Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ποιον τομέα ακριβως πιστευεις οτι μια γυναίκα δε θα τα κατάφερνε το ιδιο καλά με έναν άντρα ή το αντιθετο?

σε τομείς που το αντρικό φύλο υπερτερεί επιβεβαιωμένα κατά μέσο όρο λόγω βιολογικών προσόντων, όπως αντανακλαστικά για παράδειγμα. Ακραίο παράδειγμα η οδήγηση formula 1 της οποίας η εκπροσώπηση από γυναίκες οδηγούς έχει υπάρξει σχεδόν μηδενική. 

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

σε τομείς που το αντρικό φύλο υπερτερεί επιβεβαιωμένα κατά μέσο όρο λόγω βιολογικών προσόντων, όπως αντανακλαστικά για παράδειγμα. Ακραίο παράδειγμα η οδήγηση formula 1 της οποίας η εκπροσώπηση από γυναίκες οδηγούς έχει υπάρξει σχεδόν μηδενική. 

Και γενικότερα στον αθλητισμό. 

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω, (χωρις να ειμαι γιατρός, βιολόγος η κάτι τέτοιο) πως ολα σχετικά ειναι.

Και το γυναικείο ποδόσφαιρο για παράδειγμα δεν ειναι το ίδιο με το ανδρικό αλλά είναι καθαρά θέμα προβολής και προώθησης.

Και αρση βαρων υπάρχει γυναικεία και γυναίκες που εργάζονται σε αποθηκες υπάρχουν κτλ.

Στη φόρμουλα που λες δε ξέρουμε τι θα γινόταν αν εκπαιδευόταν μια γυναίκα. Έχουμε κάνει κάποια τεστ ας πουμε και αποδειξαμε οτι ειναι κατώτερες των περιστάσεων;

(δε ξέρω, ερωτηση κάνω ;-) )

Moυ ηρθε στο μυαλό τωρα ένα επάγγελμα που δε βλέπεις άντρες. Βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοι. Κιομως δεν ειναι οτι δε μπορουν απλά η κοινωνία έχει θεσει ως προτυπο τη γυναίκα στο συγγεκριμένο επάγγελμα. Κάπως έτσι νομιζω οτι ειναι παντου.

• Like 2
Δημοσ.

Απλώς τα 2 φύλα έχουν έφεση δε διαφορετικά πράγματα. Πχ οι άνδρες είναι καλοί στα μαθηματικά, ενώ οι γυναίκες στα φιλολογικά. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Τα στατιστικά σου είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα γκάλοπ του ΠΑΜΑΚ.

• Like 5
Δημοσ.

Σε ποιον τομέα ακριβως πιστευεις οτι μια γυναίκα δε θα τα κατάφερνε το ιδιο καλά με έναν άντρα ή το αντιθετο?

Στα ολυμπιακά αγωνίσματα, ή μάλλον σε οποιοδήποτε άθλημα. Η διαφορά και των επιδόσεων και των ρυθμών είναι πραγματικά χαοτική. Υπάρχουνε γυναίκες αρσιβαρίστες κ σπρίντερ ναι, δες όμως τη διαφορά σε κιλά κ σε χρόνους για να καταλάβεις. Δε μετράνε τα φρικιά που βλέπω στα γυμναστήρια που στην ουσία από τις ορμόνες σε χάπια και τις ενέσεις HGH έχουν γίνει άντρες με διαφορετικά γεννητικά όργανα...

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί έχουμε φαγωθεί να εξισώσουμε στο δυτικό κόσμο τα φύλα στα πάντα.Είναι τόσο δύσκολο να δούμε ότι υπάρχουν διαφορές έστω βιολογικές και ότι σε μια νορμάλ κοινωνία τα φύλα έχουν τους ρόλους τους; Εφόσον στο δυτικό κόσμο, για ίδιες δουλειές πληρώνονται το ίδιο, η ψήφος μετράει εξίσου, οδηγούν, εργάζονται όπου γουστάρουν τι άλλο θέλετε δηλαδή; Να μην λέμε ούτε τη γνώμη μας; Αυτό πλέον δεν είναι αγώνας για εξίσωση άλλα αγώνας για υπεροχή υπερ του φεμιναζισμού.

• Like 3
Δημοσ.

Δημοσ.

Στα ολυμπιακά αγωνίσματα, ή μάλλον σε οποιοδήποτε άθλημα. Η διαφορά και των επιδόσεων και των ρυθμών είναι πραγματικά χαοτική. Δε μετράνε τα φρικιά που βλέπω στα γυμναστήρια που στην ουσία από τις ορμόνες σε χάπια και τις ενέσεις HGH έχουν γίνει άντρες με διαφορετικά γεννητικά όργανα...

Οι επιδόσεις γυναικών ολυμπιονικών και γενικώς αθλητριών είναι τεράστιες. Ναι ξεπερνούνται από άνδρες αθλητές-ολυμπιονίκες γιατί υπάρχουν τα βιολογικά limitations. Παρ' όλα αυτά τα ρεκόρ παραμένουν πολύ μεγάλα. Προχθές έγινε ρεκόρ στην άρση βαρών γυναικών (58kg) όπου μια Ταιβανέζα σήκωσε 142 κιλά. Τα θεωρείς λίγα; Θα μπορούσες εσύ να σηκώσεις 142 κιλά με ένα βάρος 58kg; Μάλλον όχι.

Επίσης, ο αθλητισμός δεν έχει καμία σχέση με τις νοητικές επιδόσεις του καθενός μας. Δεν ξέρω καν γιατί μπαίνει σε μια κουβέντα που αφορά την πληροφορική και όχι το άλμα εις ύψος. Επίσης, ο αθλητισμός γενικά δεν έχει και καμιά σχέση με τα επαγγέλματα είτε νοητικά είτε όχι. Είναι ένα τελείως ξεχωριστό κομμάτι.

Δημοσ.

Νομιζω, (χωρις να ειμαι γιατρός, βιολόγος η κάτι τέτοιο) πως ολα σχετικά ειναι.

Και το γυναικείο ποδόσφαιρο για παράδειγμα δεν ειναι το ίδιο με το ανδρικό αλλά είναι καθαρά θέμα προβολής και προώθησης.

Και αρση βαρων υπάρχει γυναικεία και γυναίκες που εργάζονται σε αποθηκες υπάρχουν κτλ.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sex_differences_in_human_physiology#Size.2C_weight_and_body_shape

"Gross measures of body strength suggest that women are approximately 50-60% as strong as men in the upper body, and 60-70% as strong in the lower body.[37] One study of muscle strength in the elbows and knees—in 45 and older males and females—found the strength of females to range from 42 to 63% of male strength.[38] Another study found men to have significantly higher hand-grip strength than women, even when comparing untrained men with female athletes.[39]"

Αν θέλεις διάβασε το όλο. Μιλάμε πάντα για τον μέσο όρο. Πάντα θα υπάρχει μία γυναίκα πολύ δυνατή, ή πολύ ψηλή εδώ και εκεί, αλλά ανήκει στην συντριπτική μειοψηφία. 

Δημοσ.

τι ακριβώς θες να μας πεις με αυτά τα video? Κάτσε και διάβασε αυτά που έχω γράψει προσεκτικά και θα δεις οτί καμία λέξη δεν είναι τυχαία. Έχω γράψει "σχεδόν" μηδενική. Επίσης έχω μιλήσει για εξαιρέσεις αλλά αυτές δεν είναι το θέμα μας εδώ.

Δημοσ.

Σχολείο πήγες;

Όχι σαφώς.

Μπήκα στο πολυτεχνείο με τανκς.

Εσύ που πήγες σχολείο, δεν κατάλαβες ποτέ ότι η όλη διάκριση είναι στερεοτυπική;

Δε βασίζεται σε αξιόπιστα δεδομένα. Είναι κυρίως μια άποψη που επικρατεί στην ελληνική οικογένεια. 

Τα μαθηματικά έτσι όπως διδάσκονται στα σχολεία είναι ζήτημα διαβάσματος: Για να γίνω πιο σαφής θέλω να βγάλεις από το μυαλουδάκι σου ότι όποιος επέλεγε θετική/τεχνολογική παλιά ήταν καλός και διαβαστερός στα μαθηματικά. Η μεγάλη πλειοψηφία το επέλεγε για λόγους ευκολίας, μπας και μας σφυρίξουν κανά Σ-Λ ή μπας και πετύχει το φροντιστήριο κάποιο θέμα. 

• Like 2
Δημοσ.

Όχι σαφώς.

Εσύ που πήγες σχολείο, δεν κατάλαβες ποτέ ότι η όλη διάκριση είναι στερεοτυπική;

Δε βασίζεται σε αξιόπιστα δεδομένα. Είναι κυρίως μια άποψη που επικρατεί στην ελληνική οικογένεια. 

Τα μαθηματικά έτσι όπως διδάσκονται στα σχολεία είναι ζήτημα διαβάσματος.

Το επιχείρημα είναι ότι οι γυναίκες επιλέγουν να μην ασχολούνται με τεχνολογικά επαγγέλματα και όχι ότι είναι ανίκανες.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι δεν ειναι ανάγκη. 

Αντιλαμβάνομαι πληρως τη βιολογικη διαφορά. Εγω αναφέρομαι περισσότερο στην ικανότητα να κάνει μια γυναίκα μια εργασία που κάνει ένας άνδρας το ιδιο καλά.

Το να τρέξεις με 10 δεπτ. στα 100 μέτρα ομως, δεν ειναι απλά καλά. Μιλάμε για παγκόσμια ρεκόρ που τα κάνουν μολις 10-20 άνδρες στον κόσμο.

Αντιστοιχα 10-20 γυναίκες στον κόσμο μπορουν να τρέξουν μερικά κλάσματα του δεπτερολέπτου πιο κάτω. Οι διαφορές δεν είναι τόσο σημαντικές τελικά.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι το τι παγκόσμιο ρεκόρ θα πιάσεις αλλά αν οντως μπορεις να κάνεις μια δουλειά εξίσου σωστά με τον άλλο.

Δημοσ.

Όχι σαφώς.

Τα μαθηματικά έτσι όπως διδάσκονται στα σχολεία είναι ζήτημα διαβάσματος.

Εγώ που πήγα σχολείο θυμάμαι ότι οι μαθήτριες θετικής και τεχνολογικής ήταν ελάχιστες σε σχέση με αυτές τις θεωρητικής. Οι γυναίκες έχουν έφεση στα θεωρητικά μαθήματα, ενώ οι άνδρες είναι καλύτεροι στις θετικές επιστήμες. Φυσικά αυτό δεν ισχύει απόλυτα και πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Το πώς διδάσκονται τα μαθηματικά δεν μας αφορά εδώ.

ΥΓ. Άλλη φορά πρόσεχε τι κουμπί πατάς...

Δημοσ.

Το επιχείρημα είναι ότι οι γυναίκες επιλέγουν να μην ασχολούνται με τεχνολογικά επαγγέλματα και όχι ότι είναι ανίκανες.

Το επιχείρημα του _theo_ έγκειται στην έφεση γυναικών/ανδρών.

Έχω προσωπικά παραδείγματα από συγγενείς. Κοπέλα η οποία έχει εξαιρετικό μυαλό για να ανταποκριθεί ακομη και σε απαιτήσεις πολυτεχνικών σχολών, πέρασε σε υψηλόβαθμη σχολή της θεωρητικής. Το μυαλό εκεί είναι, αν χρειαστεί αύριο μεθαύριο θα μπορέσει με κατάλληλο διάβασμα να ανταποκριθεί και σε κάποιο μεταπτυχιακό που αφορά μαθηματικά/οικονομικά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...