Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω πάρει ενα φεγγαρι απο τουρκο φιλοδώρημα 200€ (κιτρινο σα σημερα το θυμαμαι) που τον βοηθησα στο αεροδρόμιο για το που θα βρει τη βαλιτσα του και για να παει στο μετρο (δε το περιμενα φυσικά και αρνηθηκα αλλα επεμενε και τι να πω ; )...

Σε φαι κλπ εχω δώσει μαξιμουμ 8-9€ και γενικά θα δώσω εστω 0,5-1€ οτι μου περισσεύει και βολευει στη στρογγυλοποιηση και σε μπουζούκια εχει τυχει να σκασω πενηνταρικο στο μετρ...

• Like 2
  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συνήθως στα παιδιά που δουλεύουν πακέτο κανα 0,5 ευρώ. Σε καφέ το ίδιο. Βασική προϋπόθεση η ευγένεια για εμένα προσωπικά.

• Like 1
Δημοσ.

2007 που δουλευα σε ψαροταβερνα εχω φυγει Καθαρα Δευτερα με 350€ μπουρμπουαρ.

Αφήνω πάντα σε καφέ/φαγητό ανάλογα το ποσό.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αφηνω παντα, συνηθως στο 10% χονδρικα. Εκτος απο φασεις αγενειας ή πολυ κακης οργανωσης.

Δε θυμαμαι το μεγαλυτερο ποσο, αλλα θυμαμαι πως ημουν σε ραντεβου και αφησα ενα πολυ καλο ποσο επειδη δεν ειχα καμια μα καμια ορεξη να ασχοληθω. 

Μου εχουν αφησει καποιες φορες φιλοδωρημα οταν εργαζομουν σε κοσμηματοπωλειο, τις περισσοτερες δεν ειχα δεχθει, μια-δυο φορες που δεν μπορουσα να αρνηθω γιατι παραεβγαινε awkward, ηταν της ταξης του 10ευρου και μετα ειχα παρει φαγωσιμα για το μαγαζι. Αλλα μου φαινεται εντελως κουφο να δωσεις tip στον πωλητη.

• Like 1
Δημοσ.

Ασυνηθιστο ναι,κουφο γιατι?

Το τιπ δεν διδεται αποκλειστικα στην παροχη υπηρεσιων,διδεται και σε πωληση προιοντων εφοσον ο πελατης εμεινε ικανοποιημενος απο τον πωλητη.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ασυνηθιστο ναι,κουφο γιατι?

Το τιπ δεν διδεται αποκλειστικα στην παροχη υπηρεσιων,διδεται και σε πωληση προιοντων εφοσον ο πελατης εμεινε ικανοποιημενος απο τον πωλητη.

Δεν εχω αντεπιχειρημα, μαλλον εμενα μου φαινεται ετσι επειδη δεν το εχω συνηθισει :)

Δημοσ.

Συμφωνω και σε καταλαβαινω.

Σκεψου πως μου φαινεται εμενα που δουλευω κουριερ,οταν παω στον πελατη,την ιδια στιγμη σκαει απο πισω και ο ντελιβερας με τους καφεδες χυμενους, με το τριμπουρδελο στρογγυλοφαναρο,του δινουν μπουρμπουαρ τα ψιλα που δε μου αφησαν εμενα αντι για ρεστα ρεστα και φευγει κυριος.

Λες και εγω δεν ειμαι ολη μερα πανω στο μηχανακι να με ψηνει ο ηλιος..

Αυτος τουλαχιστον παει και στο μαγαζι στο δεκαλεπτο,εγω κανω να γυρισω στο γραφειο κανα διωρο..

Δημοσ.

Ποιον ακριβώς κοροϊδεύουμε με τα tips ήθελα να ήξερα;

Τον υπάλληλο που πληρώνεται χαμηλό μισθό και τα tips δικά του;

Η τον εαυτό μας, τα πήρα φθηνότερα γιατί δεν πλήρωσα το κόστος του υπαλλήλου, άρα να δώσω κάτι στο παιδί;

Και γιατί το παιδί αποκλειστικά στην εστίαση;

Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει να κάνει με το ποσο αμερικανια είναι το όλο concept και ότι η τελευταία τρύπα του ζουρνά στην Αμερική είναι όσοι δουλεύουν σερβιτόροι.

• Like 2
Δημοσ.

Επι δραχμών 10.000 όταν το μεροκάματο ήταν 3.000 σε ταβέρνα. Η βραδιά έβγαινε συνολικά με 15-20 μεροκάματο. Εκείνο το καλοκαίρι της αλλαγής δραχμές σε ευρώ ανέβηκα πρώτο έτος φοιτητής με ταμιευτήριο σχεδόν 2.000.000 δραχμές από 2 καλοκαίρια. Μετά κλασικά πάλι από ταβερνειο μέχρι 50€. Βέβαια είχα πέσει σε ταβέρνα στην Αθήνα που ο ιδιοκτήτης ήθελε να μοιραζόμαστε τα τιπς ... σπάγκος

Δημοσ.

1995 leoforo pallas με Βασίλη Καρρα, barman είχα θαυμαστές από τότε, 25.000 κασερακι δωράκι, την ημέρα παίρναμε 8.000.

Μέχρι πριν 2-3 χρόνια έδινα ακόμα και σε καφέ κάνα ευρώ, τώρα μόνο σε πίτσα η σάντουιτς αν παραγγείλω.

Δημοσ.

20% στους καλούς (μπορεί και 25% σε άψογους), 15% σε μέτριους, 10% σε κακούς, 0% σε αγενείς κτλ.

Δημοσ.

Δε δίνω ποτέ. Όπως δε μου δίνουν κι εμένα όταν κάνω τη δουλειά μου. Και δεν είμαι ευγενικός γενικότερα σαν στάση ζωής στην σημερινή Ελλάδα, οπότε θα ήταν κόντρα στο χαρακτήρα μου να αφήνω tips. Όταν ταξιδεύω εξωτερικό αλλάζει κάπως το θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

20% στους καλούς (μπορεί και 25% σε άψογους), 15% σε μέτριους, 10% σε κακούς, 0% σε αγενείς κτλ.

Γιατι να δωσεις σε μετριους η σε κακους;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...