Sheogorath Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα, Χάλασε το ψυγείο μετά απο καμιά 20ετία+, μάλλον παρέδωσε ο κομπρέσσορας ή ο θερμοστάτης της συντήρησης, συνεπώς θα φύγει αποθήκη για να δουλεύει ως κατάψυξη. Θα δω αν φτιάχνει, και στην τελική θα το κάνω chiller σε καμιά πατέντα. Σαν ψυγείο δεν αξίζει πιστεύω πλέον γιατί έχει φαγωθεί το λάστοιχο γύρω γύρω απο την πόρτα και καίει και κάμποσες κιλοβατώρες σε μια μέρα (κάπου 3 αν θυμάμαι καλά). Λοιπόν ψάχνω αξιόπιστο ψυγείο, γύρω στα δυο μέτρα ύψος (απο λίτρα δεν θυμάμαι πόσο είναι το παλιό, πλάτος είναι πάντως κανα 60άρι εξωτερικά. Να έχει ανεξάρτητη κατάψυξη, αυτήν με συρτάρια, είναι πιο κρύα λέγεται απο το απλό "ντουλάπι", και να μην έχει πολλά ηλεκτρονικά, να μην είναι ευαίσθητο δηλαδή. Σκεφτόμουν για Samsung αλλά με αυτά που διάβασα απο φίλο εδώ μέσα, άλλαξα γνώμη.Το παλιό είναι το Μiele kf737-2s. Καμιά ιδέα?
Zerg13 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Το δικο μου το samsung no frost παει πολυ καλα. Εχει και οθονη εξω και chilled box σαν extra. Και Πιτσος επισης, παλιο συμβατικο καλο και αυτο. Ta AEG electrolux ειναι χαλι, αυτα μην παρεις.
Sheogorath Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Το δικο μου το samsung no frost παει πολυ καλα. Εχει και οθονη εξω και chilled box σαν extra. Και πιτσος επισης, παλιο συμβατικο καλο και αυτο. Ta AEG electrolux ειναι χαλι, αυτα μην παρεις. Αμα θες ρίξε κανα λινκ ή κανα μοντέλονα το ψάξω. Ξέχασα να συμπληρώσω, μεγάλο συν η ύπαρξη πολυετής εγγύησης.
haris_216 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα, Χάλασε το ψυγείο μετά απο καμιά 20ετία+, μάλλον παρέδωσε ο κομπρέσσορας ή ο θερμοστάτης της συντήρησης, συνεπώς θα φύγει αποθήκη για να δουλεύει ως κατάψυξη. Θα δω αν φτιάχνει, και στην τελική θα το κάνω chiller σε καμιά πατέντα. Σαν ψυγείο δεν αξίζει πιστεύω πλέον γιατί έχει φαγωθεί το λάστοιχο γύρω γύρω απο την πόρτα και καίει και κάμποσες κιλοβατώρες σε μια μέρα (κάπου 3 αν θυμάμαι καλά)............................... Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί λόγο αλλαγής (αν βέβαια φτιάχνεται οικονομικά ως προς το θέμα που σου παρουσίασε).
Sheogorath Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί λόγο αλλαγής (αν βέβαια φτιάχνεται οικονομικά ως προς το θέμα που σου παρουσίασε). Το λάστοιχο έχει ξαναλλαχτεί μεκανα 60άρι, το ανταλλακτικό θα έχει κανα 60άρι αν είναι θρμοστάτης όπως μας ενημερώσανε, φαντάζομαι αν είναι ο κομπρέσσορας θα είναι παραπάνω. Άλλα 50 ευρώ υπολογίζω εργασία (για να το δει μόνο ακούγεται τόσα). Γενικά έχασε όλη του την ψύξη σε λιγότερο απο 24ωρο, συνεπώς η μόνωση είναι τελειωμένη (τουλάχιστον στην πόρτα). Άσε που λόγο μόνωσης τρώει περίπου 3 κιλοβατώρες ανα 24ωρο. Λοιπόν το βρίσκω χαζό να δώσω 200+ σε ψυγείο 20ετίας και να ρισκάρω μελλοντική ζημιά όταν με 600 ευρώ θα βρω θεωρητικά καλύτερο και πιο αποδοτικό. Αν κάνω κάπου λάθος, διορθώστε με. Το γεγονός ότι έχει μαδήσει σε μια δυο γωνίες και έχει ψιλοσκουριάσει το θεωρώ ασήμαντο, αφού θα βαφτεί αν επισκευαστεί. 1
haris_216 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Το λάστοιχο έχει ξαναλλαχτεί μεκανα 60άρι, το ανταλλακτικό θα έχει κανα 60άρι αν είναι θρμοστάτης όπως μας ενημερώσανε, φαντάζομαι αν είναι ο κομπρέσσορας θα είναι παραπάνω. Άλλα 50 ευρώ υπολογίζω εργασία (για να το δει μόνο ακούγεται τόσα). Γενικά έχασε όλη του την ψύξη σε λιγότερο απο 24ωρο, συνεπώς η μόνωση είναι τελειωμένη (τουλάχιστον στην πόρτα). Άσε που λόγο μόνωσης τρώει περίπου 3 κιλοβατώρες ανα 24ωρο. Λοιπόν το βρίσκω χαζό να δώσω 200+ σε ψυγείο 20ετίας και να ρισκάρω μελλοντική ζημιά όταν με 600 ευρώ θα βρω θεωρητικά καλύτερο και πιο αποδοτικό. Αν κάνω κάπου λάθος, διορθώστε με. Το γεγονός ότι έχει μαδήσει σε μια δυο γωνίες και έχει ψιλοσκουριάσει το θεωρώ ασήμαντο, αφού θα βαφτεί αν επισκευαστεί. Εννοείται πως ισχύουν όσα λες. Εγώ απλά απάντησα σ' εκείνο που είπες ότι "δεν αξίζει σαν ψυγείο" και το αιτιολόγησες με το λάστιχο και την κατανάλωση (όπου βέβαια η φθορά του λάστιχου έχει επίπτωση στην κατανάλωση) 1
Sheogorath Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Γενικά το 200 στην καλύτερη για επισκευή ψυγείου 20+ ετών (αν και θεωρητικά καλό) δεν γνωρίζω αν αξίζει. Αυτό με προβληματίζει.
phanispal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Αν σε παίρνει για 70άρι στο φάρδος και ν' ανέβεις ένα 50άρι, δες αυτό. Για το συγκεκριμένο η LG δίνει 5 έτη εγγύηση (10 για το συμπιεστή). Το έχω 8 μήνες, είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Και βασικά δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλά με >2 έτη εγγύηση σε αυτό το price range. 1
Sheogorath Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Ωραίος ευχαριστώ^^ Κάτι τέτοιο ψάχνω. Φαντάζομαι θέλω και κάποιο μικρό UPS καλύτερα, σωστά?
phanispal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 To UPS γιατί να το θέλεις ακριβώς; Για αυξομειώσεις τάσης ή για να σου κρατήσει λίγο παραπάνω σε περίπτωση διακοπής ρεύματος;
Sheogorath Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Για αυξομειώσεις, θα είναι σε νησί, και η ΔΕΗ είναι λίγο τραγική εδώ, με συχνές διακοπές δευτερολέπτων, ειδικά το καλοκαίρι. Κανα 350-400VA λογικά το καλύπτει, υποθέτω.
phanispal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Θα σε γελάσω, δεν το έχω ψάξει, φαντάζομαι πως ναι. Πάντως σχετικά με την αξιοπιστία που ανέφερες πιο πριν, εκεί που έχω καταλήξει εγώ, είναι στο ότι (σχεδόν) τίποτα δε φτιάχνεται όπως παλιά. Δηλαδή ψυγείο όπως τα παλιά που σε έβγαζαν 20-30 χρόνια, δε νομίζω πως υπάρχει πλέον, κι ας είναι το ακριβότερο Miele. 4
Zaknafein Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Όχι και το αστείο είναι ότι το λένει και οι ίδιες οι εταιρίες & οι πωλητές αυτό... Το πιο πρόσφατο παράδειγμα το 'χω από την Miele, για πλυντήριο πιάτων, που όταν άκουσαν ότι χάλασε μετά από 25 χρόνια, είπαν τα καινούρια δεν βαστάνε τόσο... Τα ίδια και οι πωλητές σε Κωτσο/πρώην Ηλεκτρονική κτλ, σε αναζήτηση για ψυγείο Liebherr μόλις ακούγαν ότι το έχουμε 30 χρόνια μας λένε τα καινούρια δεν θα αντέξουν τόσο
kristosfm Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Για αυξομειώσεις, θα είναι σε νησί, και η ΔΕΗ είναι λίγο τραγική εδώ, με συχνές διακοπές δευτερολέπτων, ειδικά το καλοκαίρι. Κανα 350-400VA λογικά το καλύπτει, υποθέτω. https://www.skroutz.gr/c/1938/Voltage-Regulator/m/431/APC.html Σταθεροποιητή τάσης χρειάζεσαι. Σου προτείνω το συγκεκριμένο μιας και προστατεύει τον υπολογιστή τα τελευταία 13 χρόνια!!! Οσο για ψυγείο μπορώ να σου πω για το δικό μου που το έχω ακριβώς 2 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Ως μέτρο σύγκρισης έχω το παλιό ψυγείο, φοιτητής τότε που την φέτα την έτρωγα εντος 3 ημερών για αλλιώς χαλούσε, τώρα με αυτό εδω ξένοιασα https://www.skroutz.gr/s/5254422/LG-GBB530PZCFS.html μια σημείωση, no frost είναι σχεδόν όλα και αναφέρονται για την κατάψυξη και μόνο. Full no frost είναι η επόμενη κατηγορία η λίγο πιο ακριβή και αναφέρεται και για την συντήρηση.
Zerg13 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δεν βαζουν τετοια πραγματα σε ψηγεια. Ρωτα εναν ηλεκτρολογο καλυτερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα