Heybro Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Γενικά κάποιος που δίνει μεγάλα φιλοδωρηματα κατά 99% απλά δεν ιδρώνει για να βγάλει ότι χρήματα βγάζει. Στη Μύκονο πάνε όλα τα νούμερα όπως διάσημοι οι οποίοι έχουν ένα σωρό αυθαίρετα σπάνια δηλώνουν το πραγματικό εισόδημα τους και δεν τους είναι τίποτα να δώσουν 50 100 ευρώ φιλοδωρημα μιας και δεν είναι δικά τους χρήματα. Ας βγάλει κάποιος 30 40 ευρώ με τον ιδρώτα του και ας πάει σε ένα εστιατόριο να δω αν αφήσει και πόσο φιλοδωρημα. 1
YourTrueLegend Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Ωραία λοιπόν, μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο - που ελπίζω να μην γίνει ποτέ - τα tips είναι μαύρα. (με εξαίρεση εκείνους που τα δίνουν με κάρτα ->στο αφεντικό<- ... και οι πέντε τους) Είμαι σίγουρος ότι το 99% εκείνων που έγραψε ότι αφήνει tips δεν το έχει αναλογιστεί ποτέ, και ότι όσοι από αυτούς έχουν κράξει σε άλλα threads για "ελληνάρες" που δεν πληρώνουν φόρους δείχνουν την υποκρισία τους στο συγκεκριμένο θέμα. Οταν το κρατος θεσμοθετησει φορολογια για τα tips με χαρα θα πληρωνω και το φορο που αντιστοιχει σε αυτο, οταν αφηνω tip. Εως τοτε δε θα σταματησω να δινω tips περιμενοντας το κρατος να το φορολογησει για να κανω comply στην επιεικως αστεια λογικη σου που θεωρει φοροφυγα ακομα κι αυτον που δεν πληρωνει φορο σε κατι για το οποιο ΔΕΝ υπαρχει φορος... Φοροδιαφυγη ειναι το να αποφευγεις εσκεμμενα να πληρωνεις τους υφισταμενους φορους που σου αντιστοιχουν ή ακομα χειροτερα να εισπραττεις και να ιδιοποιεισαι φορους. Και εγω προσωπικα στους στρατηγικους φοροφυγαδες/μπαταχτσηδες, ευχομαι να πληρωνουν μνημονια και τα τρισεγγονα τους κι ακομα παραπερα. Πες μου τωρα αυτοι που αφηνουν tips ποιον φορο ακριβως αποφευγουν εσκεμμενα/στρατηγικα και αν τυχον ανακαλυψεις τετοιο φορο (ικανο σε εχω) πες μας επισης και με ποιο τροπο θα μπορουσαν να τον πληρωσουν και τοτε ο πρωτος που θα τους πει υποκριτες θα ειμαι εγω. Εως τοτε ομως, βαστα με τους χαρακτηρισμους... 6
sistah Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Ποιος σου είπε ότι δίνουμε μόνο στην εστίαση; Κουρεία, ταξί και άλλα είναι υπηρεσίες που χρίζουν φιλοδωρήματος και καλύπτουν "καπρίτσια" και γούστα στην πρώτη γραμμή. Αντίθετα μάγειρες, υπάλληλοι πλαισίου και λοιπά που αναφέρθηκε ναι μεν κάνουν τη δουλειά τους αλλά δεν χρειάζεται να έρχονται σε άμεση επαφή με τον πελάτη και ούτε χρειάζεται να του δίνουν εξηγήσεις. Αν κάνει μαλακία παράδειγμα ο μάγειρας είναι στο χέρι του σερβιτόρου κατά πόσο θα "συγχωρέσει" τη μαλακία ο πελάτης. Κοινώς όποιος είναι "καρπαζοεισπράκτορας" θα πρέπει να λαμβάνει και το tip και όλα αυτά πρέπει να τα κάνει με χαμόγελο και ψυχραιμία. Στο θέμα των tips που θεωρούνται μαύρα είναι επειδή δεν είναι θεσμοθετημένο ακόμα το tip για να φορολογείται στη χώρα μας. Μακάρι μια μέρα να γίνει και να φορολογείται κιόλας. Είναι προτιμότερο να παίρνεις tips από όλους και να φορολογείσαι γι αυτό, είναι σίγουρο ότι πιο πολλά θα βγάλεις από το να περιμένεις από τον κάθε ένα ΑΝ θέλει και πόσα θέλει να δώσει. Δεν ερχονται σε αμεση επαφη οι πωλητες των Πλαισιο κτλ με τον πελατη? Υπαρχουν περιπτωσεις που σκανε πελατες και εχουν προσωπικο πωλητη για 30 λεπτα ωστε να ικανοποιησει καθε του καταναλωτικο καπριτσιο και δεν αναφερομαι σε departments που ουτως ή αλλως παιρνουν ποσοστα. Το ιδιο και σε καταστηματα με ρουχα (οχι Η&M κτλ). Δεν ειμαι κατά του tipping αλλα θελω ενα καλο επιχειρημα για τον λογο που το κανουμε και οχι απαντησεις τυπου "ειμαστε προβατα". Ομολογω πως οταν ειχα μαθει οτι οι εργοδοτες δεν πληρωνουν την βενζινη των deliverαδων και τους δινουν το κατωτατο ημερομισθιο, αηδιασα αλλα δεν θα πληρωσω την βενζινη του επειδη ειναι σαπιο το αφεντικο του. 1
ikaruga24 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δεν έχετε καταλάβει ένα πράγμα. Κανείς δεν δουλεύει τσάμπα. Ο κάθε σερβιτόρος δεν σου κάνει χάρη όταν σε σερβίρει. Πληρώνεται για αυτο. Μέσα στο λογαριασμό είναι και το μερτικο του. Ελα όμως που δεν σε σερβίρει μόνο ο κάθε σερβιτόρος. Ασχολείται και με άλλα πράγματα για να περάσεις εσύ καλά και να εξυπηρετηθείς. Πιτσιρίκια, καροτσάκια, ζεστό νεράκι για την κρεμούλα του παιδιού, καθαριότητες παντός τύπου αν τύχει και κάνουν κάτι λίμπα τα παιδιά και άλλα πολλά πολλά που θα κληθεί να αντιμετωπίσει με κάθε παρέα έτσι ώστε να τους φτιάξει τον χρόνο τους που θα περάσουν εκεί πέρα. Ο λογαριασμός από μόνος του περιλαμβάνει το φαγητό και τα παρελκόμενα και την μεταφορά προς και από στο τραπέζι του πελάτη. Τα υπόλοιπα έξτρα δηλαδή δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να τον "επιβραβεύσεις" για την προσοχή του και την εξυπηρέτηση του; Οπως είπα βέβαια δεν μένω μόνο στο θέμα της ετσίασης, απλά επειδή εδώ έμεινε το θέμα εδώ δίνω και την μεγαλύτερη προσοχή και εγώ. Ωραία λοιπόν, μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο - που ελπίζω να μην γίνει ποτέ - τα tips είναι μαύρα. (με εξαίρεση εκείνους που τα δίνουν με κάρτα ->στο αφεντικό<- ... και οι πέντε τους) Είμαι σίγουρος ότι το 99% εκείνων που έγραψε ότι αφήνει tips δεν το έχει αναλογιστεί ποτέ, και ότι όσοι από αυτούς έχουν κράξει σε άλλα threads για "ελληνάρες" που δεν πληρώνουν φόρους δείχνουν την υποκρισία τους στο συγκεκριμένο θέμα. Ολη η αγορά είναι μαύρη και επίσης δεν είμαι από αυτούς που είμαι κέρβερος στο θέμα φόρων, ειδικά στην Ελλάδα. Εγώ από την άλλη μια χαρά θα αφήνω τα tips μου έστω και μαύρα γιατί ειδικά τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερης σημασίας από ποτέ. Και να το κόψουμε όλοι το φιλοδώρημα δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν οι μαλάκες αφεντικά, είναι άλλωστε στη νοοτροπία μας. Στο μόνο μαγαζί που δεν θα άφηνα ποτέ tips είναι σε αυτό που τα παίρνει το αφεντικό. Εκεί ναι, δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ και δεν πρόκειται να ξαναπάω έτσι και αλλιώς.
YourTrueLegend Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δεν ερχονται σε αμεση επαφη οι πωλητες των Πλαισιο κτλ με τον πελατη? Υπαρχουν περιπτωσεις που σκανε πελατες και εχουν προσωπικο πωλητη για 30 λεπτα ωστε να ικανοποιησει καθε του καταναλωτικο καπριτσιο και δεν αναφερομαι σε departments που ουτως ή αλλως παιρνουν ποσοστα. Το ιδιο και σε καταστηματα με ρουχα (οχι Η&M κτλ). Δεν ειμαι κατά του tipping αλλα θελω ενα καλο επιχειρημα για τον λογο που το κανουμε και οχι απαντησεις τυπου "ειμαστε προβατα". Ομολογω πως οταν ειχα μαθει οτι οι εργοδοτες δεν πληρωνουν την βενζινη των deliverαδων και τους δινουν το κατωτατο ημερομισθιο, αηδιασα αλλα δεν θα πληρωσω την βενζινη του επειδη ειναι σαπιο το αφεντικο του. Το προβλημα στο συλλογισμο σου ειναι πως προσπαθεις ενα θεμα που ειναι καθαρα "παραδοση" να το αναγεις στη λογικη. Εγω πχ αφηνω σε ντελιβεραδες και σερβιτορους, διοτι απο μικρο παιδι, βλεπω γονεις, φιλους και συγγενεις να αφηνουν μονο σε αυτους tips. Αφομειωσα αυτην την παραδοση οπως ειναι και την συνεχιζω. Αν ειναι να την βαλω κατω απο πλαισια λογικης, σαφως και ο πωλητης στο πλαισιο επρεπε να παιρνει tips. Απο την αλλη αν ακολουθησω αυτη τη λογικη, γιατι να παιρνει tips o πωλητης στο πλαισιο και να μην παιρνει και ο τηλεφωνητης σε ενα τηλεφωνικο κεντρο; Και εφοσον ολοι οι εργαζομενοι εξυπηρετουν καποιου ειδους πελατη, ειτε εμεσα, ειτε αμεσα , γιατι να μην παιρνουν ολοι τους tips; Επειδη ομως ειναι περισσοτερο ζητημα παραδοσης παρα λογικης, η απαντηση στο ερωτημα σου, ειναι οτι αυτο εχει επικρατησει.
ikaruga24 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δεν ερχονται σε αμεση επαφη οι πωλητες των Πλαισιο κτλ με τον πελατη? Οχι δεν έρχονται, ως πωλητής δουλεύω τώρα σε καταστήματα και ξέρω μια χαρά αν θα πρέπει να πάρω το tip μου ή όχι. Οσο χρόνο και να φάω με τον πελάτη έχω δικούς μου στόχους για να τον πείσω και δεν είμαι εκεί για να τον κάνω να περάσει καλά αυτόν και την παρέα του. Ούτε χρειάζεται να είμαι χαχας ως πωλητής. Συγκεκριμένα πράγματα πουλάω και προωθώ και συγκεκριμένα πράγματα μπορεί αν πάρει από εμένα ο πελάτης. Ούτε κρεμούλες του παιδιού, ούτε καροτσάκια, ούτε ξεράσματα και κάτουρα από ζώα, ούτε ζημίες από παιδιά και ούτε να ανάβω κεράκια σε τούρτες και να τις σερβίρω τραγουδώντας (έτσι για μερικά μπόνους που κάνεις σαν σερβιτόρος και δεν είναι μόνο αυτά).
phanispal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Γενικά κάποιος που δίνει μεγάλα φιλοδωρηματα κατά 99% απλά δεν ιδρώνει για να βγάλει ότι χρήματα βγάζει. Στη Μύκονο πάνε όλα τα νούμερα όπως διάσημοι οι οποίοι έχουν ένα σωρό αυθαίρετα σπάνια δηλώνουν το πραγματικό εισόδημα τους και δεν τους είναι τίποτα να δώσουν 50 100 ευρώ φιλοδωρημα μιας και δεν είναι δικά τους χρήματα. Ας βγάλει κάποιος 30 40 ευρώ με τον ιδρώτα του και ας πάει σε ένα εστιατόριο να δω αν αφήσει και πόσο φιλοδωρημα. Επειδή έχω κάνει για αρκετό καιρό τη δουλειά του οδηγού με παραδόσεις πλακακίων και ειδών υγιεινής (aka βαριών αντικειμένων), σε όλες τις περιοχές της Αττικής, έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: Αυτοί που δίνουν σταθερά και σε μεγάλο ποσοστό, είναι εκείνοι που μένουν στις φτωχότερες περιοχές (π.χ. δυτικά προάστια). Δε θα δώσουν πολλά, αλλά θα δώσουν οι περισσότεροι εξ αυτών. Αντίθετα, στις πλουσιότερες περιοχές (βόρεια προάστια), δίνουν σε μικρότερο ποσοστό, απλά όσοι δώσουν, θα δώσουν περισσότερα απ' όσα δίνουν οι άλλοι. Οι περισσότεροι γιατροί κ.λπ. που μένουν σε επαύλεις σε κάτι Νέους Βουτζάδες, στις Εκάλες και στις Βουλιαγμένες δεν έχουν ακούσει καν τον όρο tipping. Σου μιλάω μπέσα τώρα. 5
stelios18120 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Επειδή έχω κάνει για αρκετό καιρό τη δουλειά του οδηγού με παραδόσεις πλακακίων και ειδών υγιεινής (aka βαριών αντικειμένων), σε όλες τις περιοχές της Αττικής, έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: Αυτοί που δίνουν σταθερά και σε μεγάλο ποσοστό, είναι εκείνοι που μένουν στις φτωχότερες περιοχές (π.χ. δυτικά προάστια). Δε θα δώσουν πολλά, αλλά θα δώσουν οι περισσότεροι εξ αυτών. Αντίθετα, στις πλουσιότερες περιοχές (βόρεια προάστια), δίνουν σε μικρότερο ποσοστό, απλά όσοι δώσουν, θα δώσουν περισσότερα απ' όσα δίνουν οι άλλοι. Οι περισσότεροι γιατροί κ.λπ. που μένουν σε επαύλεις σε κάτι Νέους Βουτζάδες, στις Εκάλες και στις Βουλιαγμένες δεν έχουν ακούσει καν τον όρο tipping. Σου μιλάω μπέσα τώρα. Συμφωνω 100000% Εχω δουλεψει σε ολη την αθηνα Απο δραπετσωνα και νικαια μεχρι εκαλη,φιλοθεη,βουλιαγμενη και οτι πιο ακριβο σε περιοχη υπαρχει. Τα μεγαλυτερα μπουρμπουαρ και τα πιο πολλα ευχαριστω και κερασματα τ πηρα απο φτωχαδακια κ ανθρωπους στα δυτικα προαστια. (Κανω την δουλεια μου 16 χρονια,εχω μπει σε απειρα σπιτια) 2
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Γενικά κάποιος που δίνει μεγάλα φιλοδωρηματα κατά 99% απλά δεν ιδρώνει για να βγάλει ότι χρήματα βγάζει. Στη Μύκονο πάνε όλα τα νούμερα όπως διάσημοι οι οποίοι έχουν ένα σωρό αυθαίρετα σπάνια δηλώνουν το πραγματικό εισόδημα τους και δεν τους είναι τίποτα να δώσουν 50 100 ευρώ φιλοδωρημα μιας και δεν είναι δικά τους χρήματα. Ας βγάλει κάποιος 30 40 ευρώ με τον ιδρώτα του και ας πάει σε ένα εστιατόριο να δω αν αφήσει και πόσο φιλοδωρημα.Έχεις στρεβλη άποψη περί πλούτου. Στις χώρες οπου οι εργαζόμενοι ιδρώνουν για να βγάλουν χρήματα ελλειπουν οι παράγοντες που απογειώνουν την παραγωγικοτητα. Οταν αυτοί υπάρχουν η οικονομία είναι ισχυρή, τα εισοδήματα υψηλά και αυτό φαίνεται σε ποιότητα/κόστος αγαθών και υπηρεσιών (και ύψος φιλοδωρηματων). Αυτο είναι ολο.
Heybro Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Ελα όμως που δεν σε σερβίρει μόνο ο κάθε σερβιτόρος. Ασχολείται και με άλλα πράγματα για να περάσεις εσύ καλά και να εξυπηρετηθείς. Πιτσιρίκια, καροτσάκια, ζεστό νεράκι για την κρεμούλα του παιδιού, καθαριότητες παντός τύπου αν τύχει και κάνουν κάτι λίμπα τα παιδιά και άλλα πολλά πολλά που θα κληθεί να αντιμετωπίσει με κάθε παρέα έτσι ώστε να τους φτιάξει τον χρόνο τους που θα περάσουν εκεί πέρα. Ο λογαριασμός από μόνος του περιλαμβάνει το φαγητό και τα παρελκόμενα και την μεταφορά προς και από στο τραπέζι του πελάτη. Τα υπόλοιπα έξτρα δηλαδή δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να τον "επιβραβεύσεις" για την προσοχή του και την εξυπηρέτηση του; Οπως είπα βέβαια δεν μένω μόνο στο θέμα της ετσίασης, απλά επειδή εδώ έμεινε το θέμα εδώ δίνω και την μεγαλύτερη προσοχή και εγώ. Ολη η αγορά είναι μαύρη και επίσης δεν είμαι από αυτούς που είμαι κέρβερος στο θέμα φόρων, ειδικά στην Ελλάδα. Εγώ από την άλλη μια χαρά θα αφήνω τα tips μου έστω και μαύρα γιατί ειδικά τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερης σημασίας από ποτέ. Και να το κόψουμε όλοι το φιλοδώρημα δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν οι μαλάκες αφεντικά, είναι άλλωστε στη νοοτροπία μας. Στο μόνο μαγαζί που δεν θα άφηνα ποτέ tips είναι σε αυτό που τα παίρνει το αφεντικό. Εκεί ναι, δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ και δεν πρόκειται να ξαναπάω έτσι και αλλιώς. Εγω ξέρω ότι όποτε πηγαίνω σε μπαρ καφετέρια ταβέρνα ο σερβιτόρος απλά σερβίρει. Άλλος έρχεται και πέρνει τις παραγγελίες και άλλος σερβίρει. Σε μεγάλα club αν σπάσουν ποτήρια κτλ τα καθαρίζει το πρωί η καθαρίστρια η οποία πληρώνεται. Αν υπάρχουν μωρά και κάνουν ζημιες είναι στην υπευθυνότητα του γονέα να το προσέχει και αν λερώσει κάτι να το καθαρίσει αυτός. Ο σερβιτόρος σερβίρει δεν πρέπει να κάνει τίποτα άλλο. Όπως και μια καθαρίστρια θα καθαρίζει μόνο και ο μάγειρας θα μαγειρεύει δεν θα έρθει να καθαρίσει αυτός ούτε θα πλύνει πιάτα που εκεί υπάρχει λατζιερης. Τώρα αν το αφεντικό εκμεταλλευτε τους υπαλλήλους του να παραιτηθούν και να κάνει όλες τις δουλειές το αφεντικό της δεκάρας. 1
sistah Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Το προβλημα στο συλλογισμο σου ειναι πως προσπαθεις ενα θεμα που ειναι καθαρα "παραδοση" να το αναγεις στη λογικη. Εγω πχ αφηνω σε ντελιβεραδες και σερβιτορους, διοτι απο μικρο παιδι, βλεπω γονεις, φιλους και συγγενεις να αφηνουν μονο σε αυτους tips. Αφομειωσα αυτην την παραδοση οπως ειναι και την συνεχιζω. Αν ειναι να την βαλω κατω απο πλαισια λογικης, σαφως και ο πωλητης στο πλαισιο επρεπε να παιρνει tips. Απο την αλλη αν ακολουθησω αυτη τη λογικη, γιατι να παιρνει tips o πωλητης στο πλαισιο και να μην παιρνει και ο τηλεφωνητης σε ενα τηλεφωνικο κεντρο; Και εφοσον ολοι οι εργαζομενοι εξυπηρετουν καποιου ειδους πελατη, ειτε εμεσα, ειτε αμεσα , γιατι να μην παιρνουν ολοι τους tips; Επειδη ομως ειναι περισσοτερο ζητημα παραδοσης παρα λογικης, η απαντηση στο ερωτημα σου, ειναι οτι αυτο εχει επικρατησει. Α γεια σου, εκει καταληγω και εγω. Γι'αυτο δεν μαρεσει οταν λενε περι γυφτιας εαν δεν εστερνιζεται καποιος την επικρατηση της συγκεκριμμενης παραδοσης. Τα πραγματα για μενα ειναι απλα, εαν νιωθει καποιος οτι εμεινε ικανοποιημενος σε επιπεδο που θελει να επιβραβευσει την εξυπηρετηση που του παρειχε ο εκαστοτε υπαλληλος, ας δωσει. Εαν καποιος δεν γουσταρει να επιβραβευσει ας μην τον κραζουν οι γυρω του. 3
phanispal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Ο σερβιτόρος σερβίρει δεν πρέπει να κάνει τίποτα άλλο. Έχεις απλά άγνοια επί του θέματος. Δήλωσέ την να πάμε σπίτια μας.
Heybro Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Επειδή έχω κάνει για αρκετό καιρό τη δουλειά του οδηγού με παραδόσεις πλακακίων και ειδών υγιεινής (aka βαριών αντικειμένων), σε όλες τις περιοχές της Αττικής, έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: Αυτοί που δίνουν σταθερά και σε μεγάλο ποσοστό, είναι εκείνοι που μένουν στις φτωχότερες περιοχές (π.χ. δυτικά προάστια). Δε θα δώσουν πολλά, αλλά θα δώσουν οι περισσότεροι εξ αυτών. Αντίθετα, στις πλουσιότερες περιοχές (βόρεια προάστια), δίνουν σε μικρότερο ποσοστό, απλά όσοι δώσουν, θα δώσουν περισσότερα απ' όσα δίνουν οι άλλοι. Οι περισσότεροι γιατροί κ.λπ. που μένουν σε επαύλεις σε κάτι Νέους Βουτζάδες, στις Εκάλες και στις Βουλιαγμένες δεν έχουν ακούσει καν τον όρο tipping. Σου μιλάω μπέσα τώρα. Κοίτα επειδή είμαι σε χωριό όποτε θα έρθει κάποιος μάστορας πάντα θα έχει την καλύτερη αντιμετώπιση. Και θα τον φιλεψουμε το μεσημέρι και καφέ θα του κάνουμε και γενικά ποτέ δεν θα του φερθουμε με αγένεια. Αν κάνει τη δουλειά του όμως σε μισή ώρα και ζητήσει 10αρικο ε δεν θα του δώσουμε και φιλοδωρημα. Αν όμως ζητήσει πχ 30 ευρώ ένα 10αρικο ακόμα θα το πάρει και σίγουρα θα τον ξανά καλέσουμε αν γίνει κάτι. Ο γενικός νόμος είναι ότι όποιος έχει κάνει δύσκολη δουλειά ή δουλειές που ας πούμε επιβάλλεται να δώσεις φιλοδωρημα θα δώσουν. Ένα γιατρός που βγάζει πάνω από 100 χιλιάρικα μαύρα το χρόνο θα δώσει και 50 και 100 ευρώ φιλοδωρημα. Εδώ για ένα καφέ πάνε στο Κολωνάκι και αφήνουν 50ευρα στο σερβιτόρο λες και είναι τίποτα.
web_assasin Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 άσε μας κουκλίτσα μου κουμάντο στο πορτοφόλι σου Γενικοτερα δεν απανταω σε κομπαρσους,αλλα εσυ ειχες πλακα. Αυτο που ειπες ειναι μακραν το πιο ακυρο που γραφτηκε εδω μεσα. Συνεχιζουμε,ο σερβιτορος παιρνει πουρμπουαρ επειδη τρεχει πιο πολυ απο ολους εκει μεσα,ακουει τη μ@λ@κι@ του καθε ελληναρα και ειναι και υποχρεωμενος να τη δεχθει με χαμογελο,αντι να τον αρχισει στα καντηλια. Για το ντελιβερα πιστευα οτι δε θα επρεπε να υπαρχει συζητηση,καθως κυριολεκτικα ρισκαρει τη ζωη του πανω στο παπι,για να φαει ο ελληναρας που θεωρει παραλογο να του δωσει πουρμπουαρ γιατι οκ,σιγα το επικινδυνο που κανει,βολτες κοβει πανω στο παπι. 1
Heybro Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Έχεις απλά άγνοια επί του θέματος. Δήλωσέ την να πάμε σπίτια μας. Το σωστό πιο είναι γράφω. Αν το αφεντικό τον έχει να κάνει 10 δουλειές ενώ τον πληρώνει για μια ας παραιτηθεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις