torq Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 μπορούμε να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό οδικώς με παλιό δίπλωμα; αυτά τα ροζ χαρτάκια, χωρίς ελληνικούς χαρακτήρες. ξέρει κανείς τι γίνεται ή αν εξαρτάται από τη χώρα;
andreapaog328 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 αμα σε σταματησουνε μπορει να σου αρχισουνε τις ιστοριες. ιταλια που με σταματησαν μια φορα παλευανε να γραψουνε τα στοιχεια και εφαγα σκατό να πα να ταλλαξω.
Chrisxxx Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Εννοεις χωρις λατινικους. Το εχω κανει χωρις θεμα αλλά δεν ειχα και καποιον ελεγχο.
torq Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 ναι, χωρίς λατινικούς εννοώ. το θέμα μου είναι στα σύνορα τι γίνεται. εκεί δε ζητάνε δίπλωμα; αν δουν μόνο ελληνικούς χαρακτήρες σε αφήνουν; μέσα στη χώρα σε έλεγχο το ρισκάρουμε
DrLo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 μπορούμε να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό οδικώς με παλιό δίπλωμα; αυτά τα ροζ χαρτάκια, χωρίς ελληνικούς χαρακτήρες. ξέρει κανείς τι γίνεται ή αν εξαρτάται από τη χώρα; Στη Τουρκία οδηγούσα χρόνια με αυτό. Μου είχανε κάνει έλεγχο αρκετες φορές χωρίς πρόβλημα. Βέβαια είχα μαζί μου και ταυτότητα και άδεια παραμονής όπου είχε το όνομα με λατινικά. επίσης ξέρω θετικά ότι δεν υπήρχε πρόβλημα σε φίλο που οδηγούσε Γαλλία με αυτό.
Chrisxxx Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 ναι, χωρίς λατινικούς εννοώ. το θέμα μου είναι στα σύνορα τι γίνεται. εκεί δε ζητάνε δίπλωμα; αν δουν μόνο ελληνικούς χαρακτήρες σε αφήνουν; μέσα στη χώρα σε έλεγχο το ρισκάρουμε Δεν ζητανε, τουλαχιστον στην Ευρώπη. Πρασινη καρτα δειχνεις και ταυτότητα ή διαβατηριο. Στα συνορα τους ενδιαφερει ποιος εισαι και αν το αμαξι που θα περασει ειναι νομιμο, οχι αν εχεις διπλωμα.
torq Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Κροατία, μέσω αλβανίας και Μαυροβούνιο. το πρόβλημα μου είναι μη με σταματήσουν στα σύνορα.
haris_216 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Έχω περάσει και από Αλβανία και από Μαυροβούνιο (μάλιστα θα ξαναπεράσω εντός των ημερών) χωρίς κανένα θέμα. Δεν με έχουν σταματήσει βέβαια στο δρόμο αλλά στα σύνορα σίγουρα δεν το ψάχνουν (όπως ήδη αναφέρθηκε κοιτάνε μόνο πράσινη κάρτα). Πιο πολλές φορές "στράβωσαν" και ψιλοσυζήτησαν το θέμα της ταυτότητας (γενικά προτιμούν διαβατήριο από ταυτότητα) παρά κάτι σε σχέση με το αυτοκίνητο Υγ ουουπς συγνώμη, τώρα μου ήρθε φλασιά. Κανονικά σε κάποιες βαλκανικές χώρες, αν δεν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα, χρειάζεσαι διεθνές δίπλωμα που βγάζει η ΕΛΠΑ. Δεν ξέρω αν σε ενδεχόμενο μπλόκο το παίξουν χαλαροί και δεν ασχοληθούν αλλά σίγουρα είναι ένα ρίσκο. Προσωπικά με τέτοιο ταξιδεύω αν και έχω πάντα μαζί και το ροζάκι. Δεν θυμάμαι ποια απ' τις κοντινές μας χώρες (Αλβανία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Σερβία, Βοσνία) δεν δέχεται το ροζ δίπλωμα γι' αυτό και είχα βγάλει το διεθνές, αφού θα περνούσα απ' όλες
duende Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 δε μπορω να καταλαβω γιατι ενα τετοιο διπλωμα εκδιδεται απο μια ιδιωτικη "λεσχη" που ειναι τιγκα στα χρεη και τα σκανδαλα αντι καποια κρατικη υπηρεσια. οι δικοι μου πληρωνανε επι χρονια οδικη βοηθεια σε αυτους τους απατεωνες. μια φορα πριν λιγο καιρο τους χρειαστηκαν στην εθνικη οδο και δε σηκωνε κανεις τα τηλεφωνα επι ημερες, ευτυχως μετα απο ωρες καταφεραν να βαλουν το αμαξι μπροστα. και οταν μετα απο μερες βρηκαν καποιον να μιλησουν μονο που δε τους εβρισε και τους το εκλεισε στη μουρη. μετα ψαχνοντας διαβασα οτι χρωστανε της μιχαλους και ειναι βουτηγμενοι στα σκ@τα
haris_216 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Η τωρινή ΕΛΠΑ δεν έχει καμία σχέση με την ΕΛΠΑ του παρελθόντος. Και προφανώς η φάση με το διεθνές δίπλωμα (όπως άλλωστε και η διοργάνωση του Ακρόπολις) έρχονται από κάποια άλλη εποχή. Τώρα πια πραγματικά είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη. Έχουν κλείσει πολλά γραφεία/τροχογραφεία τους και προφανώς το προσωπικό είναι ελάχιστο. Πριν κάνα χρόνο που ξαναέβγαλα το "διεθνές" χρειάστηκε πολύ χρόνο σε ίντερνετ και τηλέφωνα μέχρι να βγάλω άκρη (πιο παλιά το έβγαζα πανεύκολα από το τροχογραφείο της Νέας Σμύρνης όπου άλλωστε έρχονταν και το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου) και τελικά χρειάστηκε να πάω στα γραφεία τους στη Μεσογείων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα