Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα παίδες. Πάω Εράσμους τον Σεπτέμβριο στο εξωτερικό, και θα ταξιδέψω αεροπορικώς. Είναι η πρώτη φορά που θα πάω με αεροπλάνο, και έχω μαύρα μεσάνυχτα σ'αυτό. Μάλιστα στο αεροδρόμιο έχω πάει κανα 2 φορές όλες κι όλες απλά για να πάρουμε κάποιους συγγενείς που είχαν έρθει. Οπότε όσοι γνωρίζετε απ'αυτό, κάντε ένα κόπο να μου πείτε λίγα πραγματάκια. 1. Λοιπόν, έχω κλείσει εισητήριο online, μου έχει έρθει μέσω email "απόδειξη εισητηρίου". Είναι το εισητήριο αυτό καθ'αυτό ή όχι; Θα πρέπει να το εκτυπώσω και να το δείξω στο check-in; 2. Πόση ώρα πριν πρέπει να είμαι στο αεροδρόμιο; 3. Επιτρέπεται στις αποσκευές να έχω πράγματα όπως σαμπουάν, ξυριστική μηχανή κτλ; 4. Αν το βάρος της αποσκευής ξεπεράσει το όριο που επιτρέπεται, τι γίνεται σ'αυτή την περίπτωση; 5. Στο αεροπλάνο θα 'μαι περίπου 2 ώρες. Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να περάσει η ώρα; 6. Τελευταίο: Στη μία στάση που θα γίνει, κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο, θα πάρουμε οι ίδιοι τις αποσκευές, και όταν ξαναεπιβιβαστούμε θα τις πάμε πάλι; (Ίσως κάπως αφελής ερώτηση, αλλά σας είπα, δεν γνωρίζω καν). Αυτά όλα. Αν μπορείτε πείτε μου!
bapel Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα παίδες. Πάω Εράσμους τον Σεπτέμβριο στο εξωτερικό, και θα ταξιδέψω αεροπορικώς. Είναι η πρώτη φορά που θα πάω με αεροπλάνο, και έχω μαύρα μεσάνυχτα σ'αυτό. Μάλιστα στο αεροδρόμιο έχω πάει κανα 2 φορές όλες κι όλες απλά για να πάρουμε κάποιους συγγενείς που είχαν έρθει. Οπότε όσοι γνωρίζετε απ'αυτό, κάντε ένα κόπο να μου πείτε λίγα πραγματάκια. 1. Λοιπόν, έχω κλείσει εισητήριο online, μου έχει έρθει μέσω email "απόδειξη εισητηρίου". Είναι το εισητήριο αυτό καθ'αυτό ή όχι; Θα πρέπει να το εκτυπώσω και να το δείξω στο check-in; 2. Πόση ώρα πριν πρέπει να είμαι στο αεροδρόμιο; 3. Επιτρέπεται στις αποσκευές να έχω πράγματα όπως σαμπουάν, ξυριστική μηχανή κτλ; 4. Αν το βάρος της αποσκευής ξεπεράσει το όριο που επιτρέπεται, τι γίνεται σ'αυτή την περίπτωση; 5. Στο αεροπλάνο θα 'μαι περίπου 2 ώρες. Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να περάσει η ώρα; 6. Τελευταίο: Στη μία στάση που θα γίνει, κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο, θα πάρουμε οι ίδιοι τις αποσκευές, και όταν ξαναεπιβιβαστούμε θα τις πάμε πάλι; (Ίσως κάπως αφελής ερώτηση, αλλά σας είπα, δεν γνωρίζω καν). Αυτά όλα. Αν μπορείτε πείτε μου! 1.πρέπει να κάνεις check-in και να εκτυπώσεις ή να το έχεις στο κιν 2.πάνω στο εισητήριο λέει τι ώρα κλείνει η πύλη.Αν έχεις μόνο χειραποσκευές κανα 20λεπτο πιο πρίν.Αν έχεις και βαλίτσα καμια ώρα 3.Σαμπουάν στη χειραποσκευή μέχρι 100ml στις βαλίτσες νομίζω μπορείς παραπάνω.Ξυριστική δεν ξέρω 4.πληρώνεις επιπλέον ή ελαφρύνεις τη βαλίτσα 5.βιβλίο,μουσική.ταμπλετ με ταινία κτλ 6.Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με ανταπόκριση αλλά από ό,τι ξέρω δεν ασχολείσαι.
defacer Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 2. Τα είκοσι λεπτά και μία ώρα που ειπώθηκε ισχύουν μόνο αν το αεροδρόμιο εκείνη την ώρα είναι τελείως άδειο. Αν το κάνεις αυτό σε νορμάλ ώρες το λιγότερο που θα συμβεί είναι να φας τρελό άγχος. Χωρίς αποσκευές μία ώρα πριν την πτήση, με αποσκευές δύο. Καλύτερα να περιμένεις λίγο, και στην τελική αν πετάς τόσο συχνά που θες να κάνεις επιστημονική ελαχιστοποίηση χρόνου αναμονής άσε καλύτερα να έχεις πρώτα την εμπειρία των αεροδρομίων και των πτήσεων που θα χρησιμοποιείς. 6. Στάση, ή ανταπόκριση; Λογικά ανταπόκριση. Με το checked luggage (τις βαλίτσες που δίνεις) πάντως δεν ασχολείσαι σε καμία περίπτωση. Το μόνο σενάριο πού θα χρειαζόταν να το κάνεις αυτό θα ήταν αν την έχεις δει πολύ master flyer και κλείνεις μόνος σου ξεχωριστές άσχετες μεταξύ τους πτήσεις (δηλαδή, η εταιρία που σε πάει στο πρώτο αεροδρόμιο δεν έχει ιδέα τι θα κάνεις αφότου φτάσεις εκεί). Καμιά σχέση με τη δική σου περίπτωση αυτό. 7
YourTrueLegend Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 2.πάνω στο εισητήριο λέει τι ώρα κλείνει η πύλη.Αν έχεις μόνο χειραποσκευές κανα 20λεπτο πιο πρίν.Αν έχεις και βαλίτσα καμια ώρα 20 λεπτα πριν κλεισει η πυλη, ΜΟΝΟ αν αναφερομαστε στο αεροδρομιο της κατω ραχουλας και σε πτηση 4 τα ξημερωματα και χωρις αποσκευες. Διαφορετικα ειναι πιο πιθανο να κερδισεις το τζοκερ, παρα να προλαβεις την πτηση. 13
ProponitisTouKanape Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 1.πρέπει να κάνεις check-in και να εκτυπώσεις ή να το έχεις στο κιν 2.πάνω στο εισητήριο λέει τι ώρα κλείνει η πύλη.Αν έχεις μόνο χειραποσκευές κανα 20λεπτο πιο πρίν.Αν έχεις και βαλίτσα καμια ώρα 3.Σαμπουάν στη χειραποσκευή μέχρι 100ml στις βαλίτσες νομίζω μπορείς παραπάνω.Ξυριστική δεν ξέρω 4.πληρώνεις επιπλέον ή ελαφρύνεις τη βαλίτσα 5.βιβλίο,μουσική.ταμπλετ με ταινία κτλ 6.Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με ανταπόκριση αλλά από ό,τι ξέρω δεν ασχολείσαι. Καλα μιλας σε καποιον που ειναι πιο ψαρωμενος και απο φανταρο πρωτη μερα και του λες να παει 20λ νωριτερα; Στην Αθηνα παντως δεν προλαβαινεις για κανενα λογο 20λ νωριτερα. Καλησπέρα παίδες. Πάω Εράσμους τον Σεπτέμβριο στο εξωτερικό, και θα ταξιδέψω αεροπορικώς. Είναι η πρώτη φορά που θα πάω με αεροπλάνο, και έχω μαύρα μεσάνυχτα σ'αυτό. Μάλιστα στο αεροδρόμιο έχω πάει κανα 2 φορές όλες κι όλες απλά για να πάρουμε κάποιους συγγενείς που είχαν έρθει. Οπότε όσοι γνωρίζετε απ'αυτό, κάντε ένα κόπο να μου πείτε λίγα πραγματάκια. 1. Λοιπόν, έχω κλείσει εισητήριο online, μου έχει έρθει μέσω email "απόδειξη εισητηρίου". Είναι το εισητήριο αυτό καθ'αυτό ή όχι; Θα πρέπει να το εκτυπώσω και να το δείξω στο check-in; 2. Πόση ώρα πριν πρέπει να είμαι στο αεροδρόμιο; 3. Επιτρέπεται στις αποσκευές να έχω πράγματα όπως σαμπουάν, ξυριστική μηχανή κτλ; 4. Αν το βάρος της αποσκευής ξεπεράσει το όριο που επιτρέπεται, τι γίνεται σ'αυτή την περίπτωση; 5. Στο αεροπλάνο θα 'μαι περίπου 2 ώρες. Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να περάσει η ώρα; 6. Τελευταίο: Στη μία στάση που θα γίνει, κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο, θα πάρουμε οι ίδιοι τις αποσκευές, και όταν ξαναεπιβιβαστούμε θα τις πάμε πάλι; (Ίσως κάπως αφελής ερώτηση, αλλά σας είπα, δεν γνωρίζω καν). Αυτά όλα. Αν μπορείτε πείτε μου! 1. Αναλογως την εταιρια που πετας. Αν πετας με Aegean/Lufthansa/Swiss κλπ μπορεις να κανεις τσεκ ιν στο αεροδρομιο στα αυτοματα μηχανηματα. Βαζεις τον αριθμο της κρατησης και σου τυπωσει το boarding pass. Αν ταξιδευεις με Ryanair, ΠΡΕΠΕΙ να το εχεις ηδη τυπωμενο. Αλλιως σε χρεωνουν 50€. 2. Επειδη ειναι πρωτη φορα 2ωρες να εισαι χαλαρος. 3. Στις αποσκευες που παραδιδεις ναι. Στις χειραποσκευες οχι. Εκτος αν το σαμπουαν σου ειναι 100μλ (που δεν ειναι γιατι δεν κυκλοφορουν πολλα travel size στο Ελλαντα) 4. Πληρωνεις προστιμο (ή πετας πραγματα). ΣΥΝΗΘΩΣ (μη το δεσεις κιολας), την χειραποσκευη δεν την ελεγχουν για βαρος οποτε μπορεις να την κανεις και τουβλο. 5. Και λιγη μουσικη να ακουσεις, θα περασει η ωρα. Δεν πας και Νεα Υορκη... 6. Αν ειναι ενιαιο εισιτηριο, οχι. Δεν κανεις τιποτα. Πχ Αθηνα-Φρανκφουρτη-Μαντσεστερ (τυχαιο παραδειγμα). Τις αποσκευες σου τις δινεις στην Αθηνα και τις παραλαμβανεις στο Μαντσεστερ. Αν παλι εχεις ξεχωριστα εισητηρια, βοηθεια σου. Σε αυτη την περιπτωση πρεπει να παραλαβεις τις αποσκευες σου και να τις ξαναδωσεις. Επισης πολλη προσοχη. Οταν εχεις ενιαιο εισιτηριο, η εταιρια θα σε στειλει στον προορισμο σου με οποιον τροπο μπορει οταν ειναι δικια της ευθυνη. Οταν εχεις ξεχωριστο εισιτηριο, αν χασεις την ανταποκριση την πουλεψες. Δηλαδη. Εστω πας απο Αθηνα στη Γλασκωβη. Αν κλεισεις με British Αθηνα-Γλασκωβη μεσω Λονδινου, αν για ΧΥ λογους που ευθυνεται η British χασεις την πτηση Λονδινο-Γλασκωβη, θα σε στειλει στον προορισμο σου οπως και να εχει. Αν παλι κλεισεις με Ryan Αθηνα-Λονδινο και Λονδινο-Γλασκωβη ΧΩΡΙΣΤΑ εισιτηρια, και καθυστερησει η πτηση σου απο Αθηνα με αποτελεσμα να χασεις την αλλη, τσιμπησες το τριτο το μακρυτερο. Θα ξεμεινεις στο Λονδινο χωρις εισιτηριο για τον προορισμο σου. 1
marmagia Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Παιδιά προσοχή με όσους πετάτε με Ryanair. Τελευταία φορά κας έστειλαν στο satellite που σημαίνει ότι έχεις 40 λεπτά φουλ περπάτημα και πολύ άγχος με τον χρόνο αν φτάσεις τσίμα τσίμα. Καλύτερα νωρίτερα παρά να τρέχετε
thant Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Είναι η πρώτη φορά που θα πάω με αεροπλάνο Καλή τύχη...
Moderators stormrain Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Αναφέρθηκαν ολα, απλως να πω πως ειχα εναν φίλο που έχει τυχει να ταξιδέψουμε αρκετες φορες μαζι και παντα μα παντα ηταν με την ψυχη στο στομα να προλάβει την πτήση. Παντα. Ανεξαρτήτως ωρας. Εννοειται ποτε δεν το καταλαβα, προτιμώ να ειμαι νωριτερα και να αραξω σε κανα καφε στο αεροδρομιο, παρα να ειμαι με τον καρπο στα ματια για να βλεπω συνεχεια την ώρα και να παρακαλάω να περάσω πρώτος τον ελεγχο και να με τρωει το στρεςς. 3
Silverage Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Έχω και εγώ μια απορία. Έχω ξαναπετάξει άλλη μια φορά αλλά δεν είχα μαζί μου αποσκευές οπότε πέρασα κατευθείαν. Όταν πας με την βαλίτσα φαντάζομαι την περνάς απο έλεγχο, τους δείχνεις και το εισιτήριο και την αναλαμβάνουν αυτοί μετά ε;
keravnos21 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Θα ανεβασεις και αδρεναλινη με την απογειωση ειναι σαν να εισαι σε super car που επιταχυνει στο λεω γιατι δεν εχεις ξαναταξιδεψει με αεροπλανο. 1
paul7 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Κάποιος αναφέρει πιο πάνω ότι με Ryan air χρειάζεται τυπωμένο. Λάθος με τη Ryan air κανείς check in ηλεκτρονικά και έχεις στο κινητό σου το boarding pass αλλιώς μπορείς να το έχεις σε φωτοτυπία αλλά δεν υπάρχει λόγος. Δεν υπάρχει κάποια χρέωση 50 ευρώ. Αρκεί το αεροδρόμιο που πετάς να δέχεται ηλεκτρονικά boarding pass υπάρχει μια σχετική λίστα στη σελίδα της Ryan air .πχ Αθήνα Θεσσαλονίκη γίνονται σίγουρα δεκτά
tzelen Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Αναφέρθηκαν ολα, απλως να πω πως ειχα εναν φίλο που έχει τυχει να ταξιδέψουμε αρκετες φορες μαζι και παντα μα παντα ηταν με την ψυχη στο στομα να προλάβει την πτήση. Παντα. Ανεξαρτήτως ωρας. Εννοειται ποτε δεν το καταλαβα, προτιμώ να ειμαι νωριτερα και να αραξω σε κανα καφε στο αεροδρομιο, παρα να ειμαι με τον καρπο στα ματια για να βλεπω συνεχεια την ώρα και να παρακαλάω να περάσω πρώτος τον ελεγχο και να με τρωει το στρεςς. Εννοείται - τί να περιμένεις αραχτός σπίτι σου, τί στο αεροδρόμιο. Δεν θα κερδίσεις κάτι, αν κάτσεις μισή ώρα παραπάνω σπίτι σου. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Έχω και εγώ μια απορία. Έχω ξαναπετάξει άλλη μια φορά αλλά δεν είχα μαζί μου αποσκευές οπότε πέρασα κατευθείαν. Όταν πας με την βαλίτσα φαντάζομαι την περνάς απο έλεγχο, τους δείχνεις και το εισιτήριο και την αναλαμβάνουν αυτοί μετά ε; Την βαλίτσα την αφήνεις στο baggage drop off/check in και περνάς τον έλεγχο όπως πάντα χωρίς την βαλίτσα.
andreapaog328 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 αν πετας απο βενιζελος και αφου δεν εχεις ξαναπεταξεις πηγαινε νωρίτερα. μεχρι να βγαλεις ακρη να βρεις τα γκισε μετα την πυλη και παει λεγοντας θα ψαχνεις απο δω και απο κει σα μλκς.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Με alitalia θα πάω, και θα είναι ενιαίο το εισητήριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα