BlueBlade Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα μια βοήθεια με ένα θέμα. έχει κάνει ένας συγγενής μου μια παραγγελία από Κινα, εδώ και μέρες έχει πάρει Email από τον Κινέζο που λέει ότι το δέμα βρίσκεται στα ΕΛΤΑ (έχουν περάσει και 15 μέρες κοντά από την προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης που είχε πει ο Κινεζος). Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν έχει έρθει το χαρτάκι από τα ΕΛΤΑ για να πάει να παραλάβει. Σε επικοινωνία που είχα εγώ ο ίδιος με το κατάστημα της περιοχής αν γίνεται να πάει ο συγγενής με ταυτότητα να δει αν υπάρχει το δέμα του μου απάντησε ότι αν δεν έχει έρθει το χαρτάκι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ρωτάω βέβαια τι γίνεται στην περίπτωση που ο ταχυδρόμος χάσει το χαρτάκι ή κάποιος το πάρει, το πάρει ο αέρας και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, μου απαντάει με απίστευτο ύφος "Τότε χάνεται και το δέμα σας κύριε" Δεν θα σταθώ στο γελοίο υφάκι του Δημοσίου Υπαλλήλου, που είναι για απίστευτα χαστούκια, απλά θα ήθελα να μάθω πως μπορούμε να κινηθούμε τώρα. Να του πω να πάει με την ταυτότητα του και να ζητήσει το δέμα που είναι στο όνομα του; Ή όντως παίζει να φάει άκυρο;
stelios18120 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Καταρχην ενα ενα Εχει tracking το δεμα ; Ειναι οντως στα ελτα; Αν περασαν 15 μερες το δεμα θα επιστραφει πισω.μεχρι 15 μερες τα κρατανε κ μετα επιστροφη.
makfil Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα μια βοήθεια με ένα θέμα. έχει κάνει ένας συγγενής μου μια παραγγελία από Κινα, εδώ και μέρες έχει πάρει Email από τον Κινέζο που λέει ότι το δέμα βρίσκεται στα ΕΛΤΑ (έχουν περάσει και 15 μέρες κοντά από την προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης που είχε πει ο Κινεζος). Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν έχει έρθει το χαρτάκι από τα ΕΛΤΑ για να πάει να παραλάβει. Σε επικοινωνία που είχα εγώ ο ίδιος με το κατάστημα της περιοχής αν γίνεται να πάει ο συγγενής με ταυτότητα να δει αν υπάρχει το δέμα του μου απάντησε ότι αν δεν έχει έρθει το χαρτάκι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ρωτάω βέβαια τι γίνεται στην περίπτωση που ο ταχυδρόμος χάσει το χαρτάκι ή κάποιος το πάρει, το πάρει ο αέρας και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, μου απαντάει με απίστευτο ύφος "Τότε χάνεται και το δέμα σας κύριε" Δεν θα σταθώ στο γελοίο υφάκι του Δημοσίου Υπαλλήλου, που είναι για απίστευτα χαστούκια, απλά θα ήθελα να μάθω πως μπορούμε να κινηθούμε τώρα. Να του πω να πάει με την ταυτότητα του και να ζητήσει το δέμα που είναι στο όνομα του; Ή όντως παίζει να φάει άκυρο; Ίσως δεν είσαι ενημερωμένος με την κατάσταση που επικρατεί στα ΕΛΤΑ από τον ΙΟΥΝ. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο άνοιγμα των σάκων που περιέχουν τα δέματα αλλά και στη διαδικασία εκτελωνισμού αν το δέμα μπει στο τελωνείο Χρειάζεται υπομονή. Εάν έχει πληρώσει με paypal δεν έχει να φοβάται τίποτε.
BlueBlade Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Όχι δεν έχει tracking το δέμα και εγώ πιστεύω ότι είναι στα ΕΛΤΑ γιατί μας ενημέρωσε ο κινέζος και γιατί όπως γράφει στην σελίδα του καταστήματος του τα δέματα φροντίζουν να φτάνουν στους πελάτες το πολύ μέχρι τις 28 του κάθε μήνα Και έχουμε φτάσει 9 (12 μέρες δηλαδή). Εδώ να σημειώσω ότι δεν μιλάμε για τα γνωστά gadget που αγοράζει κάποιος από τα γνωστά κινέζικα καταστήματα, αλλά η αγορά έχει γίνει από μεγάλο και σοβαρό κατάστημα. Ίσως δεν είσαι ενημερωμένος με την κατάσταση που επικρατεί στα ΕΛΤΑ από τον ΙΟΥΝ. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο άνοιγμα των σάκων που περιέχουν τα δέματα αλλά και στη διαδικασία εκτελωνισμού αν το δέμα μπει στο τελωνείο Χρειάζεται υπομονή. Εάν έχει πληρώσει με paypal δεν έχει να φοβάται τίποτε. Με πιστωτική πλήρωσε. Το θέμα είναι ρε παιδιά πως σκατά ενημερώνεται κανείς όταν χρησιμοποιεί αυτό το έκτρωμα που θέλει να λέγεται ταχυδρομείο; Τηλεφωνικά αν ρωτήσεις δεν σου λένε, λογικό αυτό, αν πας από εκεί με ταυτότητα πάλι δεν σου λένε αν δεν έχεις το ειδοποιητήριο (εδώ είναι που έχω κάψει εγκεφαλικά κύτταρα πραγματικά). Με λίγα λόγια όπως μου είπε και η ξινή στο τηλέφωνο, αν γίνει μαλακία και χαθεί το ειδοποιητήριο χάνουμε και το δέμα.
stelios18120 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Για τι ποσο μιλαμε; Γ να μην εχει tracking μαλλον ειναι μικροποσο
christakos07 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Πως είναι βέβαιος ο Κινέζος ότι το δέμα βρίσκεται στα ΕΛΤΑ, εφόσον δεν έχει tracking number? Προφανώς και το δέμα δεν έχει φτάσει. Ο Κινέζος δεν ευθύνεται, απλά προσπαθεί να τα μπαλώσει. 1
Baator Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Είσαι 100% σίγουρος ότι δεν έχει tracking number το δέμα; Μήπως απλά ο συγγενής δεν ξέρει από αγορές από εξωτερικό και δεν το πρόσεξε ο άνθρωπος; Από 'κει και πέρα, τα έχουμε πει σε αρκετά τόπικς, ήδη στις 2-3 πρώτες σελίδες του Μπλα-Μπλα έχει 3 ακριβώς ίδια θέματα: Τα ΕΛΤΑ έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα με τις αποστολές από εξωτερικό και ειδικά από Κίνα. Γίνεται ένας απίστευτος χαμός με τα τελωνεία γιατί αποφάσισαν να περνάνε πλέον σχεδόν τα πάντα από εκεί που δεν περνούσε τίποτα, δεν έχουν προσωπικό, είναι και καλοκαίρι τώρα και έχουν άδειες με αποτέλεσμα όλοι να είμαστε στην αναμονή. Έχει παρόμοια τεράστια τόπικς σε άλλα φόρουμ όπου χιλιάδες άτομα βρίζουν non stop τα ΕΛΤΑ και τα τελωνεία με τις νέες άθλιες πρακτικές τους και τις απίστευτες καθυστερήσεις. Εν ολίγεις: Αν δεν περάσει τρίμηνο (ναι, ΤΡΙΜΗΝΟ), μην αγχώνεσαι για το αν χάθηκε, κτλ. το δέμα. Τσέκαρε στα σίγουρα αν έχει tracking number ή όχι. Αυτά που δεν έχουν συνήθως έρχονται λίγο γρηγορότερα, και πάλι φυσικά μην φανταστείς σε τίποτα 15 και 20 μέρες, αλλά πολύ αργότερα. Αν έχει, τσεκάρεις που και που και απλά περιμένεις. Θα έρθει όταν έρθει. Το πιο πιθανό είναι να έχει φτάσει όντως Ελλάδα και να παραμένει κλειστό σε κάποιον ταχυδρομικό σάκο στο αεροδρόμιο, πεταμένο σε μια αποθήκη. ΟΤΑΝ φτάσουν τυχαία σε αυτόν τον σάκο, θα τον ανοίξουν, πιθανότατα θα πάει τελωνείο οπότε βάλε καμιά 20αριά μέρες ακόμα μίνιμουμ αναμονή, κτλ. Το να παίρνεις τηλέφωνο στα ΕΛΤΑ και να ρωτάς δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα, ειδικά αν δεν υπάρχει tracking number. Υπάλληλοι που ήδη βαριούνται, πλέον έχουν 100άδες ή χιλιάδες άτομα καθημερινά να τους παίρνουν και να τους ρωτάνε που είναι το δέμα τους - Δεν κάθονται να ασχοληθούν, ούτε πρόκειται να σου πούνε "έφτασε Ελλάδα, αλλά θέλουμε 2 μήνες να το φέρουμε σπίτι σας". Τους πήρα 3 τηλέφωνα γιατί σε 2 δέματα που περίμενα είχανε περάσει πάνω από 3 μήνες από την ημερομηνία αποστολής και ενώ τα tracking numbers λέγανε πως τα δέματα είναι Ελλάδα εδώ και 2.5 ΜΗΝΕΣ, η επίσημη γραμμή των ΕΛΤΑ ήταν "δεν έφτασε κύριε, ακόμα ταξιδεύει το δέμα". Δεν βγάζεις άκρη μαζί τους, ούτε έχουν πρόβλημα να σε κοροιδέψουν μέσα στα μούτρα τους. Άλλοι χρήστες σε άλλο φόρουμ γράψανε πως τους λένε στεγνά πλέον, "να μην παραγγέλνατε από Κίνα, να περιμένετε τώρα". Κάνεις υπομονή όπως όλος ο κόσμος που έχει αγανακτίσει και παρακαλάς να μην σου βάλουν κανά δασμό στο τελωνείο του στυλ 60 ευρώ και πάθεις κανά εγκεφαλικό (γιατί τα έχουμε δει ΚΑΙ αυτά, αγοράζεις εσύ κινητό που βρήκες σε προσφορά 80 ευρώ και ο τελωνειακός αποφασίζει ότι αυτό κοστολογείται 300 ευρώ και βάζει τον ανάλογο δασμό, το τι πλήρωσες εσύ δεν έχει καμία μα καμία σημασία).
Narayan Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Αν δεν έχει tracking το δέμα και έχει γίνει πληρωμή με PayPal, κακό του κεφαλιού του πωλητή, απλά όταν δεν έρθει ανοίγεται ένα dispute και γίνεται επιστροφή χρημάτων. Γι'αυτό και σε αγορές μεγάλης αξίας (>€15) πάντα βάζει ο Κινέζος tracking.
stelios18120 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λογικά 1.5 χρόνο μετά θα το έχει παραλάβει το θέμα..... (Που το βρήκες και το ξεθαψες; 🤔) Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από stelios18120
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα