρους στους οποίους κάποιος υποχρεωτικά θα βρεθεί (σχολεία,νοσοκομεία, υπηρεσίες κλπ) και μετά κούνα το δάχτυλο στους ιδιώτες στους χώρους των οποίων η παρουσία είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Το κράτος αυτή τη στιγμή λέει ότι εμείς στα δημόσια σχολεία δεχόμαστε τους πάντες (άσχετα αν δεν υπάρχει καμία υπόδομή κλπ για το να υποστηρίξει αυτό) εμείς απλά τους δεχόμαστε και ας μην μπορούν να πατήσουν το πόδι μέσα στο σχολείο. Αν αυτό θεωρείται ίσες ευκαιρίες και μη αποκλεισμός τότε σιγά το κάνουν όλοι. Ο ιδιώτης από την άλλη, όντας ειλικρινής λέει ότι αφού δεν έχω τις υποδομές δε μπορώ να σε δεχτώ, απευθύνσου σε κάποιον που τις έχει. 4
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Το κράτος ομως το πληρώνω ακομα και ας μην εχω παιδια. Tο πληρώνεις ακόμα κι αν τα παιδιά σου πηγαίνουν σε ιδιωτικό...
gas7777 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 ότι ισχύει στην Ευρώπη θα ισχύσει κ εδώ. Αν ένα δημόσιο σχολείο δεν έχει εγκαταστάσεις ΑμεΑ το κράτος υποχρεούται να έγγραψει το παιδί σε κάποιο άλλο που έχει κ η μετακίνηση γίνεται με έξοδα του κράτους. Αυτό εφαρμόζεται εδώ κ χρόνια στην Ελλάδα προς έκπληξη κάποιων. Το ίδιο ακριβώς υποχρεούται να κάνει και ο ιδιώτης. Δε σε υποχρεώνει να γίνεις ειδικό σχολείο. Πρόσβαση άμεα σου λέει να έχεις. Τα παραπάνω είναι απλώς μια ευρωπαϊκή οδηγία που κακός δεν έχει εφαρμοστεί τόσα χρόνια. καταλαβαίνω ότι δεν αρέσει που εφαρμόζεται τώρα αλλά αν θέλουμε Ευρώπη αυτά πρέπει να τα παίζουμε στα δάχτυλα. Εκτός αν κάποιοι δε θέλουν Ευρώπη και τους αρέσει η ασυδοσία. Παρεμπιπτόντως τα καλά ιδιωτικά σχολεία μια χαρά εγκαταστάσεις έχουν. Άλλα ενημερώνουν ότι δεν έχουν εγκατάσταση αλλά κάνουν ότι μπορούν για να εξυπηρετήσουν. όλο το θέμα γίνεται για μερικούς που φοβούνται ότι θα χαλάσει το πρεστίζ του σχολείου. Τους ξέρουμε. Οι ίδιοι που γκαρίζουν για τους πρόσφυγες να μην διδάσκονται στα σχολεία μας κτλ κτλ. Κατα τα άλλα θέλουμε Ευρώπη Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος για κάποιους. Update: Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική παρεμπιπτόντως. Εφαρμογή του συντάγματος για ίσα δικαιώματα είνσι στη παιδεία. Η Ευρώπη δυστυχώς για κάποιους θα βελτιώσει και τον ιδιωτικό τομέα. Ήδη κλαίνε κάποιοι που πληρώνουμε με κάρτες. 5
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Αν ένα δημόσιο σχολείο δεν έχει εγκαταστάσεις ΑμεΑ το κράτος υποχρεούται να έγγραψει το παιδί σε κάποιο άλλο που έχει κ η μετακίνηση γίνεται με έξοδα του κράτους. Αυτό εφαρμόζεται εδώ κ χρόνια στην Ελλάδα προς έκπληξη κάποιων. Το ίδιο ακριβώς υποχρεούται να κάνει και ο ιδιώτης. Δε σε υποχρεώνει να γίνεις ειδικό σχολείο. Πρόσβαση άμεα σου λέει να έχεις. Τι νόημα έχει αν υπάρχουν πχ εγκαταστάσεις (ράμπες, ασανσέρ κτλπ) αλλά όχι εξοπλισμός και ειδικοί καθηγητές/προγράμματα διδασκαλίας κτλπ?
gas7777 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Τι νόημα έχει αν υπάρχουν πχ εγκαταστάσεις (ράμπες, ασανσέρ κτλπ) αλλά όχι εξοπλισμός και ειδικοί καθηγητές/προγράμματα διδασκαλίας κτλπ?Δεν είσαι ειδικό σχολείο άρα δεν υποχρεούται να έχει ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό ούτε ειδικό πρόγραμμα. Υποχρεούται όμως να είναι προσβάσιμο σε όλους . άλλωστε όπως έγραψα αν ένα παιδί χρειάζεται βοήθεια ειδικού κάνει αίτηση στο κράτος και έρχεται ο ειδικός εκπαιδευτικούς μέσω της παράλληλης στήριξης. Δωρεάν. Δε πληρώνει ο ιδιώτης. Ένα παιδί που δε μπορεί να περπατήσει δεν έχει ανάγκη ειδικού εκπαιδευτικού. Πρόσβαση θέλει. Ένα τυφλό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να παρακολουθήσει μαζί με άλλους. Έρχεται η παράλληλη στήριξη δωρεάν και βοηθάει. Γιατί να το αποκλείσει; Μήπως επειδή φοβάται μην εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή οδηγία που λέει ότι σε σχολική Τάξη με ΑμεΑ μέσα στο τμήμα δεν επιτρέπεται να έχεις πάνω από 20 μαθητές ;;; χεχεχε 3
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Άλλωστε έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του κράτος ........ φυσάει.....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δεν είσαι ειδικό σχολείο άρα δεν υποχρεούται να έχει ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Υποχρεούται όμως να είναι προσβάσιμο σε όλους . άλλωστε όπως έγραψα αν ένα παιδί χρειάζεται βοήθεια ειδικού κάνει αίτηση στο κράτος και έρχεται ο ειδικός εκπαιδευτικούς μέσω της παράλληλης στήριξης. Δωρεάν. Δε πληρώνει ο ιδιώτης. Δεν λέω να μην υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, ούτε λόγος. Αλλά αφού δεν υπάρχουν τα άλλα, γιατί εσύ ως γονιός να το διαλέξεις και να μην πας κατευθείαν σε ένα "ειδικευμένο" σχολείο? Από την στιγμή που ο ειδικός και τα προγράμματα διδασκαλίας δεν θα είναι με τα "κριτήρια" του εκπαιδευτηρίου, τι κέρδος θα έχεις με το επιλέξεις το συγκεκριμένο σχολείο? Θα πληρώνεις δίδακτρα για το σχολείο, αλλά δεν θα παίρνεις αυτά που σου προσφέρει και θα παίρνεις τον "ειδικό" που θα προσφέρει το κράτος "δωρεάν". Άδικα δεν θα δίνεις ένα μεγάλο μέρος αυτών των διδάκτρων?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα