Lazlow Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 καλά και την Θησέως στην Καλλιθέα κάποιοι την λένε Θησέως και κάποιοι Ελ. Βενιζέλου. ακόμα δεν έχω μάθει ποιο είναι το επίσημο όνομα όμως.
deltagama Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δεν λέει κάτι αυτό που λες, και άλλοι άνθρωποι υπήρξαν που έκαναν "τόσα και τόσα" για την πατρίδα. Xμ όχι όσα αυτός τουλάχιστον σύμφωνα με την ιστορία που μαθαίνουμε. Ας όψεται η νεολαία του 1920 που τέλεσε μέχρι και ανάθεμα εναντίον του προεξάρχοντος βεβαίως βεβαίως και του μητροπολίτη Αθηνών,αλλιώς θα μιλούσαμε όντως για ένα κράτος δύο ηπείρων καθώς επί των ημερών του μας είχε παραχωρηθεί η Αν.Θράκη καθώς και η Σμύρνη είχε κηρυχθεί, ανεξάρτητη από τις Μεγάλες δυνάμεις με προοπτική μετά από 5 χρόνια και κατόπιν δημοψηφίσματος να περιέλθει στην Ελλάδα. Έγινε λοιπόν το εξής,όταν ξέσπασε ο ΆΠΠ ο Βενιζέλος πρόβλεψε ότι τον πόλεμο θα τον κέρδιζε η τριπλή συμμαχία Αντάντ(όπως και έγινε) και τάχθηκε στο πλευρό της με αντάλλαγμα όλα τα παραπάνω που έγραψα,καθώς η Τουρκία ήταν υπό διάλυση πριν τον Κεμάλ και είχε χάσει ήδη αυτά τα εδάφη από τους Βαλκανικούς πολέμους.Το θέμα όμως ήταν ότι η γυναίκα του Βασιλιά μας ήταν αδελφή του Κάιζερ της Γερμανίας η οποία ήταν η ηγέτιδα δύναμη του αντίπαλου στρατοπέδου. Οπότε ο Βασιλιάς κήρυξε την ουδετερότητα της Ελλάδος,εργάστηκε παρασκηνιακά για την εκδίωξη του Βενιζέλου και φυσικά η Αντάντ πήρε με το ζόρι αυτά που είχαμε υποσχεθεί,και κατόπιν δεν τηρήσαμε.Και όχι μόνο αυτό αλλά το κράτησε και μανιάτικο, και εξόπλισε την Τουρκία με σύγχρονα πυροβόλα μάουζερ όταν κάναμε την Μικρασιατική εκστρατεία. Αυτοί οι Γλύξμπουργκ γενικά ήταν ότι χειρότερο έτυχε στην πατρίδα μας ποτέ,μαζί με την δολοφονία του Καποδίστρια.Με βάση τα παραπάνω και εφόσον ότι ο Βενιζέλος διπλασίασε τις εκτάσεις της Ελλάδος έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα ναι σίγουρα είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας ηγέτης όλων των εποχών.Άλλωστε είναι ο μόνος που ανακηρύχθηκε από την Ελληνική βουλή και μάλιστα με ομοφωνία "Άξιον τέκνον της Ελλάς".Δεν έχει ξανά γίνει ποτέ μέχρι και σήμερα.
David20 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Ευτυχώς που κάποια λαμπρά μυαλά ανακαλύπτουν την συνωμοσία του σιταριού και μας ανοίγουν τα μάτια. Ξεπερνω το σχολιο σου και σε λεω ναι,ηταν ιδιοφυιες...Οι αρχαιοι Ελληνες με αλευρι σιτιου οτι φτιαχνανε το δινανε στα ζωα.Με αλευρι ζεας οτι φτιαχνανε το τρωγανε οι ιδιοι.Επισης δεν ηθελα να ριξω στο τραπεζι θεωρια συνομωσιας.Εσυ το βαφτισες ετσι προφανως για να κανεις εντυπωση.Εγω εθεσα ενα γεγονος για τον Βενιζελο που ηταν απολυτως αληθες.Σε καλυψα ; Εκτος κι αν πιστευεις οτι οι αρχαιοι Ελληνες δεν ηταν λαμπρα μυαλα.
DrLo Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Εχω και γω απορία. Γιατι η Πανεπιστημίου λέγεται Πανεπιστημίου ενω στα χαρτια ειναι ελ Βενιζέλου; Για τον ίδιο λόγο που η Παναγή Τσαλδάρη λέγεται Πειραιώς. then again Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η η Λ. Αθηνών λεγόταν κάποτε Καβάλας.
deltagama Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Ξεπερνω το σχολιο σου και σε λεω ναι,ηταν ιδιοφυιες...Οι αρχαιοι Ελληνες με αλευρι σιτιου οτι φτιαχνανε το δινανε στα ζωα.Με αλευρι ζεας οτι φτιαχνανε το τρωγανε οι ιδιοι.Επισης δεν ηθελα να ριξω στο τραπεζι θεωρια συνομωσιας.Εσυ το βαφτισες ετσι προφανως για να κανεις εντυπωση.Εγω εθεσα ενα γεγονος για τον Βενιζελο που ηταν απολυτως αληθες.Σε καλυψα ; Και λίγο πριν από τον Βενιζέλο όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα σου είχαμε Ζέα γιατί έιμαστε αρκούντος ηλίθιοι ώστε να κάνουμε δύο εμφυλίους αμέσως μετά την απελευθέρωσή μας όπου την επιτύχαμε σε μεγάλο βαθμό μόνοι μας, ώστε μετά από αυτούς να έχουμε την ανάγκη επέμβασης των μεγάλων δυνάμεων ώστε να ξανά απελευθερωθούμε;
NT1G Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 ...Σε καλυψα ; ... Όχι. Όπως έγραφε και ένας άλλος κάπου, που είναι οι πηγές ότι ο Βενιζέλος απαγόρευσε τη ζέα; Δεν υπάρχει κάποια αναφορά εκτός από blog της ... Επίσης για την ζέα, εγώ κάπου διάβασα ότι οι αρχαίοι την δίνανε στα ζώα. Το αντίθετο από ότι λες.
bapel Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Εχω και γω απορία. Γιατι η Πανεπιστημίου λέγεται Πανεπιστημίου ενω στα χαρτια ειναι ελ Βενιζέλου; νομίζω ότι Πατησίων,Πειραιώς,Πανεπηστιμίου είναι οι παλιές επίσημες ονομασίες και έχει μείνει να χρησιμοποιούμε αυτές.
David20 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Όχι. Όπως έγραφε και ένας άλλος κάπου, που είναι οι πηγές ότι ο Βενιζέλος απαγόρευσε τη ζέα; Δεν υπάρχει κάποια αναφορά εκτός από blog της ... Επίσης για την ζέα, εγώ κάπου διάβασα ότι οι αρχαίοι την δίνανε στα ζώα. Το αντίθετο από ότι λες. Οντως,γραπτες αναφορες δεν υπαρχουν οτι εγινε επι Βενιζελου.Αλλα πολυ βολικο δεν ειναι ;..Ενω παντου ολοι λενε οτι επι Βενιζελου εγινε.Δεν ειναι τυχαιο να το λενε κατι χιλιαδες,αλλα οκ δεν υπαρχει αποδειξη σαφης..Οσον αφορα την ζωοτροφη στην βικιπαιδεια το διαβασες.Πιο αναξιοπιστη πηγη δεν υπαρχει,γνωστο σε ολους νομιζω.
NT1G Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Όλοι το λένε; Ο Μπάμπης ο σουγιάς , ο Νίκος ο πεταλούδας; Αλλά μια γραπτή αναφορά δεν υπάρχει, αλλά όλοι το λένε. Εντάξει τότε. 1
David20 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Αδερφε δεν θα επιμεινω,γνωμη μου κι ας εχω λαθος στην τελικη.Δεν θα κατσω να σκασω τωρα για εναν ή για αλλους πολιτικους.Ετσι κι αλλιως χεσμενους τους εχω για πολλους λογους. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Xμ όχι όσα αυτός τουλάχιστον σύμφωνα με την ιστορία που μαθαίνουμε. Ας όψεται η νεολαία του 1920 που τέλεσε μέχρι και ανάθεμα εναντίον του προεξάρχοντος βεβαίως βεβαίως και του μητροπολίτη Αθηνών,αλλιώς θα μιλούσαμε όντως για ένα κράτος δύο ηπείρων καθώς επί των ημερών του μας είχε παραχωρηθεί η Αν.Θράκη καθώς και η Σμύρνη είχε κηρυχθεί, ανεξάρτητη από τις Μεγάλες δυνάμεις με προοπτική μετά από 5 χρόνια και κατόπιν δημοψηφίσματος να περιέλθει στην Ελλάδα. Έγινε λοιπόν το εξής,όταν ξέσπασε ο ΆΠΠ ο Βενιζέλος πρόβλεψε ότι τον πόλεμο θα τον κέρδιζε η τριπλή συμμαχία Αντάντ(όπως και έγινε) και τάχθηκε στο πλευρό της με αντάλλαγμα όλα τα παραπάνω που έγραψα,καθώς η Τουρκία ήταν υπό διάλυση πριν τον Κεμάλ και είχε χάσει ήδη αυτά τα εδάφη από τους Βαλκανικούς πολέμους.Το θέμα όμως ήταν ότι η γυναίκα του Βασιλιά μας ήταν αδελφή του Κάιζερ της Γερμανίας η οποία ήταν η ηγέτιδα δύναμη του αντίπαλου στρατοπέδου. Οπότε ο Βασιλιάς κήρυξε την ουδετερότητα της Ελλάδος,εργάστηκε παρασκηνιακά για την εκδίωξη του Βενιζέλου και φυσικά η Αντάντ πήρε με το ζόρι αυτά που είχαμε υποσχεθεί,και κατόπιν δεν τηρήσαμε.Και όχι μόνο αυτό αλλά το κράτησε και μανιάτικο, και εξόπλισε την Τουρκία με σύγχρονα πυροβόλα μάουζερ όταν κάναμε την Μικρασιατική εκστρατεία. Αυτοί οι Γλύξμπουργκ γενικά ήταν ότι χειρότερο έτυχε στην πατρίδα μας ποτέ,μαζί με την δολοφονία του Καποδίστρια.Με βάση τα παραπάνω και εφόσον ότι ο Βενιζέλος διπλασίασε τις εκτάσεις της Ελλάδος έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα ναι σίγουρα είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας ηγέτης όλων των εποχών.Άλλωστε είναι ο μόνος που ανακηρύχθηκε από την Ελληνική βουλή και μάλιστα με ομοφωνία "Άξιον τέκνον της Ελλάς".Δεν έχει ξανά γίνει ποτέ μέχρι και σήμερα. Καλά, τα έχω εν γνώση μου αρκετά από αυτά αλλά και πάλι δεν μου λένε κάτι. Αν δεν υπήρχε ο Κολοκοτρώνης και αρκετοί πολεμιστές του '21 θα ήμασταν ακόμα Τουρκία. Μεγάλοι ηγέτες υπήρξαν και άλλοι πριν την ιστορία της νεότερης Ελλάδας, όπως ο Μ. Αλέξανδρος. Τώρα η βουλή και οι πολιτικοί μπορούν να λένε και να ανακηρύσσουν οτι θέλουνε ως γνήσια τέκνα. Θυμάμαι ένα βίντεο του 80 που μιλούσε ο Τσοχαντζόπουλος μαζί με τον Ανδρέα σε ένα μέρος και έλεγε τον Καραμανλή οτι είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Αδερφε δεν θα επιμεινω,γνωμη μου κι ας εχω λαθος στην τελικη. Γνώμη την οποία παρουσίασες σαν γεγονός όμως... Αν δεν υπήρχε ο Κολοκοτρώνης και αρκετοί πολεμιστές του '21 θα ήμασταν ακόμα Τουρκία. Όπως επίσης αν δεν γινόταν η ναυμαχία του Ναυαρίνου... 1
Getta Robo Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 καλά και την Θησέως στην Καλλιθέα κάποιοι την λένε Θησέως και κάποιοι Ελ. Βενιζέλου. ακόμα δεν έχω μάθει ποιο είναι το επίσημο όνομα όμως. Και τα δυο ισχυουν. Αναλογος το κυβερνων κομμα, αλλαζει και η επισημη ονομασια πανω κατω. Θησεως τεινει παντως να την αποκαλουν οι περισσοτεροι. Ξεπερνω το σχολιο σου και σε λεω ναι,ηταν ιδιοφυιες...Οι αρχαιοι Ελληνες με αλευρι σιτιου οτι φτιαχνανε το δινανε στα ζωα.Με αλευρι ζεας οτι φτιαχνανε το τρωγανε οι ιδιοι. Υπαρχουν πολλες ανακριβιες στην ιστορια. Χοντρικα, ειναι πολυ πετυχημενο επικοινωνιακο και διαφημιστικο κολπο αυτη η ιστορια.
Silenzio Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2017 σαν να διαβάζω ιστοριούλες από παιδάκια δημοτικού. Τότε ναι αυτά πίστευα. καλοί έλληνες κακοί τούρκοι και λοιπες μαλακίες. για δείτε λίγο και το ιδιώνυμο επί του δημοκράτη βενιζέλου. για δείτε λίγο τις μεγάλες ιδέες με τους δήθεν κινδύνους από το εξωτερικό για να αποπροσανατολίζει το λαό. μικρασιατική εκστρατεία έγινε και όχι καταστροφή. πόσο μίζερο και ποταπό να τα βλέπεις όπως θελεις από το δικό σου συμφέρον και μόνο ! ε δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. τεσπα δε συνεχίζω γιατί χάνω τη ψυχραιμία μου και δεν αξίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα