Προς το περιεχόμενο

Canon 1300D+18-55mm+50mm 1.8 [400€][public]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.public.gr/product/fotografia/dslr-cameras/canon-eos-1300d-kit-18-55mm-iii-and-canon-fako-50mm-stm-egp/prod8683132pp/

Στο Σκρουτζ ειτε χωρια ειτε πακετα βγαινει τουλαχιστον 470.

Η μηχανη ειναι τιμια για καποιον αρχαριο,ο 18-55 κλασικος βολικος φακος,και ο 50αρης ειναι εξαιρετικος και τον θεωρω απαραιτητο.

ΥΓ. Αν εκανα κατι λαθος με στο ποστ,σορρυ,βαζω πρωτη φορα αγγελια.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ο φακος ο πρωτος ειναι για πεταμα δεν εχει σταθεροποιητη.

καλη προσφορουλα κατα τα αλλα.

Δημοσ.

ο φακος ο πρωτος ειναι για πεταμα δεν εχει σταθεροποιητη.

καλη προσφορουλα κατα τα αλλα.

Ούτε ο δεύτερος έχει σταθεροποιητή αλλά είναι εξαιρετικός για τα λεφτά του.

Το "κακό" που έχει ο πρώτος, είναι ότι ακούγεται θόρυβος όταν γίνεται το auto focus και αυτό μπορεί να ενοχλήσει στο video.

Δημοσ.

Ούτε ο δεύτερος έχει σταθεροποιητή αλλά είναι εξαιρετικός για τα λεφτά του.

Το "κακό" που έχει ο πρώτος, είναι ότι ακούγεται θόρυβος όταν γίνεται το auto focus και αυτό μπορεί να ενοχλήσει στο video.

αυτό το μοντέλο έτσι και αλλιώς δεν έχει (σπουδαίο) AF στο βίντεο. Σχεδόν δεν υπάρχει τέτοιο στο βίντεο. Η μηχανή αυτή δεν εστιάζει στο βίντεο αυτόματα (πατάς ένα πλήκτρο κάθε που θέλεις να εστιάσεις, η μηχανή ψάχνεται μπρος πίσω και τελικά ίσως εστιάσει). Και να είχε ή σε αυτό που έχει όπως αναφέρθηκε οι φακοί κάνουν θόρυβο. 

Κατά τι γνώμη μου δεν είναι σπουδαία προσφορά καθώς το μοντέλο του σώματος απευθύνεται σε αρχάριους και ο τελικός συνδυασμός φακών είναι "ανεπαρκής". Ο πρώτος κύριος/γενικός ζουμ φακός δεν έχει σταθεροποιητή, το σώμα δεν ενδείκνυνται για βίντεο και ο δεύτερος φακός (τον οποίο έχω και εγώ) είναι μεν κλασσικός αλλά δεν κάνει για "αρχάριους" καθώς το εστιακό του μήκος (50mm ισοδύναμο 80mm σε αυτόν τον APS-C αισθητήρα Χ1.6) είναι αρκετά τηλεφακός και δύσκολος για γενική χρήση (κάνει ας πούμε για πορτρέτα ώμου).

Αν είστε αρχάριοι θυσιάστε τον 50άρη δώρο και πάρτε μία πιο βολική mirrorless m10 ή a5000 ή gf6/7 για "πρώτη" σας μηχανή που είναι και άψογες βιντεοκάμερες (και εστιάζουν σε αυτό πολύ καλά).  

υγ. Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει κλώνος του 50άρη από κινέζικη εταιρία που μάλιστα είναι πιο καλός (περισσότερα blades στο διάφραγμα και λίγο καλύτερη οξύτητα ίσως) στα μισά χρήματα για όποιον θέλει να τον αποκτήσει. 

• Like 7
Δημοσ.

Οτι ειπωθηκε ηδη. Θα ηταν τρομερη προσφορα αν ο κιτ 18-55 ηταν με το σταθεροποιτη. Ειναι ο απλος θα πρεπει να τον πεταξετε για να παρετε τον is γιατι για να πουληθει δεν παιζει και αν πουληθει το πολυ .. 20-30 ευρω

Ο δευτερος ο prime 50 1.8 ειναι ισως ο καλυτερος budget φακος που δημιουργησε η κανον και ενας λογος που πολυ νεοεισερχομενοι χομπιστες επελεξαν canon τουλαχιστον παλαιοτερα

Δημοσ.

υγ. Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει κλώνος του 50άρη από κινέζικη εταιρία που μάλιστα είναι πιο καλός (περισσότερα blades στο διάφραγμα και λίγο καλύτερη οξύτητα ίσως) στα μισά χρήματα για όποιον θέλει να τον αποκτήσει. 

Αυτός της προσφοράς είναι ο καινούριος με το αθόρυβο μοτέρ STM και το μεταλλικό mount.

Πολύ καλύτερος και από τον κινέζικο αλλά και από τον απλό 50αρι 

https://www.youtube.com/watch?v=VgCF66LoDLI

Τώρα για τον απλό φακό σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος αλλά δεν είναι και για πέταμα..

Κάποιος που έρχεται από τις compact μηχανές θα ενθουσιαστεί με το αποτέλεσμα, η διαφορά είναι χαώδης. 

• Like 1
Δημοσ.

ok άμα είναι ο STM ειναι καλύτερος αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Η μηχανή δεν εστιάζει (ουσιαστικά) στο video άρα πάει χαμένο το stm άσε που το εστιακό μήκος δεν τον κάνει κατάλληλο για "γενικό βίντεο" έτσι και αλλιώς (σε aps-c είναι δυσχρηστος ως μικρός τηλεφακός). Αρα το STM μόνο που δε θα ακούς το μοτέρ (νταξ) και λίγες περισσότερες λεπίδες από τον 1.8 ΙΙ για πιο ομαλό bokeh (που έχεις και ο κλώνος τόσες). Τες πα δεν αγοράζεις ΚΙΤ σώμα φακού για να πάρεις ΕΝΑΝ (ιδιαίτερο ως εστιακή απόσταση) φακό ειδικής χρήσης. Ξαναλέω αυτός ο φακός δεν κολλάει σε ΚΙΤ εισαγωγικής DSLR και μάλιστα ASP-C κατά τη γνώμη μου. Είναι φακός για πιο συνειδητοποιημένους που μάλλον έχουν ή θέλουν "μεγαλύτερα" (καλύτερα) σώματα (χωρίς να λέω ότι με την 1300 δεν βγάζεις "καλες" φωτογραφίες). 

Επίσης δικιά μου συμβουλή σε "αρχάριους" είναι ξεκινήστε με mirrorless (που βολεύει περισσότερο, πχ m10) αν απλά θέλετε καλύτερες φωτογραφίες για παιδάκια οικογένεια τουρισμό. 

DSLR μόνο ΑΝ ασχοληθείτε με φωτογραφία πχ γραφτείτε σε φωτογραφικές ομάδες κάνετε σεμινάρια κτλ. Το μου "αρέσει η φωτογραφία" από ανθρώπους που τώρα φωτογραφίζουν πχ με κινητό το έχω δει να συμβαίνει 80% να πουλάνε μετά από κάποιους μήνες τις μηχανές DSLR  που αγόρασαν στον ενθουσιασμό τους ή να κάθονται στο ράφι (παραπονούμενοι για βάρος και δυσχρηστία).

Υ.Γ. Τον έχω τον φακό 1.8 II με APS-C DSLR και εκφέρω γνώμη όπως έχω και mirrorless. Προσωπικά τον χρησιμοποιώ σε "ειδικές" αποστολές (πχ πάμε για πορτρέτα). 

• Like 1
Δημοσ.

Για APS-C ο κλασσικός γνωστός "νορμάλ 50άρης" του φιλμ αντιστοιχεί σε 35mm. O 50άρης είναι πολύ ζουμαριστός για γενική χρήση, μόνο για πορτρέτα και φωτογράφηση μικρών προιόντων κάνει, γενικά όπου χρειάζεται μικρός τηλεφακός. Φανταστείτε οτι στα περισσότερα μαμίσια κιτ, ο zoom φακός τερματίζει στα 50-55mm για τερμα ζουμ. 

• Like 1
Δημοσ.

Η προσφορά είναι πολύ καλή για κάποιον που ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία, που θέλει να μελετήσει και να μάθει, και τον ενδιαφέρουν τα πορτρέτα. Σου δίνει ένα σώμα τίμιο με έναν τίμιο κιτ φακο (όντως πονάει η έλλειψη του Stabilization) και σου δίνει έναν καταπληκτικό φακό για πορτρέτα σχεδόν δώρο.

Απλά δεν είναι για τον μέσο χρήστη που θέλει να φωτογραφίσει διακοπές, να βγάλει βιντεάκια εύκολα, και γενικά που θέλει κάτι μικρό, πρακτικό και "για όλες τις δουλειές".

• Like 1
Δημοσ.

Και του mediamarkt οι φακοί δεν έχουν σταμπιλιζέισον 

Μαζί σου, εγώ το έγραψα γιατί αναφέρθηκε ότι ο φακός είναι overkill για το συγκεκριμένο σώμα και το συγκεκριμένο κιτ είναι 80€ επιπλέον για σώμα 2 level επάνω (1300D<100D<700D)

• Like 2
Δημοσ.

Πέρυσι εγώ είχα πάρει την 100D με τον απλό φακό στα 300€ αν θυμάμαι καλά.

Οπότε τώρα είναι σαν να δίνουν σε έκπτωση τον 50ρι φακό.

Εγώ πάντως ενδιαφέρομαι για τον φακό αυτό, αν κάποιος σκέφτεται να πάρει το kit αλλά δεν τον χρειάζεται, μπορεί να μου στείλει πμ και να "μοιραστούμε" την έκπτωση

Δημοσ.

Εγω παλι γιατι νομιζω οτι η προσφορα ειναι οκ για τα λεφτα της; Προφανως δεν απευθυνεται σε επαγγελματιες αλλα για καποιον που θελει να μπει στις dslr (και δεν τον ενδιαφερουν οι mirrorless) ειναι μια αξιοπρεπη λυση.

Τι και αν δεν εχει stabilizer ο φακος; να πω οτι ειναι τηλεφακος πχ 70-200 εκει μαλιστα το χρειαζεται αλλα στον 18-55 δεν ειναι απαραιτητο, οσο για τον 50αρη ναι μεν στις κροπ ειναι 75αρης αλλα η canon νομιζω δεν εχει καποιον οικονομικο 35αρη σε 1.8. Γενικα για καποιον που θελει να ξεκινησει με βλεψεις για την φωτογραφια σαν χομπυ ειναι ενταξει το πακετο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...