Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 
Μαζι με εναν φιλο εχουμε στο μυαλό μας ενα project με αλουμινιο 
Το θεμα μας ειναι οτι δεν εχει κανένας γνώσεις πάνω στην πράξη οταν με το καλό γίνει η κατασκευή και τελειώσουμε τα σχέδια 
Υπαρχει κάποιος που να ξερει να μεταχειρίζεται καλα (!) το αλουμινίο και κολλήσεις πάνω σε αυτο ; να τον ρωτήσω εαν είναι εφικτό και πόσο εύκολο αυτο που σκεφτόμαστε ! 
Εαν υπάρχει κάποιος και του ειναι εύκολο ας μου στειλει ενα μήνυμα να του εξηγήσω και τι θέλουμε να κάνουμε ακριβώς γιατι δεν γνωριζω καποιο συγκεκριμένο άτομο να απευθυνθώ 
Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Δουλεψα παλία σε ενα αλουμινάδικο όχι οτι ξέρω αλλά αυτο που θυμάμαι είναι οτι οτα τα κομμάτια ήταν μεταξύ τους με βίδες και οχι κόλληση, σιγουρα ηπάρχει και ασημοκόλληση κάτι σάν ηλεκτροκόλληση αλλά με άλου τύπου ηλεκτρόδια ίσος και μηχάνημα όπος και να έχει έιναι κάτι εξειιδικευμένο φαντάζομαι..

δέν γίνετε να το κάνετε με απλό μέταλο? να πάρεις και μια ηεκτροκόλληση και να κάνεις την δουλειά σου?

Και εγώ ασχολούμε με ιδιοκατασκευες οποτε έχω χρόνο και όρεξη.

Γενικά το σίδερο κολλάει, κόβετε, τρυπιέτε  έυκολα το αλουμίνιο θέλει γνώσεις για να το δουλέψεις και ίσος ειδικά μηχανήματα και εργαλεία,

Πχ αν πάς με λίμα να λιμάρεις αλουμίνιο δέν λιμάρει...γεμίζουν με αλουμίνιο η αυλακώσεις της,

Δημοσ.

Θέλει εξοπλισμό η δουλειά αυτη, παραγγείλτε το σε κάποιο μαστορα, δεν ξέρουμε και τι θελετε να κάνετε, τζάμπα πάντως δεν γίνεται

Δημοσ.

Ηλεκτροκόλληση εχω και ο πατέρας μου εχει πολλές γνώσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι , αλλα δεν γνωρίζει καθόλου απο αλουμίνιο και μου ειπε ειναι αλλα τα μηχανήματα γενικά 
Θέλουμε να φτιάξουμε σκελετό απο ποδήλατο αλλα όχι τον απλό τριγωνικό ας πουμε , θα ειναι πολύπλοκος με πίσω ανάρτηση 
Τα σχεδια θα τα φτιάξουμε εμεις εννοείται 
Τώρα όσο να το κάνουμε με μέταλλο το βάρος θα είναι πολύ αυξημένο δυστυχώς , απλα θα μπορούσαμε ίσωςςς να φτιάξουμε ενα δοκιμαστικό με απλο μέταλλο και να κανει όλη την δουλεία ο πατέρας μου που ξέρει να μεταχειρίζεται καλά το μέταλλο 

Το θέμα ειναι οτι το αλουμινιο πρέπει να ειναι σωλήνας και όχι μασίφ ας πούμε , εαν φτιάξουμε τα παλούκια ειναι δυνατόν το αλουμίνιο να πάρει την μορφή που θέλουμε (εννοω να γινει σωλήνας) 

Δημοσ.

Οι σκελετοί ποδηλάτων θέλουν αλουμίνια υψηλής αντοχής, όχι πχ αυτά που βάζουν για πόρτες και κουφώματα.

Σύμφωνα με αυτό: http://bike-advisor.com/bicycle-guides/aluminum-frames-6061-vs-7005-which-is-the-best.html

τα πιό συνηθισμένα κράματα αλουμινίου στα ποδήλατα είναι τα 6061 και 7005, το καθένα με τα υπέρ και τα κατά του.

Αυτά για να κολληθούν σωστά και να έχουν οι ενώσεις την απαιτούμενη αντοχή, να μην πετσικάρουν κτλ θέλουν οπωσδήποτε ηλεκτροκόλληση TIG, η οποία δέν έχει καμία σχέση με την κλασσική ηλεκτροκόλληση με το ηλεκτρόδιο, θέλει εντελώς διαφορετικές τεχνικές.

Δημοσ.

Ασε που για να φτιαξεις ποδήλατο απαιτείται ακρίβεια χιλιοστού μην πω δέκατου του χιλιοστού, σε καψίματα, κολλήσεις, υπολογισμούς κλπ

Δημοσ.

Εκτός απο ευρώ δέν εχετε να χάσετε κάτι,Για μένα προχωρήστε το και ανεβάζετε και καμια ΄φωτο να βλέπω πώς πάει.

Ψάξε μάθε αν μπορείς να δουλέψεις ηλεκτρόδια αλουμινίου στην ηλεκτροκόλληση που έχεις ποτέ δέν ξέρεις μπορεί να κάνουν.

Πάρε 1 μέτρο σωλήνα αλουμινίου που θα δουλέψεις κόψτον στα 10 και ξανα κόλλα τον 1-2 5-10 φορές εσύ η ακόμα καλύτερα ο πατέρας σου που ξέρει θα το βρείτε πώς κολλάει.

Εγώ έυτιαξα πέρυση μπουζούκι μόνος μου 2 μήνες το παλευα τελικά βγήκε πολύ καλο με ωραίο ήχο Εχει τα θεματάκια του αλλά μόνο που το ευτιαξα εγώ μετράει.

• Like 1
Δημοσ.

Άμα κολλήσεις αλουμίνιο με ηλεκτροκολληση πάρε με τηλέφωνο. Στην θέση σου θα το έκανα με σίδερο, θα κοιτούσα την λειτουργικοτητα του, και μετά θα προχωρουσα σε κατασκευή αλουμινίου το οποίο θέλει πολύ ψάξιμο όπως σου ειπε ο fubar.

• Like 2
Δημοσ.

Βασικα ποδήλατα έχουμε αρκέτα και όλα πανάκριβα... (κάνουμε downhill για οποιον γνωρίζει και οτι εχει σχεση με βουνο) 
Στο θέμα μας , τα αλούμινια που χρησιμοποιούνται τα γνωρίζω απο αυτα που βγάζουν οι εταιρίες 
Εαν ειναι μπορει να βγαλουμε το σχεδιο να παμε να το φτιαξουμε με απλο σίδερο ωστε να δουμε και πως λειτουργεί το μοχλικο (η πισω αναρτηση ας πουμε) στην πραξη 
Εννοείται οτι ολα τα αλλα (τροχοι φρενα κτλπ κτλπ ) θα ειναι αγορασμένα ας πούμε , απλα θέλουμε να φτιάξουμε ενα ετσι για το χαβαλέ ουτε το έχουμε ανάγκη 
Θα το συζητήσω μαζί του και σαν καλύτερη λύση βλέπω να φτιάξουμε τα σχεδια και στην συνέχεια με σιδερο , εχω σκεφτεί απο τώρα πως θέλω να ειναι το μοχλικο με την αναρτηση που ειναι το πιο σημαντικό ας πούμε ! 

Δημοσ.

Δες για ύφασμα γυαλοβαμβακα και εποξικη ρητινη. Αν πετύχει πας σε πιο ακριβα υφάσματα, ανθρακα, κελβαρ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...