Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους θέλω να αποστήθισω ένα βιβλίο περίπου 200 σελίδων και ψάχνω να βρω τρόπους μελέτης αρχικά λεω να ξεκινήσω με την μέθοδο που διάβασα ότι κάνουν οι μοναχοί στο Θιβέτ δηλαδή να διαβάζω περίπου είκοσι σειρές και να της επαναλαμβάνω συνέχεια μέχρι να της αποστηθισω καλά έπειτα να βάλω άλλες 20 σειρές και να λεω και τις 40 βέβαια αυτό είναι πολύ χρονοβόρο αλλά έχω περιθώριο μέχρι τον Φεβρουάριο όποτε λεω να το δοκιμάσω. Εσείς θα έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη μέθοδο η την δικιά σας μέθοδο έστω και για λιγότερη ύλη.

Δημοσ.

20-20 σειρες σε βιβλιο 200 σελιδων

...

Μεχρι τα 85 σου θα το εχεις μαθει απ εξω,μια χαρα

Τρωγε μελι και συκα και ξηρους καρπους που δινουν μακροζωια θα σου χρειαστουν.

• Like 6
Δημοσ.

Χρειάζεσαι απόλυτη αποστήθιση; Απαγγελία θα το κάνεις;

Επίσης έχει υπόψιν σου ότι η εσωτερική επανάληψη δεν είναι τόσο αργή όσο νομίζεις.

Έχοντας δυστυχώς ή ευτυχώς αποστηθίσει άπειρες σελίδες στη σχολή (από ανατομικές κλπ που ήταν σαν ξένη γλώσσα μέχρι αλλά πιο κατανοητά αλλά τεράστιας ύλης μαθήματα) μπορώ να σου πω 1000% ότι δουλεύει.

Αν κατανοείς και τι διαβάζεις δουλεύει παραπάνω.

Δημοσ.

Το θέμα είναι αν θα θυμάσαι για παράδειγμα τις πρώτες 20 σειρές που διάβασες, ένα μήνα μετά όταν θα έχεις φτάσει τις 600 σειρές...

Επίσης θα είναι εύκολο να επανέλθεις αν "κολλήσεις" κάπου; Οι ηθοποιοί παθαίνουν "σεντόνι" και μόλις τους λένε 2-3 λέξεις ξαναπαίρνουν μπρος και συνεχίζουν

Δημοσ.

Γεια σε όλους θέλω να αποστήθισω ένα βιβλίο περίπου 200 σελίδων και ψάχνω να βρω τρόπους μελέτης αρχικά λεω να ξεκινήσω με την μέθοδο που διάβασα ότι κάνουν οι μοναχοί στο Θιβέτ δηλαδή να διαβάζω περίπου είκοσι σειρές και να της επαναλαμβάνω συνέχεια μέχρι να της αποστηθισω καλά έπειτα να βάλω άλλες 20 σειρές και να λεω και τις 40 βέβαια αυτό είναι πολύ χρονοβόρο αλλά έχω περιθώριο μέχρι τον Φεβρουάριο όποτε λεω να το δοκιμάσω. Εσείς θα έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη μέθοδο η την δικιά σας μέθοδο έστω και για λιγότερη ύλη.

Δεν πιστεύω να είσαι μάρτυρας του Ιαχωβά;
  • Like 6
Δημοσ.

μεγαλε λιγο αργα τωρα να αποστιθησεις βιβλιο ογκου 200 σελιδων για να πας να το δωσεις εξετασεις :P (υποθετω οτι δινεις εξεταστικη)

Δημοσ.

Εσύ τί λες;

Ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Ειλικρινά υπάρχουν σχολές με πολλαπλασίασες απαιτήσεις αποστήθισης.

Εξαρτάται όπως έγραψα αν καταλαβαίνει τι γράφει. 200 σελίδες τυχαίων λέξεων είναι αδύνατο να τις αποστηθίσει οποιοσδήποτε. 200 σελίδες με συγκεκριμένο νόημα ναι γίνεται πολύ άνετα κιόλας. Ειδικά στο διάστημα που λέει.

Επίσης ρώτησα αλλά δεν απάντησε για τι επίπεδο αποστήθισης μιλάμε; Θέλει να θυμάται και τις συνδετικές λέξεις από έξω;

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι το πολλές και λίγες είναι υποκειμενικό στον κάθε άνθρωπο για μένα ας πούμε είναι πολλές για κάποιον μπορεί να μην είναι απλά αυτό που εννοούσα εξ αρχής ήταν να μου πείτε τις δικές σας τεχνικές αποστηθίσει σ π.χ. Αλλά άτομα γράφουν αυτά που λένε , αλλά άτομα τα διαβάζουν φωναχτά και άλλοι τα ηχογραφούν. Δεν είμαι μάρτυρας του Ιεχωβά ούτε θέλω να απάγγειλω ένα κείμενο θέλω να γραψω σε ένα μάθημα πολύ καλά και αυτά που γράφει το βιβλίο είναι πολύ βαρετά και ακαταλαβίστικα. Αυτο που θέλω να κάνω είναι να συγκρίνω τεχνικές και να δω πια μου ταιριάζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...